It´s over

Idag gjorde jag min sista dag, på praktiken alltså. Kändes både bra och dåligt, jag har trivts jättebra verkligen, alla är jättegoa och snälla och det är ju väldigt viktigt på en arbetsplats. Däremot känns det skönt att ha praktiken klar så man kan dra igång med uppsatsen för att sedan bli klar för denna gång! Ska ju ändå tillbaka till min praktikplats och jobba till sommaren, så omtyckt blev jag nog lite det också :) Ska bli skönt att få erfarenhet på pappret från psykiatrin, this is where my future begins.

Är väldigt trött så kommer inte på något roligt alls att skriva. Men så är det väl ibland också antar jag? Har inte blivit träning en enda gång (!) denna veckan hitills, det är väl nackdelen med jobb antar jag, iallfall där man jobbar kvällar och helger och dagar omvart annat. Men till hösten blir det bättre tider förhoppningsvis då vi fått nyutbildade ledare så kommer utbudet utökas så vi kan träna som galningar igen. Tills dess får jag väl nöja mig med en halv-lat vecka denna veckan. Kanske blir en promenad sen om jag orkar, det är ju rena våren ute nu, det var 17 grader när jag åkte hem och då var det ändå disigt men nu ser det lite bättre ut på himlen! :) Men som sagt, är sjukt trött så får väl se om jag lyckas peppa mig själv eller inte... Annars får det bli en runda imorgon, eftersom jag är ledig :)


YOU ARE GREAT!

Nu är det dags för ett nytt inlägg i min nya kategori- positive now, tomorrow, always! Det kommer inte vara massa text, för jag har hittat en film som ska säga allt jag har att säga idag. Den är jättevacker och den fick iallafall mig att le och direkt känna mig lite positivare och gladare om jag ska vara ärlig, så visst borde den fungera en dag när allt känns lite tråkigt och grått? Ett tips är att ta liknande meningar eller citat, som får just Dig att må bra eller känna glädje och sätta upp runt omkring dig så du ser dem när du vaknar på morgonen, kommer hem efter jobb/skola och när du går och lägger dig och läs högt för dig själv och märk skillnad! Du är bra som du är, glöm aldrig det! Ta vara på det liv du har, och lev för stunden.


Grym tävling!!!!!

Se hit! Är med i en riktigt grym tävling där det är en stor goodiebag som lottas ut med massvis med fina och spännande saker i! Detta är hos Linda Pauline och länken till tävlingen hittar ni här !



Vem vill inte vinna en härlig goodiebag fylld med saker som tjejer bara älskar? Jag håller mina tummar och tår för att jag eller någon av er som kikar in här och läser ska vinna! Må turen vara med någon av oss iallafall! :)

Manikyr

A la france! Är vad jag pysslar med just nu. Låter dock första bas-lagret torka, så satte mig här och skickar in ett litet inlägg :) Så bild får ni tyvärr inte nu. Men det är ju inget nytt att jag målar fransk-manikyr på naglarna så ni behöver nog inte ens en bild. :) Idag har varit en nytto-dag med storhandling på listan. Det har handlats väldigt mycket, och bara massa saker som behövdes, känns tråkigt när pengar försvinner men samtidigt skönt att fylla upp kyl och frys så man slipper handla massa nere på svindyra Tempo. Dem ruinerar oss verkligen så storhandling var ett måste efter att ha kollat igenom de sista månaderna och insett att vi handlat där nere för ofta och dubblat matkontot typ... Usch!

Ska strax ut och gå en promenad med mina favorit-tjejer E och E! Kul att träffa dem igen, ingen av dem bor ju här hemma hos mig längre, den ena i Borås och andra i stan så man ses ju inte lika ofta längre.. Men som tur är så är det snart sommar och då kan vi sola och bada och hitta på massa skoj tillsammans hela tiden! Längtar verkligen ihjäl mig efter sommaren nu, det måste gå fort, fort! Men ser man till hur fort april har gått så kommer nog Maj gå lika fort, fast om Maj blir som andra år så kan det få vara Maj, för då är det ofta varmt och jättefint väder :)


Hit ska vi deffinitivt åka till sommaren! Vårt egna Hawaii i Danmark! Love it!

Mornin sunshines!

Väldigt disigt ute idag också, men hoppas på liknande värme som igår för det var riktigt skönt! Kunde ha mina sommar-leggins som jag längtat efter såååååååå, minns att jag fotade och la in dem här på bild när jag hade köpt dem förra året. De kan likna lite Ed Hardy-stilen, vita med massa (enligt mig) lite "raggar-liknande" symboler och bilder. Men dem är coola, jag blir cool! Haha!

Igår blev det storstädning och att hälsa på en av världens bästa morbröder. Mycket mysigt och trevligt eftersom det var ett tagsen jag hälsade på nu eftersom jag varit sjuk. Sedan blev det sen middag a la Tacos, och vi skulle se en av de senaste Beck-filmerna men båda somnade så vi stängde av och får väl se om man kan se klart den idag istället. För ovanlighetens skull somnade även R, jag somnar alltid så det är inget nytt... Har även somnat på bio, jag vet inte vad det är med mig men filmer är rena sömnmedlet för mig, och tro mig, tid på dygnet spelar inte så stor roll det heller!

