Ta en paus

Nu är jag hemma igen efter att först ha varit ute och tagit en liten promenad med Emelie och Ludde sedan gick vi till henne och satt i trädgården och stekte. Fy vad varmt och skönt det var! Men det är det som är jobbigt nu på våren och det är så varmt, man vill helst av allt bara åka och bada men det är nog lite väl kallt ännu. Hoppas värmen håller i sig så vi kan åka och bada snart snart snart! Har allt börjat få lite färg på kroppen nu, men tar det väldigt lugnt så den ska bli fin och brun och hålla. Bränner man sig så försvinner ju all färg så fort rodnaden försvunnit, det är aldrig kul. Bättre att ta det lugnt och sola lite varje dag med måtta tycker jag, det är bäst för både kropp och själ :)



Cya!

Fåglarna kvittrar...

Åh så härligt det är att vakna av att fåglarna kvittrar och det är soligt, grönt och vackert ute. Vem kan vara annat än lycklig då? Så himla underbart att vi fått sommar redan, fast på lördag skulle det ju komma in ett lågtryck så man får njuta nu medans solen och värmen är här ett par dagar. Jag sitter och tänker på att det var ett helt år sedan som vi tog studenten nu. Herregud vad tiden går fort. Känns som den bara går fortare och fortare också. Nu har jag läst ett år på högskolan, och jag har verkligen inte tröttnat. Visst, man är trött på allt vad tentor och uppgifter och seminarium heter, men det är därför man behöver sommarlov nu ett par veckor. Sedan är man nog på topp igen för att prestera bra ännu ett år!

Tränade mina två pass igår, det var jätteskönt men oj så varmt det är i lokalerna nu. Man svettas ju redan innan passet börjar nästan! Idag är det ingen träning eftersom det är valborg, så får väl se vad man hittar på istället. Ska ju sola hela dagen iallfall, det är ett som är säkert. Men ska antagligen upp till mamma och dem och grilla och ha det mysigt ikväll så tänkte att man kanske ska passa på och gå ner och köra en vända i träningsrummet hos dem. Vi får väl se vad man orkar, efter en dag i solen är man hur slö som helst!

Imorgon är det premiärfiske i våra sjöar här uppe i Ale. Abborresjön och kroksjön är väl dem jag är mest känd med och jag tror att det blir så att pappa och dem kommer vara i abborresjön och vi i kroksjön om jag känner alla rätt. Lite tråkigt att inte vara på samma ställe men man hörs ju säkert ändå och kanske ses en sväng senare under dagen. Får jag ingen fisk imorgon då lägger jag nästan ner denna säsongen känns det som. Inte ens ett napp har jag fått i år, det känns skandal! Så imorgon ska jag dra upp en riktigt fin regnbåge som vi kan lägga på grillen! :)


I den poolen vill jag dyka i nu! Min lillebror ser ni som står på kanten och väntar på att få hoppa i. Detta är en bild från Nerja, Spanien dit vi brukar åka på vår/sommaren. Mamma och Mikael åker dit 4 juni och vi får inte följa med!! Åh, längtar ihjäl mig efter Nerja och den underbara byn vi bor i där.... :(

Cya!

Hot!!!

Herregud vad varmt det är idag! La mig och började sola strax före elva, och låg till strax efter ett, nu är jag helt död av värmeslag. Gud vad skönt med riktigt sommarvärme på 26 grader i skuggan! Undra hur varmr det måste varit i solen där jag låg då? Det var nog tur att det började komma massa moln och började blåsa lite annars hade jag nog tuppat av. Jag ska ju upp och träna vid fem och har egentligen inte så stor lust till det alls idag. Vill bara ligga hemma och vila mig nu för blev så himla trött av värmen som man inte är van vid. Och det ska hålla i sig både torsdag och fredag. Riktigt härligt :) Var noga med att smörja in mig med spf 15 tan intensifier idag också så ska förhoppningsvis inte ha bränt min lilla kropp. Har jag gjort det blir jag ledsen för vill kunna sola imorgon också en stund, förhoppningsvis tillsammans med min sötnos Emelie som kommer hem till Nol ikväll. Men att ligga och sola bredvid henne så känner man sig som ett spöke, räcker man säger sol till henne så ser hon ut som en neger nästan. Tänk om man hade sånt pigment.. Avundsjuk!

Nu ska jag snart se om jag kan få i mig något att äta. Är inte direkt hungrig i denna värmen, men måste äta något innan träningen annars lär jag verkligen aldrig orka. Hade velat grilla.....

Cya!

Sol och blå himmel :)

Yes. Idag är det sol och inte ett moln, så långt ögat kan nå... Men var inne på smhi och läste lite väder för ett par dagar och då visade dem att det skulle bli moln idag efter tolv och resten av dagen! Attans om det blir det säger jag. Men det som förvånade mig mest var att det skulle vara dryga 20 grader nu fram till 12 tiden och sedan skulle det vara hela 27 grader?! Dem måste ju skrivit fel. Annars kommer det ju vara sjukt varmt ute, jag som ska träna klockan fem till sex och sedan sju till åtta. Jaja, jag ska springa bort till pappa snart tänkte jag, eller ta en liten powerwalk bort och sedan lägga mig i trädgården och glassa. Tar med mig min bikini för tror att det kommer gå att sola i den idag utan att frysa, då det inte blåser i pappas trädgård och att det är ca 15 grader ute redan. Mmm :)

Cya!

Varför denna trötthet?

Har varit så himla trött det senaste, det borde ju ändå vara tvärtom tycker man? Att man ska bli piggare nu när våren och sommaren kommer. Men icke. Är inte ens så träningssugen, men kämpar mig dit varje dag för jag vet att jag kommer få ångest om jag inte tränar och veta att jag kommer bli ännu tröttare än vad jag är nu. Så fort jag ligger på latsidan så blir jag superslö. Fast samtidigt så kan jag vara trött för jag har en del att tänka på med skolan och massa så just nu. Det är lite att ta tag i nu i slutet så man blir färdig och kan få sommarlov. Men jag fick ett roligt samtal idag som jag så länge väntat på! Så massa sommarlov blir det antagligen inte för mig ändå i och för sig.
Det ringde nämligen äntligen från kommunen och dem vill jättegärna ha mig på ett boende för psykiskt funktionsnedsatta människor. YIPPIE!! Var lite orolig där ett tag att jag skulle hamna på ett äldreboende eller inom hemtjänsten, med tanke på min unga ålder och så. Men tack vare min högskoleinriktining och mitt körkort gick det vägen! Ska höra av henne i slutet på veckan då hon och chefen på boendet bestämt en dag som vi ska träffas alla tre och gå igenom saker och ting. Ska bli spännande. Jag som gått och fasat för att jag ska bli ledig hela sommaren, jag klarar inte av att gå hemma så länge. Men några veckor ska jag allt försöka få ledigt, alla säger till mig att det måste jag ha, så som jag legat i det senaste året. Så jag ska allt försöka förhandla fram ett par veckor i augusti eller så tänkte jag, men får väl se vad som passar bäst när jag är där :) Ska bli jättekul iallfall!

Ska snart iväg och dansa med Emma. Vi är lika trötta båda två, men varken hon eller jag mår bra av att skippa träningen så vi tar oss en promenad upp för att förhoppningsvis piggna till lite. Om vi inte gör det lär vi piggna till när det är dags för Afrikans-dans. Då finns inte en möjlighet att någon halvsover eller ligger på latsidan. Man blir som besatt nästan, det är en sjuk känsla. Och det blandat med alla andra musik och dansstilar gör det hela komplett. Ja, jag älskar att dansa!

Imorgon ska det bli soligt och varmt som tusan, så om ni inte hör av mig här så ligger jag i pappas trädgård och steker! Fast skickar säkert in ett litet inlägg på morgonen innan jag traskar bort isåfall. Ha en trevlig kväll allihopa! Ikväll kommer Hell´s Kitchen klockan 22. Det får ni inte missa, det ska iallfall inte jag göra!

Nu får jag springa ut och möta Emma, hon ska vara här tjugo över!

Cya!

