Nystart

Yes, idag var det första dagen i skolan på år 2. Kändes riktigt skönt att komma tillbaka och få starta igen, ta sig närmare slutet :) Och självklart träffa sina goa klasskamrater! :)
Vi har haft en bra dag, folk från olika enheter som varit och föreläst pga vår kommande praktik vi ska göra till våren. Det har varit väldigt intressant och dem har givit oss större förhoppningar på vår utbildning då dem tycker att den är väldigt bra och att vi borde få en bra passande titel. Så nu väntar vi bara på den! Dock blev man lite besviken, trots att jag visste om det i bakhuvudet, att på dem flesta ställena inom psykiatrin och kriminalvården är det åldersgräns på att få börja jobba. Den är 25. Jag fyller 20 nu. Känns väl sådär kul, men då får man väl se om man ska plugga lite extra kurser eller så får man väl slav-jobba ett par år helt enkelt med urkass lön! Arbetslivserfarenhet är ändå arbetslivserfarenhet... Det kan man ju inte komma undan med iallfall, vilket är bra! Så vi får väl se vart min resa slutar, det ska bli väldigt spännande att få veta... Men den är nog inte slut förrän om många år, känns det som nu!

Håller på att göra ungspannkaka, snabbt och lätt eftersom jag är vrålhungrig och ska träna vid sju så hinner inte stå med mat som tar lång tid så jag äter för nära inpå. Så vi får väl hoppas den blir god! Som sagt, träning kl 7 och det ska bli riktigt skönt efter denna dagen! Jag känner mig verkligen på topp idag, hoppas det håller i sig.

Love / Cissi

Hej!

Nu satte jag mig här för en liten paus, jag har nämligen varit ganska duktig idag och tragglat mig igenom ett långt, svårt kapitel som handlar om farmakologi till olika psykiska sjukdomar. Jösses, just nu så är jag överlycklig att jag inte pluggar till läkare! haha. Har aldrig stött på så mycket konstiga namn på en och samma gång, men jag lyckades ta mig igenom det och har endast 5 sidor kvar i denna boken som ska vara läst, så jag känner mig riktigt nöjd! Har lärt mig en del om medicinering osv iallfall, så nu har jag lite "bas" lagom till skolan börjar imorgon och lagom tills vi ska ha föreläsning om ämnet. Ja, det ska nog gå bra och min plugg-motivation känns hög (just i denna stund åtminstone, haha).

Dagen hos min farmor igår var mycket trevlig. Farmors båda systrar var där, och jag är lika stormförtjust i den ena som jag varit så länge jag kan minnas! Det är så tråkigt att man ses så sällan, som nästan en eller två gånger om året, men när man väl ses så finns det ju en del att prata om iallfall, det är ju bra. Dem började prata om en släktträff (YIPPIE!) för jag har inte träffat ens hälften av alla släktingar på den sidan som inte står mig närmast. Så jag röstade för att dem verkligen ska ta tag i det, så nu är det bara på att hoppas att dem gör det också! För oj vad roligt det skulle varit. :)

 Nej nu ska jag snart käka lite, så skriver kanske mer sen!

Love / Cissi


Ny favorit!

Min nya favoritsångerska är verkligen Melissa Horn. Brukar inte lyssna så mycket på svensk musik egentligen, men när det kommer ett stjärnskott som henne så blir man bara förälskad! Ni måste verkligen lyssna på henne, riktigt sköna, djupa, fina låtar och rösten kan få vem som helst att bli lugn i kroppen. :)

Tänkte dra ut och ta en löprunda med Emma om en stund, vi ska bara smälta vår lunch och vänta på att regnet lugnar sig. Men det verkar som det redan gjort det, det är bra.
Känner mig riktigt på topp nu, hoppas det fortsätter så hela året ut med massa träning och energi! Men det känns verkligen som det kommer bli en jättebra höst och vinter, eftersom jag längtat så mycket efter det. Jag blir inte alls deprimerad i mörkret som många andra blir, snarare tvärtom. Jag blir så mysig och glad, när jag får vara bland mina nära och kära. Men självklart kan det bli jobbigt om det är för mörkt för mycket, men det är det ju oftast inte mer än ett tag och då överlever man.
Jag har funderat lite på varför jag gillar hösten och vintern så mycket, även om jag älskar sommaren med sol och bad. jag kom fram till att dels har det ju knappt varit någon sommar med sol och bad i år, så då kan det lika gärna bli höst och vinter och sedan så hatar jag ju småkryp och fjärilar och alla andra äckliga insekter, som oftast inte finns på vintern mer än flugor (och dem har jag lärt mig att överleva!). Det gör nog också lite att jag trivs på hösten/vintern, jag slipper vara rädd för sånt hela tiden. Men jag vet inte, lagom till februari/mars nästa år så lär jag bara sukta efter vår, blommor, sommar och sol. Så vi får väl hoppas på en bättre sommar nästa år, och försöka boka in en solsemester utomlands! :)

