Tävling :)

Är med i en grym tävling som jag hoppas såååå att jag vinner! Det är Stina-Lee som håller i tävlingen, där ett restaurangbesök för två är vinsten!

Anledningen till att jag vill vinna är för att jag så länge velat äta på Bergmans restaurang och Bar men eftersom varken jag eller min sambo haft fast inkomst på väldigt länge så finns inte pengarna till att gå ut och lyxa till det hur mycket vi än vill. Jag skulle så gärna vilja överraska honom med en fin middag där, då vi inte kommer kunna ha en riktig semester alls i år och komma iväg och unna oss något bara han och jag. Jag hade inte ens råd att fira honom ordentligt när han fyllde 25, och det känns verkligen hemskt då han gjorde både min 18 års dag och 20 års dag till ett vackert minne! Att äta just på Bergmans vill jag för att få en känsla av att inte ens vara hemma i Sverige, då de serveras Karibisk/Afrikans mat där. Då kunde vi iallafall få drömma oss bort för en kväll... :)



Drömmer som vanligt

Sitter här och fantiserar om hur framtiden kommer se ut. Det är alltid lika mysigt att drömma sig bort... Drömma om hav och båtar, små fötter som leker i huset, ett arbete man verkligen älskar och ett hus med trädgård man kan göra saker i varenda dag. Som många vet så är jag ju en vinter-människa, trots att jag älskar värme och sol! Skulle nog inte klara mig utan sommaren, men vintern skulle jag nog deffinitivt inte klara mig utan. Jag tänker mig en blåsig höstkväll, regn som smattrar mot rutan, en tänd brasa, en bra bok/film framför sig, en varm filt och en god kopp te.... Hur underbart låter inte det då? (De flesta i min ålder tycker nog mest det låter som jag snackar om en gammal pensionär, minst! haha). Men jag gillar det, jag är mysigast i hela världen tror jag bestämt. Mysa är det bästa jag vet! I alla dess former. Sålänge jag får skämma bort och mysa med familj och vänner så mår jag bra. Idag skämde jag bort min älskade lilla misse. Hade köpt godis till honom, så åkte bort till pappa och så var han ute, så fick ropa en liten stund på honom men duktig som han är så kommer han när man ropar, så en galloperande, stor, grå, helt underbar misse kom och var nyfiken på varför mamma var och hälsade på och vad hon hade med sig. Så fort jag öppnat påsen blev han helt till sig, och han skulle ha mer.. och mer... och mer! Och eftersom jag inte träffar min katt varje dag så vill jag ju bara ge mer... och mer... och mer! haha. Så han fick en del godis, men det var min plutt värd! Fjäskig som tusan blev han också, pappa stod bakom och skrattade åt hur fjäskig han blev, men jag insåg att var det någon som fjäskade så var det ju jag, dumma Cissi som lämnade bort sin lilla bebis! Men får ju fjäska in mig så han blir glad när jag kommer, fast det blir han ju ändå i och för sig. Tur är väl det. En vacker dag så ska min boll bo med mig igen, så fort jag bor i hus så ska han få följa med. Då kan inga allergier sätta stopp, för då kan han få vara ute och busa hur mycket han vill, och då kan man skydda sängar och annat bättre om det skulle behövas. :)

Har varit och fixat slipmaskin nu också, så imorgon kommer pappa hit och hjälper mig slipa för att se hur det fungerar att göra det med maskin. R ska jobba imorgon nämligen, så får ingen hjälp från hans håll. Men jag och pappa ska nog klara det fin-fint och jag vill bli klar NU så jag kan se ett resultat och börja ställa iordning allt igen.. Men får väl avvakta ett tag till och inte skynda in i något så det blir halv-gjort.

Nästa vecka ska jag, pappa och lillen åka på mini-semester upp till Dalsland, närmare bestämt Mellreud. Där ska vi hälsa på världens bästa farmor och "farfar" och sova över ett par nätter. Längtar så! Var flera år sedan jag sov hos dem, så det är på tiden nu. Få känna sig liten igen, titta på massa gamla saker med farmor och göra saker bara jag och hon! Precis som förr. Åh, bli nästa vecka nu! :)


Min fina farmor för många herrans år sedan!
(För övrigt ser det ut som pappa med peruk och dam-kläder! haha)



Syskonen Olsson-Larsson ca 0,3 & 6 år gamla! :)


Regnigt

Igårkväll kom Daniel och Sanja på besök, så vi gick ut och spelade basket en stund. Men eftersom det är VM och spanien - portugal spelade så var till och med jag lite intresserad så vi gick in när 30 minuter på matchen gått. Då började det regna, och jag tänkte att det är säkert bara en liten skur, men icke, det har hållt på hela natten och fortfarande.. Men vädret visade finare fram på dagen och resten av veckan ska bli kanon så jag är faktiskt lite glad att det regnar, då kan jag pilla inne med väggarna utan att få panik för att det är sol och varmt ute! :) Så idag blir en hel del fix, och jag hoppas vi kan komma en bit så vi kan sätta igång med spacklandet och sen är det målning som gäller! :)

Ska ta en löprunda ikväll också, nu är jag igång igen! Vill ut och springa varje dag, men kan ju inte dra på fullgas direkt så får bli minst 3 gånger denna veckan iallafall så ökar vi allt eftersom :) Men idag ska jag dricka MASSA vatten, är lite för dålig på det och det märks när man springer. Så nu ska jag ta ett stort glas vatten, göra fiberhavregrynsgröt med blåbär, koka ett ägg och dricka en actimel, för jag är hungrig och så ser min dagliga frukost ut! Like it alot!