Sommarvärme!

de följande dagarna ska det tydligen bli ännu varmare än vi haft hittils. Det ska bli upp till 25 grader och sol, det är alltså sommar! Såhär tidigt tror jag aldrig den kommit innan, så det är väl bäst att njuta för man vet ju aldrig hur våra sommar-månader kommer att bli då. Men jag har en känsla av att vi kommer ha en underbart fin sommar även att den börjat redan nu i slutet av April. Det är bara att hålla tummarna och hoppas :) Jag ska iallfall njuta av solen de kommande dagarna! Idag ser det ut att vara lite disigt, men klockan är ju bara kvart över nio, så förhoppningsvis blir det bättre fram mot dagen.
Idag ska vi åka till banken och lite så, sedan se om vi kan komma iväg och storhandla. Beror på om pappa är snäll och kan låna ut sin bil till oss :)
Ska tvätta massa också, så ska se till att springa ner och börja redan nu, ifall solen tittar fram sen för då vill jag få lite sol på mig! Har förresten fått höra från en del folk att jag är så himla brun i ansiktet och undrar vad jag gjort, ser ju ut som pippi-långstrump nu men det enda jag gjort är att vara ute i solen och den har ju varit stark de senaste veckorna. Underbart! Nu är det bara kroppen som vill ha lite mer färg också.. Haha, nu låter jag som den värsta solfantast som finns, fast har längtat så mycket efter sommaren, men framför allt så längtar jag till första dagen jag åker ut till havet för att bada. Det är det absolut bästa jag vet på sommaren. Tur att jag har folk i min familj och närhet som också tycker om det, så man alltid har någon att åka med. Gillar inte att bada i sjöar helst, kan ju göra det såklart, men hade jag fått välja hade det inte varit något snack om saken. I sjöar så ser man inte i vattnet och det kan komma äckliga fiskar och gud vet allt.. usch! Nej, tacka vet jag havet där man ser botten och inte behöver vara rädd för gäddor eller ormar eller så. Ni kanske undrar hur det går för mig med krabbor och maneter? Dem är inga som helst problem. Eftersom jag är uppväxt med att bada i havet och inte sjöar så hade vi manetkrig när vi var små och fiskade krabbor gjorde man med händerna. Då fick man ju fler än de som satt med spön och hoppade på krabbor. Men när de väl fick en så trillade den ju av innan de hann få upp den ju! Ja, vilka minnen som dyker upp när man tänker tillbaka på härliga somrar när man var liten... Är så glad att jag har så många fina minnen tillsammans med min familj, och även att mina föräldrar är skilda nu så var vi verkligen en riktig familj som alltid hittade på saker förr när vi var små vilket har betytt mycket för mig och mina bröder.

Nej, detta blev ett långt konstig inlägg, kan ju vara för att jag börjar längta så mycket till havet nu när man ser på vädret att det ska bli upp till 25 grader varmt följande dagar. Men på fredag så är det fiskepremiär, och då SKA jag få en fin regnbåge vi kan grilla och äta till middag! Gärna ett par till man kan lägga i frysen så vi har. Och ska låta pappa röka en också isåfall, det är det godaste som finns. Men ska det bli så fint väder gäller det att jag får stå i solen och solat mig lite också :)
På lördag är det näste mans tur att ordna grillning. Nu ska vi till Rikards kusin Daniel och hans tjej Sanja och grilla. Ska bli himla trevligt :)
Nu ska jag klä på mig, äta lite frukost och börja tvätta.
Hörs sen.

Cya!

Provskor

Grillningen igår var supertrevlig. Vi hade jättemysigt och det var jättekul att så många kom. Först grillade vi och åt, sedan spelade vi lite basket så alla blev helt genomsvettiga! Haha, men kul hade vi! Sprang fram och tillbaka som idioter allihop för det var ju inte lätt att spela mot Rikard och hans kusin Daniel, som båda är före detta basketspelare och väldigt bra sådana. Men tycker vi andra lyckades riktigt bra ändå, fastän vi kanske inte höll oss till alla rätta regler hela tiden.. :)

Idag har vi varit på provskor. Det var sommarskorna som var inne nu. För er som inte vet vad provskor är så är det en outlet affär som har visningsskor, varav endast ca 20% av skorna som säljs där kommer finnas i butik i år. Det gillar jag för hittlls har jag aldrig sett någon annan med samma skor som jag har köpt där! Och det är bara bra märkesskor, till halva priset. Så idag köpte jag mig ett par Björn Borg och ett par Replay, sammanlagt betalade jag 710 kr. Hade inte ens fått ETT par utav dem skorna i originalpris så det känns riktigt gott. Och nu behöver jag inte köpa skor på resten av sommaren. Har tagit bilder på dem så ni ska få se:


Björn Borg skorna, härligt rosa!


Replay skorna, riktigt härliga sommarskor! Love them!

Det blir att åka till skolan imorgon, vi ska göra ett grupparbete och sedan ut och göra intervjuer på Verdandi. Har nog skrivit om det i ett tidigare inlägg med en länk till deras hemsida om ni blir nyfikna på vad det är. :)

Cya!

Vackert!

Begravningen igår var så otroligt vacker. Det var en borglig begravning eftersom Eivor inte var medlem i svenska kyrkan. Har aldrig varit på en sån begravning innan, men det var det finaste jag varit på. Så ljust och fint och massa vacker musik som hon tyckte om och som man kunde relatera till henne. Allt var bara så fint. Och så sorgset. Hon tyckte nog om den begravningen hon fick. <3

Var ute och käkade med Rikard igår. Det var så mysigt att sitta på bryggeriet igen och äta! Dock fick vi in maten jättefort så satt där inte ens i en timma, haha. Och då hann vi ändå med både förrätt och varmrätt. Men gud så gott det var att bara få komma ut tillsammans, få äta god mat och bara koppla av, även om det bara var för en liten stund. :)

Idag blir det grillning hos oss! Vi har årets första grillfest, känns kanon :) Får se hur trångt det blir med platser bara, vi verkar bli en del. Ska in till stan först nu med Emelie, sedan ska vi hem och försöka få lite sol på oss innan vi får börja göra iordning allt för mat och grillning och så. Ska bli himla trevligt! Har sett fram emot det här, sommar, grillning hos oss och bara vara. Imorgon blir det till att plugga hela långa dagen, har en bok jag ska läsa (som tur bara är på 64 sidor) och sedan svara på tre frågor utefter den. Har ett grupparbete på måndag nämligen och den uppgiften fick jag. Så skönt att snart är det äntligen slut för ett tag på tentor och uppgifter och seminarium. Ska verkligen njuta av skol-ledigheten! Denna terminen har varit rätt tuff med den jobbiga kursen. Ska bli så kul att vi ska läsa massa kriminologi nästa år!

Nej, nu ska jag se om inte Emelie ringer snart så vi ska åka.

Hör av er om ni blir sugna på att komma hit ikväll! Vi lär vara här hela kvällen :)

Cya!

In memory of.

Nu sitter jag och skall göra mig iordning. Det är ju begravning idag som sagt. Jag tror det kommer bli jättefint, Eivor skulle tycka om dena sköna vårdag tror jag. Och hon kommer ju vara med oss, så hon kommer också få känna vårens härliga dofter. Mamma och dem kommer och hämtar mig klockan kvart över nio ungefär, det blir tidigt men eftersom det säkert är en del att fixa med innan själva begravningen startar så får vi vara där i tid och hjälpas åt.

Har på mig min free-bra idag. Det är nog bara tredje gången jag använder den så går och trycker och klämmer på den hela tiden nästan känns det som! haha. Man tror ju att den ska ramla av, fastän jag vet att den inte gör det då den klarade det ultimata testet, nyårsafton med alkohol och dans hela kvällen! Sitter den fast då, då är det nog ingen risk att den åker av i första taget nu heller.
För er som inte vet vad en free-bra är så har jag hittat lite bilder så jag kan visa er:


Så ser det ut när en free-bra sitter på, lite småfult faktiskt! Haha, men så otroligt bra!


Detta märket har jag på min free-bra, och som sagt, hittills tycker jag den är jättebra, har nog dock köpt lite för liten, men eftersom man bara köper efter kupa får man ju testa sig fram! Den är inte särskilt dyr heller för den delen.

Nu måste jag sminka mig och lite så för snart kommer dem ju!

Cya!

Jag kan spy på politik och demokrati!

Sitter fortfarande med min jobbiga tenta i VFA, bajs. Har aldrig gillat politik och demokrati direkt, men efter denna tentan så har jag totalt tappat intresset med 200% tror jag. Jaja, jag har säkert lärt mig en hel del då jag skrivit en tenta som uppgår i ca 8 sidor, men alltså herregud, nu får jag nog ta en paus och sedan läsa igenom lite snabbt och sedan skickar jag nog in den och hoppas på det bästa. Hade ju varit så underbart att klara den, men jag tror att om jag klarar den är det med små marginaler. Usch. Som tur är behöver jag bara ha hälften rätt denna gången för att lyckas, tack, det var snällt!

