Sommartiden börjar bra...

Med årets första grillning, och vi satt även ute i glashuset! Dock med tända infravärme och jag hade en filt virad om mig så frusen som jag alltid är, men vi har haft infravärmen tänd även på sommaren så visst fick man en rejäl försmak av sommaren... Helt underbart vad gott det är med grillat! Man glömmer nästan av vilken annorlunda och hundra tusen gånger godare smak det blir av att grilla en köttbit istället för att steka den. Mumma! Hoppas vädret blir bättre snart så det kan bli mer grillning!

Har även fått en härlig ansiktsmassage av mamma som nu är färdig med sin utbildad och diplomerad massör i klassisk massage. Hon använde lavendel-essential och den luktar riktigt gott och är helt naturlig så den går att dricka! Jag drack faktiskt ett glas vatten med pepparmynta-essential, men endast en droppe av oljan i ett glas vatten var för mycket så det blev rätt starkt. Nästa gång får jag göra en kanna med vatten och en droppe i, det räcker långt och väl märkte jag! Men tydligen så ska man inte smörja in kroppen med något man inte kan äta enligt många massörer, tänk på alla krämer och schampoon och body lotions man använder som det står klart och tydligt inte får förtäras... Herregud, det låter faktiskt farligt när man tänker på det på det sättet! För det är ju ganska självklart ändå att man inte ska tillföra huden något som man inte kan äta, eller? Låter ju rätt sjukt att man använder krämer som inte får stoppas i munnen och "ätas" när man smörjer in dem i huden.

Nu ska jag tända lite ljus och mysa ner mig i soffan en stund innan jag lägger mig. Nu börjar verkligheten igen och det är skola imorgon för introduktion och sedan drar praktiken igång på tisdag. Så kul!

Tävling

Jaha, nu har jag hittat en ny tävling att delta i. Det är en tävling från en inredningsblogg som jag precis kikade in på faktiskt och blev glatt överraskad för det verkar som att det finns massvis med saker i min stil där! Så kommer förmodligen bli att jag kikar en hel del där. Jag som letade lite nya inredningsbloggar :)

Okej, tävlingen är från Hem och Lycka där det lottas ut massa fina priser! 5 stycken kommer även att vinna, vilket gör att chanserna ökas ännu mer. Nu är det väl bara att hålla tummarna :)


1:a pris är den söta handgjorda lyktan som visas ovan! "Skymning". Ge mig! :)

Tidsomställning

Och nu har vi sommartid! Finally! Fast det var rätt jobbigt inatt, fick världens panik när jag kollade på klockan sista gången innan jag stängde av datorn och såg att den var 03.20. Va? Jag är aldrig vaken till halv fyra, inte ens i närheten, framför allt inte om jag inte festat. Något är fel. Men det var det ju också! Tiden hade ju ställts om, puuh :) Jag hade hur mysigt och trevligt som helst hos Carro igår. Tiden sprang iväg fortare än någonsin och innan vi visste ordet av så var klockan ett på natten. Och då hade vi inte rört oss en millimeter från stolarna i köket! Där satt vi från klockan sju till ett, med vissa kissepauser emellanåt. Vi hade så mycket roligt att prata om och som vanligt så pratar man massa gamla härliga minnen, varför gör man alltid det? Fast jag älskar det och minnen är ju något av det bästa man kan ha så för mig är det en pefekt kväll när man bara kan sitta och prata så i flera timmar med dem man älskar mest!

Jag vaknade vid halv elva idag, sommartid alltså. Hade lovat mig själv när jag la mig så sent att jag måste få vila ut. Så trots att jag vaknade innan halv elva så tvingade jag mig själv att somna om till tidigast halv elva, och när jag kollade klockan tjugo över tio så gick jag upp. Konstigt att jag blivit så extremt morgonpigg, eller, rättare sagt, så går jag upp även om jag är trött för vet att dels så blir jag bara ännu slöare hela dagen om jag ligger kvar för länge och dels så försvinner ju halva eller ibland hela dagen om man sover för länge och det tycker jag är riktigt jobbigt! Söndag och min sista vilodag innan jag ska till skolan imorgon för att sedan börja praktiken på tisdag. Och jag hade tur också för Elisabeth börjar strax efter åtta så kan förmodligen lifta med henne första dagen, det kunde inte bli bättre med tanke på mitt sjukt dåliga lokalsinne och jag skrev det till henne, att jag lär springa runt en timma som en yr höna och inte hitta! haha. Och det värsta av allt är att det är sant. Men jag skyller mitt dåliga lokalsinne på att jag är sämst i hela världen på höger och vänster... :)

Idag blir det att åka och hälsa på min älskade morbror. Sedan ska jag åka med hem till mamma och förhoppningsvis så blir det min premiär-grillning där idag! YAY! Dem grillade i fredags och pappa och lillen har grillat två gånger innan också, alla utan mig! Det är skandal. Så idag har dem inget att säga till om, jag vill ha grillat första dagen på sommartiden! :) Får väl se om det blir en löprunda idag också eller om vi tar det imorgon. Jag hoppas det blir idag men får väl se vad man hinner osv. Jag har fortfarande lite träningsvärk i vaderna så behöver träna bort den! :)


Im on!

Nu sitter jag här och har stillat min hunger med lite smoothie och två knäckemackor med keso. Ändå är jag fortfarande hungrig. Men får inte äta för mycket, ska ju som sagt på middag hos Carro vid sju, så det blev lite fel i mitt mat-schema idag :P Ibland blir jag arg på mig själv att jag har så bestämt mat-schema, men det passar ju mig så bra så det får fortsätta vara så så får jag väl gå extra hungig ett par timmar när jag ska på middag hos någon annan! :)

Yogan gick kanon idag! Jag märkte massa resultat efter alla dessa träningar idag. Yes! Jag fick ner både hälar och handflator i golvet när man ska sträcka på sig, och det är inte det lättaste om man inte är väldigt vig och rörlig i musklerna. Så nog ger det resultat alltid! Känns riktigt bra. Och träningsvärken försvann lite grann också, eller mjukades upp kanske är mer rätt ord. Och även halsontet fick jag en förklaring till, tack och lov. När jag borstade tänderna märkte jag vad det var som var fel, min dumma visdomstand.. Brukar få ont i halsen nämligen när visdomständerna spökar, och så var det i detta fallet. Och det är jag överlycklig för just nu! Tänk om jag hade börjat bli sjuk, missa massa träning nu när jag äntligen kommit igång med löpningen också. Ingen bra kombo alls! :)