Nu ska jag relaxa lite innan det är dags att ge sig ut i regnet och springa. Skönt det ska bli att springa såhär på dagen en fredag, då kommer man känna sig energisk och skön hela kvällen, som ska bli lugn dessutom. För imorgon åker vi hem till min farmor och hälsar på, hon fyller hela 79 år på söndag. Min älskade lilla farmor som verkligen är världens bästa!

Love / Cissi

Litet erbjudande endast till 30/8!

Som ni säkert vet så är jag medlem i pointshop där man tjänar ihop poäng, antingen genom gratis grejer eller när du köper saker via nätet, du får poäng på väldigt många saker. När du kommit upp i en viss poäng så kan du byta dem mot ett presentkort på diverse butiker, jag är väldigt glad att det finns H&M tex!

Nu är det ett litet erbjudande från pointshop, att om du registrerar dig via min länk jag lägger in nedan så kommer du att få 2000 poäng direkt från början! Men som sagt, då måste ni registrera er innan söndag är slut, för att ni ska få så mycket poäng alldeles gratis! Så passa på, det är verkligen ett bra erbjudande för att komma igång med sina gratis presentkort!!

http://www.pointshop.se/?ref=3224954   <--- Klicka på länken och bli medlem, gratis, snabbt och enkelt! :)

Nu ska jag gå in och samla på mig lite poäng bara för det, det var väldigt längesen jag gjorde det. För nu har dem ju börjat med att man kan tjäna poäng via saker du gör på facebook, hur bra är inte det då?

Love / Cissi

Skön träning!

Trodde jag var påväg till värsta tant-träningen idag. Visste knappt vad jag hade gett mig in på, men mamma var med, och jag visste att Suzette skulle komma och att Caroline var värd så då kände jag mig lite tryggare :) Vi skulle nämligen göra stavcross! Hade inte så stor kunskap om vad vi skulle göra, mer än att gå med stavar och använda oss av gummiband. När vi kom dit ser jag en del medelålderskvinnor och jag typ. Haha, lagom roligt, men så är det i vår förening och jag trivs med det för alla är sig själva och alla får komma och vara och kunna precis det dom kan. Det är det som är så skönt med friskis.
Men iallafall, när vi väl kommit igång och man slutat trassla ihop stavarna (som inte var det lättaste att hålla koll på för man ska INTE ha dem som man ser alla äldre gå omkring med dem, nej dem ska vara bakom kroppen och jobba med armarna, mycket svårare än det ser ut!) så började man känna att det var riktigt skönt att ta i och gå med stavar i högt tempo. Sedan hade vi olika stopp där vi använde oss av gummibanden för att träna armar/axlar och sedan gjorde vi lite bålstabilitet och ryggövningar och lite för ben och rumpa. Det blev några stationer och löpning uppför backarna, så man kände att man hade tränat efteråt vilket var mycket positivt. Dock var jag inte det minsta lika svettig som i tisdags på Isabelles stenhårda pass, men hennes pass måste jag kalla för intensivgympa, och stavcrossen är ju medelgympa så det skiljer ju sig lite åt. Detta får väl ersätta vår kära skivstång som vi körde på torsdagar innan, då ledaren inte kommer träna oss denna terminen, suck!
Så imorgon ville Emma ut och springa när hon kommer hem, så får väl hoppas jag är tillräckligt mör i benen för att orka ta mig runt ordentligt men det ska nog gå bra. Har rivstartat ordentligt denna veckan, hittills endast onsdag som vilodag så nu får jag nog ta det lite lugnt så jag inte börjar för mycket (men jag kan bara inte stanna hemma om jag vet att det är ett bra pass på kvällen!).