Sol och värme skall det bli hela helgen, så underbart! Speciellt när vi ska ut och käka imon jag och min prins, och grilla på lördag. Ska bli mys. Tur att vi ska få tur med vädret då. Måste verkligen försöka få massa sol på mig då! Jag vill bli sådär härligt sommarbrun och fin.. Men det lär väl ta ett tag till, ett par månader eller så.. Suck.
Hörde förresten något nytt om solariesolning, att om det hade kommit nu så hade det aldrig blivit godkänt. Och så vill man skaffa 18 års gräns på det, och det tycker jag är otroligt bra! Och så säger jag verkligen inte bara för att jag är över 18 år gammal, utan för att jag började sola när jag var kanske 15 kan jag tippa på, och nu solar jag aldrig längre. Man har inte riktigt den omdömesförmågan när man är yngre, då vill man bara vara snygg och brun. Idag tänker jag annorlunda. Idag vill jag ha fin kropp och hy resten av mitt liv. Det är en väldig skillnad.

Jaja, nu måste jag ta något att äta för är vrålhungrig!

Och Carro, du är riktigt grym med dina kommentarer.. Behöver fler kommentarer, får ju nästan aldrig sånna! Och alla andra som läser får gärna också kasta in lite kommentarer, det blir man glad av :)

Cya!

Dålig uppdate..

Har haft lite dålig uppdate denna veckan men det är bara för det inträffat lite tråkigheter just nu plus att jag har mycket att göra med skolan och allt. Vi kämpar på och försöker hålla humöret uppe, tänk vad jobbigt livet hade varit om vi inte hade varandra jag och min kära pojkvän. Man kan möta massvis med motgångar, och det kan jag lugnt säga att vi gjort, och ytterligare en hård motgång nu, men vi ska klara det som alla andra gånger. En vacker dag är alla dessa motgångar ett minne blott och oturen har vänt.
Återkommer när jag har något trevligare att skriva om, som tex. att vi ska ut och käka på fredag och grilla på lördag med våra underbara vänner.
Carro, du och Nikke får gärna vara med om ni vill! Hör av mig till dig i dagarna.

Cya!

just for fun..

Lovar du att vara ärlig?  Självklart, det ska man alltid vara.

Du heter: Cecilia Monica Irené Olsson Larsson

Smeknamn: Cissi är vanligast (Rikard har tusen smeknamn, allt som har med blått att göra framförallt!)

Låt som när du är ledsen sörjer till? 9/11 Heaven

Beroende av: Kärlek och träning tror jag.

Vad behöver du mest just nu: PENGAR och bli klar med min tenta...

Vad tror folk om dig? Svårt att veta, men tror många ser mig som ganska duktig och glad person.

Stämmer det? Tja, det stämmer väl för det mesta, men alla har sina dåliga dagar ibland!

Vad får du oftast komplimanger för? Smilegroparna och mitt hår

Vad säger du för att imponera på någon? Ska jag vara ärlig så har jag ingen aning..

Hur imponerar man på dig? Genom att vara svårtflörtad och brinner för något speciellt

Brukar du skratta för dig själv?  Haha, ja det händer! Sitter man vid datorn ensam och ser något skoj så är det klart man kan skratta.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Då gör jag det. Slutar lite tidigare så det passar bra:-) Vi ses."

Var bor du? I Nol med min pojkvän Rikard

Trivs du där: Det är helt okej, ibland får man panik och bara vill flytta, men vet att en vacker dag gör vi det också så jag överlever ett tag till :)

Äger du några converse: Nej, passar inte alls i det har jag fått för mig

Sprit, cider, vin eller öl: En iskall öl eller cider slår aldrig fel på sommaren, men vin är gott när man har mysmiddag.

Vad har du för mobil: Samsung SGH-600E

Nästa mål i ditt liv: Ta examen på högskolan och skaffa ett kanonjobb

Hur svarar du i mobilen: "Hallå?"

Vem ringde du senast? pappa

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Hörde hur det var med mig och pratade lite om tentan som ska in på fredag.

Antal timmar sömn inatt: Oj, många som vanligt. 9-10 tror jag nog

Sov du ensam: Nej, har ju min prins att krama på.

Brukar du komma i tid: Alltid, har ovanan att alltid vara alldeles för tidig istället..

När mår du bra: När jag har allt under kontroll och jag bara kan slappna av. På Yogan. Vid havet en varm sommardag

När blev du fotad senast: Hm, blir inte fotad så ofta så jag har inte riktigt koll på det faktiskt.

Hur känner du dig nu: Rastlös och stressad över min tenta som är skit svår och annat som hänt nyss

Vanligaste färg på dina kläder: Hm, det är svårt att säga faktiskt, brunt kanske. Eller grönt. Eller svart.

Vad tycker du om fötter: FOTFOBI SÅ DET SKRIKER OM DET!!!

Vad saknar du: Min kära vän som gick bort 10/11-2007 och min kissekatt som bor hos pappa.

Favorit dryck på morgonen: Färskpressad apelsinjuice eller ett gott te

När brukar du oftast gå och lägga dig: Brukar ju ligga i sängen och kolla på tv innan jag somnar så är allt mellan 20-23

Är du blyg? Har kommit över det jätte mycket men kan fortfarande vara blyg bland folk jag inte känner så bra

Sysslar du med någon idrott: Jag tränar friskis&Svettis flera gånger i veckan, får väldigt bra variation av det.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Absolut. Det var det när jag såg Rikard första gången. I was stuck.

Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Stå upp och kissa! Gå runt med bar överkropp hela dagen

Är du nöjd med ditt liv: Ja det är jag.

Vad är det värsta du vet? Spindlar och småkryp, och fötter förstås!

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Inte mycket, bara på nödvändiga saker i regel

Vad längtar du till? Sommaren! Så jag kan sola och bada och bara ha det gott med mina nära och kära

Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja, det finns ett par som verkligen är underbara

Vad är det finaste du fått? Min guldring och överraskningsfest på min 18årsdag av Rikard!

Om fem månader: Är jag utvilad och igång med nya friska tag i skolan!

Om ett år?: Har jag grundexamen från högskolan och ska vänta på att få läsa 60p till, söker nog jobb just då!

Du samlar på: Biobiljetter varje gång jag och Rikard varit på bio. Haha!

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Rikard eller mina föräldrar

Har du strumpor på dig nu: Yes, blir väldigt kall om fötterna annars

Är det okej att gråta: Absolut! Det värsta jag vet är folk som stänger inne sina känslor

När grät du senast: I måndags...

Bär du glasögon eller linser: Har precis fått ett par nya glasögon då jag ska ta uppehåll från linser ett tag

Har du piercing: I naveln

Vill du gifta dig: Ja! Vid havet helst...

Vill du ha barn: Ja, två stycken iallfall.

Är du bra på att laga mat: Ja, folk som ätit min mat brukar säga det!

Är du flygrädd: Nej, inte så värst, men däremot så blir jag åksjuk ibland när jag flyger så gillar det inte ändå!

Hur vig är du: Hm, jag är nog över medel, men mycket mer än så är det inte

Vilken är din favoritglass: Det är svårt att välja på, älskar glass i alla former, smaker och storlekar nästan

Tror du på ett liv efter döden: Ja, jag tror man återföds.

Bor dina föräldrar tillsammans: Nej, dem skiljde sig när jag gick i tredje klass

Vilken ögonfärg har du: Gröna/Blåa (Det varierar!)

Röker du: Nej, skulle aldrig förmå mig att börja med sådana dåliga ovanor.

Hur ofta tränar/motionerar du: 4-5 pass i veckan åtminstone

Vad är det viktigaste i livet?: Att ha en bra hälsa och få må bra med sin omgivning


Ny vecka, stressig men bra

Halsen var inte kry idag när jag vaknade heller, men tror att alla halstabletter igår har hjälpt en del för det är inte lika farligt idag. Magen har inte varit så konstig heller, inga smärtor eller så så håller tummarna på att det ska hålla sig såhär under dagen så jag kan träna Core ikväll, det var ju inget förra veckan då det var röd dag, så nu är jag i stort behöv av lite core-träning! Det är så underbart att starta veckan med det tycker jag. Trimma magen och ryggen (mest magen som behöver trim numer, ryggen har jag lyckats kanonbra med!) och lite bålstabilitet. Även att alla säger att jag måste ta det lugnt, så vill jag inte ta det lugnt med träningen. Tränar kanske för intensivt, då man ska vila en dag emellan etc som man alltid hör. Jag tränar ju måndag, tisdag, (2 pass) onsdag och torsdag. Ska så småningom börja springa med Emma nu också, då blir det på helgen.

Nu ska jag strax åka iväg till Stenungsund och plugga ihop med mina söta vänner Ellen och Pernilla. Vi har en tenta som ska in på fredag ju, och det handlar som sagt om politik och demokrati och sånt som jag inte har speciellt bra koll på. Därför är det bra när man kan sitta ihop och bolla tankar med varandra och hjälpas åt när man inte förstår riktigt och så. Sedan alla svaren måste man ju skriva ner helt individuellt, annars kuggar man såklart då det är en individuell tenta. Men jag hoppas verkligen jag ska klara den här, bara två examinationer kvar denna terminen efter jag gjort denna. Så himla skönt! Snart så har jag läst ett helt år på högskolan redan. Oj vad tiden går fort!