Måste sätta mig och skriva klart min VFU-uppgift idag som ska skickas in till lärarna. Har ju gjort klart allt och redovisat på min praktikplats, nu ska bara en sammanfattning av redovisningen skrivas och sedan skickas in så de har läst den inför bedömningssamtalet imorgon. Hoppas det kommer gå bra! Men har så goa handledare så det är nog inga som helst problem. Är ju min sista vecka nu, tiden har runnit på otroligt fort! Nu är våren faktiskt här, även om det inte är lika varmt och soligt som förra året vid denna tiden. Men de visade upp mot 20 grader på torsdag, så jag hoppas att helgen kommer bli kanon så det blir mycket grillning, mycket fina fiskar (att slänga på grillen!) och självklart massa bus och lek med mina små änglar som kommer på besök och sover över! Då ska jag minsann sova i lillebrors vattensäng tillsammans med dem, ska bli såååå mysigt! Det känns som igår när den äldsta av dem var jätteliten och sov över och jag var så rädd hela natten att hon skulle trilla ur sängen och så, nu är hon så himla stor min tjej! Tänk när man får egna barn... Nu kommer jag till insikt igen om hur viktig tiden är att ta till vara på! Och att jag måste verkligen försöka leva mer för dagen, R gnäller mycket på mig om att jag har för lång framförhållning jämt och jag tycker han blir oansvarig som bara lever mer för dagen, men faktum är att han har nog rätt i det avseendet. Jag måste stanna upp, leva för just denna stund, inte oroa mig för framtiden eller tänka för långt framåt, utan njuta! Någon som är duktig på det och som vill ge mig lite tips??


No sunshine

Jag trodde på sol idag, men det är det inte. Okej, det är inte dåligt väder heller kan jag påstå, och verkar vara hyfsat varmt så jag klagar inte, men hade ju inte varit fel att himlen var klarblå och solen lyste och värmde ännu mer... Men, eftersom solen inte lyser och jag är väldigt pigg idag så har det påbörjats storstädning här hemma! Fönstrena är tvättade, ALLT är dammat (det finns så många skrymslen och vrår som man allt för sällan dammar....) nu väntar jag på att en fläck ska försvinna från min fina vita matta så jag kan hänga ut den i trappuppgången så det kan dammsugas för att sedan skuras rent! Herregud, undra vad som flög i mig idag? Energin är på topp, men det är bara underbart! Får se om energin leder till någon träning idag, men minst en promenad får det allt bli! :)

Känns som lördag för mig idag, eftersom jag jobbade igår. Men det gör inte så mycket, för är ju ledig imorgon också, så det kan vara Cissi-lördag :) Nej, nu ser jag att fläcken på mattan blivit vit så dags att tvätta lite och hänga ut den! Later!


Lördag i vanlig ordning

Det vill säga strax Yoga-time. Idag är jag dock ine alls sugen på yoga, men vet att det kommer göra gott för mig efter avklarat pass. Har nämnligen sån sjuk mensvärk idag och har haft hela natten, tog precis en tablett så hoppas ett under ska ske och att yogan ska göra sitt så det känns bra resten av dagen. Gud vilket intressant samtalsämne! Nu byter vi direkt :)

Ska direkt till praktiken efter yogan, jobbar 12-21. Jättefint väder idag också, hittills, men det skulle bli bra så vi får hoppas på det! Kan man hoppas att vi går ut lite i solen sedan på jobbet isåfall, det värsta är om det blåser storm idag också. Igår var det svinkallt pga blåsten, det är inte okej. Nu vill nog alla ha värme och sol och vår! Eller, sommar till och med... Eller, jag längtar efter grönskan! Alla vitsippor har ju kommit, nu är det bara träd och buskar och gräs kvar.... *dreaming*

Så det blir med andra ord en lugn kväll för min del. Åker hem direkt efter och slappar förmodligen! Så så roligt var mitt inlägg idag! :)


Tänk, snart ser du ut såhär i Slottskogen där bilden är tagen.... GRÖNT OCH FINT!

Ledig dag... igen :)

Sedär ja, det kommer ett par lediga dagar emellanåt för mig! Härligt! Men igår var ingen ledig dag, därför ingen uppdate :) Jobbade kväll så var inte hemma förrän vid tio. Men, var däremot väldigt duktig igår, tog först en morgonwalk på ca 50 minuter innan jag skulle iväg till praktiken, sedan så skulle jag och min ena handledare på studiebesök på RMV - Rättsmedicinalverket där man gör alla RPU-undersökningar (det vill säga rättspsykiatriska undersökningar, för att se om man lider av en allvarlig psykisk störning och ska dömas till rättspsykiatrisk vård istället för fängelse) och dit gick vi! Det var ett par km så det blev en del promenixande igår alltså! Studiebesöket var intressant och jag lärde mig en hel del nytt faktiskt. Nästa vecka bär det av till samma byggnad, dock dörren bredvid där vi ska hälsa på RPAV - Rättspsykiatriska akutvårdsavdelningen. Ska bli spännande att se hur det är där också, så jag har en inblick i hur det ser ut i hela kedjan lixom. För jag har en rolig nyhet faktiskt, och det är att jag fått lite jobb på min praktikplats nu till sommaren :) Känns riktigt skönt att börja få in foten i rätt yrke äntligen. Jag trivs väldigt bra med personalen på avdelningen så det kommer gå galant! Har ju haft en väldigt lugn period med lugna och få patienter nu under min praktik-period också, så har inte lyckats bli avskräckt! haha! Har ju hört att det kan vara tusen gånger värre, men det är prövningar som jag anser vara bra för en själv och ens kunskaper och utveckling inom området. Så så var det med det!