Bad

Jaha, så har dagen gått idag också. Så vad lyckades jag hitta på? Jag fick städat undan lite, jag fick provmålat en bit på väggen och första resultatet precis efter målning såg oroväckande ut då tapeten under bubblade sig lite, men nu när jag precis kom hem var den slät, fin och kritvit! YAY! Jag längtar tills det är klart! Det kommer bli sååååå fint så ni anar inte! Ljust och rymligare, och oj vad jag ska trivas. Ja som sagt, förmiddagen bestod av detta, sedan vid två hämtade jag mina småbröder för att åka upp till en sjö och ta årets första sjö-dopp. Som de flesta vet så är jag ingen sjö-människa, hatar att man inte ser botten då jag är rädd för fiskar, hatar alla blinnigar, och tusen andra djur som bor vid sjöar men inte vid hav. Men, det blev jätte trevligt och jag badade en del, fick några simtag och doppade mig två gånger för det blev för varmt för att ligga på stranden en längre stund. Och då var klockan efter tre! Helt sjukt, för klockan är snart sex och det är fortfarande 25 härliga grader ute. Jag älskar detta! Och ännu mer att jag är ledig precis nu när värmen kommit. Och hoppas den håller i sig resten av sommaren, eller hur? :)

Nu måste jag ta tag lite i städningen igen, och fortsätta där jag slutade. Pust. Jaja, det måste göras det också, får sätta på musik och sjunga för mig själv!

Planera

Godmorgon. Just nu sitter jag här och ser ut på det fina vädret, är hungrig och bara vill hitta på något! Jag vill ut, ut, ut i solen och gotta mig! Jag vill åka och bada, sola, leka lekar, träna, ALLT på en gång. Ibland undrar jag om jag är stress av naturen. Haha! Men vi får väl se, något hittar jag nog på, så fort jag fått i mig frukost. :)

Måste test-måla lite här hemma idag också, det har ju inte varit prio ett nu direkt när det är högsommar... Jaja, det hinns väl med det också. Eller? :)

Nej, jag har verkligen INGET kul att skriva alls, så får återkomma! Sola massvis och fyll på med D-vitamin så ni har ett förråd till hösten och vinter sen :)


Härligaste dagen på länge!

Idag har varit den härligaste dagen på länge känns det som. Det blev en chansning till havet i förmiddags, och vilken tur vi hade! Inte ett moln på himlen och solen värmde gott så blåsten som var fläktade bara skönt! Årets första dopp blev det också, dock efter många skrik och panik! Haha. Tillslut sa vi till varandra att vi är minsann inga gamla tanter och kan bada som alla barn (som förövrigt tittade storögt på oss och bara ville skvätta ner oss innerst inne!) och tog oss ett dopp, och då var det faktiskt riktigt skönt! Vi skrattade massvis som alltid när vi umgås, men mest skrattade vi nog i bilen på väg hem. Jag trodde Jennie skulle dö av skratt ett tag, så roligt måste det sett ut. Jag klantade mig som vanligt. Var så törstig och kom på den smarta idén att jag hade en flaska som legat i frysen som kylning i kylväskan och att den borde smält lite så det gick att dricka. Jag vet med mig om att det kan pysa ut vatten ur en fryst vattenflaska, men var väl inte så smart att jag tänkte på att det kan SPRUTA ur den också. För det gjorde den. Minst sagt. Hela jag + halva bilen blev pisseblöt och jag svalkade iallafall min varma kropp och gav Jennie och mig själv ett väldigt gott skratt. Bilarna i bilkön undrade nog vad vi sysslade med, för sedan hängde jag mig ut ur bilen och öppnade flaskan försiktigt igen, och det var jag som körde! (Det var bilkö så vi stod stilla i princip). Så så trevlig var vår tur till havet, hoppas på många, många fler! :)

Kom hem, gjorde tacos, vilade och sedan hämtade Emma mig för en löprunda. Det gick hur fort som helst, dock kändes det att jag varit förkyld och inte är hundra än plus att jag legat på latsidan de senaste två veckorna. Men det blev 5 km + 1,5 km uppvärmning så jag är mer än nöjd! Dock sträckte jag ena ljumsken, men får skylla mig själv för stretchade inget innan vi drog igång. Men nu känner jag mig såååå taggad igen, och snart ska vi anmäla oss till loppet vi ska springa i Augusti. Måste bara se vart man ska springa så vi vet vilken längd vi vill ha. Men kul ska det verkligen bli! :)

Nu har jag precis ätit en ciabatta med kalkon på, onyttigt + nyttigt i ett! Behövde det kände jag, och då tar jag det helt enkelt. Jag är ju inte så mycket för bröd och då främst ljust, men ibland vill jag ha det och då inbillar jag mig att kroppen behöver det. Det var nog kolhydraterna jag ville åt helt enkelt efter en go dag med mycket sol och svett! Nu ska jag sova som en prinsessa inatt, ska bli underbart! Imorgon väntar massa annat skoj hoppas jag, jag njuter just nu för fulla drag. Love it!


