YOGA solhälsning

Skrev ju för ett tagsen att jag skulle lägga ut lite yoga övningar som är bra i vardagen och som passar alla, nybörjare som lite mer avancerade. Så här kommer den bästa, för en bra start på dagen som värmer upp hela kroppen och sträcker ut skönt och gör kroppen smidig! (Kom ihåg, den passar alla, så testa!!!)


Stå med rak rygg och fötterna ihop. Spreta med tårna och spänn lårmusklerna. Andas in och lyft upp armarna från sidan över huvudet. För ihop handflatorna utan att lyfta axlarna. Titta på tummarna.


Andas ut och låt överkroppen falla framåt. Sträck på ryggen och håll den rak samt spreta med tårna. Slappna av i nacke och axlar och spänn lårmusklerna. Försök att nå golvet med handflatorna eller fingerspetsarna.


Andas in och sträck ryggen framåt. Sträck ut dina armar så att de skjuter fram ryggen - alternativt kan du placera händerna på skenbenen, ifall du inte kan nå golvet med handflatorna. Det viktigaste är att du har känslan av starka magmuskler. Spänn även lårmusklerna och ha en känsla av att du drar upp knäskålarna.


Andas ut och sätt handflatorna i mattan. Hoppa bakåt med fötterna och vila på tåspetsarna med ungefär en höftbredds avstånd mellan fötterna. Håll armbågarna tätt intill kroppen och slappna av i nacken. Axlar och armbågar ska vara i 90-graders vinkel. Håll ryggen rak och se upp så att du inte hänger i länden - bär kroppen med magen och armarna.


Andas in och lyft överkroppen och sträck armarna. Rulla fram på främre delen av foten och lyft dig upp så att knäna lyfter från underlaget - alternativt låt dem vara i golvet. Pressa skulderbladen bakåt.


Andas ut och rulla tillbaka tills du står på fötterna - tryck ner hälarna. Sträck ut armar och ben. Spreta med fingrar och tår. Svanka ej i länden. Slappna av i nacken. Håll ställningen och ta fem djupa andetag.


Andas in och hoppa försiktigt framåt på fötterna så att de nu är placerade mellan handflatorna. Alternativt kan du sätta händerna på skenbenen ifall du inte når golvet med handflatorna. Håll ryggen rak och spänn lårmusklerna. Spreta med tårna och pressa ner stortårna i underlaget.


Andas ut och låt överkroppen falla ner över de sträckta benen, sätt handflatorna eller fingerspetsarna i golvet. Undvik att böja knäna och slappna av i nacke och axlar. Stå så här i ungefär fem andetag och avsluta sedan omgången med att resa dig upp och stå med fötter ihop, rak rygg och armarna utmed sidorna. Titta rakt fram.
KÄLLA: IFORM.SE

Okej, detta är de bästa instruktionerna med bilder jag kunde hitta. Den är inte helt lik den jag lärt mig och gör, men det finns många olika varianter så det spelar inte så stor roll om det skiljer sig lite! Var noga med att hålla koll på andningen, andas in och ut genom näsan, munnen ska alltså vara stängd när man utövar yoga. Skriv gärna en kommentar om vad ni tycker, och om ni prövar övningen! Och självklart om ni vill ha mer tips, bilder eller annat så är det bara att hojta till :) Lättare om man får lite förfrågningar på saker som folk vill man ska skriva om!

Namaste!


Kommentarer
Postat av: Jennie

Hehe jo det vet jag allt :)

Har t.o.m köpt godis där en gång ;)

Men jag tycker inte dom har jättebra utbud. Iaf inte när jag va där.. Jag saknar alla chokladsorter =) haha! Men vi får hoppas dom får in fler kanske och dom behåller det billiga priset!

2010-03-26 @ 18:13:31
URL: http://uniqueangel.blogg.se/
Postat av: malin- TÄVLING IGÅNG!

tack för instruktionerna. ska genast pröva! =D

2010-03-27 @ 22:10:48
URL: http://inteduigen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0