Måste bara skriva något som min sötnos sa igår, helt plötsligt. "Tänk vad roligt när vi skaffar barn älskling!" Och det har vi tänkt på många gånger, att vi kommer få så söta ungar så det inte kommer vara klokt! För så som Rikard såg ut när han var barn, jag har aldrig sett något sötare i hela mitt liv, och då ljuger jag inte bara för det är min pojkvän. Ska verkligen försöka få honom till att låna det kortet av hans pappa så jag får scanna in det, så ska ni få se själva! Bruna rådjursögon och blont hår! :) <3
Men dem där barnen får finnas bara i åtanke ett par år till..Minst. Vi har massor att uppleva tillsammans innan vi kan börja tänka på det! Först vill vi ha vårt hus vid havet, även om det är ett par år kvar tills dess så börjar det ändå kännas som det närmar sig. Tänk, börjar man verkligen bli vuxen nu?

Cya!

Not again! :(

Har fått ont i halsen. Igen. Och det är något konstigt med min mage, har blivit åksjuk så fort jag satt mig i en bil denna helgen. Hm, mycket strange. Folk i min omgivning säger att det är för att jag stressar för mycket och har för mycket att göra hela tiden, att jag måste ta det lite lugnt med träning och skola och allt. Men jag trodde inte det skulle vara något problem, trodde ju snarare att det ska bli bättre när man tränar mycket och så. Jag har ju blivit så himla mycket piggare av träningen, jag vaknar aldrig senare än nio, någon dag numer. Och det har jag inte gjort på länge. Och det är en stor grej för mig, som typ har någon form av narkolepsi eller så och är trött och kan somna typ när som helst vart som helst. Men nu är det mycket bättre, men då blir jag sjuk istället och trött av det. Hm, jag tror att jag behöver sommarlov helt enkelt. Tur att man, vad jag vet än sålänge, inte ska jobba hela sommaren iallfall. Kommer få en hel del ledigt som det ser ut nu, och det ska väl vara bra för mig fastän jag antagligen kommer få panik av att bara vara hemma när alla andra jobbar. Jag är ingen sådan människa. Hade jag vunnit flera miljoner så jag kunde skita i att jobba resten av mitt liv, hade jag jobbat ändå. För det är något jag mår bra av och en del av livet. Det finns inget tråkigare än att bara gå hemma helt ensam en hel dag, och när Rikard och alla andra kommer hem från jobbet så är dem ofta trötta och ska vila eller så och då finns det inte mycket att göra även att folk är hemma. Jaja, som sagt, snart sommar och då kommer det bli hundra gånger bättre. Det vet jag :)

Så, till det jag skulle göra igår då. Skulle kolla på en bil. Fick ett väldigt bra pris på en golf, endast 3000:- !! Dock var det en väldigt gammal bil, och fick veta att skatten på den ska betalas redan nu i maj, så då tillkommer det ytterligare pengar så jag och Rikard diskuterade det förut och bestämde oss för att vi inte köper den. Vi väntar ett tag och köper en annan bil längre fram. Som sagt, Rikard får sin första HALVA lön på fredag, så har inte ens börjat känna av pengarna än. Och vi måste sätta igång med renoveringen i badrummet. För femtielfte gången. Suck. Men nu måste det ändå bli bra, nu ska vi ju riva ner väggarna och kakla istället för att ha den fula strukturtapeten. Det blir nog bättre och då hoppas vi att vi aldrig mer ser röken av någon äcklig mögel!

cya!

Sol idag också, skönt.

Nu har baby precis gått. Han ska iväg och grilla och umgås med det gamla grabb-gänget idag. Vi flickvänner fick följa med och grilla om vi ville, men sedan skulle dem spela poker och massa annat tråkigt och då skulle vi få åka hem så jag kände att det inte var någon stor ide för mig att åka in till stan och bara grilla och sedan hem igen typ.
Ska inte göra mycket idag, har en ganska fullspäckad vecka som kommer..
Mycket med plugg och skola och en tenta som ska in på fredag, plus en gruppuppgift som ska in på fredag också, samtidigt så ska jag på begravning den dagen.. Usch, riktigt jobbig dag med andra ord. Fast på kvällen där så ska förmodligen jag och Rikard ut och käka och ha det mysigt då vi fått pengar, och han fått sin första lön (dock bara en halv lön med utbildningslön men det är ändå mycket pengar om man ser till vad vi haft länge nu). Så lite mys kanske det blir på fredag ändå. Hoppas verkligen.

Begravningen är för min mammas sambos mamma. En underbar människa på alla sätt, otroligt snäll och älskvärd person. Hon visade verkligen att hon tyckte om oss, mig och mina syskon, fastän vi inte var hennes barnbarn eller så. Och hon älskade mamma jätte mycket! Men jag vet att hon mår tusen gånger bättre nu, nu får hon äntligen vila och slippa må dåligt och ha ont. Hon levde med KOL i många år, och nu det sista upptäckte dem cancer. Dock visste man först inte att det skulle gå såhär fort, för i början för ett tagsedan så sa dem att hon hade upp till ett år kvar att leva. Men efter det gick det fort. Men jag finner faktiskt ro i att hon får må bra nu. Man visste att hon ville dö, hon visste att det var dags. Det gör lixom allt lite enklare. Men iallfall, vi kommer alltid minnas dig som den fina människa du var! ♥ ♥ ♥

Cya!

Glasses!

Har nu tagit en bild på mig i mina nya glasögon, undrar varför jag är så dum att jag lägger ut den när jag egentligen tycker det ser rätt hemskt ut.. Haha. Men måste ju visa Carro iallfall, som jag vet är inne och läser mig blogg ;)


Trött och lite yr med mina nya glasses on! Jaja, Jag vänjer mig tids nog...

Cya!

Memories..

Nu har jag kommit hem efter en skön promenad med Malin. Det var lite konstigt väder idag faktiskt, först blev det jättevarmt så man inte ens kunde ha på sig jacka, men sedan började det blåsa så man fick ta på sig jackan och nu precis innan jag kom hem så blev det skit varmt igen så jag dör av värme-slag snart känns det som. Men det har varit skönt väder iallfall och soligt :)
Vi började prata gamla minnen, som vanligt. Och kom på en så himla rolig sak egentligen som jag inte tänkt på på väldigt länge. Jag och Emma kom på en rätt sjuk "lek" för många år sedan, när vi hade väldigt tråkigt. Påhittiga som vi var så döpte vi den till Mr Muscle, och jag tänker inte gå in på här vad den gick ut på för då kommer ni väl dö av skratt! haha, så jag besparar er nog den till en annan gång! Men det jag vill komma fram till är att ni säkert känner igen namnet Mr Muscle, för ett par år efter vi kommit på leken och döpt den till det börjar det gå en reklam på tv. Om något rengöringsmedel med just detta namn. Dem snodde vårt namn! Haha, och vad är det för namn lixom, trodde inte det var något vem som helst kunde komma på. Så nu är inte Mr Muscle bara en lek, utan också ett rengöringsmedel. Knepigt va!

Nu ska jag nog sätta mig och plugga lite till tänkte jag, måste verkligen få något gjort. Måste vara duktig nu när det snart är slut på terminen och sommarlov! Ja, duktig var det ja...


Konfirmationslägret när vi gick i åttan, Jag och Emma (Mr Muscle-skaparna!)

Jag och Malin på konfirmationslägret i åttan. Så snygga! haha. Men vilka minnen :)

Cya!

Nu får det bli lite sol i ansiktet en stund!

Nu har jag faktiskt varit ganska duktig och läst en hel del i boken "Den Svenska politiken". Eller, iallfall en hel del om en fråga som är på tentan. Så nu ska jag äta lite lunch så fort mina tortellini har kokat klart, sedan blir det en promenad i solvädret med Malin som är ledig idag. Så sätter jag mig lite till i eftermiddag och sedan tänkte jag nog sätta mig en stund imorgon på morgonen och plugga lite till, vaknar ju ändå tidigt varje dag, även på helger så kan lika gärna sätta mig med det eftersom Rikard lär sova längre.

Nej, nu får jag gå ut och kolla om mina tortellini vill bli klara!

Cya!