Sitter just nu och diskuterar hur gammal man ser ut med Carro. Både hon och jag drabbas alltid av att få visa leg när vi är ute och inte bli trodda att vi faktiskt är över 20 år gamla. Jag har fått höra många gånger att jag ser ut att vara runt 16 år, men det av folk som bara ser mig och gissar ålder. Däremot blir det raka motsatsen när jag pratar med någon, och sedan ska man säga sin ålder så tror dem att man är mycket äldre, runt 25-26. Hm, knepigt värre det där! Mitt utseende är ungt och mitt inre gammalt.. Hur går det ihop? :) Men jag är glad, tänk vad ung jag ska se ut när jag blir äldre! *ler* Min mamma ser ju väldigt ung ut fortfarande, folk tror att vi är systrar många gånger. En gång för ett par år sedan, tror mamma var 42 år någonting, så skulle hon lämna blod på blodbussen. Då säger dem till henne att "tyvärr, man måste vara 18 för att få lämna blod". Haha! Hon trodde först tanten skojade med henne men när mamma berättade hur gammal hon var så fick hon till svar att hon var ändå för kort och vägde för lite för att få lämna! Så det kan bli. Det där med ålder är nog mest bara en siffra, tror inte man ska stirra sig blind på den faktiskt, utan det är bättre att ta personen för den han/hon är, och inte döma någon efter ålder! Det har jag lärt mig med åren iallafall, för det finns folk som är mycket äldre än mig som jag finner omogna med även sådana som är mycket yngre som jag tycker är väldigt mogna och passar mig. Så det varierar ju väldigt. Det är därför alla människor är unika! Så från och med nu ska jag sluta tänka så mycket på åldern, bättre att se till personen i helhet och vem personen faktiskt är. Inte sant? :)


Gammal vs. ung?

Uppe med tuppen

Det är lödag och jag är vaken tidigt som varje lördag. Det har blivit en rätt bra vana nu, jag vaknar av mig själv varje morgon innan klockan är åtta så snart kan jag nog sluta ställa klockan "om jag inte skulle vakna". :) Snart dags att åka och köra en timmes härlig yoga och det behövs idag kan jag säga. Träningsvärken i vaderna gjorde att jag var jättestel i dem imorse när jag gick upp, så ska bli perfekt att få sträcka ut dem ordentligt nu så träningsvärken ger med sig lite. Men gissa om det är skönt att ha lite träningsvärk! Då vet man att man tränat bra, och det är ju löpningen som gett mig träningsvärken så jag inser ju att jag verkligen måste fortsätta så att jag får tränat upp även vaderna ordentligt. Så förhoppningsvis blir det en ny löptur imorgon, idag räcker det med yoga för min del, för jag har nämligen ont i halsen på ena sidan när jag sväljer. Det vill inte ge med sig.. Men jag hoppas, och tror, att det är för att jag köpte flux igen och börjat använda, det är ju ganska starkt och jag har ett svagt minne att jag fick ont i halsen en annan gång när jag använde det också, det kan ju vara så att man råkar svälja ner lite utan att man vet om det. Så jag tror inte jag är påväg att bli sjuk, då brukar det inte kännas såhär. Då hade jag varit väldigt trött just nu och jag känner mig riktigt pigg. Så nej, ingen sjuk Cissi här inte, peppar, peppar!

Efter yogan blir det den vanliga promenaden hemåt på ca en halvtimme more or less. Sedan ska jag faktiskt lägga mig och vila, läsa lite i "vingklippt ängel" som jag lånade av Ellen så jag får läst klart den. Behöver vara utvilad till ikväll eftersom jag ska på tjejmiddag hos Carro med massa goa tjejer! Det bjuds på tacos och självklart marängschwiss! Vi är riktiga gottegrisar allihopa av oss tror jag... :) Så ska väl spela lite spel och bara ha det mysigt, och då gäller det att jag inte är trött redan innan för då vet jag hur det kommer sluta. Jag kommer sitta med ögon som går i kors och gäspningar som byter av varandra, haha! Och det vill nog ingen av oss att jag ska göra :) Nej, nu är det dags att borsta tänderna och fläta håret och lite sådär, sedan är det faktiskt tid att dra iväg!

Ciao

YOGA solhälsning

Skrev ju för ett tagsen att jag skulle lägga ut lite yoga övningar som är bra i vardagen och som passar alla, nybörjare som lite mer avancerade. Så här kommer den bästa, för en bra start på dagen som värmer upp hela kroppen och sträcker ut skönt och gör kroppen smidig! (Kom ihåg, den passar alla, så testa!!!)


Stå med rak rygg och fötterna ihop. Spreta med tårna och spänn lårmusklerna. Andas in och lyft upp armarna från sidan över huvudet. För ihop handflatorna utan att lyfta axlarna. Titta på tummarna.


Andas ut och låt överkroppen falla framåt. Sträck på ryggen och håll den rak samt spreta med tårna. Slappna av i nacke och axlar och spänn lårmusklerna. Försök att nå golvet med handflatorna eller fingerspetsarna.


Andas in och sträck ryggen framåt. Sträck ut dina armar så att de skjuter fram ryggen - alternativt kan du placera händerna på skenbenen, ifall du inte kan nå golvet med handflatorna. Det viktigaste är att du har känslan av starka magmuskler. Spänn även lårmusklerna och ha en känsla av att du drar upp knäskålarna.


Andas ut och sätt handflatorna i mattan. Hoppa bakåt med fötterna och vila på tåspetsarna med ungefär en höftbredds avstånd mellan fötterna. Håll armbågarna tätt intill kroppen och slappna av i nacken. Axlar och armbågar ska vara i 90-graders vinkel. Håll ryggen rak och se upp så att du inte hänger i länden - bär kroppen med magen och armarna.


Andas in och lyft överkroppen och sträck armarna. Rulla fram på främre delen av foten och lyft dig upp så att knäna lyfter från underlaget - alternativt låt dem vara i golvet. Pressa skulderbladen bakåt.


Andas ut och rulla tillbaka tills du står på fötterna - tryck ner hälarna. Sträck ut armar och ben. Spreta med fingrar och tår. Svanka ej i länden. Slappna av i nacken. Håll ställningen och ta fem djupa andetag.


Andas in och hoppa försiktigt framåt på fötterna så att de nu är placerade mellan handflatorna. Alternativt kan du sätta händerna på skenbenen ifall du inte når golvet med handflatorna. Håll ryggen rak och spänn lårmusklerna. Spreta med tårna och pressa ner stortårna i underlaget.


