Knepigt!

Det verkar som att min nya design bara syns i internet explorer och inte i mozilla.. Har båda programmen på datorn och den nya designen syns bara i explorer för mig.. Attans! Vad kan det vara som gör att det blir så? Jaja, nu har man två designer på sin blogg då isåfall.. Haha. Nej hopppas jag får fixat det! Någon som vet vad som är fel? Som kan hjälpa mig? Skriv isåfall! Vill ju att designen ska synas i alla internet-fönster, för dem flesta använder ju mozilla nuförtiden också..

Design.

Nu har jag hjälpt Rikards syster Jennie att göra en blogg och fixat hennes design. Tycker det är kul när jag börjar lära mig hur man gör, men har mycket kvar att lära det vet jag.. Behöver ett bra bild-program först för att kunna börja göra bloggar med egna bilder på och så, men det kommer. Passade på att ändra min design lite också, får väl hoppas den blir bra för har inte sett när slutresultatet kommit upp än!
http://uniqueangel.blogg.se/ Där är Jennies blogg :)

My baby Angel ♥

Skrev för ett tagsedan att jag ska skriva ett inlägg om min älskade vän som jag saknar så otroligt mycket. Idag har jag tagit mig tid och mod till att göra det. För hon finns i mina tankar precis jämt, trodde inte det skulle bli så, men så är det.

När jag flyttade till Ale och Nol när jag skulle börja trean var jag liten och blyg och rädd. Men när jag kom till min nya skola och klass blev jag varmt mottagen av allihop. Men från den allra första dagen så blev vi vänner. Nära vänner. Vi umgicks mycket och började mellanstadiet tillsammans. Där gjorde vi massa tokheter och påhitt, som man gör i den åldern. Men vi hade saker gemensamt, framförallt att sjunga och stå på scen. Då trivdes vi båda två som fiskarna i vattnet. Vi hade en såndär vänskap som var från och till, ibland kunde vi umgås jätteofta och ibland inte alls. Men vi hade ändå alltid samma starka band, och vi kunde prata om allt mellan himmel och jord. Jag vet en period när vi gick på högstadiet då både hon och jag behövde prata av oss ofta. Vi började med en sak som vi tyckte om så mycket att vi fortsatte, länge. Vi pratade hela nätter ibland, och bara pratade av oss och grät tillsammans om det behövdes. Dagen efter var allt som vanligt igen, och ingen mer än hon och jag visste om vad som sagts under natten. Det var inga allvarliga saker vi pratade om, utan sånt som tonårstjejer behöver prata av sig om i allmänhet. Hon var en så underbar vän. Alltid glad när man träffade henne, även att man visste att alla gånger var hon inte glad innerst inne. Men hon gjorde ändå alltid alla andra glada, och det är nog det jag saknar som mest. Att ha någon som sprider gläde och värme omkring sig, vart hon än går. ♥

Jag skulle kunna fortsätta skriva saker i all evighet, men vet att det går ju inte. Idag har det gått nästan 1 år och 6 månader sedan det hände. Sedan hon försvann. Fortfarande känns det konstigt, och overkligt. För hos mig finns hon ju alltid, hon kan inte försvinna, ur mig och ur mina minnen och min omgivning. Därför känns det overkligt.

Jag fyllde 18 fredagen den 9onde november 2007. Hon glömde aldrig en födelsedag. Och nu var det min 18-årsdag. Men jag fick inget grattis-sms som jag alltid fick. Men jag tänkte egentligen inte så mycket på det, eftersom det senaste året, alltså 2007 hade vi inte träffats speciellt mycket då hon hade träffat en kille och flyttat. Men vi hördes ändå, fast som sagt, mindre ofta. Dagen efter min födelsedag hade mina underbara tjejkompisar ordnat så att vi skulle ut och äta och bowla för att fira mig. Var så himla glad! Vi gick och åt och hade det jättetrevligt, alla skrattade och pratade och allt var som vanligt. När vi hade ätit klart började vi gå sakta mot bowlingen. Men när vi kommit en bit ringer en kompis mobil, där hennes syster (som också var vän med Carro) är i andra änden. Hon är helt förstörd. Jag ser att min kompis stelnar till och inte riktigt vet vad hon ska säga. Hon lägger sedan på och bara säger:
- Caroline Wall har tagit livet av sig.

Dem orden fick hela mig att frysa till is. Hela mitt liv stannade tror jag. Jag kände hur jag inte kunde hålla tillbaka tårarna samtidigt som jag gång på gång sa att det är inte sant, det är någon som håller på att jävlas igen.
Jag vet inte hur många hundra gånger jag ringde och skickade sms till hennes mobil den kvällen/natten. För den var igång, det gick signaler.. Hon var online på msn som "inte vid datorn" jag skrev där, men fick inget svar någonstans. Jag var i panik. Fina Carro kunde inte vara borta från alla oss. Ingen förstod. Ingen trodde på det. Jag var tvungen att ringa och väcka mamma som fick komma ner och vara med mig hela natten för Rikard var inte hemma och jag vågade inte vara själv. Jag var jätterädd, men vet inte varför. Jag var totalt livrädd.
Ett par dagar senare så var det minnesstund i Nols kyrka. Det var nog när det var sagt att den skulle vara som jag insåg att det var på riktigt, att ingen drev med mig och oss. Folk grät, hennes nära kompisar var där, och det var många. För hon var omtyckt och hade jätte många bra vänner som stod henne nära. Ändå kunde ingen av oss förhindra att det som hände hände. Idag har man kunnat acceptera det, men i början var det inte lätt.

Jag ska avsluta allt med en dikt, en som hon skrev till mig. Är så glad att jag sparat den. Den kommer jag alltid att ha med mig. Så länge jag lever, för det är en mycket speciell dikt!