Sommarvärme

Ja, värmen och solen kom igår minst sagt! Det var bara dimmoln igår morse tydligen, för det blev stekhett och underbart så låg en stund i mammas trädgård och solade, sedan pysslade jag lite, utomhus också, då tapetserade jag två skolådor med en tapet som är i marin stil, så lite havs-känsla över dem är det allt. Blev mycket nöjd, och de ska få pryda en hylla inne på toaletten tror jag bestämt!

Tänkte åka till havet idag, men det är samma som igår morse, höga moln. Undrar om de försvinner som igår? Vågar man chansa? R var uppe hela natten så han åker inte med, får se om hans söta syster vill åka med eller om hennes allergi är för jobbig, annars åker jag kanske själv, det kan vara avkopplande det också. Men roligast är det ju såklart om någon vill hänga på, så vi får väl se vart dagen bär av! :)


Midsommar-helgen

Vart är solen och de 25 graderna de snackade om skulle vara idag? Inte här iallfall, det är gråmulet och kändes inte så varmt när jag öppnade fönstret...Jag som hade hoppats på en dag där jag skulle ligga och sola heeeeela dagen. Men, den kanske tittar fram? :)

Nu är midsommar-helgen över, och sommaren ska vara i full gång. Jag hämtade mamma och Mikael på flygplatsen, sedan var det lite ändrade planer så de fick köra mig direkt till Kungälv där vi skulle grilla. Efter grillning och prat med nya, trevliga människor så drog de flesta till Marstrand, vilket vi också skulle gjort egentligen men så var det någon fest i våra hemtrakter som lät mer intressant så vi rörde oss dit. Jag gick dock hem när grabbarna gick på fest, och det fick jag höra igår att jag gjorde helt rätt i (undra om man är synsk ibland?) då R´s helt nya skor blev snodda, och de var väl en hel del knepigt folk där.. Annars igår så var jag först och firade världens bästa storebror som fyllde 24 år! Därefter tog vi en sväng till min morbror och var kvar väldigt länge, innan vi höll på att dö av hunger för då fick vi åka hem och äta. Så dagen igår var lung och skön, hann inte vara ute och få så mycket sol, fast igår var ju värmen som skulle vara idag också. Jaja, då har jag ju tid att vara inne och pyssla utan dåligt samvete :) Får se allt från den positiva sidan! Inte sant? :)

Funderar på att dra iväg och ta en löprunda sedan, annars blir det deffinitivt en imorgon! Nu kan jag inte ligga på latsidan längre, det fungerar bara inte. Får panik på allt! Så vi får väl se om det blir något senare, men det lutar starkt åt det. Speciellt när jag har bil och kan köra upp till spåret vi brukar springa i, det är så mycket lättare att springa där.

Nej, nu är det frukost-time! Ha en kanondag!


Midsommar

Jaha, då var det midsommar i år igen då. Trevligt! Vädret är helt okej, lite moln på en blå himmel, men en del blåst tyvärr. Vaknade tidigt idag, har ställt klockan på halv nio varje dag, men tänkte att idag ska jag få sova ut eftersom det säkert blir lite senare ikväll, men när vaknar jag? Jo halv nio, då klockan brukar ringa! Men när den ringer, då är jag allt bra grusig i ögonen... Knepigt det där!

Har ingen midsommarkrans, som jag ju ville haft. Kände för att vara riktigt midsommar-fin men det får väl bli ett annat år! :) Ska hämta min efterlängtade mamma idag! Åh vad jag längtar till klockan fyra! Ska krama henne, men mest av allt ska jag nog bli sur (skämt åsido) för att hon kommer vara så äckligt brun! Undrar varför jag inte fick hennes pigment? Dock ska jag vara nöjd med mitt, har ju inte ärvt pappas heller (konstigt nog?) utan blir gyllenbrun. Kan inte bli väldigt mörkt brun med andra ord. Men det är väl mina djupa, nordiska rötter som bestämmer där antar jag! :) Hon skulle handla något på indian-affären också, som är min absoluta favoritaffär här i världen (som jag besökt). Hoppas de hade fått in några nya snygga planscher som ska pryda min vägg hemma. Som ni kanske inte vet, så älskar jag indianer och allt vad de står för. Men det är en annan historia vi kan gå in på en annan gång :)

Nu ska jag göra mig iordning, fixa lite inför maten sedan och städa lite. Har pysslat faktiskt, lyckades hitta saker och göra något som jag blev såååå nöjd med! Tyvärr har ju min kamera gått i sönder, så kan inte ta kort och lägga ut, men så fort jag får tag i en eller lagat min kommer en bild.

Glad midsommar!