Andas ut och låt överkroppen falla ner över de sträckta benen, sätt handflatorna eller fingerspetsarna i golvet. Undvik att böja knäna och slappna av i nacke och axlar. Stå så här i ungefär fem andetag och avsluta sedan omgången med att resa dig upp och stå med fötter ihop, rak rygg och armarna utmed sidorna. Titta rakt fram.
KÄLLA: IFORM.SE

Okej, detta är de bästa instruktionerna med bilder jag kunde hitta. Den är inte helt lik den jag lärt mig och gör, men det finns många olika varianter så det spelar inte så stor roll om det skiljer sig lite! Var noga med att hålla koll på andningen, andas in och ut genom näsan, munnen ska alltså vara stängd när man utövar yoga. Skriv gärna en kommentar om vad ni tycker, och om ni prövar övningen! Och självklart om ni vill ha mer tips, bilder eller annat så är det bara att hojta till :) Lättare om man får lite förfrågningar på saker som folk vill man ska skriva om!

Namaste!


Slapp fredag

Idag har jag inte gjort så mycket faktiskt. Har städat lite, slappat en del, fått strykit gardiner och dukar som jag tvättat och så där. Igår blev årets första löprunda avklarad, och det gick galant! Blev så stolt över mig själv att jag klarade springa 5-5,5 km utan några som helst problem. Med tanke på att jag inte sprungit på ett antal månader nu så trodde jag att jag var i väldigt dålig kondition, för trodde inte att mina jympapass tränade upp konditionen såpass bra att man ska orka springa en längre sträcka men det har banne mig hållt min kondition uppe så den hade inte ens försvunnit helt! Yippi! Så nu är det dags att köra igång på allvar, nu finns det inga undanflykter, nu är vägarna till för att springa härliga rundor på! Jag har ju som tur min mamma att springa med också så man slipper springa själv alla gånger, för hon springer ju Gbg-varvet varje år så för henne är det löpträning som är prio ett. Jag har aldrig varit intresserad av löpning förrän tills förra året typ, då började jag testa och insåg att det var faktiskt rätt skönt. och ju mer man klarar och ju bättre man presterar desto roligare blir det. Så det där med att "jag ska minsann aldrig springa Gbg-varvet!" kanske blir ändring på? :) Äsch, We´ll se bout that... :)

Idag ska jag träffa söta Carro en sväng. Tänkte vi skulle fått färga våra ögonfransar igen, och hoppas på bättre resultat denna gång :) Imorgon är det tjejmiddag och mys hela kvällen lång hos Carro, och jag ser fram emot det jättemycket! Skriver sen. Ciao!


Torsdag a la Våffeldagen

Yes, idag är det våffeldagen. När man var liten så var det en perfekt dag, för våfflor var ju inte helt fel att få till MIDDAG. Det är som lyxiga pannkakor ungefär, och jag menar, vilka barn älskar inte pannkakor? Våra föräldrar kallades till och med pannkaks-mamma och pannkaks-pappa när vi bodde i Biskop när vi var yngre. För var det något jag och min storebror skulle ha med oss på utflykt med skolan så var det just PANNKAKOR! Idag undrar jag lite varför, och om jag växt ifrån det där? Visst, jag kan tycka det är gott med pannkakor men möjligtvis en liten som efterrätt vid något speciellt tillfälle. Jag blir alldeles "deg-mätt" när jag äter pannkakor, och likaså med våfflor. Fastän jag tycker våfflor kan vara riktigt gott, men man blir så sur för man orkar ju bara äta en eller max två (och då är man ju sprängfärdig!) och sen är hela nöjet över. Jag som aldrig brukar bli så "deg-mätt" (som jag så fint vill kalla det :)) har lite svårt för den känslan, men idag blir det nog till att göra en eller två våfflor ändå, vet någon annan i detta hushåll som räknar med våfflor till middag så får väl ställa upp ;)

Idag skulle det bli bra väder, med ca 10 grader. Vet ju inte hur varmt det är ute, men det är molnigt. Men man kan dock skymta en blå himmel under molnen, så förhoppningsvis så försvinner molnen så man kan gå ut och gotta sig i solen. Jag längtar efter att få bara sitta och sola, njuta av varma strålar i ansiktet och på kroppen, då njuter man nog till fullo. Men som sagt, nu är det inte långt kvar tills vi kan göra det... Det ska bli så underbart!

Har inte planerat in något idag heller. Känner mig så lat och så utvilad! Det är bra med lite ledighet ibland, och nu fattar jag inte hur man kunde tycka att påsklov och jullov och alla andra korta lov förr gick så fort och att de var för korta. För jag tycker att jag redan har varit ledig mer än jag behövt, fast samtidigt så är det skönt att veta att jag är det ett par dagar till! Får väl se hur det blir nästa vecka, torsdag-söndag, för jag börjar ju min praktik på tisdag och jag vet inte alls hur det fungerar med röda dagar och liknande med högskole-praktik? Någon som vet? För vi ska ju jobba 30h/v och isåfall blir det ju bara tisdag och onsdag för min del, och det är ju lite lite. Fast jag hoppas verkligen jag är ledig på torsdag, för då är det fiskepremiär på havsöring! Vi får väl bara hoppas på bra väder också så man kan åka.. Men jag minns förra året vi var iväg på fiskepremiären 1 april, vi åker alltid jättetidigt på morgonen, så jag brukar ha på mig jeans och sen ett par mysbyxor över för att inte frysa. Men förra året blev det så varmt att jag fram på förmiddagen kunde lägga mig på klipporna och sola... (Det var dåligt med fisk så jag gav upp för solens skull!). Men nu är jag bra sugen på lite färsk fisk... Speciellt en regnbåge. Men det får vänta till 1a maj, då det är fiskepremiär i sjöarna. Men då får man alltid massa fisk, direkt. Det är riktigt roligt :)

Enough talkin, nu ska jag göra lite nytta!


Ett dröm inlägg...

Okej, här kommer lite bilder på hur det ser ut i mina tankar just nu.... Tänk, om ett par månader så är det på riktigt! Ge mig sommar!


Jag har denna härliga utsikt (Rörtången)...


Denna härliga spf på hela min kropp och luktar så härligt av sommar....


Himlen ovanför är vackert blå med en stark sol som bränner mig härligt på kroppen så jag snart behöver ta ett dopp för att svalka mig...


Denna är på högsta volym med massa skön musik som får mig att kunna ligga och njuta i all evighet...

Och självklart, för att göra min dag perfekt så....


Står dessa framför mig och skriker efter att bli uppätna!