"snuttan, du andas liv i mig,
det finns ingen finare än dig.

när jag fryser och tycker det är kallt,
tänker jag på dig då blir jag varm för du är mitt allt.

 jag vet inte vad jag hade gjort utan våra samtal på natten,
förmodligen aldrig kommit ihåg alla skratten.

vi gråter tillsammans, vi skrattar tillsammans det är vi mot alla.
jag älskar dig av hela mitt hjärta, när vi bråkar känner jag sån smärta.

för jag vet inte vad jag hade gjort utan dig,
det finns ingen jag känner finns där för mig.

förutom du,
framförallt nu.

utan dig hade jag inte levt. När livet är tungt tänker jag på dig och det ger mig ork att forstätta leva. Gumman jag älskar dig så jävla mycket jag kan inte förklara det. Du finns i mitt hjärta för alltid.
Du&Jag."Till minne av vår älskade
Caroline Lisa Wall
1989-06-19
2007-11-10

Gott!

Vaknade tidigt idag med, oj, så förvånad jag blev! Kollade på klockan och var helt säker att det stod nio så tänkte att då är det ju ingen fara om man går upp. Men så satte jag på tvn och ser att den bara är åtta. Suck! Därför jag var lite små trött fortfarande då.. Men kollade vädret och fick en bra nyhet som jag verkligen hoppas stämmer också. Som jag sagt tidigare så är det fiskepremiär imorgon för havsöring. Och ut ska vi! Och vädret visade mellan 8-10 plus hela dagen idag, och inatt skulle temperaturen hålla sig hög, alltså ingen frost! Nu kanske våren verkligen kommer? Det skulle vara runt en 5-7 plus inatt, så skulle det bli strålande sol och 10 grader imorgon! Vadå härligt ute vid havet? Nu hoppas vi bara att det stämmer också :)

Igår skulle jag ju göra intervju med mamma. Det gick jättebra och vi lyckades spela in en intervju om stress på jobbet. Men sedan när jag skulle lyssna på det igen så det hade blivit bra, då givetvis märker jag att bandet förmodligen är använt för många gånger för att allt som sägs hörs inte och det lixom "hoppar" lite.. Suck! Nu måste vi alltså göra om det.. Fast nu vet vi ju iallfall vad vi sa sist så det är nog inga problem så sätt, men ville ändå bli klar så man kan sluta tänka på det nu.

Ska till optikern på fredag också förresten! Kolla synen igen eftersom det var snart två år sedan jag gjorde det sist. Vad fort tiden går.. Och jag vet ju med mig att jag inte använt mina linser speciellt flitigt det, senaste året typ så hoppas inte synen försämrats massa! Men anledningen till att jag ska dit är också för att jag provat ut ett par glasögon, finally. Nu ska man vänja sig vid sånt också. Men kommer inte använda dem jämt som jag känner det nu, utan bara för att slippa linserna ett tag då det är ganska jobbigt att ha linser med min astigmastism. Men det blir nog kanon! Lägger ut en bild på glasögonen så fort jag kommer ihåg vad dem heter! :)

Cya!

väntar.

Väntar på att mamma ska komma och hämta mig snart. Hon är och hälsar på en kompis och kommer och hämtar mig sen så vi kan göra intervjuerna och lite sånt och sedan träna ikväll såklart! Måndag means Core! Och eftersom det blev lite alkohol-drickande i lördags så behöver jag verkligen träna extra hårt kommande vecka. Tur att jag dricker så himla sällan! Det är inte bra för kroppen, och man klarar sig finfint utan det. Men ibland så kan det vara gott att dricka lite också, man får unna sig saker ibland, det gör att man orkar fortsätta leva hälsosamt (någorlunda!) och trivas med sig själv.
Sitter just nu och värmer mig med en kopp grönt te, älskar te av alla dess smaker och former, men mitt favorit är nog ändå rooibos. Men detta dricker jag nu:

Friggs goda hallonte på grönt te!

På fredag är det tenta också. Suck! Har en föreläsning hela torsdag också men får se om man åker på den för känner att det är viktigare att läsa ut boken och kolla klart nätföreläsningarna så man klarar tentan än föreläsning i den andra kursen. men vi får se. Nu ska jag dricka klart mitt te och hoppas på att mamma kommer snart!

Cya!

Plugg.

Har inte vaknat sent idag heller, vaknade första gången vid sju, som vanligt, trots att vi ställt om klockan! Mycket konstigt tycker jag. Men det är skönt att gå upp vid 8-9 på morgonen, äta frukost i lugn och ro och ha hela dagen framför sig. Jag börjar gilla att ha en bra dyngsrytm! :)

Har legat och läst en stund nu, i en bok vi har i skolan och ska läsa. När jag började läsa de första sidorna i boken tänkte jag "Hur ska jag lyckas förstå den här boken? Förstår inte en enda mening och när jag läst en sida undrar jag vad det var jag nyss läste." Men min uppfattning nu är helt annorlunda. Blir förvånad över mig själv som faktiskt tycker boken är spännande och intressant, dock är den fortfarande svår-läst men man tar in det mesta. Boken heter Den omätbara människan - Om människosynen i existentialistisk psykologi och terapi av May Rollo. Man hör ju bara på namnet att man måste vara intresserad av ämnet för att ens lyckas öppna boken! Haha. Hittills har jag läst tre kapitel och börjar bli intresserad av existentialismen. Det är en amerikansk psykolog, psykoterapeut och filosof som skrivit boken. Detta är så lärda människor, det faschinerar mig. Jag vill också bli som dem! Jag vill också komma fram till nya saker och skriva en bok. Jag vill att folk ska veta vem jag är/var för något bra. Men att lyckas med det är inte det lättaste.. Och tänk så många år jag kommer få jobba underbetald och som behandlings assistent eller undersköterska eller något för att få den arbetslivserfarenhet man behöver för att kunna ta sig vidare, trots att jag kommer ha högskoleutbildning och poäng. Men jag ska lyckas, jag ska ta mig vidare och jag ska jobba med något jag verkligen vill i framtiden. Just nu vill jag arbeta med anorexia nervosa som jag varit intresserad av sen början av gymnasie-tiden tror jag. Gjorde många arbeten om det och min lärare tyckte jag var väldigt duktig i ämnet, men så är det ju när man är intresserad av något. Kanske kommer jag någon gång att forska i ämnet? Det beror på hur långt allt hinner gå innan jag är där. Innan jag får jobba med det och veta hur det är. I praktiken och inte bara i teorin. Jag behöver lite praktik nu känner jag, man får ju inte så mycket praktik genom att arbeta extra på en lunchrestaurang precis. Men jag lär mig ändå saker där också ska ni veta, man arbetar med människor på en restaurang också, fast i annat sammanhang. Men jag får prata med människor, uppfatta människor och lära mig mer om människor och deras olikheter respektive likheter. Men till sommaren hoppas jag att jag får jobb inom vården, har iallfall sökt och väntar fortfarande svar. Kan tänka mig att det är många som söker men man tycker ju att en som är utbildad usk/personlig assistent samt läser på högskolan borde bli lite mer prioriterad? Eller, kanske inte! Det kan ju lika gärna vara så att man prioriterar folk "utifrån" för att få in fler intressanter i vård-yrket? Jaja, vi får väl se när jag får svar vad som händer. Jobb lär jag ju iallafall få, fast ledighet står klart och tydligt skrivet på min sommar också.