Vi är aldrig nöjda

De visade sol idag. De hade fel. Suck! Jag som hade tänkt sola och bara slappa hela dagen, får helt enkelt hoppas att det spricker upp, för tidningen visar fortfarande sol. Undrar vart den är? Inte i Älvängen iallafall...

Tittade en stund på ett program igår där man räknade ut medel-människa i Storbritannien. Det var ganska intressant det lilla jag såg, för där räknade dem ut precis vilken längd och vikt och allt medel-människan i landet har. Och svaret är faschinerande tycker jag. Medelkvinnans storlek är 44. Och jag tror inte det kan skilja sig så extremt från Sverige, alla vill vara så små och smala som möjligt, men när man ser en sådan siffra så inser man att det är inte ideal och medelkvinnan att vara smal och liten. Varför vill då alla vara så smala och små hela tiden då? Det är nutidens sjuka ideal, men jag är glad att det börjar gå åt en hälsosam kropp istället för en sjukligt smal. Själv pratar jag ju mycket om min träning och vad jag äter och ibland kan jag även slänga in små, små klagande ord på mig själv, trots att jag inte vet om det, men jag strävar efter en så hälsosam kropp som möjligt, aldrig en smal! En kvinna ska ha former, vi är gjorda för det. Jag vill kunna vara gravid och föda barn på ett bra sätt utan massa komplikationer för att jag tvingat bort mina kvinnliga former som måste finnas där. Som finns där naturligt. Jag förstår inte varför vi tjejer/kvinnor alltid vill gå ner ett kilo till...ett kilo till... bara ett kilo till...? Vi är aldrig nöjda, hur många kilon vi än går ner. Det ligger någon annanstans, vi måste arbeta med oss själva, med vårt inre för att må bra i oss själva. För mig fungerar träningen som ett sådant verktyg, när jag tränar bra och äter bra så mår jag också bra i min kropp. Då trivs jag med hur jag ser ut, och är nöjd och stolt över mig själv. Men som nu, när jag varit förkyld och inte tränat på över en vecka, så mår jag genast sämre, tar fram de lite större tröjorna igen och nästan "gömmer" mig. Det där är bara min hjärnas fel! Det är den jag behöver ändra på, inget annat. Jag har alltid tyckt att tjejer som har mer former är så fina, de utstrålar lixom så mycket mer glädje! Jag menar, ingen av er kan väl påstå att Leila Lindholm är ful? Hon utstrålar så mycket värme och energi! Hela hon lyser verkligen i tvn! Hon känns så naturligt vacker. Håller ni med? Och hon har då ingen storlek 34. Det är precis så man mår psykiskt som gör hur man utstrålar och hur andra uppfattar ens utseende. Arbeta med det inre och jag lovar att ni ska se en förändring! Finn något som gör att ni mår bra av er själva, blir stolta över det ni gör, och märk skillnad. Det finns så många saker man inte tänker på som faktiskt fungerar. Yogan har hjälpt mig jättemycket med att lära känna min kropp och att landa i nuet. Jag vill så gärna gå en mindfulness kurs, och en vacker dag ska jag göra det också. För för mig är sådant viktigt, att jag kan landa precis där jag är, här och nu, och bara känna. Känna om jag mår bra eller dåligt, är varm eller kall, stel eller smidig. Allt.

Om ni vill testa att landa i nuet tycker jag att ljus-meditation är enkelt i början när man har svårt att strunta i alla tusen tankar som dyker upp.  Då sitter ni helt enkelt och ser in i ett levande ljus, och känner er själva. Andas med näsan, och är ni dåliga på att andas med MAGEN (det är inte många som gör det tyvärr, därav har många sämre återhämtning och kondition än vad de kunde haft!) så håll en hand på magen, när ni andas in ska magen röra sig utåt, och när ni andas ut går magen sakta tillbaka in igen. Det är jobbigt i början att andas såhär, men man vänjer sig snabbt och märker stor skillnad! Jag kan tex. återhämta mig jättefort efter träning tack vare andningstekniken. Är jag väldigt anfådd vet jag precis hur jag ska andas för att lugna pulsen och få en normal andning snabbt. Testa och känn skillnaden :)


Nu ska jag läsa mina dagliga bloggar, kolla mail och sedan fixa iordning mig! Later!

Vart tog alla blommor vägen?

Vi åkte till havet idag, för det var blå himmel, varmt och skönt här hemma när jag vaknade. Ju längre vi kom mot Stora Höga och Getskär, desto mer moln såg vi. Väl framme låg ett tungt molntäcke över havet, dock hade det inte hunnit komma in mot land så vi la oss ner och solade och hoppades på att molnen skulle dra iväg. Oj så fel vi hade! Efter ca 1 och ½ timmes solande, blev det kallare och solen gick i moln. Då insåg vi att den inte skulle komma fram igen. Det var bara att packa ihop och åka hemåt igen, så typiskt när man väl åker ut! Men vi får väl vara glada för den tiden vi fick, alltid något :)

