Puuh, snart skuttar jag i säng!

Nu har jag fått diskat lite, plockat undan det värsta och packat alla kläder, sängkläder, handdukar och varsin bok till oss. Herregud vad mycket kläder man tar med sig jämt, men denna gången har jag faktiskt en ursäkt till alla kläder, man har ingen aning om vad det är för väder uppe i Nord-Norge, det kan vara 5 grader eller 25 grader, det kan blåsa storm eller vara vindstilla det kan regna eller vara soligt. U never know så att säga. Så bara till att packa så man är väl förberedd! Men prognoserna visar ju bra väder och varmt, jag hoppas det stämmer.

Jag blev lite småseg faktiskt, sådär mys-seg så kryper nog snart ner under täcket och ser om jag hittar något bra att kolla på och somna till om ett tag. Upp och jobba imorgon igen, ska nog försöka ställa klockan på fem istället för halv sex och gå upp och köra lite yoga eller något, för då somnar jag tidigare imorgon, har räknat ut att det är väldigt bra om jag somnar innan klockan 19 och sover ända till klockan två. Det är sju timmar, då är man relativt pigg. Men vi ska ju hämta hyr-bilen, växla pengar, handla, hämta flytvästar och packa det sista innan jag kan lägga mig efter jobbet imorgon så om jag kommer i säng innan klockan sju är lite tveksamt men jag hoppas jag lyckas så jag orkar köra!

Det kommer en film på femman såg jag, Undercover Brother med b.la Dave Chapelle och han är ju väldigt rolig, men känner igen namnet på filmen, jag har säkert redan sett den men med mitt dåliga minne gör det inget för kommer säkert inte komma på att jag sett den förrän i halva filmen, och slutet har jag säkert inte ens sett, för somnar ju alltid innan jag hinner se klart en film, haha. Så får väl göra mig iordning för att lägga mig och se på den!
Skriver imon, om jag hinner innan vi åker och lite uppdate! Annars hör ni inte från mig på ca 1-1½ vecka ungefär! Blir inget surfande för mig på en resa, så är det med det! 
            

                                                                  Love / Cissi

Packning snart..

Har varit och jobbat idag. Dagen gick väldigt fort och jag har klarat mig på endast en treo imorse innan jag åkte, kände lite förut men nu känner jag inte av något alls. THANKS!
Den där olivolje-inpackningen gjorde mitt hår så himla mjukt! Det var helt fantastiskt mjukt imorse, det är det fortfarande men mitt hår behöver nog flera liter olja om det ska sluta vara torrt, i hårbotten iallfall. Men jag ska deffinitivt fortsätta med olivolje-inpackningar, det rekommenderar jag starkt till folk som har torrt hår och torr/irreterad hårbotten! Det är inte massa konstigheter i som du inte vet vad det är, det är bara ren, naturlig olivolja, så man behöver inte vara rädd för att förstöra håret vilket är ännu ett plus. Ja, nu tror jag nog att man kan använda olivolja till precis allting. Jag smörjer in mig med det på vintern när man är extra torr (som ni kanske märker har jag rätt känslig hud, därför är neutrala, naturliga produker bäst för mig) man kan äta det, och nu använder jag det även i mitt hår. Ja, olivolja måste alltid finnas i mitt hem resten av mitt liv, så är det bara. :)

Behöver börja packa, men fastnade framför en dokumentär på tv. Det handlar om en gubbe som säger sig "dela" kropp med en 3000 år gammal man vid namn Ambres, som är här för att lära oss om människan, livet och döden. Det är ganska intressant och faschinerande, om jag tror på att det är en "annan man" i hans kropp det låter jag vara osagt, för sånt kan man spekulera i hur länge som helst, men den här Ambres är en verklig psykolog och säger mycket intressanta, men även många saker man redan vet om, eller iallfall jag som läst en hel del och varit intresserad av psykologi och sånt där. Jag funderar på om han har en psykisk störning, mannen med Ambres, men den här Ambres är otroligt smart, klyftig och helt enkelt väldigt lärd. Medans mannen som "äger" kroppen är en snickare som tycker om att vara ute och jaga. Det stämmer inte riktigt ihop. Nej, får nog kolla klart dem sista tio minuterna och se om det sägs något intressant som gör att man kan förstå lite mer.

                                                                      Love / Cissi

Olivolje-inpackning

Just nu sitter jag med en handduk virad runt håret och har masserat in massvis med olivolja i både hår och hårbotten. Det ska verka i en timma, och har suttit i en kvart. Som jag skrivit tidigare har jag ju problem med supertorr hårbotten vilket även gör att håret blir torrare. Så var inne på nätet och sökte lite och hittade att man kunde göra såhär så nu testar jag det. Ni kanske tror jag är knäpp eftersom man får fett hår, men jag kan som sagt knappt få fett hår ens om jag skulle sluta tvätta det i en månad, så ni kan ju förstå att all den oljan jag har i håret nu kommer förmodligen sugas upp fortare än jag vet inte vad. Kanske inte ens är någon olja att tvätta ur om 45 minuter, haha.

Egenltigen så ska man göra ett starkt kamomill-te och tvätta håret med morgonen efter man gjort olje-inpackningen, och inte skölja ur det utan bara torka torrt med en handduk. Men vet inte om jag känner för att ställa mig och hålla på med det tidigt imon bitti så får nog ta teet en annan gång. För kamomill-te har jag hemma, så det är bara att köra egentligen.

Disken blev diskad, nu ska jag plocka undan lite och sedan lägga mig och slappna av lite. Sedan in i duschen och sedan göra mig redo för en arbetsdag imorgon och massa fix och don på eftermiddagen inför resan.

G´nite! 

                                                                        Love / Cissi

Slappis dag

Gick inte upp förrän efter tre idag. Helt sjukt. La mig dock väldigt sent, men sover aldrig så länge ändå. Däremot sov jag, vaknade, sov, vaknade om vartannat hela tiden. Den jävla visdomstanden gör mig galen. Men har klarat mig hela dagen utan en enda treo, för som jag nämnt tidigare så är jag inte någon som gillar att trycka i mig mediciner så fort jag har ont eller mår dåligt, jag tar det i yttersta nödfall och eftersom jag sov så länge så vande jag mig lite vid smärtan och nu har den blivit lite bättre så har klarat mig utan sånt idag. Känns skönt. Hoppas det är helt borta tills imorgon, då ska jag ju in och jobba igen.