Ledig dag som sagt, och jag har inget planerat idag. Jag har inte mycket planerat nuförtiden känns det som... visst är det rätt skönt, men samtidigt lite trist på något sätt. Fast nu kom jag ju på vad jag har planerat! Minnet sviker ibland och i skrivande stund minns jag ju så väl att världens bästa mormor fyller 67 år idag! Det ska givetvis firas med ett besök hos henne och lite uppvaktning! :)


GRATTIS SÖTASTE, BÄSTASTE MORMOR PÅ DIN DAG!

Ledig dag

Idag är jag ledig från praktiken, för ska jobba på lördag. Känns helt okej att vara ledig mitt i veckan och istället jobba lite på helgen, mig spelar det ju inte så stor roll eftersom jag inte är ute och festar och så så mycket ändå. Fast ibland vill man ju ha massvis med tid att umgås med sina söta vänner, men det har jag ju ändå som tur är! :)

Har inte gjort många knop idag, mer än lite småplock och diskning. En riktigt ledig dag med andra ord! Ska kanske åka iväg och storhandla lite med Malin sen, får se när hon ringer efter hon duschat vad hon känner för, jag är så snäll och lurar med henne och handla, haha. :) Ska försöka få till en lång go promenad idag också, och tänkte faktiskt dra fram hantlarna och se om jag kan träna armar/axlar/rygg lite grann också, blir ju inte så mycket sånt på tisdagspasset där det är mer mage och konditionsövningar. För jag har faktiskt träningsvärk i magen idag, och det var inte igår jag hade det. JÄVLA FÖRKYLNING! Gör så alla mina muskler försvinner. Det blir att minska ner lite på kolhydraterna ett tag framöver för min del, så jag kan komma igång ordentligt igen och få igång formen lite! Kolhydrater som alla vet är väldigt nyttiga och framför allt nödvändiga för kroppen, dock kan för mycket kolhydrater (som de flesta människorna idag äter) vara rent av skadligt. Kolhydrater tillsammans med fett bildar nämligen bara mer fett, så om man minskar på kolhydraterna så kommer det synas framför allt runt midjan, och vilka tjejer vill inte att det ska synas där lixom?! :) Så nu får det räcka med kolhydrater till frukost, för gröten byter jag aldrig ut! :) Har ni några bra tips att dela med er om så är det varmt välkommet!


Som ni ser så tänker jag inte heller skippa frukten... Det är mitt livs passion typ, så det får också stanna kvar! Resten åker bort för ett litet tag, i den mån det går såklart :)

Tävling!

Är med och tävlar, igen. Får hoppas på bättre lycka denna gång! :) Egentligen behöver man nog inte ens länka, för det skrev bloggerskan ingenting om. Men jag tycker om att dela med mig av bra bloggar, och detta är en blogg som handlar om Skönhet och Make-up som jag trillade in på precis och tycker den verkar superbra :) Så kika in och delta i tävlingen om fina Nivea-produkter om ni vill

Beauty by Tanci heter bloggen och länken är direkt till tävlingen! Lycka till (men mest lycka till till mig själv såklart!:))


FINALLY

ÄNTLIGEN sitter jag här trött och skön i kroppen efter en timmes träning. LOVE IT! Att få komma igång igen känns helt underbart och känns som jag varit utan en drog i snart två veckors tid alltså... Helt sjukt är det, men så är det iallafall! :) Imorgon är jag ledig så då hoppas jag inte på regn som det visar att det ska bli, för vill ut och ta mig en lång skön runda, men blir nog bara powerwalk då också, för vet inte om jag vågar springa riktigt än, man ska ju inte dra på för fullt direkt lixom.. Det är inte bra för hälsan! Och det är ju den som är viktigast och som man tränar för, eller hur? :) Okej, lite beach också då kanske... Men för min del kommer det bli beach 2011 faktiskt, som kommer bli det ultimata beach-året! Och det är bara för föreningen får in skivstång och core igen, sooooooom jag längtat och saknat! Kommer träna ihjäl mig förmodligen, men det skiter jag i.. Så länge jag mår bra och trivs med det så ska jag fortsätta, inte sant?

Är jättetrött just nu, så sitter nog mest och svamlar. Ska göra mig iordning och sedan lägga mig för att få sova ut ordentligt. Blev dock väldigt hungrig nu för åt inget efter träningen, så sitter i valet och kvalet om jag ska äta något eller inte, hatar egentligen att äta precis innan jag lägger mig så brukar försöka hoppa det i den mån jag klarar av hungern. Men vi får väl se... Jaja, imorgon skriver jag något intressantare, lovar! Nu ska jag lägga mig som sagt och få min efterlängatade skönhetssömn!