Gjorde mig en god fruitpunch nu när jag kom hem, med banan, apelsin, blåbär, röda vinbär och lite jordgubbar. Mums! Älskar fruitpunch, men speciellt när man har massa olika frukter i och lite olika goda juicer också! Det går att variera sig hur mycket som helst, som en smoothie fast utan yoghurt och så helt enkelt! Det borde ni prova!

Nu ska jag ta och slappna av lite och sedan se om det går något bra på tv idag. Igår kollade jag på John Q och den var riktigt bra! Man blev gråtfärdig ett par gånger under filmen, riktigt fin film så den rekommenderar jag :)

                                                  
                                                                                               Love / Cissi

Lite pyssel med bloggen..

Jag har tröttnat på min gamla design så har suttit en stund nu och försökt pyssla lite med min blogg för att få den lite mer i min smak som jag känner just nu. Och vad passar inte bättre än härliga höstlöv och levande ljus? Det är precis så som jag känner mig och känner att jag längtar till! Så jag känner mig nöjd, dock har jag en hel del andra ideér om att ändra mer, men det får komma i sin takt.. Nu har jag åtminstone ändrat det mest väsentliga! Vad tycker ni? Är den fin eller var den andra bättre? Jag har ju dock inga egna bilder på denna headern, men det gör inte mig så mycket, man kan ju lägga in massa bilder i sina inlägg ändå så behöver inte finnas massa bilder på mig och mina nära precis överallt :)

Ja som sagt så har jag ganska tråkigt denna veckan. Dem flesta har börjat med allvaret igen, ingen semester eller ro längre för dem flesta förutom jag. Jag börjar ju inte skolan förrän på måndag, och det ska bli riktigt skönt att komma igång lite igen, framförallt att få känna sig närmare framtiden, och för att få veta hur det kommer bli framöver. Jag hoppas så innerligt att dem planerat massor om utbildningen denna sommaren och om det blir ett tredje år för oss ganska snart. Så jag vet vad jag ska göra under tiden jag väntar. Har kollat upp en del kurser och så, finns väldigt många psykologi-kurser som jag skulle kunna tänka mig, men får väl se vart jag hamnar tillslut. Något bra av det blir det nog iallfall! Ska nog se om jag kan prata med någon som är lite mer kunnig och se vad jag borde läsa för kurser för att kunna arbeta med det jag vill, ungdomar som har det svårt eller med psykiska sjukdomar (Anorexi!). Men det är väl inte det lättaste att få det jobbet sen heller, men om man fixar massa bra kurser och sin utbildning så ska det nog bli något bra utav det, eller vad tror ni? :)

Träningen har börjat! I söndags var det Kick-off med föreningen, där vi fick lite "avslutnings-yoga" av vår yoga-ledare som ska ta en break denna terminen. Suck. Då blir det enbart yoga på egen hand, alltså måste jag bli väldigt mycket bättre på att utöva yoga ensam hemma! Får väl se hur det ska gå. Börja med en solhälsning på morgonen ska väl iallfall gå utan några krångel tycker man, men med mig vet man aldrig... Aldrig! ;)
Det blev ett skönt medelpass med lite för mycket folk i måndags, jag är värd på det passet vilket känns kanon eftersom det är i Nolskolan som ligger precis bredvid vårt hus. Tar ett par sekunder ner, så nu kommer man inte ens kunna skylla på latheten på måndar, vilket känns bra! I tisdags så tränade jag ett sjukt stenhårt medelpass (som jag nästan vill kalla på gränsen till intensiv?) som gjorde att man svettades som aldrig förr! Dock fick jag inte den träningsvärken jag ville, och börjar fundera på vad det är för fel på mig nuförtiden. Förr fick jag så mycket träningsvärk att jag knappt kunde gå, och nu, så har jag legat på latsidan hela sommaren och sprungit ett par gånger emellanåt men mest bara gått promenader så det mesta av ens muskler borde ha försvunnit, men kanske inte ändå, eftersom jag inte får speciellt mycket träningvärk efter mina första pass på terminen. Det bådar gott!
Idag ska jag testa ett nytt pass, stavcross heter det. Jag har alltid tänkt att när man går med stavar är det mer för tanter, men tydligen ska det vara riktigt bra så det är bara att testa! Man går inte bara med stavarna, utan har olika stationer där man gör styrkeövningar för kroppen. Annars hade jag nog valt att ut och springa istället för att gå med stavar, men styrkeövningarna gör att man blir nyfiken. Speciellt när dem sa att det kompletterar core eftersom vår core-ledare slutat och flyttat till Kungälv! Suck! Som tur är så ska jag och mamma få hennes pass på en lapp, så man kan köra lite hårda magövningar/ryggövningar mellan alla träningspass så man får det där lilla extra!
Jag tycker deffinitivt om du bor i Ale att du ska komma och testa att träna med oss! Hela denna veckan är alla pass gratis, och om du kommer någon enstaka gång för att testa kostar detta ingenting heller! Sedan är vi absolut billigast på träning i Ale, vilket jag ser som en stor fördel.
Jennie! Du ska inte komma med och träna på något av passen någon gång? :) Man blir fast direkt, du skulle nog tycka om friskis! :)