Kom precis in för har varit i dammekärr och promenerat med Emma. Först satt vi här hemma hos mig, jag hällde upp diskvatten men längre kom jag inte, vi säckade ihop i soffan och satt och tjötade och kom inte iväg. Men tillslut gjorde vi det, och det känns skönt att fått komma ut i friska luften en stund eftersom jag låg i sängen nästan hela dagen. Men ibland får även jag göra det utan att få dåligt samvete, förstår inte varför jag får det egentligen. Jag har inget att ta hand om ändå, så kan ligga hur länge jag vill. Men jag tycker att så mycket av dagen försvinner, nu är klockan redan åtta, och jag kan inte förstå att den redan är så mycket och det tack vare att jag sov så länge. Ja, det är nog inte riktigt min grej, men ibland tror jag det är bra att få vila ut, även jag! :)

Nu börjar det närma sig resan, längtar massor. Pratade med mamma förut, det är så himla mycket man ska ha med sig, jag kommer väl glömma hälften trots att jag skrivit en pack-lista. Har väl glömt skriva med hälften av sakerna på den säkert, haha. Men det löser sig alltid. Vi ska iallfall växla lite pengar eftersom färjan i Norge kostar ju och så, så bra att ha lite norska pengar. Sedan måste vi ju handla, för ska ju äta färsk nyfångad fisk varje dag i en hel vecka ska bli underbart, men då måste vi handla med oss torrvaror etc från Sverige så vi inte blir ruinerade för det är mycket dyrare i Norge, plus att det är skönt att slippa åka iväg och handla så man kan stanna i stugan, på bryggan, vid havet... Mmmm, vad det ska bli underbart! Vad som ska bli ännu mer underbart är att Arn-Finn, han som äger stället vi bor på, sa häromdagen att "äntligen har sommar-värmen kommit" vilket låter lovande! Tänk vad mysigt om vi kan få bra väder. Det kommer göra resan till perfekt förmodligen.

Förresten, måste bara flika in med en sak som hände i Malmö som jag glömt skriva om. Det är så skoj så jag bara måste skriva om det här i bloggen. Undra om någon skåning läser min blogg? Tror inte det, men man vet ju aldrig. Men iallfall så skämtar man ju ofta här uppe i Göteborg och längre upp mot landet att Danmark kan ta tillbaka Skåne osv, och när vi sitter på en restaurang och ser ut över havet och ser Danmark på andra sidan får pappa ett sms. Det står "Välkommen till Danmark! Nu gäller denna prisplan: blablabla" Haha, att vi inte dog av skratt. Våra "göteborska" mobiler trodde vi var i Danmark när vi var i Karlskrona som faktiskt tillhör Sverige! Vadå sjukt? Har ni inte samma abbonnemang nere i Skåne som oss? Haha, nej det där förstod jag inte alls om jag ska vara ärlig. Men tydligen så tillhör Skåne fortfarande Danmark så det är inget att tjafsa om! :)

Nu måste jag ta tag i disken.. Puuuh.. Orkar egentligen inte men måste. Så nu avslutar jag!

                                                                                     Love / Cissi


Inget vidare kul!

Jaha, så var det dags igen. En visdomstand vill bråka med mig, och det inte lite heller. Vaknade igår natt av att jag inte kunde ligga på högerkinden, då visste jag precis vad jag hade att vänta mig dagen som skulle komma. Fan. Fick förlita mig på treo, det hjälpte så jag kunde äta iallfall, tack och lov. Har ont fortfarande idag, så har precis druckit min andra treo för dagen som precis börjat verka så ska väl ha mindre ont ett par timmar till. Suck. Och ingen ide att åka till tandläkaren heller, dem säger alltid samma sak, hur mycket problem jag än har med dem, "tyvärr kan vi inte göra något, dem måste växa upp mer" men vafan, en visdomstand kan ta hela livet på sig att växa upp ju! Och så växer alla mina fyra på en gång. Både min mamma och pappa har opererat bort visdomständer, är inte det ett tecken på att dem måste göra det på mig snart också då? Så jävla ont som jag får titt som tätt. Hoppas verkligen det hinner försvinna tills på torsdag, ska ju jobba då igen. Och på fredag natt så åker vi till Norge, INTE kul om jag fortfarande har ont då kan jag säga. Då blir det inte skoj att bila 180 mil... Bara att hålla tummarna helt enkelt.

Helgen i Malmö var bra, det var så kul att äntligen få träffa mina kusinbarn. Dem var så otroligt söta, precis som resten av mina kusin-barn är! Nu är det bara en jag inte träffat, men jag hoppas vi kan åka dit och hälsa på snart, för dem bor ju inte lika långt bort.
Och jag är mycket inponerad av mig själv, varken på hela dit resan eller hemresan så var jag åksjuk inte ens en enda gång! Det är verkligen storslaget rekord för mig, jag som kan bli åksjuk bara att åka till affären. Haha. Så vem vet, man kanske börjar växa ifrån det? Det bådar ju gott inför Norge-resan iallfall, för att bli åksjuk på en så lång resa är aldrig kul. Som tur är så ska jag ju köra en hel del, då blir man inte åksjuk tack och lov.

Ska passa på att skriva Grattis till min vän Becca som fick en liten dotter den 26/7. Är så glad att det går så bra för mina vänner, det är verkligen kul att se. :)

Nu ska jag gå ut och ta en promenad bort mot pappa med Emma, vi ska nog på blåbärs-jakt idag, sålänge vädret håller sig någorlunda. Nu är jag ju fit-for-fight med mina nya snygga stövlar som jag hittade på rean igår! Kunde inte bli bättre. Ett par Esprit såklart, endast 200 kr gav jag för dem. Och dem är riktigt söta så jag kan nog med att använda dem mer än i skogen! :)

                                                                                                      Love / Cissi

Oj, ett inlägg till!

haha, här är jag inte speciellt aktiv längre som jag var förut. Men det går ju i perioder, plus att jag inte har tid att sitta här och skriva nu när jag jobbat, varit hos Sara eller hos mamma eller så har Rikard spelat poker så man inte fått tillgång till datorn. Ja, anledningarna är många!
Ska jobba imorgon igen, sedan blir det att försöka sova tidigt, inför resan tidigt på lördag morgon. Blir ju Malmö som jag nämnde i det förra inlägget. Ska bli väldigt trevligt så ser fram emot det. Lite tråkigt att Rikard inte ska med, för han har inte ens träffat dem på pappas sida mer än min farmor och "farfar", och det bara en snabbis. Tråkigt, men så blir det ibland. Haha, eller, dem som har bott ihop i tre år brukar väl känna varandras släkter utan och innan.. Men men.. Man måste få vara annorlunda, och vi har inte brottom med något alls, och det tycker jag är skönt.