Nej, nu är det dags att avsluta för detta blev ett väldigt långt inlägg, igen! haha. Och kanske inte så intressant för er som läser men det handlar iallafall om mig och mina intressen vilket min blogg borde göra? :)

Ska iväg och intervjua mamma sen, det där skolarbetet jag har. Spännande! Har ingen aning om vad tusan vi ska prata om, och om jag kommer lyckas så bra.. Men vi får hoppas :)

Cya!

Solen tittar fram.

Härligt att solen vill titta fram idag. Vi hade tur med vädret igårkväll också, det var skönt. Så man slapp regn eller snö eller något!
Jag hade en jättetrevlig kväll igår verkligen! Hoppas att Emma var nöjd med sitt födelsedags-firande! Först var vi vid SKF och åt på Old Corner, jättegod pasta hade dem där. Jag åt en Pasta al Gorgonzola med champinjoner och lök. Oj så gott! Men eftersom att såsen var gjord på grädde så blev man ju proppmätt. Men vad gör det? :) Alla blev lika mätta och tror inte någon av oss sex tjejer som var ute och åt först åt upp allt på tallrikarna! Dem var stora! haha. Emma öppnade lite paket innan vi fick in maten också, hon fick ett halsband och ett armband i en grönmetallic färg nästan, av mig och Josse. Fyra trisslotter med inte en enda vinst på! av Isa och ett jättefint linne med en kort kavaj av Fanny. Kul att hon såg ut att bli så glad för presenterna :)
Sedan gick vi till Strike och Co och satte oss och drack lite medans vi väntade på dem tre tjejerna som inte hade kommit. Sedan kunde vi dra igång och bowla! Jag, Josse och Isa var på en bana, Emma, Malin och Fanny på en och Johanna, Jessica och Emelie på den tredje. Det var jättekul och man skrattade en hel del och dansade och hade oss. Det togs nog lite kort som förhoppningsvis jag får se snart :)
När vi kollade allas slutpoäng så vann Josse av alla nio, och jag kom tvåa! Herregud, blir faktiskt förvånad. Är väl inte världsbäst på att bowla direkt, så det var kul.
Efter bowlingen gick vi vidare till PC och kollade lite av början på Sverige - Portugal och det är lika roligt varje gång man ser en match med Christiano Ronaldo för dem har en tendens att filma honom mest tror jag, vilket jag inte klagar över direkt! Haha, nu blir Rikard arg!
Efter vi varit där en stund bestämde vi oss för att dra oss till våra hemtrakter för man blev lite seg och så faktiskt. Jag, Josse och Emma hoppade av vid Brandsbo för där var det karaoke på G! Haha herrejösses vad vi sjöng, men man såg ju vem jag fått det utav iallfall då min pappa sjöng minst lika mycket som jag!
Ja, det blev en sen kväll så idag är jag ganska trött. Ska göra tacos om en timma tänkte jag, det har både jag och älsklingen väntat på i en hel vecka! Haha, vi är verkligen Taco-människor. Jag har till och med en del grejer (men lovar att så fort jag börjar få in lite mer pengar igen så ska jag fullända setet!) i den fina taco-serien.

                        
Dessa sakerna har jag änsålänge, och bara två tallrikar. Det räcker ju till vår lilla familj såklart, men det är ju kul att kunna ha riktiga taco-partyn! Nej, fler tallrikar och en köttfärsvärmare och lite dukar är väl det som står först på tur. Men jag hoppas jag kommer ha alla olika set inom en snar framtid!

Cya!

Lördagsmorgon

Nu har vi precis ätit frukost. Så underbart det är när vi vaknar ganska tidigt, och samtidigt nu när Rikard börjat jobba. Kunde sitta i köket och äta frukost och prata som förr. Det var längesedan vi gjorde det. Vi har ju haft helt olika rutiner när han inte jobbade. Mysigt :)
Igår på kalaset var det trevligt som vanligt. Var väl hemma vid tio-tiden och satte på filmen Slumdog Millionare. Rikard somnade så han missade hela slutet, och jag somnade dem sista kanske 10 minuterna eller något så får väl kolla på dem sen för den var faktiskt bra. Vill se vad som hände i slutet! Sedan när jag hade somnat, så vaknade jag av en jävla hjärtattack IGEN för tro fan att någon plingar på dörren KVART ÖVER TOLV på natten! Nu får det fan vara nog. Vem fan är det som håller på såhär allvarligt talat? Det värsta var att efter det hade plingat knackades det försiktigt på dörren. Man vågar ju inte ens gå och öppna för man är ju chockad av hur man blev väckt i en timma efteråt och knappt kan somna. Tycker inte om detta. Och efter att det plingat på dörren hörde jag någon av grannarna som gick in till sin lägenhet, och blir då fundersam om undrar om det var en granne som gjorde så på natten? Okej, kvart över tolv en fredagkväll är väl inte jättesent, men vi hade ju allt släckt och avstängt så man börjar ju undra vad det är frågan om. Nej, nu blir jag riktigt irriterad på detta. Är det inte skitungar som tjuvplingar och springer därifrån som små barnungar (med tanke på att dem inte kan vara så små då dem är på fest hos grannen som är 21 i år) så är det något annat. Nästa gång ska jag banne mig gå och öppna och gud vet vad jag gör med människan som står där. Jag är inte rolig att ha och göra med när jag blir väckt så, flera gånger också! Det var ju inte direkt första gången.. Suck!