Sleep tight!


45 minuters promenad

helt underbart var det! Det var varmt och soligt så man gick av bara farten, men ska jag vara ärlig var det svårt att hålla sig ifrån att börja springa, för det var precis vad jag ville göra! Men höll mig till rask gång, eftersom jag inte vill sätta igång och springa 6-7 km (som jag gick) precis efter jag varit sjuk och sängliggande. Men nu känner jag mig på topp och pigg som en mört, så ska slänga i mig lite käk och sedan röra mig mot min praktik.

Ut och njut av vädret!


Måndag

och idag, ÄNTLIGEN vaknar jag utan den jobbiga huvudvärken. Och jag hoppas den är borta för att stanna nu, annars måste jag ju ha pennicillin... Trodde ju jag blivit bättre i fredags och lördags men icke, det kommer tillbaka lika fort jag känner mig frisk. Fast näsan är fortfarande snuvig, men nu ska jag ta nässpray, ta på mig träningskläder och ta en grym powerwalk upp till Älvängen där jag ska hämta en bil hos mamma och dem. Lite mjukstart måste man ju göra när man varit väldigt sjuk och länge, så en löprunda hade jag nog dött av! Men en powerwalk ska nog gå fint, och så går jag ju för att jag måste ha bilen till praktiken också. Jobbar kväll idag, så därför jag kan hinna med allt sånt. Börjar tolv, känns riktigt bra att göra det faktiskt! Man hinner göra en del innan jobbet, för ovanligheternas skull! :)

Imorgon hoppas jag att jag är såpass bra att jag orkar med ett träningspass. Men det är bara att hålla tummarna och tro på att sjukdomen är gone för min del nu, dock har jag nog haft bihåleinflammation och den ger ofta inte med sig utan penicillin, men jag är stark! :P

Nej, nu får jag sätta fart så jag slipper stressa med duschandet och så när jag är tillbaka. Aldrig bra att stressa, men gissa om jag gör det alldeles för mycket och ofta... See ya!


Its saturday mornin...

And Im soon off for some yoga! Yes, nu är det back to reality och min träning startar mjukt med en timmes yoga idag, kan nog inte börja bättre! Har dock preppat näsan med nässpray så jag får fria luftvägar, eftersom man enbart andas med näsan i yoga. Får hoppas den håller sig lika ren och fin som den är just nu, men man vet aldrig... Ska bli riktigt skönt att få röra lite på kroppen, framför allt att sträcka ut den ordentligt efter en veckas sängliggande!

Ikväll ska jag jobba. Äntligen! Ja, alltså, inte min praktik nu då utan jobba på restaurang Kopparn. Det var jättelängesedan jag gjorde det, och känner att det ska bli jättekul. Ibland undrar jag om jag valt fel yrke ändå, känner mig så hemma på restauranger och barer lixom... Men det är väl för jag är uppväxt så och har jobbat extra inom det sen jag var 13-14 år. Det är bekvämt. Jag är lite rädd för min nya inriktning, psykiatri, jag menar, det är så brett, så stort och det finns så mycket man kan göra inom det området.. Men man ska utsätta sig själv för utmaningar och drömmar, även om dem blir krångliga och svåra, det har jag lärt mig! :) Bekvämheten kan ju finnas kvar ändå, jag får ju alltid extra-jobb inom restaurang så det kan följa med genom livet ändå. Det är iallafall en fest idag, 157 personer blir dem, så färre än vad de sa från början, men är rätt skönt när det inte är för mycket folk. Det blir säkert kanon, och jag lär vara riktigt trött när jag kommer hem sent inatt... :) Tur att söndag är en vilodag! :)

Nu måste jag borsta tänderna och göra mig iordning för att ge mig iväg. Have a nice day!


Ny kategori

Yes, det blev en ny kategori iallafall. Be positive, now, tomorrow, always. Tycker det känns härligt att tänka så, att alltid vara positiv och tänka att man ska vara det resten av sitt liv. Så nu till mitt första tips till alla er som är trötta efter en grå, trist, kall, snöig vinter:

När solen väl tittar fram, gå ututut och ta del av den! Solen ger dig vitaminer, och du blir både piggare och gladare av solen när du väl varit ute en stund, hur trött du än är innan.

Om det är grått och regnigt en dag så tänk INTE negativa tankar! Tänk istället positiva tankar direkt när du vaknar, det kommer förändra hela din dag mot det positiva, tro mig. Dröm dig bort till en solig plats, se fördelarna med regn, du kan stanna inne i myskläder hela dagen, nu på våren behövs regnet för att allt grönt ska slå ut och du kommer älska solen och värmen ännu mer efter regnet!

Summa summarum: Ju mer positivt du tänker från det att du vaknar, desto positivare och gladare kommer du vara dagen ut! Trots allt så "efter regn kommer solsken" :)


För vissa människor är det jag skriver helt självklara saker, men jag har märkt att det är långt ifrån alla som har denna förmåga, eller gåva som jag vill kalla det. Så ut och sprid glädje och ge fina komplimanger varje dag till människor i din närhet, om du vill ha positivitet tillbaka!