Somnade som stockar när vi kom hem, havsluften gjorde väl sitt trots den korta stunden. Vaknade vrålhungriga och efter det har jag inte gjort speciellt mycket. Har gått fram och tillbaka och bara tänkt ut om det finns något att pyssla med här men insåg att det nog inte finns något alls. Blir galen när jag är på sånt pyssel-humör och det finns INGET att pyssla med. Måste genast köpa lite pyssel-saker, är lite i målartagen så ska nog köpa lite färg och nya penslar och göra lite dekorationer. Jennie var så smart förut när jag kastade iväg en fin, len sten som låg i väskan (och ingen hade lagt dit den?) och sa att man faktiskt kunde skriva fina ord på en sådan sten. Sa till R att hämta stenen igen, för det ska jag minsann göra! Att jag inte tänkt på det innan, nu ska jag plocka stenar som jag gjorde när jag var liten, tänk vilken söt gåva att ge bort? Eller varför inte göra namn-brickor och ha vid dukning på speciella tillfällen? Ja, idéerna är oändliga, nu är det bara pyssel-saker som fattas! :)

Tre dagar kvar, sedan får jag krama om min fina lilla mamma! Då är det även midsommar, och planerna för det är inte alls bestämda ännu. Mer än att jag och R ska fixa lite midsommar-mat som står på bordet när jag hämtat mamma och Mikael vid flyget, och välkomna dem hem till en underbar, svensk sommar! (De lär ju sakna España så fort de klivit av planet...). Jag tänkte se om jag kan ut och plocka lite fina blommor, men insåg att jag är urkass på att veta vart jag ska hitta blommor. Det var inte som när man var liten och hade sommarstugan, då räckte alla blommor till en stor, fin midsommarkrans, PLUS kransar till oss barn. Nu känns det som jag inte ens kan hitta blommor till en ynka liten krans. Någon från Ale som har något bra tips där det växer fina blommor? :)




En sådan här söt vill jag ha i håret på fredag ju! Help me! Kanske måste man köpa blommor now days?




If tomorrow

Sitter och väntar på att fotbollen ska ta slut och Sopranos ska börja. Den serien går på tvåan nu på kvällarna och jag har fastnat för den kan man säga. R har redan sett hela serien på datorn, men den är så bra så han kollar gärna på den med mig också, dock är den i lite senaste laget (22.45-23.35) så jag har som vanligt somnat ett par gånger och missat en del.. Tydligen är det inte bra att missa så lär väl bli att jag får titta allt på datorn också i slutändan :)
Det har varit kanonväder idag, jättevarmt! Dock har jag inte hunnit sola och så så mycket då jag var tvungen att åka till skolan för att träffa hon som håller i utbildningen jag ska gå hela hösten. Fick massvis med information och lite hjälp på traven om vad vi kan börja göra, så det känns positivt och nu känner jag mig riktigt engagerad! Nu är det bara att vänta till 24 augusti då föreläsningarna börjar dra igång, då ska det allt sättas fart på tankeverksamheten! :)
Förhoppningsvis blir det bara sola imorgon, och lite salta bad. Har nämligen planerat att åka till havet om vädret tillåter, vilket det ser ut som att det ska göra. Jag har längtat så efter att få åka ut till havet och bara njuta när jag vill, men vädret hittills har ju inte varit direkt bra värme-mässigt. Även om solen varit framme har det blåst iskallt, men idag kändes inte vinden kall alls så det ska nog vara skönt även vid havet! Får inte glömma spf heller, trots att jag fått min grundfärg nu lyckas man alltid bränna sig vid havet. Och bränna mig vill jag inte. Vill bli brun inte röd :)
Nu är fotbollen slut så jag ska inta soff-läge! 

Sweet dreams

Goodiebag!

Jag är med och tävlar om en helt otrolig Goodiebag hos Marias Krypin som innehåller alla möjliga lyxiga produkter. Bland annat heminredning, smink, hårprodukter, hudprodukter, kläder, väskor och mycket annat. Vinner du inte har du fortfarande chans att bli miljonär.. Va med och tävla HÄR du också...

De som sponsrar med priser är:EyeslipsfaceRosenserienGoldwellCampadre,FluffbabesGirlstuffMahingoMyaloeveraTextilonnetTuristguiderFotoförstoring ,Jo-linebrollopsbubblor.sePrylstaden ,Anna & Ivan design ,CaromaMymoment och sedan sponsrar Amorspilar med sexleksaker

Det kommer även delas ut 10 stycken skrapbingolotter från Skrapbingo som tröstpris till några som inte vinner goodiebagen :)





Bilderna är ett axplock ur goodiebagen, så ni kan ju förstå själva vilken LYX att vinna! :)

Hjärnans spratt...