Så tittar jag ut och ser att molnen blivit ljusare och det regnar inte... Nu blir det nog dags för en promenix tillsammans med mina drömmar om som-som-sommaren! :)

Rainy day

Idag var det lite segare att gå upp än vanligt. Undra varför? jag som studsar upp innan åtta nuförtiden, låg och slumrade fram till tio i åtta och tänkte "nej nu får jag gå upp, annars kommer jag somna om till senare och vara dödstrött hela dagen". Så jag gick upp. Och det hjälpte med lite frukost, då piggnade jag till! Det är regningt idag också, men tänkte nog faktiskt trotsa regnet och ta mig en lång promenad idag. Blev ju ingen träning igår tyvärr, hann inte hem innan den började för vi var på kalas och firade världens bästa morbror. Hela släkten var där och det var så mysigt och härligt. Alla är helt underbara och jag är så glad att dem finns i mitt liv, allihop! BIG LOVE TO U!

Jaha, vad ska man hitta på mer än att promenera idag då? Jag behöver få tvättat. När jag var nere sist och skulle tvätta var det upptaget, sedan har jag inte haft tid att gå ner. Så får fixa det idag, kan inte dra på det, då finns det inga rena kläder kvar till slut :) Nejdå, så allvarligt är det inte men jag hatar när tvättkorgen blir överfull och knappt går att stänga locket. Då är det bättre att tvätta INNAN det sker. Inte sant?

Jag har börjat komma in på inredning igen.. Herregud vad mina intressen går upp och ner känner jag! :) Ibland kan inredningssidan av mig ligga i lä ett tag, men nu jäklar.. Nu kollar jag runt massvis, och får så himla många idéer.. Det är förmodligen alla vårnyhter som får mig att sukta efter att pyssla och ha mig, för det är ju så himla härligt med allt ljust och färglatt och....allt! Jag har snöat in lite åt det lantliga hållet, eller, ska jag vara ärlig har jag lutat mig mer och mer åt det hållet ett bra tag nu men nu börjar jag nog trilla dit på riktigt märker jag. Lantligt och romantiskt. Det krockar lite med hur det ser ut här hemma just nu, för här är det lite mer stilrent som gäller för tillfället. Eller, stilrent med en personlig toutch, för jag MÅSTE ha färger bland allt vitt och svart. Grönt (ljus!) och turkost är mina favoriter i inredningssyfte tror jag.. Eller, det varierar en hel del det också! Men nu letar jag massa härliga inredningsbloggar, så har ni en eller vet någon bra så skriv till mig! Jag vill ha massa inspiration och trevlig läsning :)


By the way..

Nu när regnet öser ner ute så kom jag på att jag såg mitt allra första vårtecken igår! Jag såg fina snödroppar i en rabatt vid ett av husen här ute! Jag blev helt överlycklig och pekade på dem när jag och R gick till affären, han såg sådär intresserad ut och sa inte ett ljud... Han blev mest glad för att snön försvinner väldigt snabbt nu, men små söta vita blommor bryr han sig inte om. MEN det borde man göra nu, nu när man vill ha vår, grönt och massa blommor i alla dess färger! Ja jag vet, att nu är våren påväg, på riktigt! Och dessutom byter vi till sommartid i helgen. :) Nu närmar det sig med stormsteg.... :)




Mysväder

Ja, idag är det verkligen mysväder no1 ute! Det regnar och smattrar sådär mysigt på rutan och man känner att man helst av allt bara skulle vilja stanna inne hela dagen och krypa upp under en filt framför en film.. Men, jag kan inte sitta inne hela dagen, men som tur är så går jag lite efter mottot "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!" :) Så mina gummistövlar är sååå älskvärda en dag som denna! Tänk vad löjlig man var för bara ett par år sedan och tyckte att gummistövlar var det fulaste och töntigaste man kunde ta på sig i princip. Nu har det blivit mordernt. Den som skapade det modet måste blivit stenrik, men måste också varit sjukt smart! För jag menar, är det inte bara att skapa mode av sådant som egentligen är "nödvändiga" saker att ha på sig men som folk tycker är fult och löjligt? Och sen tycker jag dock att någon eller några enstaka personer kan ändra folks uppfattning vad det gäller olika kläder och skor, bara genom att säga att det är nytt mode. Jag har aldrig riktigt gått efter mode och har alltid haft min egna stil, för jag har svårt att börja tycka om saker som jag inte tyckt om innan. Dock har det ju hänt såklart, för med åren så förändras man ju och stilen ändras även hos en själv. Men ett stort exempel är dem jäkla foppa-tofflorna eller crockers som de också heter. Dem har jag lovat mig från första sekund jag såg dem (när man knappt visste vad tusan det var för något) att jag aldrig någonsin ska köpa. Och jag har hållt mitt ord. Alla får säga vad de vill, att de är sköna, bekväma och allt vad som sägs, men jag tycker att det är något utav det fulaste jag sett! Dem ser äckliga ut i mina ögon på något sätt. Vet inte hur jag ska förklara, men nej, usch, det är INTE min stil så långt ögat kan nå :)

När jag ser min nya header (som dock inte syns för mig i mozilla ännu?) så önskar jag att det var jag på den bilden just nu. Tänk att bara få sitta på en härlig strand, med turkost vatten och göra yoga ihop med vågornas brus. Att få andas och vara ett med luften och vinden. Att bara få vara och få känna naturen, livet, alldeles inpå kroppen, själen. Det där med yoga och meditation är något alldeles speciellt och det har kommit mig mycket varmt om hjärtat. Jag älskar att bara sätta mig ner, landa i nuet, och andas. Känna mig fullkomligt avslappnad och känna att jag har kontroll över situationen och livet. För när man stressar förbi alla dagar, som jag kan göra väldigt ofta, så är en stunds avkoppling så behövlig och bra. Och fördelen med att utöva yoga är att du sträcker på alla muskler, får en mycket bättre hållning och även tränar de inre musklerna och organen så att du ska ha en stark kropp inifrån. Det är svårt att förklara att du faktiskt tränar när du utövar yoga för någon som aldrig testat eller är skeptisk till det, men testar man ett par gånger så märker man skillnad väldigt fort. Det finns många övningar som jag vet att många gör vanligt i vardagen, som att sträcka ut på vissa sätt och så, och de vet inte ens om att det är en slags yoga-position! Men det är perfekt att använda sig av olika positioner och asanas (övningar) i vardagen! Ska se om jag kan slänga upp lite bra bilder på hur man gör enkla övningar, så ni får se! Kanske ni rentav redan gör vissa av övningarna utan att veta att det grundar sig i yogan? :)


Hm..

Suttit och pysslat lite med en ny design för fick helt plötsligt ett ryck att göra det... Så missat början av spårlöst! Jaja, ser ni det nya? Vad tycker ni? Borde jag ha kvar det eller var den förra bättre?

Avnjuter just nu...