Nu får jag nog avsluta mitt inlägg och göra annat. Betala lite räkningar och så får det nog bli. Sedan sätta på lite tvätt tror jag. Och läsa lite ur psykiatri-en orienterad översikt som jag har något kapitel kvar att läsa i.

                                                                        Love / Cissi

Lördagsmorgon

Idag är det inte soligt och varmt heller (eller varmt vet jag iochförsig inte, för har inte varit ute men det blåser och det säger det mesta). Men som sagt, för mig gör det inte så mycket, blir nog snart till att hämta upp höst/vinterskorna och packa ner alla sandaler. Längtar efter mina cowboystövlar och framförallt, mina beloved goretex vinterstövlar som är det absolut skönaste, absolut varmaste, absolut vackraste stövlar jag någonsin haft. Blev så kär i dem, och fick dem i present av mina föräldrar förra året som gjorde mig överlycklig! :)

Mamma och dem har ju fått sålt sitt hus som jag skrev sist, och vet ni vad? Nu är dem snart officellt husägare i Älvängen centrum! Det känns så underbart och kanon verkligen, gud vad jag ska hjälpa dem att fixa till i huset :) Längtar verkligen till november/december nu (mer än att jag fyller 20 med andra ord!). Sen så har dem haft en gammal zoo-affär under garaget i det huset en gång i tiden, och mamma har alltid pratat om att utbilda sig till massör, så nu kan hon göra det OCH ha en egen liten studio, så kan jag också utbilda mig så kan vi ta dit folk och skämma bort dem lite extra! Väldigt spännande ska det bli. Men jag har inte råd att utbilda mig till något som kostar pengar som dem flesta SPA-utbildningarna gör, så mamma får starta så får jag hänga efter senare när jag är klar med all läsning på högskolan (som jag förövrigt får panik över snart då jag inte vet vad jag ska läsa efter att detta året är slut. Men väntar ju besked från skolan om det blir ett tredje år eller inte, och blir det inte det blir jag mycket besviken. Då kanske jag ska söka och gå en annan utbildning också? Hm.. vi får se.. Har beslutsångest..)

Idag vet jag inte vad jag ska göra. Väntar på att mamma ska ringa för vi kanske ska hitta på något under dagen idag. Så vi får väl se. Nu tänkte jag äta lite frukost. Fil med müsli blir det. Mums!

                                                   Love / Cissi


Vaknar upp i höstvädret igen.

Ja, Sverige har nog börjat få det konstigaste vädret av alla länder börjar jag tro. Igår var det verkligen riktig sommarvärme med inte ett moln på himlen, idag är molnen gråa och mörka och det har regnat. Det ser ut som höst. Sjukt att det kan komma bara EN varm solig dag emellan allt regn, det kunde åtminstone komma en vecka? Hm, ja jag tycker det är väldigt knepigt det där. Men torka lär vi ju aldrig behöva vara rädda för iallfall!

Ska strax ta på mig och gå ner och handla lite frukost och så. Idag har jag inte mycket planerat. Lägger mig nog och läser en stund tror jag, antingen psykiatri - en orienterad översikt eller Aldrig fucka upp med Jens Lapidus där jag inte har många sidor kvar. Kanske blir båda två? Jaja, vi får se på det. :)

Nu måste jag iallfall klä på mig och kila ner, så man kan krypa ner under täcket igen sen och bara mysa ner sig i regnvädret.

