Nu jäklar kör vi!

Träningsvärken gör sig påmind. Lite överallt. Den blir värre och värre. Speciellt i magen. Åh, jag tycker det är en så härlig känsla. Då vet jag att jag har tränat alla muskler jag har ont i. Och jag vet precis på vilka ställen musklerna kommer vara starkare lagom till jul.

Igår drog träningen igång igen, vilket ni kanske förstår efter inledningen. Jag har varit urkass på träning hela sommaren, som ni kanske läst har det blivit lite löpning, ibland mer, ibland inget alls. Det har gått upp och ner, men det har bara blivit löpning och inget annat då friskis har uppehåll under sommarn. Men nu drog det igång igen, och med det två nya pass som jag älskar; core och skivstång. Jag skrev ju för ett tagsen att jag har ett schema jag ska följa så gott det går, och igår körde jag två timmar i sträck, först core och sedan medelgympa. Coren gör sig påmind idag. Minst sagt. Fasen vad skönt att komma igång igen! Men samtidigt känns det hemskt att man varit så lat hela sommaren och många muskler försvunnit. Ska träna medelgympa idag också, mitt värdpass så det blir att stå redo halv sex för passet börjar klockan sex. Undra hur det ska gå? Jag ska träna bort träningsvärken jag har tänkte jag. Om det vill fungera i mitt otränade tillstånd? För imorgon väntar veckans tuffaste pass; Skivstång. Puh. Jag kommer få träna med bara en stång, utan vikter. Annars kommer jag inte kunna röra mig på hela helgen tror jag. Men skönt med yoga direkt efter skivstångspasset iallafall, få sträcka ut och stretcha extra mycket. Det kommer behövas. Mycket.

Låg nyss och drack lite grönt te med smak av fläder och citron, mös under en filt och läste friskispressen. Tog en liten paus för att göra lite behov och sedan satte jag mig här för att skriva detta inlägg. Tänkte det är lika bra att skriva det nu, så jag taggar till lite extra inför kvällens pass!

Jag blir mer och mer inspirerad av livet och hälsan. Jag känner mer och mer att jag verkligen vill hjälpa andra människor. Det är mitt kall här i livet. Men nu, just idag, så när jag satt med min nya kurs om ätstörningar och fixade, och när jag läste i friskispressen om en tjej som gått ner 50 kg, så inser jag mer och mer att jag verkligen vill jobba med att hjälpa andra människor att leva ett hälsosamt liv och må bra i sin egen kropp. Jag har hjälpt vänner med goda råd många år, och det blir mer och mer att vänner kommer och rådfrågar mig om det är något med ätande och vikt de vill veta. Trots att jag egentligen inte är utbildad inom det området, än. Men då måste folk märka av min passion och att jag brinner för ämnet, och det ska bli så spännande att läsa kursen som handlar om mat och ätande, både anorexi och övervikt. Få lite kött på benen och kunna hjälpa folk ännu mer. Och det jag vill göra är att arbeta ideellt nu i början. Jag vill hjälpa folk och få vara med på deras vandring, stötta och dela lycka vid uppnådda mål. Och när jag skriver detta så inser jag att alla människor är egoistiska. Men att egoism inte behöver betyda något dåligt alla gånger. För visst vill jag hjälpa andra för att JAG mår bra av det, och det är ju faktiskt en typ av egoism. Har ni sett på det på det viset någon gång? Att allt vi gör är egoistiskt, bara det att man kan vara egoistisk på ett positivt sätt men även på ett negativt. Jag väljer nog det positiva sättet, det är så jag är byggd som person.

Ni som bor nära Ale, kom gärna och testa träna med oss på friskis! Det sköna med friskis hos oss är att alla får vara som dem är, det är ingen som dömer efter utseende eller träningsförmåga. Du kan komma sliten och trött en dag och du får alltid lika många glada leenden och folk som hejar och puschar på. Vi har ju prova-på-vecka denna veckan, så det är bara att hänga på! Sedan har jag lite kompis-kort för den som kanske vill komma en annan vecka. Säg till isåfall så löser vi det. Läs mer om oss på Friskis&SvettisAle eller gå med i vår facebook-grupp. :)

Nu ska jag läsa klart friskispressen och sedan förbereda maten. Helstekt fylld kyckling i ugn!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0