Jaja, nu ska vi bli glada igen :) Idag ska vi ju ut och fira Emma som fyller 20. Fyra bussen ska vi ta in till stan och käka och så sedan vid sju har vi bokat banor på Strike och ska bowla ett gäng tjejer. Tror vi var 10-11 stycken eller något. Roligt att så många ville följa med! Det är kul, speciellt när det är folk man inte känner och sådana man inte träffat på länge och så. Efter det blir det väl att gå ut antar jag, får väl se vart det bär av. Kul ska vi ha iallafall! Det är ett som är säkert :)

Cya!

Snön smälter..

Skönt att det mesta av snön har smält undan under dagen idag! Nu är det mest slaskigt och äckligt ute, men det är iallfall bra att det är såpass varmt att snön försvinner direkt. Kanske blir en bra fisketur nästa vecka ändå! Både på onsdag och till helgen. Hoppas.

Idag tog jag och Emelie en promenad ner till ale gymnasium för att hälsa på våra gamla goa lärare. Dem blev glada av att se oss, och jätteglada över att vi var så duktiga som pluggar vidare direkt :) Dem började prata om när vi var i Danmark förra våren, och det var jättekul verkligen. Dem sa att dem ska snart åka dit igen med sin nya klass, och sa att vi kunde ju alltid dyka upp när dem ska dit! Kul det hade varit. Det hade varit ännu roligare om hela HÄ3A -08 kunde dyka upp! Men det kan man ju inte räkna med. Alla har ju så himla mycket olika saker för sig nuförtiden, jobbar pluggar och allt vad det är. Men som sagt, det hade iallafall varit väldigt kul.

Snart ska vi göra oss iordning för vi ska ta bussen om ca en timma in till Utby. Ska på kalas hos Rikards båda kusiner som fyller år. Blir nog trevligt som vanligt :)
Imorgon blir det bowling på Strike och så med massa tjejer eftersom sötis Emma fyller 20! (Inte förrän på söndag dock men vi lär nog hinna säga grattis strax efter tolv!) Det kommer nog bli väldigt trevligt!

Nej, nu får jag sätta fart tror jag. Är så seg bara.

Cya!

Det är inte sant!

Alltså det här gör mig tokig. Blir ju snart deprimerad om inte vintern tar slut snart. Hur ofta är det vinter ända fram till April? Imorse när klockan ringde och Rikard skulle gå upp så kollade jag ut genom fönstret. Det ser ju lite speciellt ut när det snöar även om det är mörkt ute, himlen blir lixom lite ljusare.. Och precis så var den! Frågade honom om det snöade ute eller om jag bara såg fel, men oj så rätt jag hade. FAAN! Det snöade inte lite heller! Ville inte ens tro på Rikard när han sa att det snöade.. Men nu när jag vaknar och ser ut så blir jag ledsen. Och jag gillar ändå snö, men på vintern, gärna i december typ. Men har kollat både på vädret på fyran och ettan nu på morgonen och på båda sa dem att det ska övergå och bli regn under dagen, och detta är väl första gången jag hoppas på att det ska regna massor för att snön ska försvinna. NU ska vi ha vår! För på onsdag är det ju fiskepremiär för havsöring, då ska det vara skönt väder ute! Man ska inte behöva frysa när man står och fiskar, iallfall inte fram på dagen. Nej, håller fortfarande tummarna att vi ska få mirakelväder fram till på onsdag, annars kanske man inte följer med och fiskar och det är ju tråkigt att missa det..


Såhär underbart kan det se ut om solen vågar sig fram när man ska fiska havsöring.
 Här trivs jag allra bäst. Havet och klipporna är min harmoni.. Och sommaren gör det ju inte värre!

Cya!

Kul!

Idag var det ett himla kul skivstångs-pass. Vi hade fått en gäst ledare från Göteborg, och han var riktigt duktig. Hoppas han kommer och gästar oss någon mer gång! Tog i som bara den, och ökade mina vikter på armar/axlar lite faktiskt, kommer väl kännas imorgon antar jag!

Idag har jag haft en jättemysig dag med Emelie. Vi åkte in till stan och gick runt och kollade och pratade om allt vi måste ta ikapp eftersom vi ses så sällan. Jag hade världens tur också, hittade en jacka på H&M som det var 50% rea på, så jag fick betala 149:- för den! Helt sjukt billigt, det behövde jag verkligen! :)