Attans, ingen ny design än?! Detta är skumt... Så hojta till om ni ser den, dvs. inte yoga-bilden! För det är den gamla designen. Nu är det en mer smakfull sommarkvälls-design :) Precis i min stil!
Ställde klockan på halv nio idag, kände att jag sovit alldeles för länge de senaste dagarna. Men det gick kanon att gå upp, skymtade blå himmel bakom persiennerna så då känns det som att man flyger upp :) Solen skiner och det är redan ganska varmt ute, hoppas på att det inte ska blåsa så mycket denna veckan bara, så man kan åka ut till havet och njuuuuta istället för att vara rädd att blåsa bort!
Läste precis en väldigt intressant artikel på aftonbladets kropp&hälsa. Den handlar om hur man uppfattar sin kropp och att det gjorts en undersökning på hur vi människor uppfattar vår kropp i jämförelse hur den ser ut i verkligheten. Jag talar nog för många, speciellt tjejer där ute, när jag säger att man ofta tycker man ser ett par kilo större ut än vad man egentligen är. Det som gjort att jag vet att jag ser mig själv större än vad jag är är när jag sett bilder på tjejer med samma längd och vikt som mig själv. Då blir jag förvånad och undrar vad som inte stämmer. Men självklart är det min egen kroppsuppfattning som inte stämmer. I artikeln kom de fram till att hjärnan skapar en bild av att vi är två tredjedelar större än i verkligheten! Forskarna kom alltså fram till att vi är både längre och smalare än vad spegelbilden visar oss, och detta förklarar ju varför många, framför allt unga tjejer, drabbas av anorexia nervosa! Här är länken till artikeln för er som blir sugna på att läsa hela. Jag har minsann fått en liten hjärn-chock av att läsa, kanske ska man se sig i spegeln en extra gång, med POSITIVA tankar och sedan, efter ett tag, märka en förändring bara genom att "manipulera" sin egen hjärna? Tror ni det fungerar? Vad tycker ni om forskningen? Känns det som det kan stämma, om ni känner långt in i er själva? Hör ni folk påpeka att ni inte alls ser ut som ni kan klaga på ibland, att folk kommer med fina kommentarer bara för att vara "snälla"? Det kanske inte stämmer längre, det kanske är VÅR hjärna som är den elaka, och den med elaka kommentarer? Och det kanske även är den som gör att vi kommer med elaka kommentarer till andra, för att vi vill att andra också ska få höra elaka kommentarer eftersom vår egen hjärna ger det till oss? För det är något jag alltid trott, eller enligt mig, vetat, att de som ofta säger elaka saker om andra har ett dåligt självförtroende och en dålig självkänsla. De måste få andra att se sämre ut, för de klarar inte av att vara sämst, som de tycker att de själva är. Allt kan ju kopplas samman med denna undersökning och "hjärnans spratt". Ja, jag blev iallafall mäkta förvånad över att vi ser så mycket som två tredjedelar större ut än vad vi i själva verket är. Så iväg och titta er i spegeln med positiv anda, och försök lura hjärnan att vara snäll mot er! :) Det ska iallfall jag göra :)

Detta är en klassisk bild på anorexia nervosa, och när man ser denna och läser artikeln så kan iallafall jag få mer förståelse för sjukdomen och hur lätt det är att falla dit, även om man tror att man aldrig kommer göra det!
Så ta vara på er, och försök tänka om! 

Här passar det faktiskt bra att länka till en ny blogg jag tyckte var så himla bra! En tjej som tagit ett kanon-initiativ och gjort en blogg där tjejer får skicka in bilder på sin kropp, skriva vikt och längd och vad de tycker om sin kropp och sedan är det fritt fram för alla att kommentera vad de tycker är fint på hennes kropp och vad hon borde vara nöjd med!
Kika in på toppkropp - där kroppar möts :)
CISSI

Drömmarnas land

Har varit inne och kollat flera gånger, men jag ser aldrig min nya design. Så himla störande! Hoppas att alla andra kan se den iallafall? För när jag går in i stilmall och förhandsgranskar så visas den, alltså är det den som ska vara nu. Knepigt. Men känns som jag skriver såhär varenda gång jag bytt design, så den kommer väl :)
Sitter och drömmer mig bort... Medan R kollar på fotboll. Jag drömmer om framtiden, om hur allt kommer bli och se ut, om hur mycket jag vill kunna ägna mitt liv åt träning och att umgås med alla jag älskar... Om hur jag så gärna vill ha mitt hus vid havet NU, kunna sitta på altanen med ett glas vin och se solnedgången... Bara njuta av livet. Kunna känna mig stark och självsäker, och bara ha roligt och göra saker som faller mig in. Kunna ha pengar till att göra alla saker jag vill göra, och framför allt, kunna pyssla och måla och inreda precis så som jag vill ha det, med alla tusen idéér och tankar... Ja, ni hör själva, jag bara drömmer och drömmer... Men en sak är säker, drömmar är till för att förverkligas!

Blir irriterad på att min kamera lagt av också, måste bara köpa nytt batteri eller ny kamera SNARAST. Nu när det är sommar och man hittar på massa skoj så vill man ju kunna ta kort och föreviga ögonblicken! Så det får jag skriva upp på min kom-ihåg-lista i bakhuvudet, som jag troligtvis kommer glömma undan i en vrå tills det är för sent :)
På fredag kommer min älskade, fina mamma hem! Längtar massvis efter henne nu, men känns underligt att behöva åka hem och lämna huset, känns som vi alltid bott här? Så bra installerade vi oss på tre veckor med andra ord :) Den dagen jag bor i eget hus kommer jag nog trivas som fisken i vattnet! Eller, ta bort nog, jag KOMMER trivas som fisken i vattnet. Det är ett som är säkert!