Snurrig värld

Ja, snurrig värld kan man lugnt säga att jag lever i just nu. Har nämligen fått mina nya glasögon, och trots att jag är van vid linser så känns glasögonen på tok för snurriga och konstiga... Så blev det aldrig med linserna, strange. Fast dock hade jag fått lite sämre syn sen jag provade ut linserna, så kan ju vara det också, att det är mer styrka i dem här. Jaja, jag funderar på hur lång tid det kommer ta att vänja mig vid dem? Förmodligen kommer jag aldrig göra det. Glasögon-ormen Cissi ;)

Igår gick jag ju bort till Emelie och vi satt i hennes trädgård ca 2 timmar någonting. Jag trodde ju inte jag skulle behöva solskyddsfaktor, men rätt som det är börjar hon skratta och säga att nu är det nog bäst jag får på mig solskydd annars bränner jag sönder mig. Jag tar min på 15 spf men efter en stund springer hon in och hämtar sin på 30! haha. Hon är söt min Emelie :) Men så igår så blev jag bara rödare och rödare över bröstet, och lite på magen, men jag kände inte att jag hade bränt mig som man brukar göra annars. Och idag när jag vaknade och kollade mig i spegeln så hade allt det röda lagt sig, så det var ingen riktigt bränna, som tur var! Härligt. Då kanske jag kan ta mina skolböcker och allt vad det är och gå bort till pappas trädgård idag och få lite mer sol på mig. Det kan man inte få för mycket av, speciellt inte om det blir kasst väder igen när som helst. Man vet aldrig, därför får man helt enkelt passa på. För jag är kär i solen och värmen!

Imorgon ska jag göra något som jag fortfarande inte har berättat här.. Tihi. Lite nyfikna måste ju mina läsare få vara, då vet jag ju att ni kanske kommer tillbaka! haha :) Nejdå, inte direkt så jag tänkt men vill inte skriva för mycket här när jag inte vet till 100% hur det blir och så. Men kanske vet jag till 98% så nästan... :P

Nu ska jag borsta tänderna och sedan lägga mig och börja plugga lite. Usch! Läser nog världens absolut tråkigaste kurs, Välfärdsstatens förutsättningar. Sociologi, solcialpedagogik och juridik. Den första delkursen jag ska tenta av nu handlar bara om demokrati och politik och ideologier, sådant som jag aldrig har förstått mig på, och nog aldrig kommer göra det heller! Som tur är så ska ju jag och Pernilla sitta ihop och diskutera och hjälpa varandra i början av nästa vecka. Annars hade jag nog kuggat för första gången. Men det vill man ju inte, har snart läst hela mitt första år och inte kuggat på en enda tenta! Stolt är jag faktiskt. Det får man lov att vara :)

Cya!

Sunshine!!

Yes, det stämde! Vaknade idag med att se blå himmel och sol! Och kollade tv4 vädret nyss också, och dem visade samma som på smhi igår, sol resten av veckan. Wonderful.
Fick ett sms av Synoptik igår också, mina glasögon har kommit. Åh så spännande! Kommer väl ta hundra år innan jag vänjer mig, men dem flesta i min omgivning säger att dem inte förstår att jag inte tycker om att använda glasögon för jag passar i det. Hm, ja, vi får väl se på det! Haha :)

Ska nog gå bort till Emelie om ett tag och sätta mig i hennes trädgård och få lite sol på mig. Får nog ta med mig mina böcker och plugga lite samtidigt, det måste verkligen göras hur tråkigt det än är när man sitter i solen och myser med en underbar vän :)

Tränade två pass igår som det var sagt, underbart! Märkte att jag hade träningsvärk i baksidan lår igår när jag började gympa, från dansen, och det var inte igår jag hade träningvärk, i benen!! Det var en härlig känsla, samtidigt som det kändes jättetråkigt att det går så fort att tappa sig på bara en vecka. Men nu är jag igång igen! Och förmodligen ska jag och Emma springa till helgen också. Ska bli riktigt skönt. Yogan var helt kanon igår. Har nog aldrig lyckats slappna av och spänna av så mycket som jag gjorde, äntligen har andningen börjat bli regelbunden och hjälper mig i diverse övningar! Det är sjukt vilken styrka och uthållighet man får genom att andas på rätt sätt. Långa djupa andetag in genom näsan, och ut genom näsan. Trodde jag kunde stå i krigaren hur länge som helst igår, annars brukar jag få panik efter en stund och vilja gå upp. Ja, det är kul när man kommer till en riktig vändpunkt som visar resultat!

Nu ska jag göra mig iordning och traska bort till Emelie. Ha en bra dag i solen allihop!

Cya!

Hoppas det stämmer!

Tänkte gå in här nyss och skriva ett inlägg, men så kom jag på att jag bara måste kolla vädret innan, för då kan jag ju meddela er om vad dem visar på smhi de närmaste dagarna. Hade inte alltför stora förhoppningar, men nu är dem STORA. Det visade grått och trist idag också, men torsdag, fredag, lördag, söndag visade på strålande sol! Åhå, snälla, säg att det stämmer! Då ska det bli en riktigt skön sol-helg till! Och nu när det kommit lite regn så kan allt grönt sätta fart på riktigt. Så idag blir det till att plugga och städa och sånt som man kan göra en grå trist dag som denna, så man kan ta sig lite ledigt under dagarna det närmaste, om det nu blir bra väder. Men smhi brukar ha bra rapporter, det är dem jag litar mest på. :)

Igår blev det dans trots min hals. Det kändes att jag hade haft uppehåll en vecka! Usch vad trött jag blev. Men lite berodde ju på att jag fick hosta var femte minut för det skavde i halsen, men idag känns det bättre faktiskt, dock inte helt bra men behövde nog börja röra på mig igen, min kropp blir sjuk om jag inte får träna. Haha. (hittar jag på iallfall!) så idag blir det som en vanlig onsdag, först medelgympa och sedan yoga ikväll. Det längtar jag till! Få sträcka ut hela kroppen och meditera lite. På onsdagar flyger jag hem från träningen och somnar så himla gott. Borde egentligen börja köra yoga varje kväll eller varje morgon, vet ju att det gör sådan enorm skillnad, men just nu har jag inte tid. Ska vänta någon vecka till eller så så kanske jag småstartar med det. För nu ska jag ju börja springa med Emma också, hur nu detta ska gå?! Jag som aldrig tyckt om att springa, fast nu känner jag mig rätt taggad till att börja faktiskt. Vet ju att jag behöver konditionen, plus att löpningen är bra utöver mina andra träningspass. Dock kommer jag nog inte vara utan träning knappt en enda dag i veckan när vi sätter igång med det, fredagar på sin höjd. Jaja, det är snart beach-säsong, så får väl skylla på det eller något... ;) Eller att jag vill ha världens hälsosammaste kropp för det stämmer nog bättre in på mig! :)

Nej, nu ska jag kolla lite vad jag har att skriva och plugga på och kanske få något litet gjort åtminstone.

Cya!

Hemma

Nu är jag hemma efter att ha varit i skolan under förmiddagen. Vår grupp blev placerade på ett ställe som heter Verdandi. Det är något rätt så nytt för mig, så det ska bli otroligt spännande att se vad det är för slags verksamhet och så. Om någon undrar vad det är för något så har dem en egen hemsida, www.verdandi.se.

Har precis gjort iordning en snabb lunch, blev spaghetti med stuvad spenat. Snabbt och lätt! Får se vad det blir till att göra resten av eftermiddagen sen, för ikväll ska jag banne mig träna! Inte gjort det på en hel vecka, inte likt mig men varit förkyld och haft mycket i skolan. Har dock lite ont i halsen som sagt, men det får bära eller brista. Det är ju det enda som jag känner av så det ska nog inte vara någon fara. Bara jag får träna så! :)

Cya!

No sunshine today

Det blev ingen sol idag. Men som tur är så har det iallfall ändå varit hyfsat varmt ute, 13-15 grader ungefär. Åkte med Emelie först till Bäckebol där hon skulle lämna in sin telefon, sedan åkte vi till Blomsterlandet och sedan en sväng till Backaplan. Gick in i en affär där och hittade en otroligt snygg tub-klänning som jag så gärna vill ha! Den kostade bara 199:- också, men dem pengarna har jag inte förrän  om ca två veckor.. Hoppas verkligen den finns kvar då, för vill verkligen ha den!

Imorgon har vi skola från 9-12. Påbörjar en ny kurs, fältstudier. Ska göra intervjuer och så på arbetsplatser, men kursen är bara på 5 hp så den är jätteliten, skönt det. Har ju fått ut två tentor nu som man måste börja på snart, speciellt den som ska in väldigt snart. Men som tur är så ska jag och Pernilla sätta oss tillsammans i nästa vecka och hjälpa varandra. Det är guld värt att ha så bra klasskompisar! :)

Nu ska jag sitta här en stund och försöka hitta något intressant på nätet så jag inte går och lägger mig och vilar för mycket så jag sover dåligt inatt. Kan dock göra det ändå då min hals bara verkar bli värre. Tur att skolan bara är fram till tolv imorgon. Och hoppas verkligen jag kan få lånat den boken jag behöver ha läst tills nästa vecka..
Jaja, det löser sig :)

Cya!