Om en halvtimma börjar en dokumentär på fyran jag ska kolla på. Vet dock inte om jag kommer palla se klart hela, eftersom den heter: Monstret - Josef Fritzl. Fy fan. Rätt grymt att dem hunnit göra en dokumentär såhär fort också. Men jag tycker om att kolla på sådana dokumentärer, trots att jag ibland egentligen inte klarar av det. Att få höra och se och skapa nya tankar och funderingar kring psykiskt sjuka människor och människor i allmänhet som gör grymma saker. Det är ett intresse-ämne för mig, därav mitt utbildningsval antar jag ;) Nej, jag tror jag kommer trivas bra i psykiatrin i framtiden. Jag vill vara med och förändra och förnya. Jag vill kunna komma som ung, med en helt splitter ny utbildning och lära ut nya saker. Samtidigt som jag vill lära mig nya saker. Allt är så olika överallt, alla människor är så olika och tänker olika. Det är därför så viktigt att man har en god självkännedom och vågar öppna sig för nya saker och ta in nya intryck. Jag lär mig nya saker varje dag, speciellt när man är i skolan och pratar med folk som är intresserade av samma saker som jag, Människor. Efter varje samtal har man öppnat en ny tankebana, och man utvecklar sitt tänkande. Det är faschinerande vad mycket man kan lära sig bara av att lyssna. Bara av att träffa nya människor. Bara av att finnas. Jag har en lång väg kvar att gå, men det gör mig ingenting, för jag tror aldrig min väg kommer att ta slut. Eller rättare sagt, jag vet att den aldrig kommer ta slut. Jag kommer alltid få nya tankar och nya erfarenheter genom hela mitt liv. Och det gör mig starkare som person, det gör mig starkare i mig själv och framför allt, jag kommer kunna bli en bra medmänniska och vårdare!

Nej, nu blev det väldigt djupt och seriöst en bit där. Nu ska jag göra mig redo för att skutta i säng och kolla på tv som sagt.

Cya!

Vaknade tidigt.. Igen.

Hm, det måste bero på att det är så ljust så tidigt och att det är soligt som jag vaknar så himla tidigt nuförtiden. Och kanske för att jag lägger mig och somnar säkert redan vid tio-tiden oftast. Men ändå. Det är rätt skönt på ett sätt, man har verkligen en hel dag framför sig, dagen försvinner ju fort när man går upp vid typ elva lixom. Men nu är jag uppe redan mellan åtta och nio varje dag. Jaja, det är ju kanon att man fått in sådana dygnsrytmer tycker jag! :)

Igår var det våffeldagen. Jag har inte ätit våfflor på ett par år tror jag, så jag blev ganska sugen. Så jag var tvungen att göra våfflor. Men som vanligt så höll jag på att spy efter två våfflor med sylt och grädde, det blir alldeles för mäktigt för min mage! Kanske därför jag äter det så sällan, nu kommer jag komma ihåg detta ett tag framöver tills jag glömt av det igen och suget på våfflor tar över.


Blev ingen träning alls igår heller, huvudvärken blev för jobbig så fick vara hemma och låg i sängen ett tag. Började må illa också och kände att nu, nu kommer en riktigt migränattack när som helst, ville gärna inte resa mig ur sängen, men jag klarade mig ganska lindrigt undan igår. Nej, nu måste jag snart skaffa ett par glasögon så jag slipper få huvudvärk nu när solen kommit fram. Stackars mina ögon. Jag kommer väl bli blind när jag blir gammal om jag inte börjar använda linser och glasögon regelbundet nu. Det måste bli ändring på detta, och det är snart.

Idag ska jag träffa min sötnos Em! Det var väldigt längesedan vi träffades eftersom hon flyttat till Skövde och pluggar där :( Men vi pratade lite om utlandsresa etc. igår, kan bli skit kul om vi fyra åker iväg på en riktigt skön semester! Ännu roligare är det är grabbarna redan känner varandra :) Nej, det tåls att fundera på och spara pengar till, absolut.

Cya!

Snön borta

Ja, nu är nästan all snö borta igen. Nu hoppas jag verkligen inte att det kommer mer snö, men på vädret förut så visade dem snö/regn mot fredag, men mest regn här på västkusten som tur var! Sol är det idag också, lite tunna dismoln ute bara, så solen är inte jättestark.

Igår blev det ingen dans tyvärr, så Sara fick testa på ett vanligt Medelgympa pass istället. Dock tyckte jag inte att det var så mycket medel, kunde lika gärna varit ett baspass så jag blev lite besviken. Men men, huvudsaken är väl att man rörde på sig i en timma iallfall antar jag. Men nästa vecka blir det väl dans igen hoppas vi. Idag är det först ett medelpass (fast med en annan ledare än igår, så jag tycker detta passet är mer medel-nivå) och sedan på kvällen blir det yoga. Ska bli riktigt skönt.
Ska bort till pappa på jobbet och hämta mina böcker sen också tänkte jag, som min lillebror var och lånade om åt mig häromdagen. Behöver börja läsa lite i en bok. Har ju en uppgift jag måste börja på snart också, göra två intervjuer á 10 minuter, om något vardagligt problem. Usch, det är inte så lätt att komma på vad man ska välja, och sedan att försöka hålla sig empatisk under dessa tio minuterna (totala 20) det är inte jättelätt. Men det är ju därför vi ska göra uppgiften, för att träna på just detta. Men 10 minuter är mycket längre än vad man tror när man sitter och intervjuar sådär. Jaja, det ska nog gå bra ändå! :)

Har en del saker jag vill göra idag, men får väl göra lite idag och lite imorgon. För blev så sugen på att gå bort och sola idag, så får se om jag gör det eller stannar hemma och tvättar lite. Är rädd att bränna mig, eftersom man inte är lite blek efter denna låååånga, mörka vinter. Nej, får se hur jag gör senare. Nu får jag iallfall först vakna till liv och bädda och lite sånt. Sedan kan jag bestämma mig.

Cya!

Old times..