                                                                            Love / Cissi

Sensommarkväll

Sitter och lyssnar på en låt som Sara precis skickade. Inte lyssnat klart på den och blev helt förälskad. Brukar inte lyssna på sån musik, men denna låten gör något med mig. Oj så vacker! Melissa Horn - New York heter den. Lyssna på den om ni hittar! Underbar verkligen. :)

Ska passa på att säga ett stort grattis till min underbara barndomsvän och syster Emma som födde en liten dotter inatt. Vaknade av ett sms halv ett "Bebis påväg:) ringer imon". Inte hört något från henne ännu, men kan tänka mig att det är mycket just nu så hör väl något i dagarna. Är så glad för hennes/deras skull, att det går så bra. Dem har världens finaste dotter redan, lilla Leah, som är allas lilla charmtroll! Så fick dom en till nu, som säkert kommer bli minst lika söt som Leah :) Väldigt kul och spännande ska det bli att få träffa den lilla bebisen! Tycker Emma är så otroligt duktig, hon är verkligen bäst och en otroligt bra mamma. Tycker det är skitsnack att hon är för ung, man ska inte kolla på hur många år man levt, för det är inte ens riktiga ålder ändå! Mognad och ålder är två skilda saker enligt mig. :)

Blev ingen morgonpromenad för mig. Var för trött imorse då jag inte sovit speciellt bra inatt av olika anledningar. Men det gör inte så mycket, det kommer en ny dag imorgon. För ta morgonpromenader är något jag vill börja göra betydligt oftare, det var underbart! Men det blev en kvällspromenad, som det brukar bli rätt mycket nuförtiden, dock idag med min kära mamma. Vi gick i Nödinge och gick upp mot Vimmersjön och så. Var väldigt skönt. Sen gick jag hem och ät jordgubbar och apelsin och drack te. Jag är nog en av dem mysigaste människorna som finns tänker jag ibland. Jag älskar levande ljus, te, filtar och kuddar och täcken och filmer.. Haha, ja och hösten och vintern när man kan mysa extra mycket! Ibland tror jag att jag lider av någon mys-sjukdom.. Finns det sånna tro? Haha nej, nu ska jag nog sluta spekulera i sånt. Men inte konstigt att Rikard kallar mig snuttan! :D

Nu ska jag fortsätta lyssna på skön musik och prata med mina älskade vänner på msn en stund, har ingen ork att göra mer idag känner jag.

                                                       Love / Cissi

Bad update. Really bad.

Herregud vad blogg-slapp jag blivit alltså! Såg nu att jag inte bloggat sen vi kom hem från Norge, över en vecka sedan (och det känns betydligt längre!). Men har väl inte haft tid och lust då helt enkelt, ibland tar man sig tid till annat (dock har jag suttit vid datorn, men har väl inte varit sugen på att blogga eftersom inget inlägg dykt upp!).

Snart är min ledighet över iallfall, om två veckor, den 31 augusti så börjar skolan igen. Och vet ni vad? Jag ser faktiskt fram emot det. Ska bli så himla kul att träffa alla igen, det är en riktig kanon-klass jag fått. Har redan börjat små-läsa i en av böckerna vi ska ha till första tentan som är redan v.40, och också vår allra första salstenta efter ett helt år av hemtentor och examinationsseminarium. Puuh, undra hur det ska gå? Jag som verkligen hatar att sitta och göra prov på det sättet. Hemtentor har varit perfekt för mig verkligen, där jag kunnat sitta i lugn och ro och ta den tid jag behöver för att få tentan så som jag vill ha den utan att stressa. (Okej, visserligen stressade jag nästan alltid ändå hela förra året och satte mig dem sista dagarna.. Men ändå..). Vi får väl se hur det går, inte kuggat en enda tenta på hela år 1, så jag känner mig nöjd även om jag skulle missa en nu! :)