.. en underbart god smoothie, efter en härlig träning! Smoothien är med turkisk yoghurt, banan, blåbär, mjölk och krusbär. Mumma! Åt faktiskt en knäckemacka med chili-keso också. Den är min nya favorit! Så nu står chili och feta/oliv keso i min kyl och bara skriker efter mig dygnet runt. Jag har blivit såld på keso! Och är inte det fantastiskt bra, med tanke på hur otroligt nyttigt och bra med protein det är? YES, pluspoäng där Cissi! ;)

Det var skönt med 2 timmar träning, dock blev jag besviken på sista timmen. Det var ett vanligt bas-gympa pass, och det kan man snacka vara ett baspass.. Andra bas ledare brukar ändå sätta ihop sina program så att de som vill träna lite intensivare kan göra det, men det gick inte lika bra på detta passet. Tråkigt, men jag fick iallafall rört på mig en timma extra vilket inte är fy skam. Hade jag inte stannat kvar så hade jag ju hamnat här eller framför tvn en hel timma tidigare, så några extra muskler blev nog tränade och några extra kalorier ville nog försvinna! Man ska inte klaga eller gnälla över det, för fick ju åtminstone träning i två timmar :)

Nu ska jag vila lite och kika runt här på nätet, sedan klockan nio kommer spårlöst som jag vägrar missa! Älskar verkligen det programmet, och det är ett av få program som verkligen trollbinder mig och får mig djupt rörd. Jag har aldrig gråtit till en film eller så, okej, har varit nära men aldrig så det kommer tårar men när jag tittar på spörlöst (av alla program!) så kan tårarna allt kännas inne i ögonen. Jag har undrat länge varför just på detta program, jag menar, extreme home makeover och alla andra program är ju minst lika rörande, eller? Men jag tror jag vet orsaken till just det med Spårlöst och det är nog för att min kusin var med i det för många år sedan och fann sin pappa, så det är väl att jag långt inne vet om att det verkligen är 100% på riktigt just det programmet, så därför kan jag reagera som jag gör. Jag har lite svårt för fejkade känslor, men däremot är jag en enorm känslomänniska för övrigt, och jag kan gråta väldigt lätt så det är absolut inte det! Det är nog bara att jag måste kunna veta att det är helt verkligt och att allt är på riktigt för att det ska beröra mig djupt. Men men, mina djupa tankar ställer till det för mig ibland, och kan få mig att vilja sväva iväg hur långt som helst när jag sitter här och skriver.. :) Så nu ska jag avsluta, kika runt lite och sedan skutta ner i sängen och mysa framför tvn!


Träningsdags!

Yes, nu är det snart dags för lite träning. Det ska bli skönt för jag har inte gjort så mycket idag, eller, inte gjort något alls nästan känns det som! Har gått runt hemma och småplockat lite, fick faktiskt städat i skåpet bland alla mina skolsaker också och slängt EN HEL DEL onödiga papper och skräp som jag inte förstår att jag kastat in där. Fick också rotat fram min kära Feng Shui bok för att få lite inspiration till allt rensa, eftersom det är boken Rensa i röran med Feng Shui som jag har. Fick faktiskt kollat lite i den hemskaste av de hemska garderoberna, och fick slängt bort lite onödig skit som ändå inte kan komma till användning, det blir värre sedan med allt man kan tänkas ge bort eller sälja, för då kan man lixom inte få bort det direkt utan då kommer det ligga där och skräpa tills man får bort det också. Det är det som stör mig. Men men, sånt är livet, har börjat nu iallafall, och det är det som är huvusaken. Inte sant?

Ska bli så superduper härligt med träning, så jag kommer köra två pass idag. Det blir två jympapass på raken, det är lika bra att ta två flugor i en smäll :) Så nu är det bara en halvtimma kvar tills första passet drar igång, och jag hoppas att min motivation stannar tills dess så jag är på topp och presterar 110!

Nu sätter jag på lite pepp-musik och kommer igång ordentligt! Later!

Uppdate efter helgen

Ja, jag har ju inte skrivit sen i lördags morse, så nu blir det en liten update om hur det var i lördags! Jag gick först bort till pappa och åt lite middag redan strax före fyra, eftersom vi skulle träffas vid åtta så skulle jag ju ha hunnit dö av hunger om jag inte hade ätit innan (jag måste äta regelbundet, annars blir jag dålig som jag kanske nämnt innan!). Så vi åt jättegod mat och drack lite gott vitt vin till, jag och pappa har blivit riktiga vindrickare så fort vi ses verkar det som? :) Sedan så satt vi på spotify och lyssnade på massa musik, b.la så visade han mig massa gammal musik som han lyssnade på när han var ung. Han blev chockad över att de flesta fanns med på spotify, och det blev jag med när jag såg att dem hette typ "grus i dojjan" och "fläsket brinner" eller vad det nu var.. haha! Men det är alltid lika roligt att vara hos min pappa, och vi skrattar alltid en hel del i varandras sällskap!
Efter detta så begav jag och Carro oss en sväng till söta Emelie, satt där och tjötade och jag flätade hennes hår innan vi skulle dra oss in till stan. Väl på restaurangen vi tänkt gå på, så får vi veta att det är fullbokat och många i kö så vi får kika efter något annat ställe att äta på. Det slutade på ett ställe som heter Södra Liden och ligger granne med PC. Det var helt okej, ett litet, mysigt ställe med bra priser på maten. De flesta åt oxfilé eftersom de hade något special-pris på den i lördags, men jag och Emma valde Skaldjurspasta, som var helt okej måste jag säga! :) Vi satt och snackade i flera timmar, och det kom tillbaka många gamla minnen som man glömt och vi hade hur roligt som helst! Men det var lite hemskt när Emma berättade att det faktiskt var 8 år sedan vi gick i sjuan, då gick det lixom upp för en på riktigt att det är verkligen längesedan vår "bästa" tonårstid var. Vi var alla överrens om att högstadiet lätt var den allra bästa tiden. Och det var den verkligen. Nåja, kvällen slutade vid tolv, då hade alla suttit och gäspat ikapp i ett par timmar redan, och insett att vi började bli gamla och tråkiga för det var bara tre av oss åtta som orkade gå ut och festa efteråt :)

Idag får vi se vad jag ska hitta på. Har funderat på lite olika, men måste få tvättat ordentligt så det blir väl att göra det strax så jag kommer igång. Måste skicka in en tenta också som ska vara inskickad idag, så jag inte glömmer av att göra det. Skriver kanske senare.


Lördag morgon, och ingen sol...