Ibland sitter man och tänker på allt man gjorde förr. Så kul man hade. Det fanns alltid något att göra på helgerna, man brydde sig bara om dagen som var. Inte vad man ska göra nästa vecka, eller till och med nästa månad. Nu är schemat fullspäckat nästan jämt, alla har massor att göra och det tar tid att hitta en lucka där man kan träffas som passar alla. Det är lite tråkigt att det ska bli så. Men samtidigt så lever man ett härligt liv nu, men ett helt annorlunda liv. Många dagar önskar jag att inte allt var så planerat hela tiden, att man bara kunde ta dagen som den kom och, njuta. Visst, det kan man göra, men inte utan att tänka att man har något att plugga på i skolan, eller att man ska jobba lite dagen efter eller att man ska försöka hinna hålla kontakten med sina nära och kära. Ja, livet förändras verkligen ju äldre man blir. Undra hur det blir om tio år då? Undra om det kommer vara stor skillnad? Eller om det är störst skillnad från tonåren till "vuxenlivet" runt 20 eller så? Hm, ja, man kan ju undra tills man kommer till den tiden då man tycker allt känns annorlunda från nu. Att man hade så mycket tid och massa att göra hela tiden, som betydde något. Som skolan, och vännerna, och familjen och ja, allt man gör hela tiden nu. Om tio år kanske man har ett hus att underhålla, barn att ta hand om, massa onödiga räkningar att betala.. Ja, sånt som man egentligen vill göra, sånt som många strävar efter. Men jag tror den tiden kommer när den ska, när rätt tid kommer, då faller allting på plats. Precis som nu. Allt är på sin plats. Jag är lycklig. För jag har världens underbaraste pojkvän, familj och vänner. Men framförallt, jag har otroliga minnen som kommer följa mig livet ut!  ♥Nej, nu får det räcka med bilder idag! Måste rusa iväg till träningen. Hade gärna lagt in hundra mer bilder, men det hinner jag tyvärr inte. Blir en annan gång! Och jag lovar också att snart kommer det komma ett inlägg tillängnat himlens absolut vackraste ängel som jag älskar och alltid saknar. She´s my angel. ♥

Cya!

Usch!

Imorse när Rikard gick upp för att åka till jobbet vid fyra tiden så väcker han mig och säger åt mig att jag måste kolla ut genom fönstret för det är massa snö ute. Men det var bara det att han lurade mig i lördags att det snöade massor ute, så jag trodde inte på honom idag. Men tillslut insåg jag att han inte skojade, när jag gick upp och tittade ut. SUCK! Fan också! Våren hade ju kommit. Så kom det mer snö! Sån tur att det har varit sol hela dagen så det mesta av snön smält bort, men visst ligger det en del kvar.. Nej, kommer det mer snö efter inatt så vet jag inte vad jag gör.. Nu ska våren komma, och då på riktigt tack!

Vaknade tidigt imorse, vet inte riktigt varför. Var svårt att somna om efter att Rikard gick när jag gick upp och sånt där vid fyra. Så pratade lite med Emma och kom överrens om att vi skulle åka upp till deras nya lägenhet och måla lite i hallen. Har haft väldigt trevligt idag! Hon fick köra ner mig till vårdcentralen också på dagen eftersom jag hade tid där idag. Tog lite blodprov och så, men det gick bra. Får väl se vad min läkare säger när hon ringer sen bara, men det ska nog inte vara någon fara :)

Ikväll blir det daaans! Idag ska lilla Sara följa med också, ska bli väldigt kul! Hon kommer väl skratta ihjäl sig, och det kommer jag och Emma också. Det blir många Emma med i detta inlägget märker jag, haha. Men det är så när man känner en hel del Emmor :D

Cya

Längtar..

Längtar verkligen till när vi kan köpa en ny soffa! Nu när Rikard har fått ett bra jobb så kan man ju börja tänka på sånt på riktigt igen. Den soffan vi har nu har jag verkligen bara lust att kasta rätt ut genom fönstret eller något.. Usch vad jag inte tycker om den! Och alla som sovit över här och sovit på den, gör nog inte annat än att hålla med mig!
Nej, så nu blir det till att satsa på min drömsoffa:


Hollywood XL från MIO (bild tagen från www.uddman.nu)

Med tanke på att jag har en duk i det tyget, eller faktiskt vå dukar, en i svart/vitt och en i vitt/ljusgrönt så vill jag ha den ännu mer. Och något som är ganska roligt är att jag såg efter en stund att på bilden finns ju en sån matta som vi har med ju! Kan väl inte bli bättre?
Nej, snart så... ;)

Monday.

Hann inte skriva igår, för först var vi på kalas hos min morbror och sedan var det hem och hämta träningskläderna och sedan dra iväg och träna. Mitt sjunde träningspass den veckan! Gott!
Idag har jag fått hoppa in och jobba igen, och har väl haft en otursdag kan man säga. Först hackade jag av mig ena nageln, så långt ner att jag skar av en bit av skinnet också så det gör sådär lagom ont! Sedan skulle jag skära en apelsin och äta, ja då skär jag ett snitt i fingret bredvid det första, så det blöder rätt rejält som det brukar göra med sånna sår.. Suck! Så nu är man plåstrad på halva vänsterhanden typ, haha. Tur att inget finger åkte av, började nästan tro att det var meningen att jag skulle skära av ett finger idag så klantig som jag var!

Är rätt seg nu faktiskt, ska nog lägga mig och vila en liten stund snart, för sedan bär det av till träningen. Idag är det core som gäller.
Imorgon blir det till att åka till vårdcentralen vid lunch och ta lite blodprover och sånt.

Cya!

:)

Nu håller jag på att göra mat. Det blir enchiladas med kyckling och fetaost idag. Åh så gott! Solen skiner fortfarande, tog oss en kort liten promenad förut, hade varit skönare med en längre men eftersom vi började bli lite hungriga fick det bli att gå hem och göra mat istället.

Idag ska vi väl inte göra så mycket, kolla på film sen och så. Rikard skulle väl kanske bort till festen i Tudor en sväng och prata lite med ett par kompisar som ska dit, men då stannar jag hemma för kom på att jag har glömt att kolla på andra avenyn avsnittet för denna veckan! Tränar ju på tisdagar nu och kommer hem när det redan börjat så får se på det på datorn istället. Så får väl se om jag orkar kolla på det lite senare. :)

Imorgon ska vi till min morbror som fyller år. Ska bli trevligt. Det blir vår familj och mormor och Gert. Martin och hela familjen är ju i Egypten och gottar sig! Avundsjuk är jag. Fast hade varit med avundsjuk om det varit regn här hemma faktiskt! Tränar kanske imorgon kväll, får väl se vad vi orkar och känner för. Då är det mitt sjunde pass denna veckan. GOTT! Känns så himla skönt att hålla igång så mycket. Haha, hade jag vetat att jag skulle bli sånhär träningsmänniska för ett par årsedan så hade jag nog svimmat. Då var jag mer anti-träning! Men men, förändras det gör alla, förhoppningvis till det bättre!