HAPPY

Yes, ordet "happy" är precis som man kan beskriva mig idag. Varför? Jo för att jag vaknade pigg, kunde andas med näsan (gjorde det susen att INTE använda nässpray???) och kände mig helt enkelt i princip frisk! YAY! Det är som bortblåst under natten, och jag hoppas innerligt det håller i sig så det inte är en morgon-luring! Men det tror jag inte, det känns inte så, så jag funderar på att ta en lång, skön morgonpromenad, för känns verkligen som jag ska orka det. Måste bara äta frukost innan, för börjar bli rätt hungrig, och då kan jag inte alls koncentrera mig om jag ska gå runt vrålhungrig, för det är precis vad jag blir på morgonen! Förr, kunde jag inte äta frukost, jag kunde spy på morgonen om jag åt frukost. Allt växte i munnen... Ja, ni vet den jobbiga känslan när man försöker äta men det tar stopp, direkt. Men jag började tvinga i mig, för hade kontant huvudvärk och mådde allmänt rätt kass, och till slut, när jag blev lite äldre och kom in i tonåren så lärde jag mig äta frukost. Och nu är jag fast, har världens bästa vana, dock är det nästan för god vana, eftersom det känns som jag dör om jag inte får mat på morgonen, haha! Så idag blir det havregryn/qinuoagröt, kokt ägg och självklart min nya, goda vana: actimel. Det känns som den gör susen för min mage, så jag fortsätter allt med den. Kanske pressar lite egen apelsinjuice också, måste ju ändå köpa nya apelsiner idag.... Är jag apelsinmissbrukare tro? *ler*

Vad som står på schemat idag är "oplanerad fredag". Känns skönt. Måste städa här hemma, som ni vet så orkar man inte göra det när man är sjuk. Men som en skänk från ovan har nog min sambo slagit i huvudet (men vi påstår båda två att det är vädrets förtjänst!) för han har varit hur duktig och hjälpsam som helst denna vecka! Han har till och med dammsugit SJÄLVMANT! Då ska ni veta att det är inte varje dag det händer, men jag är tacksam som få när det väl händer :) Men jag har mig själv att skylla lite för att han kanske inte dammsuger och så så ofta, är man lite pedant som jag är så vill man helst göra det själv, så det blir "rätt". Någon som känner igen sig? :) Nej, nu blir det att slänga ihop frukosten.







Äkta svensk frukost. Vem älskar inte det?


Ett litet kvällsinlägg...

Bara för jag suttit som en tok och varit med i en auktion på tradera, och vann! Det är helt sjukt också, med tanke på priset. Vann ett jättefint väggord för 26 kronor! Sammanlagt kommer jag betala 41 spänn för detta SÅÅÅÅ FINA VÄGGORD!



Det står för "Att fela är mänskligt, att förlåta gudomligt"

Just nu är Cissi väldigt, väldigt glad kan jag lova! Ett sånt kap har jag inte gjort på år och dar känns det som... Nu är det bara att hoppas säljaren sköter sitt som han ska och allt går som planerat. Det är ju faktiskt lite osäkert med tradera ibland, tyvärr, men han hade fått massa positiva betyg så jag tror det ska gå vägen! YAY! :)

Natti natti!

Trött Cissi

och inte lika soligt och härligt ute idag. Men för mig som bara ligger/sitter inne spelar det ju inte världens största roll, sålänge det är varmt och lite solstrålar emellanåt så det kan bli grönt och fint ute snart! Men visst händer det saker, det ploppar upp både blommor och grönt överallt nu, så nu går det fort mina vänner.... :)

Var lite snurrig imorse också, minst sagt. Tävlingen jag deltar i slutar 15 MAJ alltså inte idag som jag skrev! Haha. Så nu har alla som läser här också en chans att delta, länk hittar ni i inlägget nedan!

Har inte gjort många knop idag, min förkylning har känts, annorlunda? Har varit väldigt tjock och tung i huvudet idag, kan knappt snyta mig, eller rättare sagt, det hjälper ingenting till. Och nässprayen har varit bannlyst hela dagen, trots att jag har den bredvid mig och nästan suktar efter den, trots att jag alltid varit en nässpray-hatare. Har fått i mig en apelsin och en stoooor kopp grönt te hittills, sitter med min andra apelsin här bredvid och tänkte sluka den alldeles strax. C-vitamin hjälper förkylningen på vägen, det är jag övertygad om. Om inte annat så är det väldigt gott så nytta gör det vilket som! :) Har märkt att mitt träningsbegär är större än på helt otroligt länge, kom på mig själv med att sitta och söka på massa olika träningsrelaterade sidor nyss, tittade på snygga, välsvarvade magar, kostråd, träningstips och gud vet allt.... JAG VILL TRÄNA! Var så jag nästan skulle lägga mig på golvet och börja köra lite magövningar eller benövningar, men inser ju lika fort att det är omöjligt med min förkylning. Skulle få andningsproblem redan efter en halv minut. Men, det är bara att hålla humöret uppe och tillåta min kropp att rensa ut allt gift och alla bakterier i den tid den vill och sedan vara friskare och renare än innan. Face the truth. Ibland känner jag mig lyckligt lottad att jag är lagd åt det positiva hållet, hur tusan hade jag överlevt annars? Funderar på ifall jag kanske ska börja slänga in lite positiv-tips och kommentarer här i bloggen, vad sägs om det? Men ännu roligare hade det varit om man fick in lite andra människor som kunde slänga in sina tips och idéér också såklart! Hm, tja, vi får väl se! :)