Kommer solen fram idag tro?

Sitter här och har precis ätit frukost. Väntar på att solen ska komma fram, men på smhi så såg det inte så lovande ut idag.. Suck! Nu har man ju vant sig vid sol och lite värme, nu får det ju inte ta slut! Men något som är ganska härligt är att under denna underbara påsk-helgen så har det hunnit knoppa sig och bli ljusgrönt på många träd och buskar! Nu behöver det bara komma lite regn så sätter det nog fart fortare än kvickt.. Åh, sommaren är nog alldeles runt hörnet... :)

Ja, jag har ju inte skrivit på ett tag, man kan ju inte sitta inne i sånt väder som har varit. På påskafton hade vi det jättehärligt hos Rikards släkt, satt på altanen och åt, där det var totalt vindstilla och jag satt mitt i solen. Varmt, men som alla vet så klagar inte jag på det eftersom man längtat ihjäl sig så satt glatt kvar och solade mig, fastän alla sa till mig att jag började bli lite röd, eller om jag ville ha solkräm eller något.. haha, entusiast som jag är så sitter jag kvar och tackar nej. Brände mig inte ändå kan jag ju meddela, och nu ser man ut som Pippi Långstrump efter denna helgen!
Efter vi ätit och så så skulle Rikards kusin Daniel och hans tjej Sanja åka med oss hem till Nol. Vi hade tänkt ta en tripp bort till Emelie och Oskar men dem åkte iväg och grillade och efter att jag, Rikard, Daniel och Sanja suttit och tjötat, varit ute och spelat basket (eller killarna gjorde det) och blivit hungriga så bestämde dem sig för att åka hem. Precis när dem åkte hörde Emelie av sig. Väldigt typisk! :) Men jag och baby var väldigt trötta så vi bestämde oss för att se klart på en film vi hade börjat kolla på dagen innan, men vi somnade igen. Fast det var bra eftersom då gick vi upp redan nio igår morse och var pigga och glada för en hel dags fiske på Mjörn!
Vi åkte ut med en jättefin båt, Roberts brors båt. Fiskade och jag valde att börja meta för då kunde jag ligga och sola mig lite.. Men inte ett enda napp, så vi åkte vidare till en ö, Jönsholmen, och grillade och låg och solade och fiskade. När vi var klara där åkte vi vidare och bestämde oss för att lägga till nära vassen denna gången i en vik, och där fick vi iallfall vår första, dock den enda, fisken på hela långa dagen. Och så var det bara en äcklig gädda. Jaja, nu måste snart fiskelyckan börja ta sig, annars blir jag trött. Nu siktar vi nog på fiskepremiären i alla sjöar, Abborresjön etc. som är den 1:a Maj. Då kan man väl ändå få sig en fin regnbåge att ha till middag?

Idag jobbar Rikard. Och igår pratade jag med Carro och tänkte att vi kunde sitta ute i solen idag eller ta oss en långpromenad eller så, får nog bli det sistnämnda möjligtvis, eftersom det är molnigt ute, fast ändå ser man ju solen titta fram på sina ställen. Men jag ska inte ha för brottom, klockan är faktiskt bara halv tio! Jag hinner nog tvätta lite och så innan solen kommer fram, det är bra.

Cya!

Kan inte bli bättre!

Ja, jag gick ju bort till Emelie igår vid 12. Pratade med Carro och fick dit henne också så satt vi i trädgården och solade oss. Och det syns ju idag kan jag ju meddela.. Det känns faktiskt riktigt härligt, trots att brännan kanske inte är den vackraste! haha, men det skiter jag i, nu är iallfall sommarens färg påbörjad! Och det var ju riktigt varmt ute igår, hade på mig både en långärmad tröja och min vårjacka när jag gick till Emelie men när jag skulle hem så gick jag i linne tillslut för det blev varmt med solen i ryggen. Åh vad underbart! Och likadant väder är det idag, och på vädret sa dem att det ska bli samma väder imorgon och graderna ska bara höjas! Im happy!

Ja, nu sitter jag här, vrålhungrig och vågar inte gå ut i köket för att hämta frukost. Det var så att igår när jag höll på att städa så såg jag något som såg ut som ett sjukt stort djur med stora ben, men det satt i ett hörn så jag lixom hoppades på att jag inbillade mig och att det var någon smuts bara. Sen när Rikard kom hem sa jag till honom och han låtsades också om att det bara var någon smuts (han har vissa fobier man inte riktigt vet om har jag märkt, haha) så den satt kvar. Den hade ju inte rört sig på hela dagen så då inbillade man sig ännu mer. Så kom en kompis till Rikard hit igårkväll och han såg den också, så ni kan ju fatta att den är rätt stor då alla märker ett djur i ett hörn i taket. Så började han fråga vad fan det var för något, men ingen av dem kunde ta bort det! Så nu när jag gick ut i köket förut för att hämta frukost så kollade jag direkt upp i det hörnet, och där fanns fan inget kvar!!! Blev livrädd och kollade runt i hela köket och undrade vart det kunde tagit vägen. Då såg jag att det satt precis ovanför dörröppningen! Så någon smuts var det ju deffinitivt inte då det flyttat på sig under natten. Jag sprang ut ur köket och har inte vågat gå in dit igen. Och Rikard sover. När han vaknar måste han ta bort det annars tänker jag inte gå och lägga mig ikväll, vägrar vakna med det i sängen eller något...
Nej, måste nog väcka honom för jag dör av hunger snart..

Idag ska vi ju på påskmiddag hos Rikards släkt. Ska bli mycket trevligt. Hade gärna velat hinna gå bort till pappa och sätta mig i hans trädgård lite men mina kinder säger nog egentligen att det kommer räcka med den solen jag får på mig när jag är ute sen. Vi får väl se. Som det ser ut nu lär jag inte hinna bort till pappa innan vi ska åka, eftersom jag aldrig kommer ut och fått ta frukost. Haha. Fy, äckliga djur är det absolut värsta jag vet! Hade det stått ett lejon och en riktigt äcklig spindel framför mig hade jag gladeligen sprungit fram till lejonet, utan problem! Då förstår ni min rädsla :P


Nu kom solen!

Solen har kommit fram och tydligen är det underbart väder ute. Åh så härligt! Vinterjackan, Bort!
Har städat som en galning sen jag skrev imorse, har hunnit diska, stryka min nya vår/sommarduk, dammsuga alla rum, skura alla golv och dammat! Det enda jag har kvar nu är att tvätta sängkläder och kläder men det får bli senare för tvättmaskinerna var upptagna när jag gick ner förut. Men tycker ändå jag varit duktig så gör inget om det blir senare.
Nu ska jag snart ta en promenad bort och möta Emelie, vi går väl och sätter oss i hennes trädgård och får lite sol på oss! Det behövs ju, speciellt nu när man inte fått sol på sig under hela denna veckan, då har ju färgen jag fick förra helgen hunnit försvinna. Nu får man riktigt sköna vårkänslor alltså! Nu är det bara en sak som fattas, att det ska bli grönt på träden! Har redan sett massvis med olika sortes blommor som blommar och såg en som klippte sin gräsmatta förra helgen.. Nu är våren faktiskt här. Så som man längtat! Trodde aldrig denna trista gråa vintern skulle ta slut. Men det gjorde den :)

Pigg och glad :)

Idag vaknade jag utvilad och pigg och glad! Så härligt när man vaknar en sån morgon. Vaknade redan halv nio, men det var nog för att jag sov större delen av dagen igår. Sitter och tittar ut med jämna mellanrum och väntar på att solen ska komma fram ordentligt. Men klockan är ju bara strax efter nio så vet att solen nog kommer titta fram och himlen visa sig blå snart! Nu är det lite disigt. Fastän man kan skymma den blå himlen :) Åh, vår!
Nu kom vädret på tv också, vilken tajming. Det såg ut att bli lite moln idag, men 15grader varmt! Och imorgon skulle det bli 16grader! Åh vad skönt att värmen är påväg! Nu kanske jag kan tvätta min vinterjacka idag och slänga undan den? Det ska jag nog faktiskt göra!

Nu ska jag börja städa här hemma, så jag får gjort det och har hela dagen kvar framför mig. Kanske tar jag en sväng till mamma eller pappa, eller så ringer jag Emelie, Emma eller Carro och ser vad dem hittar på. Kanske kunde man ut och ta en skön promenad allihop? Tja, vi får väl se. Först fokus på städningen!

Have a nice day my friends!

Cya!

Skärtorsdag.