.. som jag hade trott det skulle vara. För dem har visat på vädret att det skulle bli fint väder idag, men tydligen inte. Jaja, sånt är livet :) Såg förut när jag stod och väntade på att mitt ägg skulle koka klart, att jösses vad mycket snön har smält bort nu! Nu går det undan alltså, så vem vet, snön kanske är borta snart ändå? Själv älskar jag ju snö, men nu vill nog de flesta ha vår och sommar, plus att snön är inte ens riktig snö längre, det är isigt, smutsigt och slaskigt! Det är ingen fin snö längre om man säger så :)

Yes, om en stund är det dags för lite skön yoga! Hoppas att det kommer många idag också, det är roligt att så många faktiskt tar sig dit en tidig lördagsmorgon. Men det är ett helt underbart sätt att starta dagen på om man frågar mig, man får både träning, smidighet och avslappning i ett enda pass! Helt perfekt. Sedan ska jag ta mig en skön promenad hem, får nog vila en stund under dagen också så jag inte blir allt för trött ikväll sen heller, har ju förmågan att somna hyffsat tidigt nuförtiden eftersom jag går upp ganska tidigt varje dag, och inte så kul om jag blir dödstrött när vi sitter och käkar eller så sen! :)


Här tar min fredag slut...

och klockan är halv tio. Känns perfekt att avsluta fredagen, sätta på solsidan, och vet att jag kommer somna innan det är slut men det gör absolut ingenting känner jag faktiskt just nu! Har precis kollat på filmen Precious. En väldigt stark, hemsk film. Men den är helt klart sevärd. Man får sig tankeställare när man ser sådana filmer, att man undrar hur folk kan klaga så mycket på sina liv, när man ser hur andra har det.. Det finns människor som lever så fruktansvärt, har det så tufft och jobbigt, så sitter vi här, med allt serverat, och kan med att gnälla över lite regn, snö, för mycket sol, lågkonjuktur m.m. m.m. listan kan ju göras hur lång som helst. Och där ute finns det faktiskt fortfarande unga flickor som könsstympas på ett brutalt sätt, våldtas av familjemedlemmar, tvingas bo på gatan eller inte ens har någon familj att vända sig till när man har problem eller bara vill dela ett minne med. Usch. Det är så tragiskt och jag önskar jag kunde hjälpa så många människor.. Därför har mina tankar det senaste lutat mer och mer åt att jag faktiskt på riktigt, skulle vilja åka ner som volontär till afrika eller något liknande. Jag har velat det i många år, men sen är det alltid saker som stoppat mig, men nu har jag börjat tänka ett steg längre, och känna att om jag vill göra något sånt så är det ju rätt tid nu, när jag fortfarande är ung, inte har familj eller så. Det skulle vara en så bra erfarenhet att ta med sig resten av livet sedan, och jag tror man har väldigt stor nytta av att göra en sådan sak! Så jag ska allt fundera starkt på hur jag vill göra, men först måste jag ju veta hur det blir med det tredje året och om jag får läsa det direkt eller inte :) Så det får ligga på is lite.

Nej, back to real life. Nu ska jag skutta i säng och nana! Sleep tight my friends. Upp och hoppa tidigt imorgon bitti för att iväg och yoga. Love it!

Its friday...

... again! Som sagt så känns det som tiden bara rusar förbi, och jag är på topp idag. Var uppe vid halv åtta imorse, började träna mina rumpa/lår övningar, som för övrigt är SUPERBRA! Körde lite mage när jag ändå var i farten, sedan blev det frukost efter det och lite duschande och pysslande. En riktigt härlig morgon med andra ord :)

Har inte gjort så mycket annat nu under dagen. Just nu sitter jag och ska måla mina naglar, men har inte bestämt mig med vilken färg än, så har bara kört på ett lager med baslack beige än så länge, så får vi väl se om jag går till det gamla vanliga fransk manikyr som jag älskar att ha men faktiskt inte haft på ett bra tag nu (Annars gör jag alltid det nästan) eller om jag kör på mitt korall-färgade lack. Hm, vi får väl se vad det blir, något blir det iallafall! :)

Nåja, det är som sagt fredag. Vad ska man hitta på idag tro? Jag har planerat en slappisdag, bara vara hemma och mysa och se på film. Mina fredagar brukar se ut så numer, med tanke på att jag är uppe tidigt och studsar på lördagmornar när jag ska iväg till yogan. Det är faktiskt riktigt skönt att ha det så om jag ska vara ärlig, man har en ursäkt till att bara få ligga hemma och lata sig en hel fredag :) haha. Men imorgon däremot, då blir det inte att ligga hemma på latstidan. Då ska jag nämligen till stan och käka tillsammans med alla gamla tjejer från den gamla goda tiden! Eller, inte alla såklart, men många. Hela 10 brudar blir vi, och tycker det är så roligt att så många kunde komma! Så det ser jag fram emot jätte mycket, och är övertygad om att det kommer bli en helmysig kväll :) Fast för min del blir det ingen alkohol ALLS, och om de andra ska gå ut efteråt så följer jag nog inte med, dels för att jag är fattig som en kyrkråtta och dels för att jag är inne i någon slags "ta det lugnt och njut"-fas. Men sådana faser behöver man ibland också, inte sant?

När jag kollade mig i spegeln förut så tyckte jag att jag såg ett spöke. Ja, så blek känner jag mig nu! Så nu är det nog dags att testa brun-utan-sol cremen som jag vann av sötaste Jennie! Så kanske jag känner mig lite piggare och fräschare igen?!


Här är i början av sommaren, och där är jag JÄTTEBRUN om man jämför med nu.. Vill få färg! Ge mig sol och vår :)


Idag för exakt ett år sedan...

Så plåtade jag vackra, färgglada krokusar i SNÖFRIA rabatter! Tänk vilken skillnad det är vädermässigt från bara år till år... Man kan inte ens skymta rabatter eller blommor än, och det känns som det är ett tag till innan man kan skymta något färglatt och fint. För de gräsmattor man sett är inte en vacker syn.. Helt förstörda av all snö och allt vatten som blir när det smälter.. Vi får verkligen hoppas att allt grönt och fint återställer sig så vi får en fin grönska om ett par veckor! Men det är jag nästan säker på att vi får :)


Såhär såg det alltså ut för ett år sedan, idag. Tänk vad underbart om man hade fått se lite söta blommor?

 

Jaja, back to reality. Idag är det alldeles disigt ute, ser riktigt rått och kallt ut, men tydligen ska det vara upp mot en 7-9 plus idag och vad de säger på vädret så kommer det inte att bli minusgrader på nätterna ett par dagar framöver iallafall. Vi går nog mot rätt tider ändå, eller vad tror ni? :) Nästa helg ställer vi om klockorna också, får gå upp en timma tidigare, lagom tills jag ska börja min praktik.
Idag ska jag plugga, sedan har jag bestämt träff med min söta vän Carro senare mot kvällen. Ska bli trevligt att träffa henne och jag ska höra med henne om vi inte ska ta och färga ögonfransarna. Sist vi gjorde det blev det väl inte jättebra resultat, så tänkte vi får testa igen och se om vi lyckas bättre :D

Nej, nu ska jag sätta igång och plugga så jag slipper sitta för länge, för sedan ska jag nog rensa en del idag också, har blivit på riktigt rensar humör!