Har en nyhet jag måste dela med mig av, jag har ju en katt som jag nämnt en hel del gånger, min lilla Snöboll. Han har ju varit inne katt hela sitt liv, men när han flyttade till pappa för ett och ett halvt år sedan så ville han ju börja gå ut då han märkte att det fanns en värld där också. Men han har alltid varit lydig som en hund och hållt sig på altanen, men nu denna sommaren så har han utvidgat sitt revir och går lite längre. Och igår, kom han, (som är tre år gammal, lite mer!( men med sin allra första mus! Och jag missade det.. :( Han sprang in med den och pappa märkte inget, förrän han skrek för han ville ju visa sin fångst. Oj vad stolt han hade varit sa pappa! Så fort pappa kom och kollade började han leka med den och visa upp den. Hehe, min bebis. Tänk att man kan tycka om ett djur så mycket. Förr sa jag alltid att det var löjligt när folk sa att dem älskade sina djur och så, men jag förstår nu vad dem menar. Dem blir ju en del av en, man uppfostrar ju och tar hand om dem. Klart dem blir betydelsefulla. :)

Såg att Becca ville att jag skulle skriva något pedagogiskt eller psykologiskt igen, och som vanligt har jag så mycket att prata, eller skriva om så man vet inte vart man ska börja, eller sluta heller för den delen. Men häromdagen satt jag Emma och Sara och pratade om allt mellan himmel och jord och kom in på självförtroende och sånt. Det är något intressant tycker jag. Alla har dåligt självförtroende någon gång mer eller mindre. Men det som förundrar mig är, att om man en gång haft dåligt självförtroende för något, som jag tex. hade det när jag var liten och var väldigt rund (tack och lov att jag var det då jag växte så fort på längden att jag hade fått läggas in på sjukhus om jag inte haft något att ta i! haha). Idag är jag ju inte rund, vilket folk påpekar, och kanske ibland på fel sätt så jag tar illa vid mig, men det var inte det jag ville komma till, det jag ville komma till är att dem tankarna finns kvar hos mig. Jag tänker fortfarande ibland när jag har en dålig dag att jag är "tjock, fet och ful" och ser den personen i spegeln. Det är samma med andra, som kanske varit för smala, som ser en pinnsmal tjej utan former eller bröst, som fortfarande kan se den tjejen i spegeln vissa dagar. Varför sitter det kvar, när allting annat ändras, och framförallt kroppen? Utseendet ändras, du ändras, allting ändras, men det sitter kvar. Det hänger fast där, någonstans i bakhuvudet och vill inte släppa taget. Kan det vara så att när man har en dålig dag och mår lite dåligt, att man tar till en sån sak? Att det kanske inte alls är att man känner så egentligen utan att man vet att man kan "skylla" på att det är det det handlar om? Hm, ja frågorna är många, och svaren få. Men jag tycker det är ett intressant fenomen, att man håller på så. Att man ältar och etsar sig fast vid vissa saker, även dåliga. Tur att man ändå kan bearbeta och komma över det, så att man inte alltid skulle gå runt och tro saker om sig själv som inte stämde. För visst gör alla det ibland, men jämt ska man inte göra det, då behöver man stöd och hjälp.
Har ni något sånt som ni tänker på och har etsat er fast vid? Något gammalt som ni mådde dåligt över när ni var små och som fortfarande dyker upp ibland från tomma intet? Dela gärna med er, skulle vara kul att höra andras erfarenheter av självförtroende och så, för det är alltid spännande att höra nya historier. Och var nu inte så tråkiga att ni inte skriver, ni är inte duktiga på att skriva kommentarer alls ju! :)

Nu ska jag nog snart skutta i säng. Kanske läsa en stund, det har man inte hunnit på ett bra tag, så jag är inte färdig med boken än. Men den åker väl med till Norge i värsta fall, där lär jag ju fått den utläst om inte annat!


Hittade en liten rolig bild till detta sammanhanget :)

Love / Cissi

Fullt upp, inget bloggande!

Ja, nu har jag inte skrivit på en vecka. Förlåt! Har väl tappat massa läsare, och lär ju deffinitivt inte få några nya! Haha. Men men, det gör inte så mycket. Skriver mest för mig själv ändå, för att jag har alltid tyckt om att skriva, och det hjälper en, tro det eller ej!
Har haft fullt upp det senaste, jobbade förra veckan, sedan gick vår skärm sönder då en säkring gick (samtidigt som Rikard slog på skrämen, LÄGLIGT! haha) så fick låna en skräm av pappa från stenåldern så nu ser man typ ingenting på den och den är tjock som jag vet inte vad. Haha, fy fan vad jobbigt att gå från stor plattskärm till det här! Fy säger jag bara. Det är riktigt jobbigt att sitta här nu, så lär inte bli några långa turer framför datorn som innan sålänge vi har denna, och det lär väl bli ett tag.

Jobbar denna veckan också, så kommer inte bli mycket skrivande framöver heller. Sedan åker jag till Malmö i helgen för att gå på dop, min kusins dotter Elin döps. Ska bli så roligt att träffa alla på pappas sida igen. Det är så sällan man gör det, det är bara farmor och Bruno man träffar en hel del, dem vägrar jag tappa kontakten med!
Sedan ska jag jobba nästa vecka också, och sen åker vi till Nord-Norge för att fiska ju! Natten till lördag åker vi, ska bli skoj. Längtar och hoppas tiden ska gå fort, men när man jobbar och har något att göra på dagarna går tiden mycket fortare, som tur är!

Har inte så mycket intressant att skriva nu faktiskt, så får återkomma. Eller jo förresten, har ett nytt yoga-program jag ska testa att börja köra på morgonen innan jag drar och jobbar. Ska testa det ikväll för att se hur lång tid det tar, så man kan sätta klockan på rätt tid. Nu tänker ni kanske "Är hon så dum att hon väljer att gå upp tidigare för att köra yoga innan jobbet?!" men den tiden kommer förhoppningsvis inte märkas av, då yogan kommer göra mig piggare, smidigare och mer avslappnad i kropp och själ under dagen. Så det får bli ett par veckors test med detta programmet som verkar helt okej faktiskt! Ska bli skönt att komma igång med yogan igen efter ett par månaders uppehåll. Gillar jag det kanske jag lägger in övningarna här så ni också kan testa dem! :) Vad sägs om det?


Love / Cissi

Knepigt..

Jag skrev ett inlägg förut men nu när jag kollade så kom det inte upp på bloggen, ser ni det? Jag ser bara det jag skrev i fredags. Skumt.
Jaja, skrev inget viktigt i det inlägget ändå så spelar ingen roll =)

Ska bort till pappa vid fem och grilla, ska bli mysigt! Få träffa min underbara misse som inte alls är densamma som när han bodde hos oss, men det är fortfarande min bollboll så det spelar ingen roll.. Fast blir lite ledsen när han inte är kelig och mysig mot mig, jag var som hans mamma förr. Men saker förändras ju, nu är pappa hans pappa istället, haha!

Snart kommer Totte hit och ska kolla på vårt badrum också. Skönt att få det gjort, så man vet ungefär vad det kommer gå på osv så vi vet hur mkt vi måste spara undan etc. För nu måste det bli gjort, vi måste få ordning på det en gång för alla, så vi slipper bli sjuka eller något, plus att det höjer värdet på lägenheten så det är ju bara bra. Men vi får väl se vad han säger! Vi har ju en fond och vi har kollat upp och man ska få använda dem pengarna till renovering etc i lägenheten så då kommer vi undan med 4000 iallfall vilket känns otroligt bra. Så nu är det bara att vänta och se helt enkelt. Jag hoppas det blir gjort så fort som möjligt för nu vågar vi inte duscha mer än 1 minut typ, och jag som tar sååå lång tid på mig i duschen i vanliga fall har det extra jobbigt med att lära mig bli snabb..