Nu väntar jag på att R ska komma hem med mat. Idag är vi lite lata och beställer från Thaien faktiskt. Men det är rätt okej mat att äta, och den enda snabbmaten jag känner fungerar hyffsat för min mage utan att den är alldeles för fet (om jag inte väljer något friterat såklart!). Idag tog jag en soppa, får hoppas den är god, men lär väl inte känna ett dugg av vad den smakar, men soppa ska ju göra susen för förkylning :)


Ibland kan jag bli FÖR optimistisk

Ja, ibland kan man faktiskt vara FÖR optimistisk, hur konstigt det än låter. Och idag är en sådan dag som jag varit det. Jag trodde ju att jag skulle orka åka till min praktik, men det var nog mer min hjärna som sa åt mig att jag inte kan missa en dag till av praktiken, att jag orkar nog att jobba idag, och att det säkert känns bättre så fort jag varit vaken ett tag. Tvärtom. Just nu mår jag sämre än igår, näsan är så igentäppt att jag knappt kan andas med munnen ordentligt ens. Huvudet känns som det väger 100 kg minst så strax ska jag avnjuta en god alvedon (och jag som inte vill äta tabletter i vanliga fall....) för att lindra huvudvärken och bihålorna. Jaja, så var det med denna dagen, en slappdag till helt enkelt, men idag blir det extra mycket vatten och extra många apelsiner, för NU ska jag bli frisk. Thats it.

Hittade en jättegrym tävling precis, och hade sån tur för den avslutas idag så jag hann vara med. Nu är det bara att hoppas man kan vinna också. Men vinsten är faktiskt inte till mig, jag tävlar för min älsklings-bebis skull, min lilla snöboll, för det är nämligen ett jättefint katthalsband som lottas ut av itsyouandme och visst skulle det passa fin-fint på min prins?!

+  

Tur att våren är här

och piggar upp mig lite! För jag är vrålförkyld och har inte tränat på långt över en vecka nu. Abstinensen börjar bli olidlig och jag halsar i mig te med honung och massvis med halstabletter för att bli frisk fortare. Ska trycka i mig ovanligt många apelsiner idag också, så jag får extra c-vitamin-kick så jag snart är på träningsbanan igen! Det är snart redan mitten av April, det här håller ju bara inte.. Kan ju inte vara sjuk nu! Snart är sommaren här, då ska man redan vara i PERFEKT löpform, så man kan ut och ta sig en runda varje dag i härligt sommarvarmt väder! Ja, så nu är mitt motto att bli frisk, så jag funderar på att tvätta fönstrena och städa lite (trots att mitt huvud egentligen skriker "lägg dig och vila!!!!!"), för det behövs verkligen och då får jag in lite frisk luft. Ja, så får det nog bli... Bara jag orkar börja, det är där det svåraste är... :)

I fredags började ju det helt fantastiska vädret. Det var jättevarmt och skönt, så tog mig en promenad till Nödinge med Carro, det blev för varmt med både stickad tröja och jacka så till slut gick jag utan jacka, fastän jag pinade mig själv länge eftersom jag redan då var förkyld. Men det var 17 grader i solen, så då tror jag inte jackan hjälpte min förkylning speciellt mycket ändå. När jag kom hem blev jag så sugen på att åka till havet, jag längtar dit varje sekund det är sånt här väder, så fick Emma till att bli sugen också så vi drog en sväng till Rörtången och tog oss en skön, mysig promenad längs havskanten, satte oss på en klippa och bara njöt! Efter det blev vi så sugna på att grilla, så vi fick med oss Dennis och en kompis till honom så drog vi upp till Sjövallen och grillade. Alla var vrålhungriga och maten försvann fortare än vi hann se den i princip.. Men tur var väl det för det började duggregna precis när vi var klara så då drog vi hem och hann precis lagom till mitt och Emmas favorit-program nämligen Så ska det låta! Haha, vi skrattar och tycker vi beter oss som tanter nu mer, men vad tusan spelar det för roll? Vi är pigga, glada och nöjda dagen efter när vi vaknar, eftersom vi tagit det lungt och skönt men samtidigt haft hur kul och mysigt som helst. Lördagen spenderade jag tillsammans med Pernilla, där vi pluggade från 11 till 21. Men blev klara med bådas arbeten så det känns kanon, nu kan man andas ut lite innan det ska redovisas och sedan är det bara B-uppsats kvar. Det känns som livet ser rätt ljust ut alltså, men det har jag nog min positiva sida att tacka för. Så alla som vet med sig att de är nedstämda eller tänker negativt, tänk på något riktigt positivt och något ni bara älskar hela dagen idag, och märk skillnad på ert humör imorgon bitti!

Slänger in lite bilder från havs-turen i fredags:




Lycklig Emma!


Lycklig Cissi!


Världens bästa utsikt! Åhh... IM IN LOVE!!!