Nu ska jag kasta in mina goda enchiladas i ugnen!

Cya!

Oh sunny day!

Sol idag igen. Så härligt. Det ser riktigt skönt ut ute idag. Har dock inte varit ute, sov till tjugo över elva typ. Det var också skönt! Men som vanligt så blåser det lite, och det blir ganska kallt i vinden tyvärr. Men man ska inte klaga nu när solen varit framme nästan en hel vecka. Det har det väl knappt varit sen förra sommaren..
Träningsvärk från i torsdags, det kan man säga att jag har. Men faktiskt inte så extremt som jag trodde. Men förkyld har jag blivit, IGEN. När ska detta sluta? När ska man sluta bli sjuk var och varannan vecka? Alla blir ju sjuka fram och tillbaka hela tiden.

Nej, nu ska jag åka iväg och handla en sväng, ha en riktigt solig dag!

Cya!

Seg..

Ja, det kan man lugnt säga att jag är nu. Kom precis hem, har haft det jättetrevligt ikväll hos Anette. Vi åt räkor och kollade på lite Lets dance och singing Bee och bara pratade och hade trevligt. Och, inte att förglömma, gosade massor med hennes söta katt som är världens snällaste och lugnaste katt tror jag. Det är ju ingen snöboll direkt, min lilla misse som är galnast i världen istället :P Dock får jag nog säga den bästa katten i världen också i och för sig! :)

Här ligger min bebis och sover, enda gången han är lugn?! :)

Nej, nu väntar jag på att Rikard ska komma hem så blir det väl till att gå och lägga sig snart. Får hoppas det blir fint väder imorgon igen, men det skulle det ju bli. Förresten, det var faktiskt vårdagjämining idag, härligt! Man känner verkligen att nu närmar det sig.. Sakta men säkert.. SOMMAR!


En bild från när klassen var i Danmark -08. SÅ härligt! Får nog åka dit i år igen.. Mysigt med palmerna och sandstranden dem gjort alltså. Nej, som sagt.. Sommar! Åh! :)

Cya

Fredag :)

Ja, idag skulle det bli en ledig dag, men icke! Halv nio blir man väckt av mamma som ringer och frågar om jag har lust att komma in och jobba då en av diskarna var sjuka. Snäll som jag är så åker jag in, och snällare som pappa är så kör han mig! MIna föräldrar är verkligen dem bästa som finns! Älskar dem över allt! Dem ställer alltid upp och älskar att umgås med dem :)
Igår blev det skivstång, och ett nytt pass, som inte var av denna värld. Innan har vi tränat ganska mycket ben, men denna gången var det MYCKET mer armar, så träningsvärken har börjat komma, och värre blir den väl. Men det är skönt! Då vet man att man tagit i. Efter skivstången tränade vi faktiskt ett pass till för mamma skulle inte hämta Fredrik förrän vid nio halv tio på sjövallen så vi tränade till klockan 9. Så på 4 dagar har jag lyckats klämma in 6 pass! Inte dåligt, nu är jag på G :)

Fick en påse med färska räkor av Mikael förut när han hämtade mig och mamma, och Rikard ska bort till Robert ikväll så då tänkte jag att jag drar mig bort till Pappa och Anette och äter räkorna och myser lite. Det var längesedan jag var där borta med dem nu. Det blir ju mycket mer på sommaren för då grillar vi ofta och spelar spel och har det trevligt. Det längtar jag efter!

Nej, nu ska jag kolla runt lite här och sedan traska bort till södra Nol!

Cya

Morning..

Ja, klockan är inte mycket, men uppe är jag! Det var svårt att somna om efter att Rikard gick vid halv fem och jag visste att jag bara fick sova en timma till. Men är förvånad över mig själv att jag kom upp så lätt och inte är speciellt trött nu. Men då lär jag väl bli det senare!
Är helt rosig om kinderna idag, så härligt att ha lite färg igen! (Även om det inte är mycket, hehe).

Jag satte mig faktiskt här snabbt för att skynda in en snabbis på friskis hemsida och se om det möjligtvis var någon som hade avbokat sig så jag skulle få en plats på skivstången idag, och tro det eller ej, Det fanns en plats kvar! Yes. Blev ju inte skivstång förra veckan då vi sov hos Ellen i Uddevalla så idag blir det till att köra extra hårt!

Nej, nu får jag skynda mig, snart blir jag upphämtad.

Cya!

Underbart är bara förnamnet!

Våren är här. Hoppas bara den tänker stanna också! Jag är helt överlycklig. Tog en promenad förut, sedan satte man sig i pappas trädgård, där det är helt vindstilla och solade ansiktet. Det blev så varmt att man knappt ville sitta med tjocka kläder på sig, men sjuk har jag ingen lust att bli. Men gud så skönt det var! Satt där i närmare två timmar och bara gottade mig, och nu ser jag väl ungefär ut som Pippi Långstrump med fräknar på näsan! haha. Sött värre.
Fick se en del vårtecken också, massvis med krokus som slagit ut i folks trädgårdar (inklusive hos pappa). Har tagit en bild:

Visst ser det underbar ut?! Detta är alltså taget runt halv två tiden idag, och det är den 18 mars!
Nu kan man inte göra annat än att längta ihjäl sig efter sommaren...