Resten av veckan ska jag jobba. Nu blir det 7-15.30 som gäller, så nu börjar man tjäna lite pengar iallfall, känns skönt då vi har en del utgifter ju som sagt. Norge och badrummet och annat smått och gott. Så visst blir det skönt att få jobba lite, trots att jag gärna hade varit ledig för det är ju nu alla får semester, då får jag jobba. Jaja, vad ska man göra åt det? Jobba och vara glad! Jag får ju iallfall pengar, och det är jag i stort behov av. Jag har varit ledig för länge, jag blir lat! Det är inte bra, så bara att ta sig i kragen och jobba på. :)

Nu ska jag säga åt Rikard att han får gå upp, han ligger och vilar lite. För nu kommer nog Totte när som helst tror jag.

Love / Cissi

Ny vecka, nya tag!

Ja, jag har ju inte skrivit sen i fredags, men så blir det ibland! Ni får stå ut =)
I lördags skulle Rikard iväg och spela poker, och jag blev bortbjuden till Anette där hennes son fyllde år och dem hade lite kalas för honom, så jag fick lite mat i magen och lite för mycket dricka i min inte alltför fulla mage? Då jag ätit på tok för lite den dagen! Uscha. Jaja, inget man kan göra åt, jag dricker ju aldrig alkohol mer än högst nått glas eller två så ibland får man väl dricka lite mer utan att få dåligt samvete, eller?
Igår fyllde Rikards underbara morfar år. Han är verkligen otroligt snäll och godhjärtad mot sina nära och kära. Det är en fin person som alla kan se upp till med gott samvete. Tyvärr kunde vi inte komma iväg då jag (hatar mig själv för det men kan inte hjälpa det!) inte överlever om jag inte ätit ordentligt så mådde jättedåligt igår pga att jag ätit jättedåligt dagen innan, alltså en macka till lunch och mat hos anette var det enda jag åt, och dem som känner mig vet vad som händer med mig då. Så sov jag länge igår och när jag vaknade var min mage så tom att den bara skrek i princip. Och jag blir inte som andra när jag är så hungrig, och äter och det blir bättre. Nej, jag mår så illa så spyr, fast jag inte spyr. Svårt att förklara men jag blir sjuk helt enkelt. Jättejobbigt. Så det bestod min dag av igår, att vara sjuk för jag dummat mig med att äta dåligt. Så tillslut fick jag i mig mat och sov så blev allt bättre. Idag ska jag äta ordentligt, för jag måste sluta dumma mig! Måste sluta slarva med maten helt enkelt..

Idag ska vi till pappa och grilla tror jag. Ska bli trevligt. Han har semester nu. =)
Har inte så mycket att skriva idag så blir bara massa onödigt som ni inte behöver veta ändå, haha. Sorry bout that!

Love / Cissi

Fredagkväll

Ja, nu har jag satt mig här för en liten stund för att ge er ett inlägg, mina trogna läsare! :) Som inte verkar vara allt för många nu förtiden dock? Hm, skriver jag så tråkigt? Ja, nu har jag verkligen inte mycket att skriva om känner jag, det är sommar, jag gör inte mycket om dagarna och allt bara flyter sakta på.. Men nästa vecka får min kära Emma semester, och pappa med, så då kanske jag har lite roligare saker att skriva om, vem vet?

Idag jobbade jag lite också. Samma som igår, så fick sovmorgon. Skönt! Det blev en stressig dag men eftersom jag bara jobbade ca 5 timmar är jag inte särskillt trött. Tänk om man jobbade så jämt, gud vad bortskämd man skulle bli då! (Fast det tycker jag att jag redan blivit med över en månads semester i prinicip, fast det har jag ju inte riktigt valt själv, bara lite..) Börjar dock få lite panik på att gå hemma, men nu när folk börjar få semester ska det nog bli ändring på tristessen!

Vi har kollat på Benjamin Buttons otroliga liv ikväll. Fick börja tidigt eftersom den var 159 minuter lång, fast det kändes faktiskt inte som det! Den var bra måste jag säga, inte alls vad jag hade förväntat mig dock, men mycket givande. Man log många gånger och man fick sig några tankeställare, tänk vad man måste ta vara på sitt liv mer än man gör. Jag uppskattar allt väldigt mycket för lite nuförtiden när jag går hemma och har tråkigt och så. Jag måste börja uppskatta saker mer, visst, alla vet att jag typ är världens positivaste person, OFTAST! men ibland kan man ändå inte uppskatta allt. Har inte uppskattat tiden med Rikard ens, allt vi gjort tillsammans, för mig har det inte varit "tillräckligt" men vem säger att man måste få tillräckligt jämt? Man kanske ska börja uppskatta det lilla, så får man det stora när man lärt sig hur man handskas med allt. Hm, ja, det blir en invecklad tankegång detta märker jag. Kan tänka hur länge som helst, men jag ska deffinitivt försöka uppskatta saker mer, helt klart!

Idag blev jag godissugen när vi skulle se film, det är inte speciellt ofta jag blir det, så då var det bara att gå och köpa en påse godis. Och som vanligt äter vi ihjäl oss direkt, och får ont i magen och måste sluta låååångt innan filmen är slut. Snacka om att inte njuta, utan bara äta för ätandets skull. Jag hade lika gärna kunnat äta vad som helst, morötter om det var så tror jag, haha, ja, kroppen är bra konstig ibland! Men jag behövde nog lite socker i mig, varför annars blev jag så godissugen lixom? Det tror jag iallfall. För jag är långt ifrån sockerberoende, och än mindre godisberoende, är inget jättefan av godis, men ibland sätter suget in och då tycker jag att man ska få unna sig det! Vad hade väl livet varit utan njutningar? Förstår inte dem som sätter hård press på sig själva för dem vill gå ner i vikt, se bättre ut, etc. och slutar tvärt med allt gott och allt som sägs vara onyttigt. Hur bra kommer din kropp må av att du pressar dig själv så? Du kanske får en finare figur, men det är inte ens säkert, vet ni varför? Jo, för att stress påverkar din kropp otroligt mycket. Blir du stressad av att inte få äta något gott ibland kan stressen orsaka att du stannar i vikt, eller kanske till och med går upp istället. Låt dig istället njuta av livet, för det kommer få dig att må bra, och då kommer även andra se att du mår bra och är vacker! Tro mig, inre harmoni skapar en yttre harmoni!



Love / Cissi

Work!

Ja, idag fick jag ställa klockan på nio, det var segt när den ringde för har sovit jättedåligt inatt och vaknat och inte kunnat somna om och sånt. Ska iväg och jobba strax, tar bussen om tjugo minuter för börjar vid halv elva. Så det blir en kort dag, 10.30-15.30, men det spelar inte så stor roll, får ändå jobba några timmar, så jag slipper sitta hemma och dö av tristess typ! :)

Nej, nu får jag väl göra mig klar.

Love / Cissi

Lokala regnskurar, Oh yes!