Cissi har skaffat sig ett liv

Haha, skämt åsido men det känns nästan så! Har inte haft tid för min kära dator och internet så mycket det senaste eftersom det varit fullt upp med jobb och sedan lite plugg och sedan har jag sovit. Men, ska berätta att jag trivs väldigt bra på praktiken, och har hamnat hos ett jättehärligt gäng som verkligen tar hand om mig! Och det är jätteintressant att tillsätta all min teoretiska kunskap i praktiken, och inser att jag kan mer än jag trodde, vilket känns väldigt positivt! Nu är det bara dags att skriva min VFU-uppgift, som jag tror ska handla om kontaktmannaskap eftersom det är väldigt viktigt speciellt inom rättspsykiatrin, och på min avdelning verkar det fungera jättebra så då är det bra att belysa det tycker jag! Så ska strax bege mig ut i internetvärlden och leta vetenskapliga artiklar och avhandlingar så jag får lite bra referenser.... Usch, det tråkigaste jobben av dem alla när man gör arbeten!

När jag har mycket att göra på annat håll, får min stackars träning lida. Har inte blivit ett enda träningstillfälle för min del denna veckan, och just i denna stund börjar jag känna ångest över det. Jag vet att jag ska träna på lördag morgon, då är yogan utbytt mot ett gästpass så ska testa Ki balans. Det är ju också ett lungt pass så jag kommer väl ha ännu mer ångest när helgen är här om jag inte fått tränat innan dess. Idag har jag varken tid eller ork, som de andra dagarna denna veckan, eller, måndag var ju röd dag så då var det inget pass och jag kom hem såpass sent så jag orkade faktiskt inte med en löprunda. Usch, bara jag tänker på min lathet denna veckan ger mig ännu mer ångest. Varför får jag ens ångest över att inte träna? Jag äter ju bra, inte speciellt onyttigt, har bra vardagsmotion men ändå får jag sån sjuk ångest om träningen inte går som den ska och är planerad.. Nästa vecka hoppas jag att jag är klar med mitt arbete, då ska det tränas så mycket det bara går. Då har jag inget plugg att skylla på när jag kommer hem från praktiken, för man blir faktiskt tröttare av att inte träna så att skylla på trötthet går inte det heller! :) Hm, kanske ska ta mig en liten promenad nu idag ändå? Nja, klockan är ju redan sju.... ÅNGEST, FÖRSVINN!


Idag är det vår ute! 15 grader och soligt! Det har varit massvis med folk ute på stan, helt underbart. Nu ser man ljuset i tunneln allt klarare! (:

Påskafton och inte ett moln

så långt ögat kan nå! Så underbart att jag blir tokig! :) Jag blir lycklig när jag vaknar och ser att det är klarblå himmel och sol ute, speciellt en sånhär dag när jag verkligen vill ha fint väder. Nu är det bara att hoppas att det fina vädret håller i sig hela dagen och kvällen, tänk vad underbart :)

Igår blev en lugn kväll, jag tittade på talang och sedan solsidan. Talang var rätt bra faktiskt, och jag fick min absolut nya favorit som jag fick tårar i ögonen till och nästan är säker på kommer vinna hela talang om det inte dyker upp något mirakel längre fram! Ni som såg talang igår måste veta precis vem jag menar? Det var ju stil med Paul Potts. En rund, go chiliensk man som kommer in på scen med pipig röst och känns rätt "töntig" men väldigt gullig. Han är så nervös stackarn så han säger att han är undersköterska istället för att berätta att han är där för att sjunga :) Juryn tror ju självklart att han kommer vara urkass, men jag kände på mig att det finns säkert något hos honom som kommer vara bra. MEN vilken chock! Han var ju BÄST! Hans röst var enorm och inte det minsta lik rösten han pratar med. Jag rös i hela kroppen och blev sådär glad och varm inom mig. När han fick stående ovationer så började han gråta och blev så glad, han var helt överlycklig att alla tyckte han sjöng bra. Det var så fint! Så jag hoppas verkligen han kommer gå långt i talang, men gör han inte det av någon sjuk anledning så lär han ju bli känd ändå med den rösten. :)

Så ska vi se vad som står på schemat idag.. Klockan två är det påskmiddag i stan som gäller, hemma hos R´s släkt. Ska bli himla trevligt för nu var det längesedan jag träffade alla. Efter det bär det av hemåt igen, och sedan får jag se vad som händer och hittas på. Har snackat med tjejerna och vi har sagt allihop att det bästa är att vi tar det som det kommer idag och det känns bra att göra så. Då får alla tid på sig att känna av dagen och vad man känner för att göra! Men eftersom det är så fint väder så kan jag tänka mig att det kan bli mysigt borta vid påskbrasan så förhoppningsvis blir det säkert en sväng dit :) Nu ska jag fundera lite till på om jag ska ta en morgonpromenad eller inte, inte blivit någon löpning mer än i måndags denna veckan så börjar känna mig rätt lat. I det fina vädret är det väl inget snack i och för sig, då borde man väl bara ge sig ut?! :)



GLAD PÅSK!

Hoppas hoppas...