Sweet dreams cuties
CISSI

Design

Har suttit och pillat med en ny design, men än vill den inte visa sig för mig i google chrome.. Men den kommer väl, det brukar ju ta lite tid av någon anledning?!

Nåväl, denna designen känns okej, den tar mina tankar till hav och ljumna sommarkvällar... Vet inte om ni känner likadant? :)

Var denna bättre än den förra? Eller borde jag haft kvar den andra?

Regnbåge

Precis vinkat av min kusin och hans Ronja för de skulle åka hem. Hade så himla mysigt och trevligt med dem på besök! Att vi inte hittar på saker oftare är ett mysterium, han och jag som varit så tajta från att vi var små bebisar :) Grillningen igår blev väldigt lyckad, speciellt regnbågen jag grillade åt oss, det var synd att vi bara hade en att grilla, för det var nog den vi tyckte om allra mest! Massa lök, vitlök, vitvin och dill... Mums! Och det bästa av allt är att R är uppe och fiskar nu, och ringde förut och hade fått en stor på ca 2 kg! Yes, mer fisk, mer UNDERBAR mat! Hoppas på två till fiskar innan han kommer hem :)
Desserten jag skrev om i förra inlägget blev väldigt uppskattad, trots att alla var proppmätta! Den lär jag deffinitivt göra om, och det var det bästa receptet på kladdkaka jag någonsin gjort, den var så kladdig att den nästan rann i mitten... Alla blev förvånade över mitt mästerverk! Så ta det receptet för all del, om ni gillar kladdiga kladdkakor! :) Undrar om det var chokladen som gjorde det, istället för att använda kakao som de flesta recepten annars har. Jag tog 100g mörk choklad och 100g ljus, det gör man ju lite som man själv vill, är ju en smaksak! Daimen gjorde verkligen jättemycket också, jag tänkte att man nog kan exprimentera en hel del med grädden, nästa gång kanske jag kör på geisha eller varför inte jordgubbar? :)
Idag blir en tvätt och städdag tror jag, det är inget vidare väder ändå. Måste hem en sväng också och hämta lite viktiga papper som jag måste ha med till skolan imorgon, får INTE glömma av det. Känner jag mig själv glömmer jag väl det, fast hinner ju åka ner imorgon innan skolan ändå om det skulle vara så, ska inte möta Pernilla förrän halv två, så vår lunch uteblev tyvärr.
Blir nog en riktigt lång promenad idag också, för att försöka komma igång lite igen efter en stillsam vecka. JAG VILL SPRINGA! Det är konstigt, känns som jag gått upp flera kilo på bara denna veckan, bara för jag inte rört mig som jag brukar, trots att jag vet att jag inte gjort det. Hjärnan spelar en bra många spratt ibland! Men som sagt, ny vecka imorgon, och då tusan ska förkylningen ha släppt.. Så är det bara!
Såhär fin är den lilla regnbågen vi tycker om att fiska OCH äta! :)

Kram
CISSI

Kladdkaka med daimgrädde

Just nu sitter jag och hoppas att regnet drar förbi, men det ser lovande ut! För ikväll blir det grillning för andra dagen i rad, igår var Daniel och Sanja här och ikväll kommer min fina kusin och hans flickvän hit och grillar med oss! Jösses vilken semester vi har :) Tänk att mamma och Mikael kommer hem på fredag, självklart vill jag ha fredag mer än någonsin, saknar min mamma jätteJÄTTE mycket, med tanke på att jag i vanliga fall umgås och träffar henne nästan varje dag. Hon är verkligen min bästa vän! Men det ska bli tråkigt och segt att åka hem till vår lilla lägenhet, UTAN bil... Jaja, dessa veckorna får man bara se tillbaka till och minnas när man är hemma igen! :)
(Det är inte jobbigt att bo hemma hos oss om det är så det låter, men menar bara att det är STOR skillnad på en två våningsvilla och en etta på 40 kvm!)

Har inte blivit någon löpning för min del hittills, jävla skit! Förlylningen vägrar släppa, blir så irriterad. Alltid  när man precis kommit igång slår det till, det slår aldrig fel! Varför är det så? Jag ska verkligen försöka se vad jag kan göra åt mitt immunförsvar, förstår inte hur det kan vara så dåligt. Jag tränar regelbundet, äter nyttigt och hälsosamt, gör allt man ska göra för att INTE bli förkyld och sjuk. Ändå är jag den enda som alltid blir det nästan, trots att jag lever mycket hälsosammare än de flesta i min omgivning. Hm, skumt det där... Har ni några tips så dela gärna med er! Tar varenda tips jag kan få just nu :D
På måndag ska jag åka till skolan i Trollhättan, trots att jag "slutat" där för två år. Eller, nu har jag ju inte det längre eftersom jag startar denna nya utbildningen där! Jag och Pernilla ska träffas innan och luncha och så, ska bli så mysigt! Har verkligen träffat två vänner för livet, som jag har så mycket gemensamt med! Men vi ska iallafall få våra pärmar och träffa hon som håller i utbildningen, då vi missade kick offen som var förra torsdagen. Då får vi se hur upplägget kommer se ut, och sen kan jag nog berätta mer om vad det är för utbildning :)
Nu är det dags för mig att ta tag i lite städning, och sedan bakning. Jag hittade ett perfekt recept på en god dessert på en av mina bloggar jag läser dagligen, inlägget och receptet hittar ni här: Ellas inspiration!