Det är väldigt lokala regnskurar som kommer nu alltså. Ena sekunden är det blå himmel och sol, andra sekunden regnar det stora droppar på en. Det gjorde det såklart när jag gick hem från bussen för en halvtmma sen typ. Men det var rätt skönt, längesen det regnade på mig nu! Sålänge det inte är en störtskur som kommer så är det okej, om det inte regnar i flera timmar vill säga.

Varit inne i stan med Rikard idag. Vi skulle shoppa lite och äta lite och så innan han skulle in till casinot och spela lite ikväll. Det var väldigt mycket folk och Rikard fick världens panik av allt folk, och det stressade upp mig ännu mer så det blev inte mycket shoppat för min del. Men det är bara bra, då spar vi dem pengarna! Rikard fick köpt sig ett par jättesnygga jeans, och en fin stickad tröja. Jag köpte ett sött brunt linne och strumpor, som jag verkligen var i behov av! Nu kan jag rensa ut lite gamla slappa fula strumpor och fylla på med dem nya. Känns skönt.
Käkade på O´learys faktiskt, vi kunde inte bestämma oss vart vi skulle gå men där är dem rätt billiga och har bra mat. Det var jättegott, jag åt Pasta Alfredo med vitlöksbröd och Rikard tog En BBQ Cheesebrugare med pommes. Vi kastade i oss maten som vanligt och blev alldeles för mätta, som vanligt. Haha, måste lära mig att äta lugnare, detta funkar inte! :)

Nu ska jag bara slappa, diska om jag får lust, och vänta på att vi ska ut och springa om 2, 2 ½ timma ungefär. Idag måste jag ge gärnet, vi fuskade ju igår, eller, sköt upp det till idag, men ändå! Så idag ska det springas, all energi ska ta slut, tro mig! Pressa mig så mycket jag kan, fy fan vad härligt... Haha, eller inte, men efteråt är det det!



Love / Cissi


Godmorgon

Gick upp för en liten stund sen bara. Satte mig här för att vakna til liv lite mer. Är sån så jag kan aldrig gå upp och direkt äta frukost, måste varit vaken en stund och känna hungern komma, då kan jag äta. Därför har jag haft det ganska svårt med frukost genom tiderna, det var inte förrän väldigt sent jag började äta frukost. På högstadiet gjorde jag det varje gång vi kom till skolan (tack och lov för 5 kr frallorna Ledet! haha). Innan dess så kunde jag spy om jag ens tänkte på att äta tidigt på morgonen. Nu har jag dock vant mig, efter att jag tvingar i mig, det är sjukt jobbigt när man ska åka iväg tidigt till skolan tex, så det är också en av anledningarna till att jag gillar fil/yoghurt och musli. Det går ner lätt och går fort att äta. inga torra mackor eller så, det bara växer i munnen ju! Blä.

Ja, dagen igår var lugn och skön. Tog oss en promenad upp till Rikards pappa och hälsade på en snabbis, vi skulle kolla om dem hade flytvästar vi kan få låna till Norge, men det hade dem inte. Men tydligen ska Rikards morfar ha det, och vi ska på kalas där på söndag så det blir ju perfekt. Hoppas han har!
När vi skulle gå hem kom det en sjuk regnskur och åskan började knalla. Vi fick be Kent köra oss hem, väldigt snällt att han ville göra det! Jag som verkligen hade velat ha promenaden då vi sköt upp löpningen till idag istället.
När vi kom hem satte jag mig och kollade på Michael Jacksons minnesceremoni. Åh, vad vackert det var! Och gud vilka fina tal dem hade skrivit. Jag tror att hans pastor hade ett av dem allra bästa talen, men jag är lite emot att han kunde vara så himla glad och snäll och godhjärtad gentemot Michael NU, när han var i rättegångarna så sa han inte ett enda ord för att hjälpa Michael. Det tycker jag är tråkigt. Att allt fint och vackert ska komma nu, efter hans död. Så är det alltid! Han hade behövt höra alla dessa underbara saker om sig själv INNAN han dog, det kanske hade hjälpt honom lite för han mådde verkligen inte bra nu i slutet.
Martin Luther King III sa något jag tycker var så underbart att höra:
- Michael was not a strange man, it was strange people around him! Något i den stilen. Och jag kan bara instämma. Det är samma att folk roar sig på hans bekostnad angående att han nu har våldfört sig på barn, jag har aldrig trott på det och kommer inte göra det heller. Michael älskar allt som har med barn och barnsaker att göra, det är därför han hade ett nöjesfält och älskade att bjuda in barn dit. För han fick själv aldrig någonsin vara ett barn, han fick växa upp direkt när The Jackson 5 blev kända och han bara var ett litet, litet barn. Så därför ville han uppleva det nu, när han var vuxen, och även se till så att andra barn fick uppleva det han inte fick uppleva, och det tycker jag bara är så himla fint gjort! Så ska dem komma och kräva honom på pengar sedan, för det är precis det dem gjorde, när dem fick sina pengar så blev dem tysta. Då la dem ner allt. Haha, det är ju sjukt.
Ja, Michael Jackson är nog den största genom tiderna. Jag kan med gott samvete säga att han var snäppet större än Elvis. Han gjorde mer för världen, det är det som gör honom större. Han fick oss att tro, gav oss hopp, och att tro på kärlekens styrka.

(Jag är speciellt arg idag på min pappa som aldrig tog Michaels autograf, för när han var och spelade i Sverige för många, många år sedan var pappa taxi-chaufför och stod utanför och väntade på att köra folk från konserten. Istället kommer Michael Jackson in och vill åka med, då alla fans tror han sitter i limousinen, så han kan åka ostört och säkert därifrån. Med MIN pappa. Jag hade kört av vägen av nervositet, men han gjorde det och skakade hand med The King sedan. UTAN ATT TA HANS AUTOGRAF. Fan. Kommer alltid vara ledsen över det. Men han har tur, han har iallfall kört honom i sin gamla taxi, och skakat honom i hand.)

Vila i frid Michael Jackson. Du kommer alltid vara älskad och leva kvar på jorden även om din själ är någon annanstans!



Love / Cissi

Skorpionen.

Goda egenskaper

Skorpionen är charmig, intelligent och målmedveten. Du vet vad du vill och går alltid till botten med saker och ting.

Du älskar att utforska och undersöka - vad det än må vara - och du gör det passionerat och intensivt.

Skorpionen är också ömsint och fantasifull och du ses ofta som en intressant och spännande person. Du är en sann vän och har också ett gott hjärta till dem som är svaga och verkligen behöver hjälp.

Kommentar: Stämmer in väldigt bra, speciellt med att jag är målmedveten och har ett gott hjärta till dem som är svaga och verkligen behöver hjälp.

 

Mindre goda egenskaper

Skorpionens starka vilja och målmedvetenhet kan ibland göra att andra människor såras. Din största svaghet är svartsjukan. Du vill ofta och gärna förändra och göra om - både för dig själv och för andra. Det gör att du ibland kan ses som lite manipulativ och beräknande.