Yes, då var det skärtorsdag och denna skolveckan är över.
Igår var det verkligen supertrevligt! Vi var hemma hos Sofia och åt pizza och drack lite drinkar och vin och pratade och lyssnade på musik. Har verkligen så himla mysiga klasskamrater! Det enda jobbiga var väl att det blev ju inte många timmars sömn, och alla som känner mig, som typ måste ha någon form av narkolepsi eller något i den stilen, klarar ju inte av att sova endast 4-5 timmar, speciellt inte om man har druckit ens lite dagen innan så när vi åkte till skolan vid nio så satt jag och kunde verkligen inte hålla mina ögon öppna på föreläsningen. Jag kollade att mitt tåg gick vid 12, och nästa skulle inte gå förrän vid 14-15 tiden och kände att så länge skulle jag inte orka stanna i skolan så tog faktiskt en halv dag idag! Somnade så fort jag satte mig på tåget hem kan jag säga. Har aldrig gått så fort att komma till Älvängen. Haha.

Idag är det alltså skärtorsdag, och jag får lite ångest över att jag varken har några fina påskblommor eller ens ett påskris. Inte för att man behöver ha det, men man blir glad av det och jag gillar påskris eftersom att det känns så himla nära sommaren när det börjar slå ut och bli fina ljusgröna blad på grenarna! Åh, det är så underbart! Och ännu mer underbart är det att på påskafton ska det bli kanon-väder! Så himla härligt, om det nu blir så vill säga. Lite trist att man inte kan vara ute vid havet och fiska och så då, det blir ju påskmiddag hos Rikards moster men det är alltid lika trevligt där så det kan man ju inte tacka nej till. Sedan kanske det blir att vi åker hem till min älsklings Emelie och umgås med henne och Oskar. Tycker det är så kul att dem blivit tillsammans och att Rikard och Oskar känner varandra! :)

Nästa vecka ska vi göra något jättekul.. Men jag tänker inte berätta vad!! Det får ni se då! För är nästan övertygad om att allt kommer gå vägen.. Åh, är så glad och så lycklig! Om ett par år så kommer vi har vårt hus vid havet också, när den dagen kommer, då lovar jag att mitt liv blir complete.

Nej, nu ska jag avsluta mina drömmar och tankar och hämta lite isvatten!

Cya!

Onsdag

Usch, vädret har börjat bli lite regningare och molnigare det senaste dagarna. Fast på dagen/eftermiddagen har det ändå spruckit upp en del men det är ändå ganska kallt. Jag hade min vårjacka på mig i måndags men igår fick jag ta min jobbiga stora tjocka vinterjacka och det får jag nog göra idag också om jag inte vill frysa ihjäl. Och mer förkyld vill jag verkligen inte bli. Vill ju bli frisk nu. Funderade på om man kanske ska ta västen idag, eftersom det är en vinterväst, men nej, kommer frysa i den också om jag känner mig själv rätt!

Idag är det ju slut på kursen etik, bemötande och kommunikation. Men något annat som jag märkt när jag kollat min kalender är att nu är snart denna terminen slut! Det är en månad och två veckor kvar bara, det går ju hur fort som helst! Sedan är det sommar.. Sommarlov! Åh, nu är det riktigt nära.. Nu väntar vi bara på att den här jobbiga övergången från att vara kallt ute till att det ska bli varmt ska gå över på riktigt, så man kan stoppa undan alla vinterkläder och fram med vår och sommarkläderna. Åh så härligt. Och vad som är ännu härligare är att nu kommer vi börja få massa pengar igen. Vi kommer kunna börja spara pengar och göra saker. Jag och min prins. I Augusti har vi bott ihop i två år, hela två år. Och jag älskar honom över allt annat och han är min familj! :)

Nu ska jag snart dra mig till skolan, ska sova i Trollhättan hos Sofia idag med några från klassen. Ska bli så himla kul! Har träffat världens goaste människor sen jag började på högskolan :)

Have a nice day my friends.

Cya!

Väldigt trött!

Ja, då var det tisdag och två dagar av min skolvecka har gått. Är fortfarande förkyld men tränade igår så får hoppa över dansen idag för kan bara andas genom en näsborre.. Suck.. Jaja, det blir nog bättre snart, väldigt snart!
Man är lite seg också bara för det är skolvecka, först åker man ganska långt fram och tillbaka sedan är det långa dagar och så. Men igår fick vi sluta tidigare så jag och Pernilla tog en sväng till Torp för hon skulle handla lite. Det var jättetrevligt verkligen, fikade och kollade runt och hon handlade och så. Sedan tog jag bussen hem från Stenungsund eftersom hon bor där. Kändes som man åkte världens omväg, eftersom man åkte förbi Kungälv och Surte och allt, fast på "utsidan" eller vad man ska kalla det, så fick man åka ända in till stan och sen tillbaka på rätt sida. Men men, fick man se allt från en ny vinkel iallfall :P

Skola imorgon igen, då ska vi ha ett litet seminarium om en bok som vi hade tenta på i fredags så är inte jättenervös eftersom jag läst boken och att det inte ska vara så stort som sagt. Sedan är den kursen Finito! Den har varit rätt bra faktiskt, har lärt mig en hel del om samtalsträning och samtalsteknik och fått mycket feed-back och så på hur jag för mig och pratar etc. Mycket lärorikt!

Tänkte bara avsluta med en liten, tankeställare eller vad man kan kalla det som vi pratade om under några intervjuer idag i skolan.. Då sa en lärare något jag tyckte var väldigt smart och intressant sagt:
"Det är samhället som gör oss funktionshindrade"
(Alltså, får kanske tillägga att vi hade pratat om just funktionshinder allmänt och så, och hur man ser på människan eftersom vi precis läst om ett existensiellt perspektiv där man väljer att se människan som människa istället för människan som den sjuka människan i första hand.)

Cya!

Vilken grej..

Förut vid tolv tiden så kom pappa hem till oss. Det var något konstigt med min telefon som vanligt så han fick inte tag på mig. Han kom för att fråga om jag ville åka med till Högsbo, och hälsa på min biologiska farfar. Jag är uppväxt med en annan "farfar" som min farmor varit gift med sålänge jag har funnits. Men jag har ju träffat min biologiska farfar några gånger när jag var liten, men nu var det nog 14 år sedan så det kändes lite konstigt. Pappa hade inte träffat honom på 12 år så för honom kändes det nog ännu värre.
Han kände inte igen pappa först, men sedan blev han glad. Men han är väl som dem flesta i den släkten, lite tilbakadragen och ensamvarg så han tyckte nog det kändes minst lika konstigt som vi. Men nu är det gjort och det känns bra! Fast det är ju klart att det är mycket viktigare för pappa att få träffa honom än för mig och Joakim, eftersom vi har redan våran farfar som vi älskar och är uppväxta med. Men jag har inget alls emot att ha två, för det har jag ju alltid vetat att jag haft :)

Min förkylning blir inte bättre, och snart ska jag sätta igång och göra om intervjuerna med mamma så jag får det gjort. Så jag kan somna ikväll och vara helt klar.

Cya

Förkyld som tusan..

Ja, då var det söndag då. Vi hade verkligen en jättemysig och bra dag igår. Tyvärr blev det ingen fisk, inte ens ett napp.. Men det var härligt väder ute vid havet så det var bara skönt att komma ut lite. När vi kom hem så åkte vi upp till mamma och lagade mat tillsammans, gjorde klyckling med ris och currysås och det var så härligt att vi kunde sitta ute på altanen och äta. Så himla underbart! Efter att vi ätit så la vi oss i biorummet och kollade på två av dem första Beck-filmerna i den nya serien filmer. Dem hade jag inte sett, blev så förvånad att jag kunnat missa dem första filmerna. Men nu är dem iallfall sedda och dem var bra som alla andra. Lite andra skådisar med också, Per Moberg, som numer är känd som tv-kock var ju polischef, haha det var lite lustigt att se. Han är ju hel-go på tv när han lagar mat!

Vi bestämde oss för att sova där uppe för det blev sent och mamma och Mikael har ju en vattensäng, och man ska ju ta tillfället i akt att sova där när vi är helt ensamma. Fastän jag tycker det är lite läskigt att vara i det stora huset när inte massa folk är hemma. Haha.

Idag är jag vrålförkyld, värre än igår.. Huvudet är tungt och jag vill egentligen bara sova, fastän jag inte kan.. Och självklart då så har jag kvar intervjuerna att fixa till eftersom inspelningen inte blev speciellt bra på det gamla bandet, men mamma skulle se om hon hittade ett nytt band annars får jag köra på det som finns. Inte mycket att göra åt.
Enda jag hoppas på är att jag ska bli bättre eftersom det är skolvecka nu, och vill inte missa träningen. Men vi får väl se hur jag mår imorgon!