Bild tagen från Ellasinspiration.blogg.se - Karin Borg

Kram
CISSI

Semester

Sitter just nu i Älvängen, där jag bott i nästan två veckor snart. Jag njuter! För att få er förstå hur det känns att bo här, i en stor villa, istället för vår lilla etta ska jag säga de orden R valde så bra förut:
"Man kan nästan kalla det semester när vi bor här!"

Jodå, för semester känns det allt som! Vi är båda lediga, bor i huset medan mamma och Mikael njuter i Spanien och har allt för oss själva, inklusive bilar. De kommer inte få det lätt att få oss härifrån nästa vecka kan jag lova ;) Vi har verkligen fått försmak av att bo i hus, stort och rymligt, man kommer väl få klaustrofobi när man kommer tillbaka hem... Haha, nejdå, så farligt ska det nog inte vara! Har ju faktiskt börjat renovera lite smått hemma nu när vi inte behöver sova och vara där. Så till helgen hoppas jag att vi får gjort en hel del då pappa lovade att hjälpa till, tapeter rivs ner och det ska spacklas, slipas och sedan målas. Skönt det ska bli när det är klart, kännas lite fräschare och en liten bit på vägen.
Idag kom solen tillbaka efter alla dagar med regn, snacka om lyft trots att man är lite halvkrasslig! Var nere på Ikea en sväng och åt lunch och fick med oss lite nödvändigheter hem, en riktig slappardag med andra ord. Fast de senaste dagarna har jag längtat till kvällen och jag ska lägga mig, för har börjat läsa "GÖMDA" av Liza Marklund och är helt fast i boken. Tänkt att jag missat den under alla dessa år! Är glad att jag äntligen fått chans och tid att läsa den iallafall, den är mycket gripande. Så har ni inte läst den, GÖR DET!
Nu ska jag avsluta mitt otroligt intressanta (med mycket ironi) inlägg och hoppas jag snart har något roligare att skriva. Min löpträning har stannat upp pga. förkylning men hoppas återkomma med den i dagarna framöver. Har ett lopp att anmäla mig till som är 2 september, så det gäller att sätta fart om man ska komma i form! :)

Spännande....

Just nu har jag många bollar i luften. Skolan tog slut, och jag trodde jag skulle vara ledig och sysslolös, men ack så fel man kan ha! Jag har nog mer att göra snart än vad jag haft i hela mitt liv, men oj så det ska bli kul... Jag är så engagerad och så nervös inför detta som ska hända. För att inte avslöja allt för mycket här, vilket känns för tidigt för att göra så säger jag endast

Jag ska göra en dröm till verklighet!

Mitt liv har tagit en otrolig vändning den senaste månaden och jag känner mig stark och lycklig! Ska börja en ny utbildning på torsdag som är över sommaren.... Mer om den får ni kanske veta i slutet av veckan, om det ens finns någon som är intresserad :D Har inte direkt många läsare kvar, men det är ju helt mitt eget fel. Kanske jag kommer ha massor av intressant att skriva snart, eller så kommer jag inte ens ha tid att skriva? Well, det återstår att se! Nu ska jag återgå till att riva tapeter som jag började med igår, det blir jävligt fult men skönt att att ha det påbörjat så vi kanske kan få målat om och fixat här snart. För så många år kvar i denna lägenheten känns det inte som det kommer bli, eller det är iallafall ett önsketänkande :) Och med alla andra drömmar som blir verklighet kommer även denna att bli det!

See yaa!


Jag lever

Bara så ni vet så lever jag, och bloggen har inte dött. Jag har bara inte tid att sitta vid datorn när det är SOMMAR och VÄRME ute! Njuter för fulla drag och älskar livet just i denna stund! Ska ut och lägga mig och sola ett tag nu på eftermiddagen, så det blev ett kort inlägg för att tala om att jag lever och när vädret blir sämre kanske det dyker upp lite intressantare saker.... :)

Med måtta

Har precis kommit in, från härlig solning i trädgården. Var väldigt duktig idag och solade bara en och en halv timme med spf20 på mig, för att inte bränna sönder mig nu de första dagarna man ger sig ut i solen. Vägrar bränna mig i år alltså, speciellt inte av dumhet och skita i att smörja in solskydd eller ligga och pressa alldeles för länge. Man kan ju inte sola på flera dagar när man bränt sig, hur kul är det? Nu kan jag gå ut imorgon igen och bättra på :) Nu känns allt så himla skönt, uppsatsen är klar och inskickad, solen lyser och det är jättevarmt och skönt, det enda som fattas nu är det här:

 


RSS 2.0