Skorpionen är lättretad och då vill du gärna hämnas med din giftgadd - ofta på ett lite tjurigt och barnsligt sätt.

Du är mycket varm som person men det finns ändå en inneboende misstänksamhet som kan göra att du dömer människor i förväg.

Kommentar: Svagheten svartsjuka finns, men dock är den nog inte min största. Men det med att jag vill förändra och göra om stämmer mycket bra, och det kan ibland förstöra väldigt mycket för mig, och har orsakat mängder av bråk med Rikard tex! Och misstänksamheten är något jag verkligen alltid velat få bukt med...

 

Så tänker du

Du är nyfiken och har alltid din radar igång i din omgivning. Du vill veta vad som sker och vad som är på gång. Du behöver känna att du har kontroll på den situation du befinner dig i.

Du tänker kreativt och strävar hela tiden framåt.

Kommentar: Nyfiken är mitt förnamn! Folk kan få spader på mig för jag måste veta allt hela tiden, om det ringer, skickas sms, Rikard blir fullständigt galen många gånger, fastän jag försöker tygla min nyfikenhet...

 

Yrken du passar inom

Ditt intresse av att ständigt utöka kunskapen och det faktum att du inte ger upp inför problem, gör att du passar inom flera områden - exempelvis inom vetenskap, psykologi, kriminologi och arkitektur.

Din höga ambition och kreativitet är sådant som också gör dig till en god egen företagare.

Din uthållighet och pålitlighet har du också nytta av i flera yrken.

Kommentar: Alltid velat bli psykolog, men så hittade jag utbildningen jag går nu och tog en chansning så nu kommer jag börja med mina kriminologi-kurser till hösten..

 

Kärlek och vänskap

Så ser du på kärlek och vänskap

Du är mycket passionerad när det gäller kärlek. Du faller pladask och tar för dig intensivt och fullständigt.

Du behöver ömhet, fantasi och känna åtrå för den du älskar. Samtidigt måste din partner vara intellektuell och en person du kan se upp till.

Du vill inte binda dig för tidigt utan vill skaffa dig så mycket livserfarenhet som möjligt innan det är dags.

Kommentar: Det med att binda sig är väl sisådär, jag har bundit mig enligt vissa, men jag vill däremot aldrig förlova mig eller skaffa barn innan jag har en säkrad framtid (om inget oförutsett händer förstås!)


Okej, vad tyckte ni? Jag tycker det är ganska läskigt på något sätt, att så mycket kan stämma in, med yrken, egenskaper och allt vad det är... Stämmer era stjärntecken in på er? Tycker ni det är löjligt eller lika intressant som jag? För jag tycker det är lite fräckt att det kan stämma in på så många saker, hade det stämt in på en eller två saker hade det varit en sak, men såhär många är omöjligt att "slumpa" fram, enligt mig iallfall.
Detta blev bara ett litet natt-inlägg från mig som sitter här och har tråkigt! :)


Love / Cissi

Sömntutan Cissi

Ja, idag sov jag verkligen sjukt länge för att vara jag. Vaknade klockan 12! Haha, snacka om att vara utvilad för somnade någon gång strax före ett inatt tror jag. Därför är jag riktigt seg idag... Sovit för mycket antagligen.
Kalaset igår var trevligt som vanligt, mina sötnosar till kusiner var gulliga som vanligt och Clara visade mig alla sina teckningar och kort som hennes fröknar från dagis satt ihop till pärmar nu när hon slutat där för hon ska börja nollan till hösten.
Så visade hon alla fina bilder hon målat, hon är riktigt duktig! Men, hon var så otroligt söt när vi kom till en bild med ett hus och blommor och en sol och så på (det var det på dem flesta bilderna, hon gillar att måla hus!) så säger hon:
- Den tycker jag är ett riktigt konstverkt!
Alltså, det finns inga sötare ungar än dem två! Deras kommentarer är så klockrena jämt. Åh, vilken tur jag har att ha fått så söta kusiner :)

Idag har jag inte gjort mycket, städat, diskat och började tvätta nyss för det var upptaget igår. Ni tycker nog jag städar varje dag, men så farligt är det inte, när jag skriver städa så kan jag mena plocka undan kläder och lite sånt smågrejs bara, så är ingen städmanist! ;)

Vet inte vad som händer idag, blir väl till att ta en löprunda ikväll bara. Emma var inte jättepigg då hon festade igår den jäveln! En måndag när hon jobbar.. Skylla sig själv får hon göra, för vi ska springa! :D

Love / Cissi

Tråkigt väder...

Jaha, nu har det kassa vädret kommit ändå. Men man kan inte alltid få ha sol och tropisk värme, så ska väl vara nöjd med allt det vi fick och så tror jag säkert att sommaren kommer tillbaka med massa sol när denna vecka full med regn är över. Man kan iallfall hoppas!
Igår var det trevligt på kalaset, förutom att jag satt halva tiden först med att sucka för att dem BARA pratade golf, som vanligt och det är jag inte det minsta intresserad av. Det är jag och min kusin Alice som alltid tröttnar på när resten av släkten ska snacka golf varje gång vi ses. Att dem själva inte tröttnar? Haha, nej det är för mig ofattbart.

Sprang igår, och är så glad att jag tog tjuren vid hornen och hörde av mig till Emma om det. För jag hade ingen lust alls att springa, hade inte laddat på med vatten och bra mat under dagen igår, och hon var heller inte laddad för hon hade druckit i lördags och var rätt seg. Men är så glad att jag sa att vi skulle åka, så vi fick peppat varandra lite. Och jösses, vad tungt det var att springa kan jag säga! Det var verkligen jobbigt när regnet låg i luften och gjorde det riktigt fuktigt och kvavt, samtidigt som man knappt hade någon lust alls att springa. Men vi peppade varandra och spurtade som bara den i slutet och klarade varvet på 5 km, eller 1,5 km uppvärmning och 3,5 km löpning. Det känns kanon idag att man fick gjort det igår. Så nu gäller tisdag nästa gång.
Vi har satt upp ett mål också förresten, att klara milen innan Augusti är slut. Tror ni vi klarar det? Det hoppas jag iallfall. Men vi har goda förutsättningar att klara det, dels en bra grundkondition och dels två sjukt starka viljor som tar oss fram trots att ben och andning nästan är slut! Ja, målet ska uppnås så hoppas ni hejar på oss att klara det! :)

Idag blir det kalas igen. Nu är det min minsta kusins tur att fylla hela 6 år! Tiden går så fort så det inte är klokt. Vart har dem 6 åren tagit vägen lixom? Ja, herregud, inte konstigt att dem vuxna fortfarande chockeras när dem inte sett oss på länge och säger hur stora vi blivit och man kan aldrig förstå vad dem menar. Men nu förstår jag, för jag kan inte fatta att Clara blivit 6 år och Alice 10! Det är ju mina små tjejer som alltid varit så små och underbara. Men gud vad kul att dem börjat bli större nu! Jag kommer nog älska att ha egna barn och se dem växa och utvecklas.... =)

Nu tänkte jag tvätta lite så det blir gjort.