Klockan är halv tio, och jag känner mig riktigt pigg och fräsch. Gick nämligen upp klockan åtta, tog en halv liter isvatten och svepte och sedan gick jag ut i morgon-solen och tog en powerwalk promenad i 40 minuter. Det var min allra första powerwalk promenad (eller, brukar ju alltid gå fort när jag är ute och går, men nu gick jag ju extra fort så det märktes på andning och puls). Jag har länge undrat om man verkligen blir varm och svettig av att powerwalka, speciellt jag som tränat en del och är ute och springer och joggar titt som tätt, men jösses, jag kände hur röd jag blev i ansiktet och när jag gick upp för den branta backen som jag valde att jag banne mig ska ta, så var jag riktigt anfådd. Detta var en perfekt start på dagen, jag ska nog försöka peppa mig till att börja dem flesta dagarna i mitt liv så! Tänk nu när den mysiga hösten kommer, att få gå ut en sväng på morgonen då kommer vara som en befrielse, den härliga kylan, solen och alla blad som ändrar färg... Mmm.. Jag är verkligen höst-sugen nu!

Nu ska jag snart ta på mig och vänta på att mamma och dem plockar upp mig för att vi ska på en visning av ett hus i Älvängen. Jag hoppas mamma och Mikael gillar det och att det är bra, och att dem har turen med sig och kanske kan få det. Dock har ingen av oss ens sett bilder på hur det ser ut inuti, för det är en privat visning, en VIP-visning, så mamma och Mikael hade tur! Så nu är det bara att hålla tummarna. Det hade ju varit tråkigt om dem behöver flytta till en lägenhet medan dem letar nytt hus, eftersom dem endast får bo kvar i kära Sörgården till 1 december! Nu måste vi njuta av fulla drag, och jag är lite ledsen över att det inte blir någon mer jul i det mysigaste huset jag någonsin varit i... För det är det absolut.



Här har det spenderats några jular nu.. Tänk att förra året blev den sista! :(

                                                                                    Love / Cissi

Home again!

Inatt kom vi hem. Trötta och hemlängtan hade vi, men just nu så undrar jag vad det var jag längtade hem till? (Förutom mina vänner som jag saknat massor och självklart min pappa som jag också saknat massor!) men annars, undrar jag lite. Det enda jag tänkt på på hela resan är hur mycket jag vill flytta och ha ett eget hus vid havet, så nu är det verkligen på riktigt tänk om man säger så, nu är det bara pengar som fattas.. Haha!

Resan har varit underbar. Som man vet så brukar det ju inte vara riktigt sommarävder uppe i NordNorge, där kan det bli kanske en 15 grader och lite blåst om man har turen med sig, annars kan det lika gärna vara 5 grader, storm och regn. Men vi hade en helt sjuk tur. Det var 25 grader, strålande sol och inte en vindpust hela veckan! (Dock är det inte perfekt fiskeväder, men vad gör det när man trivs som fisken i vattnet i värmen, solen och ute på havet?)
Och morgonen vi skulle åka, i söndags, när vi gick upp, ösregnade det och blåste kuling. Hur tur har man inte då på en skala? Ibland tror man nästan på Gud alltså. Iallfall i sånna lägen!

Vi fick en hel del fisk också, hade med oss en hel frysbox hem men det skulle ju delas på ett par personer, men vi fick massor så frysen är full av fisk nu. Gott! Min lillebror vann denna gången med störst fisk, 15,5 kg en torsk, alltså 1 kg större än min största som jag fick sist vi var där uppe fast jag fick en Sej. Men denna gången var det inte min fiskelycka. Jag hade både flest och störst fiskar på mitt spö, minst en gång varje dag alltså, men dem var väl så stora att antingen så drog dem sig loss eller så bet dem av hela linan med pirk och allting.. Lagom kul kan jag säga! Men man kan inte alltid vara på topp. Jag fick äta färsk fisk och sola varje dag, så jag är supernöjd! :)

Nu regnar det ute. Men jag är faktiskt inte så ledsen över det, för nu vill jag bara att det ska bli höst. (Ja jag vet att jag är knäpp!) men hoppas på en kall, klar fin höst i år. Tror ni det kan bli så? Om inte annat hoppas jag på mycket snö i vinter, TIDIGT! INNAN jul.. Då blir allt perfekt!

Nu ska jag fortsätta packa upp det sista och städa undan så får Rikard tvätta när han kommer hem. Ha en mysig dag i regnet allihop, för det ska jag ha!

RSS 2.0