SMHI visar 11 grader och strålande sol imorgon på dagen! Snälla, låt det bli så! Låt det stämma! Vill ha sol och varmt och skönt imorgon, påskafton och allt. Det ska vara varmt och härligt då, det är så man minns många påskaftnar ju.. Speciellt förra året, då minns jag så väl att man hade sommarkläder på sig, vi satt ute på påskmiddagen hos R´s släkt och jag brände mitt ansikte när jag satt mitt i solen, men det gjorde mig ingenting alls! Åhh, nu ska jag drömma om värme och sol så att det verkligen blir det imorgon... Nu ska jag drömma om den underbara sommaren....


Rörtången, där vi var och fiskade igår som även är ett underbart badställe...

Långfredag

Som hittills har rullat på fort. Vaknade redan strax efter sju och var pigg, men får skylla mig själv eftersom jag sov i stort sett hela eftermiddagen och kvällen igår med undantag när jag åt middag och gick ner och handlade. Snacka om att vara trött! Men första dagen ute vid havet och sedan praktiken tar ju på en såklart, man vet ju bara hur trött man kan vara en sommardag efter att ha varit vid havet många timmar. Men det älskar jag och det är det bästa som finns! Satte mig igår och lutade mig tillbaka, lyssnade på vågorna, kände solen i ansiktet och bara njöt. Tänk vad underbart den dagen jag bor vid havet, för det ska jag göra.. Det bara är så! Men jag vill göra det nu...

Så vad ska man hitta på idag? Som ni kanske förstår blev det ingen löpning igår pga min trötthet. Så kanske får se om jag får med mamma ut idag? Hon pratade om att hon hade ont i halsen och så igår, hoppas verkligen inte hon går och blir sjuk nu! Det får hon verkligen inte bli, nu kan inte träningen förstöras och då riskerar jag att bli smittad och hon är värd lite frisk ledighet! Så det är väl bara att hålla tummarna och hon säger att hon mår bra idag. :)

Såg en gammal väns bilder, där hon gjort egna påskägg. Jättesöta var dem, men inget godis inuti utan det var fina dekorationer och gissa om jag blev pysselsugen! Vill pyssla med något direkt, men har knappt några pysselsaker alls hemma... Måste införskaffa det så fort jag får ordentligt med pengar, fast då lär det bli en hel del smyckessaker så jag kan fortsätta göra egna smycken! Vill ha så jag kan ge bort smycken också, tycker det är roligt med lite mer personliga saker att ge bort, eller vad tycker ni?


Såhär såg förresten mitt onsdags-godis ut! MUMMA! Dem var riktigt goda också!


Och den här söta lilla påskblomman står på mitt bord som jag fixat till med gul tråd och så.. :) (Så visst har det blivit liiite påskpyssel!)


1a April betyder

Havsfiskepremiär! Det vill säga, det första jag tänker 1a april är att det är premiär för att fiska öring, och inte att det är en dag man får luras på som många andra tänker :) Jag hade faktiskt inte en tanke på det förrän nyss till och med när man såg folk hade skrivit lite om det. Så får väl hoppas man inte blir lurad med något idag! Men, det har ju självklart blivit fiske för min del idag. Som alla andra 1a april. Det såg ju väldigt osäkert ut för ett par veckor sedan och vi var övertygade om att det inte skulle bli något fiske denna dagen, men det blev det! Snön försvann ju som tur var väldigt fort och så även isen, så det gick att fiska. Och gissa vem som drog upp första firren om inte jag? :) En fin öring som precis höll måttet (45 cm) och blir en bra matfisk till middagen idag! Det var en till som fick fisk som var med ute, men av 6 personer blev det bara två fiskar, men det berodde väl en hel del på blåsten som blev också. Det blåste storm så tillslut fick vi åka hem, kastade man i motvind fick man tillbaka draget i ansiktet nästan och kastade man i medvind så flög det hur långt som helst! haha. Fast förresten, jag fick två fiskar, och den sista var riktigt skickligt fångad om jag får säga det själv! Det var nämligen en 2 cm stor marulk (yngel!!!) som fastnade på mitt drag som var ca dubbelt så stort som det lilla ynglet, och lyckas man fånga en så liten fisk på ett så stort drag, då tillhör man väl ändå elitfiskarna? ;)


Här är lite bilder på min fina fångst för dagen! Som sagt, den håller precis måttet på 45 cm och väger väl ca 1kg!

Har ju inte skrivit på ett tag nu, och det är för jag börjat min praktik och lite så. Varit jättetrött när jag kommit hem men ändå blev det löpning 8 km i måndags och ett gympapass i tisdags med en del träningsvärk i vader, men som skönt nog har försvunnit nu så det betyder väl att det är dags för en ny löprunda antar jag...? :) Känns riktigt skönt att man kommit igång med löpningen och träningen, och framför allt att jag orkade 8 km utan några problem! Så beach 2010 kanske inte blir så dum ändå? Eller, inte så dum som man själv hela tiden trott åtminstone :) Men är ju ingen yoga träning på lördag så får köra ett pass själv hemma, så kan ju passa på att ha gjort löpningen idag eller imorgon så jag får sträcka ut musklerna lite på lördag så man kan ta ett pass på söndag igen!


RSS 2.0