 

 


Rensa, rensa, rensa!

Jösses vad mycket skit man har överallt..Har rensat och gjort iordning bland alla mina kläder, fått slängt lite iallafall, det är alltid något! Har även rensat bland alla papper och bröte i lådorna i skrivbordet, fick slängt massor! av saker som jag inte ens fattar har lagts ner där.. Men det skyller jag faktiskt inte på mig själv! :) Nåväl, nu är det mycket bättre i lådorna, dock inte helt bra så som jag vill ha det, men det kan det inte bli när man har en till som faktiskt bestämmer vad som ska finnas och inte. Har tagit en paus nu, för det tar faktiskt en del energi att sitta och pilla och rensa, men än är jag inte helt klar för dagen. Måste rensa i skåpet i skrivbordet också, men där blir det lätt för det är mest mina skolsaker där så vet att det inte är så mycket att rensa ut, mer bara att ställa iordning och få allt på sin plats. Måste verkligen köpa lite mappar och pärmar och så nu märkte jag, har en hel del papper som bara ligger och skräpar och inte platsar någonstans. Det får bli nästa projekt när man får pengar.. För nu är jag fattig som en kyrkråtta!

Jag gillar ju Feng-Shui, en harmonisk inredningsstil. Den handlar mycket om att man ska rensa och inte ha massa onödiga, överflödiga saker hemma. Jag är urkass på det! Sparar hellre än att slänga, är för feg för att våga slänga saker. Tyvärr. Men försöker bli bättre på det och det går väl sakta men säkert framåt.. Med tanke på att jag hatar när det är övermöblerat och för mycket saker framme då jag tycker det känns så stökigt, så blir mina skåp och lådor lätt fulla eftersom jag har en hel del prylar. Men nu har jag börjat sommar-rensa och jag har lovat mig själv att jag ska slänga massa saker, ge bort en del och kanske till och med sälja lite på tradera? Beror på vad för saker jag lyckas hitta som jag vill bli av med :)

Nej, nu får jag sätta igång igen så jag blir klar idag, dumt att dra ut på det!


Its my lucky day, again!

Tro det eller ej, jag VANN! Jag vann tävlingen hos Merita! Ett presentkort på valfri butik på 500 kr! Jag är nog gladast i hela världen just nu känns det som åtminstone :) Jag valde självklart presentkort på H&M, eftersom de har så billiga kläder så får man lite mer för pengarna när man äntligen kommer kunna förnya lite i sin garderob! Tänk att det kan bli lite snygga vårkläder för min del ändå.. Ja, detta var en riktigt bra början på dagen, trots att det inte är soligt ute idag.

Har blivit träning både måndag och tisdag hittills. Känns fantastiskt skönt! Men just nu bara jag längtar till att börja springa, men det får bli asfaltslöpning om man ska börja redan nu, och det är jag väl sådär positiv till. Springer mycket hellre i ett spår som inte är asfalt, asfalten kan vara skadlig för benhinnor och knän och det är ju inte så kul om man skulle råka få problem med det! Men vi får väl se, jag har ju en mamma till (elit)löpare som ställer upp i Göteborgsvarvet varje år och är såååå duktig och hon har lovat att jag ska få hänga med henne ut nu när hon drar igång. Undra hur det ska gå? Jag skrattade och sa till min söta vän och träningsvän Emma att jag kommer väl få be henne säga till när vi sprungit halvvägs och vända där, för om jag springer med hela sträckan så kommer jag väl inte orka tillbaka hem sen! :) Det är alltid jobbigt i början när man drar igång med löpandet, trots att man har muskler och kondition så blir det något helt annat för kroppen och en helt ny ansträngning. Men vadå, man ska utsätta sig själv för utmaningar för att lyckas komma någonstans! Inte sant?


Snart så är våren och sommaren här, och man kan springa utan jacka, i solen och grönskan.. Me like!


Time for bed!

Klockan är tjugo i nio, och jag är riktigt trött. Fast är väl inte så konstigt när jag är uppe och studsar (självmant!) redan innan sju på morgonen. Fast det är rätt skönt om jag ska vara ärlig, man har hela dagen framför sig och kan ta det lugnare på morgonen. Idag har jag hunnit göra lite saker iallafall, tog lite ledigt från pluggandet idag så blir en lång heldag imorgon istället i Stenungsund med söta Pernilla! Vi är så effektiva när vi pluggar ihop att vi lär komma en bra bit på vägen imorgon.. Känns skönt! Har hunnit ta en härlig promenad i solen med min lilla Emma, har även städat och tvättat och självklart tränat! Det var riktigt härligt, ser redan fram emot ett skönt pass imorgon igen!

Det verkar som det ska bli sol imorgon också, så underbart! Men sedan visar dem regn onsdag, torsdag och fredag, inte lika roligt kanske. Men det behövs väl det också? Eller, faktiskt inte med tanke på allt vatten som kommer nu när snön smälter.. Har hört att gräsmattorna kommer ruttna, det är ju sådär kul?! Jaja, det blir nog en grön och fin sommar ändå ska vi se :)

Nu ska jag skutta i säng och somna som en prinsessa! Sleep tight everyone!


Ny vecka, nya tag

Då var det måndag. Igen. Någon mer än jag som tycker dagarna, veckorna och månaderna bara rusar förbi? Känns inte alls som det var längesen det var nytt år och januari. Nu är det helt plötsligt slutet av mars strax.. Och snart påsk! Påsk förknippar jag med riktiga vårkänslor, jag och en kompis pratade om det häromdagen, om att vi kan bara minnas att det varit soligt och vår-varmt varje påsk om man ser tillbaka. Undra om det stämmer, eller om vi faktiskt bara minns de som varit varma och soliga? Visst, det är förmodligen det sistnämnda men jag får ändå en känsla av att påsken faktiskt brukar vara bra. Rätta mig om jag har fel!