Love / Cissi

Iväg på kalas!

Nu har jag varit duktig och storstädat, dammsugat och skurat och haft mig hela dagen nästan! Känns alltid lika skönt när det är gjort. Fått hunnit göra fransk manikyr på mina naglar också, så nu är dem fina igen!
Ska åka iväg och fira min kusin som fyllde 20 för ett tagsedan alldeles strax. Mamma och dem åkte för 10 minuter sedan så dem borde vara här när som helst.
Ikväll ska jag springa också, denna gången ska vi komma ihåg att ta tiden så man har lite koll på förbättringar etc. Ska bli kul!

Love / Cissi

Är glad :)

Idag är solen inte framme, fan. Men, det regnar iallfall inte, och det är rätt skönt. Dock kunde det varit mysigt med lite regn senare ikväll, men bara en skvätt isåfall! Den kommande veckan ser inte lovande ut, tyvärr... Jaja, jag överlver väl!

Igår skulle Rikard till casinot och spela en turnering, men han hade inte bokat sig och platserna försvinner ju rätt fort så vi bestämde oss för att åka in till stan på förmiddagen, gå och boka honom och sedan gå en sväng på stan och äta lite lunch och mysa lite i sol-värmen så han slapp sitta där inne själv och vänta flera timmar.
Så vi åkte in och gick omkring och dog av värmeslag nästan, jösses vad varmt det var! Men det var mysigt, massvis med folk ute och gick och såg ut att trivas precis som vi. Sedan blev vi väldigt törstiga och bestämde oss för att sätta oss på den spanska restaurangen längst ner på avenyn El Corazon. När man läste menyn blev det lite, eller faktiskt mycket känslor om att man saknar underbara Spanien.. Dem hade mycket spanska rätter som man bara inte kan annat än älska, därav vår favorit, Paella! Dock skulle den ta lång tid att göra, plus att man blir övermätt på den så vi beställde in lite billigare rätter dem hade på lunchmenyn. Jag åt laxspett med ungsrostad potatis med en kall tomat/paprikasås. Jättegott verkligen! Och Rikard tog alla killars klassiker, fläskfilé med pommes och bearnaisesås! Haha, förstår inte att dem aldrig tröttnar? Tur att jag inte är så förtjust i bearnaisesås, den är för fet för mig, tyvärr. Men det går an när jag gör den själv, då lägger jag ju inte i massa smör som man egentligen ska ha i, och vet ni vad? Den blir precis lika god och inte många som känner skillnad mer än möjligtvis i fyllnaden av såsen! Det ni!
Beställde också in en iskall päroncider som satt fint i värmen. Fick en cider jag aldrig druckit innan, Somersby päroncider hette den. Och den slog alla rekord! Det var den absolut godaste päroncidern jag druckit, någonsin. Och den slog till och med Niks. Då är den bra kan jag säga er som inte druckit Niks. Denna smakade precis som att du åt ett päron nästan, det var mm.. Den var så god så Rikard var tvungen att beställa in en han också, istället för en till öl. Den måste ni testa om ni är fan av cider, och päroncider framförallt!
När vi hade käkat så ringde mamma och sa att hon åkte från sin kompis så skulle hon hämta upp mig för jag tänkte att jag lika gärna kunde åka med henne hem och umgås med familjen medans Rikard ändå var på casinot. Så han fick sitta och vänta ett tag men det gjorde inget, min sötnos! :)

Vi pratade lite om en resa i början på Augusti hos mamma igår. Som är preliminärbokad, så den är så gott som klar nästan! Yippie! Jag är så glad och så förväntansfull att få ta med Rikard på denna resan, som varit en oförglömlig resa för mig för 6-7 år sedan, och som ska göras igen!
Vad för resa jag pratar om är en fiskeresa upp till Nordnorge. Där jag fick min rekordfisk, (som jag kanske aldrig slår, om inte i år?!) på 14 kg! Ja, ni ser rätt, en sej på hela 14 kg fiskade jag upp. Jag trodde jag fått en haj, så jobbigt var det. Haha, men det var en oförglömlig resa och nu ska vi dit igen. En vecka. Och bila upp så vi kan se och göra saker både på dit vägen och hemvägen. Åh vad kul det ska bli! Och mammas kära sambo skulle stå för stugan och båtarna sa han, det är ju bara för underbart. Jag blir så glad att vi iallfall kommer iväg på något denna sommaren, trots lite ont om pengar och annat som kan sitta ivägen för sånna saker. :)
Har lite bilder på stället vi ska till, Offersöy heter det. Man bor i en stuga på bryggan, det är så vackert så jag inte kan annat än att stormtrivas.. Ja ni får se själv på bilderna som kommer här:






Ser det inte underbart ut?

Love / Cissi



Jobbigt värre

Skulle följt med Emma och hennes familj ut med deras båt idag en sväng, men först ringer hon och väcker mig, och tror ni inte jag somnar om sen då så att jag inte hinner åka med? Typiskt min otur. Jag som hade velat ha en dag på havet... Det hade varit underbart. Jaja, det kommer fler gånger hoppas jag!
Får väl se om man orkar bort och lägga sig hos pappa en stund, men just nu är jag varm och seg hela jag, blev lite småsjuk igår och är inte helt bra än.. Men det blir nog bättre.

Har inte så mycket att skriva just nu, ska bara ta det lite lugnt ett tag och inte bli arg för att jag sovit bort halva? dagen typ. =)

Love / Cissi

Haha vad sjukt!

Just nu står det på SMHI: Idag klockan 13 i Ale kommun: Regn och 26 grader. Yeah right! Nol kan inte tillhöra ale längre alltså? Här är det 31 grader, och blå himmel! Dock ser man mörka moln bort mot Alingsås hållet till, så vem vet, det kanske kommer hit snart? Jag blev så varm så gick hem igen iallfall. Det är helt sjukt ute, man smälter ju snart bort... Vad skönt, det är nästan som att bo utomlands =)

Nu ska jag hälla i mig massvis med vatten för att slippa huvudvärk och vätskebrist idag. Får se vad man hittar på, ska nog vila lite nu och sedan ska jag nog plocka undan lite och städa om jag orkar i värmen. Puuh! Men jag klagar inte!

Love / Cissi

Och regnet är?

Inte här iallfall! Och molnen som dem visar på SMHI´s hemsida precis nu? Dem är inte heller här! Fyfan vad underbart! Sånt här gör en lycklig. När vädret bara fortsätter att hålla i sig, hur mycket regn och moln och åska dem än förespråkar. Det har ju varit det på många håll de senaste dagarna, men det har väl gått runt lilla Nol då antagligen, haha!