Cya

Goodmorning Sunshine!

Härligt med sol idag också! Igår var inte jättebra väder, men idag är det fint igen. Dimmigt som bara den imorse när jag vaknade till några gånger men nu är solen framme och himlen är blå. So lovely!

Sitter uppe i Skepplanda hos mamma för är katt/husvakt denna helgen här. Så har precis matat katterna och släppt ut dem så dem får vara ute under dagen.

Idag vid tolv så blir det fiske! Hoppas verkligen på bättre lycka idag. Så himla tur vi hade med vädret också, får hoppas det håller i sig sedan när vi är ute vid havet också! Få ännu mer färg i mitt ansikte är ju inte fy skam :)

Ikväll blir det nog att vi åker upp hit och ser på film inne i biorummet. Det var jättelängesen man gjorde det nu! Så det ska bli mysigt, om vi nu hittar någon bra film att se. Rikard hade frågat sin kusin och hans tjej om dem ville komma också, så får väl se om dem hänger med. Hade varit skoj.

Nej, nu ska jag snart köra tillbaka ner till Nol och väcka Rikard!

Cya!

Tentan avklarad!

Nu är jag hemma igen efter att ha varit och skrivit tentan. Kändes bra och vi var jätteduktiga och jag är så glad att jag hade läst boken och kunde svaren på frågorna relativt bra. Och det man inte själv riktigt fick hum om det kunde dem andra tjejerna, så vi får hoppas man fick alla rätt ;) haha!

Dimma..

Sitter just nu och ska äta lite frukost. Som vanligt blir det müsli med valio-yoghurt Litchi/Äpple. Den är så himla god!
När Rikard gick imorse fick jag en skräckbild när jag tittade ut, det såg lixom ut precis som när det snöar ute. Och jag låg och tänkte för mig själv att det är ingen ide att grubbla på det, om det nu gör det så är det borta tills jag vaknar. Och Rikard sa inget heller om att det snöade så antog att jag hade fel. Och det hade jag. Men det jag såg var istället den tjocka dimman som fortfarande är kvar. Den är riktigt tjock också.. Man ser inte ut mycket genom fönstret! Men tror det kan bli fint på dagen idag ändå, och jag ska ut till Stenungsund och skriva tenta över nätet.. Undra hur det ska gå? Men som tur är så sitter vi ner alla tjejer i vår basgrupp och mysar och hjälper varandra så det ska nog gå toppen!

Sedan ska jag ju till optikern för en ny synundersökning idag också, hoppas att synen inte försämrats bara för att jag slarvat så! Men ska iallfall bli skönt att få ett par glasögon man kan variera sig med när man bara är hemma eller om man ska iväg snabbt och ska köra bil etc. Gäller bara att man vänjer sig vid att se ut som en glasögonorm då och då ;)

Nej, nu får jag skynda mig lite, ska ta nio bussen ner till Bohus där Cattis hämtar upp mig så kör vi mot Stenungsund där Ellen och Pernilla väntar!

Cya! (Håll tummarna för fint väder idag också..)

Sedär ja!

Satt och surfade runt lite och läste lite om solning eftersom det finns så mycket olika delade meningar om det. Den ena läkaren säger att man ska undvika att sola, den andra läkaren säger tvärtom. Ja, man har ju hört i prinicip allt, förutom det jag läste nu! Tyckte det lät riktigt bra, att det nästan är farligare att undvika solen än att vara i den. För då bränner du ju dig lättare när du väl kommer i solen och att bränna sig vet ju alla att det inte är bra.
Kika in här och läs denna artikeln om ni vill läsa lite mer om en studie som gjorts i Sverige:
http://www.hbl.fi/text/utrikes/2009/3/24/w25225.php

Så nu säger jag faktiskt bara, Sola på! :)

Värme och sol, Im happy!

Sitter hos pappa nu och väntar på att han snart ska komma hem. Har suttit ute i hans trädgård sen elva ungefär, så nu har man fått färg idag också och sol i ansiktet! Så himla härligt. Valde att gå in nu så jag inte ska bränna mig, har faktiskt haft solskyddsfaktor i ansiktet idag iallfall. Duktigt av mig tycker jag. Såg när jag kom in att jag fått skitsnygg färg på bröstet, har en v-ringad t-shirt på mig så har ett snyggt V nu, haha :P Så skönt att veta att solen verkligen tar, synd bara att man inte kan ligga i bikini än.. Men snart så.. ;)
Ville faktiskt inte ens sitta i t-shirt, men hade en tunn stickad tröja på mig över och det var inte kallt alls, men vill inte riskera att bli mer fökyld eftersom det inte är helt vindstilla heller.

Har suttit och läst och läst i boken i trädgården tills mina ögon nu är jättetrötta.. Har inte så himla många sidor och kapitel kvar nu, så skönt! Vissa delar och kapitel förstår man verkligen inte ett enda ord av, medan andra är lite intressanta. Tur att något är intressant iallfall, annars hade det väl aldrig gått att läsa boken såhär fort.

Nej, nu ska jag pussa lite på min älskade katt!

Cya!

Blå himmel.

Yes, blå himmel och sol idag igen. Härligt! Dock såg jag att det såg ut att vara lite frost som låg på gräsmattorna utanför som låg i skuggan, men sålänge det blir fint och varmare under dagen så spelar det inte så stor roll. Har nog inte varit iskallt inatt ändå tror jag.
Har börjar bli förkyld som sagt, inte speciellt kul.. Känner lite dov huvudvärk också, men hoppas den förblir sån och försvinner. Orkar inte med ett tungt huvud och snorig näsa och feber när jag ska skriva tenta imorgon! Inte kul.
Hade egentligen skola idag, men som tur är så är det inte obligatoriskt att gå dit så jag valde att stanna hemma istället för att läsa klart en bok vi ska ha läst, den jag skrev om i ett annat inlägg plus att jag vill försöka hålla mig lugn under dagen idag så förkylningen lättar lite så man kan träna ikväll för då blir det nog bättre. (Jag och min träningsentusiasm som tror att det blir bättre av att träna.. mest är det nog bara önsketänkande dock, hehe).

Blir kanske att jag går bort till pappa och sätter mig sedan, härligare att vara där där man kan vara ute lite i trädgården om det nu blir tillräckligt skönt. Är ju fortfarande lite små-bränd i ansiktet efter havet igår, så får se sen hur jag gör och vad jag orkar. :)

Nästa vecka är det skola måndag - torsdag. Segt att behöva vara där under påsklovsveckan, men då kan man iallfall åka på fritidskortet dygnet runt så det blir billigt och bra att ta sig dit och hem iallfall! :)

Nej, nu ska jag nog lägga mig och läsa lite som sagt..


Såhär underbart såg det ut när vi sprang ut på vår student.. Tänk att det redan
gått ett helt år.. Åh, längtar tillbaka jättemycket!!!

Cya!

Vår, på Riktigt!

Idag har det verkligen varit vår på riktigt, och det kunde inte komma lägligare än idag, på självaste fiskepremiären! Det blåste inte speciellt mycket heller, och hade en underbar morgon och dag ute vid havet! Dock fick jag ingen fisk alls, inte ens ett napp.. Bara massa musslor och tång, för det finns det ju gott om. Det var bara jag och Jocke som inte fick fisk, dem andra drog upp några men dem var alldeles för små för att ta. Men pappa fiskade nog upp det bästa, förstår inte hur man lyckas, men helt plötsligt känner han precis som att han fått bottennapp och fastnat i tång och en jättestor sten för det är jättetungt att veva in. Men efter en stund hör jag honom börja skratta som bara den, och jag frågar vad det är han fått på kroken, och så sa han att jag skulle komma och kolla. Och upp ur vattnet kommer något STORT med massa tjocka ben och armar eller vad tusan det var, jag blev helt chockad. När jag kom närmare visade det sig vara en gigantisk sjöstjärna!!! Haha, jag har sett många sjöstjärnor i mitt liv, men det där var verkligen den största jag sett, och den fiskade pappa upp i havet.. Haha. Det var roligt.
Solade gjorde jag också, så har fått massa färg i ansiktet, så härligt :) Ja det var verkligen en kanondag ute vid havet! Kunde inte blivit bättre. Förutom om vi fått fisk då förstås..

Har tränat mina två pass idag också, men kände att det var på gränsen att jag skulle orka för Rikard har blivit vrålförkyld och febrig, men jobbar ändå och jag visste att det skulle komma till mig med som är så himla mottaglig för förkylningar så det blev lite tungt i näsan på träningen :/ Suck! Orkar inte bli sjuk och seg, igen. Nu kom ju våren också, förhoppningsvis på riktigt denna gången!

RSS 2.0