Cya

Godmorgon

Idag blåser det inte storm ute. Och det är fint väder, bara det att det dragit in lite tunna moln, just här! Sitter och väntar och väntar på att dem ska dra iväg, men klockan är ju bara 9 så tror allt att vid 12 kanske det är strålande sol så man kan traska bort och sätta sig i pappas trädgård för att känna lite sol i ansiktet. Åh vad jag vill ha sommar och sol! Längtar till havet så jag blir tokig. Min dröm är att ha ett hus vid havet, och det är inte bara min dröm, Rikards också! Då kan det göra det ännu mer möjligt, en vacker dag. Hittade mitt drömhus på hemnet.se i helgen, ute i Torslanda. Bara sisådär 3.000.000 ungefär. Men en vacker dag! En vacker dag! :)

Idag är jag ju som sagt ledig, känns skönt. Vaknade vid kvart över åtta och bestämde mig för att inte somna om, trots att jag kunnat somna på en sekund om jag ville. Det är skönt att gå upp tidigt tycker jag, istället för att sova bort halva dagen som jag kan göra ibland när det inte är skolvecka. Men det har det blivit ändring på!
Idag måste jag tvätta och diska, så ska skynda mig och göra det nu fram till 12 tiden kanske, så jag får lite tid ute i vår-vädret. Behöver det. Mycket. Sedan vid halv fem är det dags att dra och träna och när den är slut hämtar mamma upp mig i ledet så ska vi ner på Yogan. Gissa om jag längtar, var inte med förra veckan. Yoga är verkligen ett av mina favoritträningspass. Man får ut så mycket av det.
Nej, nog tjötat från mig känner jag. Nu får jag allt göra lite vettigt! :)

Cya

Dans!

Yes, det är det snart. Jag och Emma ska iväg och shakea loss lite! Vädret idag var kanon, dock så blåste det ju storm ute så det var inte speciellt varmt i vinden. Men när jag gick till bussen imorse så ställde jag mig i busskuren och fick precis solen i ansiktet och solade mig lite, gud vad underbart! Mer sånt! Hoppas verkligen det är våren som kommer nu, på riktigt.

Får väl försöka fixa lite med min design här också någon dag, har ju inte haft tid dessa dagarna direkt. Men vi får väl se framöver så man får någon snygg design och inte den tråkiga som är nu!

Sitter och pratar lite med min underbara kusin på msn nu. Tycker det är så himla kul att hon blivit så stor att vi kan sitta och prata lite på msn och sånt :) Tycker så mycket om mina sötnos kusiner! Men tiden går fort, kommer ihåg när jag var i hennes ålder måste det varit, när jag satt och höll henne som nyfödd.. Herregud, det känns nästan som igår! Ja, som sagt.. tiden bara springer iväg så det är bäst att försöka ta vara på tiden som är så gott som det går!


Underbart!

Vilket väder det är ute! Klarblå himmel och sol..  Åh! Solbrillor fram? :) Tyvärr är det väl säkert svinkallt, men det skiter jag fullständigt i, bara man får sig en gnutta sol så blir hela dagen lyckad. Segt bara att man ska jobba inomhus, inte få se solen förrän man slutar halv fyra. Jaja, jag får mig en stund nu på morgonen iallfall när jag ska ta mig till jobbet. Så hoppas vi på fortsatt sånt här väder, och VÅR!

Idag ska jag och Emma på danspass. Haha förra veckan höll jag på att dö av skratt för jag hängde inte med alls bra, trots att jag ändå har dans som ett intresse och tycker om det mycket. Får verkligen hoppas jag lyckas bättre idag, men det borde jag göra! Haha

Nu ska jag snart dra mig, ha en härligt solig dag!

Skönt

Med core idag. Är riktigt trött nu faktiskt efter att både ha jobbat och tränat riktigt hårt. Det gillar jag! Rikard hade haft det bra första dagen på sitt nya jobb, vilket gör mig jätteglad :) Åh vad kul det är att han fått jobb!
Nästa helg så fyller Emma 20, då ska vi ut och bowla på lördagen med massa tjejkompisar. Ska bli himla trevligt! Hoppas bara att så många som möjligt följer med, det är roligare ju fler man är.

Ska jobba imorgon igen, börjar 10 då också. Är skönt att få lite sovmorgon, men lite segt att behöva ta bussen dock. Men man överlever väl det också!

Cya!

Jaha, ny blogg IGEN då!

Okej, nu får det vara sista gången jag gör en ny blogg. Det ska jag lova mig själv. Undra om man kommer hålla det? Haha. Nej, men min förra blogg funkade finfint, ända tills vi fick våran dator formaterad, och helt plötsligt kunde jag inte logga in på min blogg längre. Försökte med alla lösenord jag kunde tänkas ha, inget fungerade. Så skulle jag skicka efter ett nytt lösenord, men då visade det sig att på den sidan så fick man inte sitt lösenord skickat, utan att det var återställt. Det hjälpte ju inte mig jättemycket, då jag inte kunde få fram vilket lösenord som jag hade! Och inte hade jag sparat det första mejlet jag fick heller. Slarviga Cissi!

Så, då blir det bara till att köra en nystart som sagt.
Idag har jag varit och jobbat på Kopparn, skönt att få jobba lite nu när det var skola hela förra veckan. Men något som är ännu skönare är att min kära älskling var och jobbade sin första dag idag! Åh vad glad jag är att han fått jobb, äntligen. Så som vi väntat. Få lite rutin och kunna börja göra massa roliga saker igen, ska bli så himla skönt :)
Idag är det core som gäller. Emma ska följa med idag också, är så himla kul att hon börjat träna med mig/oss! Hon vill få med mig att börja springa med henne också när det blir bättre väder, undra hur det ska gå? Jag som aldrig tyckt om att springa. Men jag kan nog tänka mig att testa ett par gånger och se om jag kan ändra uppfattning, behöver verkligen konditionen nu. Och att springa med en underbar vän kan ju inte vara helt fel! Nej, det får nog testas ett par gånger fram över :)

Nu ska jag ringa Rikard och se hur det gått på hans första dag och se när han kommer hem så jag kan göra iordning lite mat och sedan byta om för träning.

Cya!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0