Har ont i ryggen idag, måste sovit konstigt, för det är sån värk. Så det ska väl gå över snart :) Har faktiskt blivit sugen på att sola mig idag en stund, så ska nog göra mig iordning och gå bort och lägga mig i pappas trädgård en sväng!
Ni kanske undrar varför jag aldrig lägger mig här ute? Då vi ändå har både uteplats och en stor gräsmatta. Jag vet faktiskt inte, det känns inte lika bekvämt som att ligga i pappas trädgård med höga häckar som insynsskydd och en härlig solstol att ligga i och så. Kunna springa in och ut som man vill utan att behöva upp för trappor och liknande. Nej, då tar jag hellre den där extra promenaden och sen lägger mig :) Så så ligger det till!

Nej, nu får jag nog börja göra mig iordning lite.

Love / Cissi

Yes!

Fy fan vad stolt jag blir över mig själv! Detta var andra gången jag löptränade, i mitt liv typ, har ju bara tränat andra träningsformer som ni vet sedan innan. Första gången mjukstartade vi med 2,5 km och det klarade jag galant. Det var inga problem, så idag puschade Emma mig till att vi skulle köra 5 km! Och jag gjorde det, galant! Det var inga som helst problem, eller jo, värmen tog nästan kål på en, men det gick och jag är jätte inponerad av mig själv, att trots att man inte tränat kondition med "vilje" så har man fått en hel del av den ändå. Sånt gillar vi. =)
Mitt ben hade ju blivit bra, det kliade bara från bettet, men nu har jag dock rätt ont igen.. Fattar inte det alltså. Kan inte sträcka ut benet helt.. Inte jätteskoj men det har nog gått över tills imorgon hoppas jag!

Nu blir det till att göra sig iordning för att lägga sig och se om det är något bra på tv som man kan somna till. Jag somnar nog riktigt skönt idag, och känner mig på topp och igång!

Imorgon visar dem på regn på förmiddagen, stämmer det tro?


En trött Cissi en kväll i Nerja 2008!

Love / Cissi

Svettig dag..

Ja, idag har jag knappt varit utanför dörren, och varmt har det varit kan jag lova! Har skurat ut alla skåp och lådor i hela köket, så nu finns det inte en smutsfläck inne i dem så långt ögat kan nå. Varför jag bestämde mig för att sätta igång och göra en sån sak i sommarvärmen var dels för att jag ville se så att vi inte hade sånna äckliga skalbaggar som la ägg inne i skafferiet eller andra skåp eller lådor, och dels för att jag behövde vila lite från solen och få det gjort så det var bara att göra det. Det är väldigt skönt att ha det gjort, och Rikard sa när jag var klar, "Vad rent och fräscht det känns i lägenheten med en gång". Haha, och då visste han inte ens hur smutsigt det var innan... Det är ju sånt man aldrig ser, förrän man tar ut allt och börjar göra rent. Nästa projekt som blir senare, eller kanske imorgon är att tvätta alla skåp och lådor med klorin så dem blir vita och fina (i den mån det går vill säga! Dem behövs målas om egentligen, men det har vi inte riktigt pengar till än, då det är rökskadat i hela lägenheten i princip men det kommer så småningom). Men tar man klorin så gör det susen! Så det får det bli.

Ska träna med Emma nu ikväll. Först tänkte vi köra lite styrkeövningar, får mixa ihop några bra som vi båda gillar, sedan tänkte vi springa lite senare ikväll när det blivit lite svalare (om det nu ens blir det?). Känner mig riktigt duktig idag! Det ska bli skönt att somna ikväll. Trots att jag inte städat så mycket av den "ytliga" stökigheten idag!

Har ni gjort något skoj idag?



Love / Cissi

Blev mycket sol igår

Igår åkte jag ju ut till Saltholmen Med Sara för att sola och njuta av sommarvärmen (som dem säger ska sjunka mycket i temperaturer, och snack om regn och åska men än har jag inte lagt märke till något utav det?!) Det var alldeles underbart att ligga där ute flera timmar och drömma sig bort om när man själv har ett litet hus ute vid havet någonstans i framtiden... När man kan gå ut och ta sig en morgonpromenad i soluppgången, njuta av att se havet och alla båtar, allt harmoniskt och lugn som finns vid havet... Åh, dagar som det varit det senaste hatar jag att bo i lägenhet! Tror min högsta dröm just nu är att få bo i ett hus alltså.. Och då självklart nära havet. Men men..drömma vidare får jag nog göra ett par år till...

Jag var lite klantig igår också, har ju fått en hel del färg nu efter dessa stekheta sommardagar, men eftersom jag inte direkt hade solat sen i lördags så borde jag varit smart och smörjt in hela mig med spf.Gjorde jag det? Nej. Såklart inte. Fattar fortfarande inte varför. För jag är alltid duktig med det. Men jag fick lida när jag kom hem. Mina smalben brände som aldrig förr, dock hade jag inte bränt mig så mycket på resterande ställen av kroppen, utan bara lite lätt bränd så det kändes inte alls när man tänkte på smalbenen! Fick lägga en blöt, kall handduk på benen och frysa istället, det gjorde iallfall susen. Lite naturell yoghurt på också, så var jag fit for fight att sova och vakna upp idag med knappt någon bränna alls! Yes.

Idag blir det faktiskt till att städa en hel del, man drar ju sig för att göra det när vädret är som det är, på gott och ont! Det ser förjävligt ut hemma, men man är ju nästan bara ute och gottar sig i solen ändå, så jag undrar hur man lyckas stöka ner så mycket? Kan ju bero på alla klädbyten och disk man orsakar... Både jag och Rikard är mästare på att byta kläder 100 gånger om dagen, och bara slänga kläderna på soffan och sängen. Det måste bli ändring på det. Vi är för slarviga nu! =)

Vad ska ni hitta på idag? Jag längtar efter havet, som vanligt.. Kanske kan bli en sväng imorgon, eller åtminstone till helgen? Ja, vi får väl se om jag lyckas lura med mig någon =)


En bild från Nerja (Spanien) 2007 i Maj när vi hittade en ensam liten strand mellan klipporna. Love.

Love / Cissi

Regnet verkar aldrig dyka upp!

Igår visade dem på regn och åska lite varstans här i v.götaland, men jag märkte då varken regn eller åska. Kom lite moln ibland, men som sedan försvann. Men så visade dem att det skulle bli regn och åska idag, så då trodde jag ju det skulle bli det, men nu när jag kollade på SMHi och ut framförallt, så var det blå himmel och sol som vanligt. YES! Dock säger dem att temperaturerna sjunger nu, men vadå, 24-26 grader är inte illa det heller, kommer säkert bli varmare fram mot dagen idag också.

Idag ska jag åka ut till Saltholmen och sola och bada med Sara och en kompis till henne. Ska bli himla trevligt, jag har längtat efter havet nu sen i lördags så det ska bli skönt att få en dag där ute! Ska ta bussen om 20 minuter redan, så det blir snabba ryck...Tur att mitt allergi-ben är bättre, haha. Inte massa svullnad nu iallfall. Det är skönt, trots att det gör lite ont emellanåt. Men jag överlever. :)

Nu får jag snabba mig på lite, vi hörs sen!

Love / Cissi

RSS 2.0