Suttit och beskådat den fina blåa himlen, som de flesta mornar det senaste. Tänk vad lite sol och molnfri himmel kan göra med en! Man blir pigg (och jag har fått någon konstig sjukdom eftersom jag vaknar supertidigt varje dag.. Utan att ställa en klocka!) och glad. Jag önskar att fler människor kunde bli lite mer positiva, uppskatta det vi faktiskt har och framför allt, vara glad för andras skull! Jag vet att alla möter människor som mer lutar åt det negativa hållet, alltid ska komma med dumma kommentarer om det gått bra för någon annan eller gnälla över helt onödiga saker. Ett exempel är att så fruktansvärt många alltid ska klaga på vädret. Det spelar inte ens någon roll om det är soligt och varmt, för då kommer folk att klaga på att det är för varmt. Men när det regnar så hör man mycket dystra miner, och visst, jag håller med om att regn inte är det bästa vädret MEN istället för att gå runt och tänka negativa tankar om hur jobbigt det är så kan man tänka positivt och försöka se det positiva i det hela! Enligt mig är det den lättaste saken i världen, att vakna, se att det regnar, och tänka "Oj, vad mysigt med lite regn, nu kan man kura upp sig i soffan med en filt och lyssna på regnet mot rutan.." Istället för "Fyfan, så regnar det igen. Jävla skit väder! Åh vad jobbigt, nu är hela min dag förstörd!".
Kan ni se skillnaden? Det är bara två små tankar som kan förändra hela ens dag. Så sätt igång och tänk positiva tankar! Det gör skillnad, och folk i er omgivning kommer också att märka skillnad och de kommer också bli gladare utav ert positiva tänk! :)

Nu ska jag sluta babbla på om mina "djupa" tankar :) Back to reality en stund. Har en individuell skriftlig hemtenta kvar att göra, sen finjustera rapporten lite och när det är klart så har jag inget mer att göra tills praktiken börjar vecka tretton! Känns fantastiskt bra att jag lyckats ta mig igenom dessa tuffa månaderna med kriminologi. Ser fram emot praktiken jättemycket, och är övertygad om att de fem veckorna kommer springa förbi ännu fortare än vad det gjort hittills. Så dags att sätta igång och titta lite på vad jag ska få gjort idag, och inte sitta här och drömma!


Söndag

Oj, såg precis att inlägget jag skrev nyss om tävligen blev jättekonstigt med länken.. Jaja, ni kommer ju iallafall in på den och ser vad det är, det är ju huvudsaken! Får kolla sedan vad jag lyckades göra för konstigheter! :)

Idag är det söndag, och lika fint väder som igår! Yogan var helt underbar, det kom många motionärer igår också, jätteroligt! Tog mig en promenad hem till pappa och åt frukost med dem (snarare lunch för min del) sedan hjälpte jag pappa att sy en gardin och plocka undan lite i bokhyllan eftersom han har förmågan att ställa upp lite för mycket saker! :) Till sist åkte jag och pappa och handlade, jag var miljövänlig och pantade alla hundra flaskor vi hade här hemma och resulterade i nästan 100 kr, men vem glömde att lämna den i kassan om inte jag? Haha. Här är man duktig så glömmer man av det två sekunder senare. Jaja, den håller ju till nästa gång man handlar iallfall! Kvällen blev lugn och skön, så som jag gillar kvällar bäst. Vi kollade på paranormal activity och det är en helt klart sevärd film! Det var längesen jag såg en skräckfilm som verkligen gjorde att man satt som på nålar och rös i hela kroppen... Ja jag är jättenöjd med filmen så ni som är skräckfilms fantaster och gillar lite övernaturliga saker borde, eller måste se den!

Kollade bara röstningen på melodifestivalen. Tycker det var bra att Anna vann! Vad tycker ni? Visst fanns det flera stycken som var bra, men jag gillar Annas speciella röst och tror hon har en ganska bra chans med den! Återstår väl att se..

Nu till idag, härliga soliga söndag! Jag ska se om jag får raggat upp någon vän som vill ta en promenad med mig, annars får jag gå ut själv för ut måste jag! Måste röra på mig, för denna veckan blev det ju som sagt bara yoga som träning för min del, skolan tar upp för mycket tid vissa veckor. Sedan ikväll ska jag göra något jag längtat länge på! Jag ska gå på bio med min söta, underbara lilla kusin! Vi ska se Alice i underlandet 3D och den filmen passar perfekt då min lilla tjej också heter Alice! :) Ska bli jätteroligt och jag har väntat på denna dagen, då hon blivit tillräckligt stor för att vi ska kunna hitta på lite roliga saker. Så jag kommer nog få världens mysigaste kväll!




Färgerna på denna bild gör mig så förväntansfull! Känns som den kommer vara riktigt bra gjord :)


Tävling!

Okej, nu har jag väl blivit alldeles tokig och tror att jag ska lyckas vinna fler tävlingar... För är faktiskt med i en till nu! Dock känner jag att min tur inte kan vara med mig en gång till, då skulle det väl vara ett mirakel, men vadå, det är ju värt ett försök och det är en riktigt bra tävling!

Tävlingen finns här : http://unwrittenletter.blogg.se/2010/march/tavling.html?_tmp=178adb23a7f0c5b95f5a95e4a6c07b90f3d39d5e

Man skulle skriva vad som gör en lycklig, och lycka för mig är när jag kan göra andra människor glada och nöjda över sin tillvaro. För visst smittar lycka av sig när man ser det i andras ögon? :)

Vinsten är ett presentkort på 500.- vilket är helt perfekt för min del! Så nu får vi väl bara vänta och se :)



Underbara lördagsmorgon!

Klockan är just nu kvar i nio, lördagen den 13 mars. Och jag känner mig pigg, (kanske för att jag somnade klockan nio igår kväll?) glad och alldeles vårrusig! Solen skiner, snön smälter och jag känner våren komma sakta, sakta.
Ska strax iväg på yoga, och det är helt underbart att träna när solen skiner in genom fönstrena och man vet att när passet är slut och lugnet infunnit sig så ska man ta en promenad hem i solen! :)

Nu hinner jag inte skriva längre, för nu måste jag ner och öppna lokalen för alla härliga motionärer!

:-)

Har turen kommit till mig???

Vet ni vad? Detta är ju inte riktigt KLOKT! Först så vann jag Söta Jennies bloggtävling där jag fick en Brun-utan-sol creme som kan användas både i ansiktet och på kroppen! Det var min allra första tävling att vinna, så blev helt överlycklig att jag ÄNTLIGEN kunde få vinna något jag också. Men, inte nog med det, så såg jag nyss ett mail på min facebook om att jag vunnit en tävling till! På samma vecka! Jag vann en tävling på facebook, en hårstylingsprodukt som ska ge håret volym så det håller hela dagen, och jag hoppas verkligen att det ska fungera på mitt glansiga, raka, platta hår... Men nu återstår det att se :D


Som ni ser är märket Disp CORE på produkten jag vann, och visst har man hört att det är ett bra märke iaf!

Så, nu ska glada Cissi inte bry sig om att det är gråmulet ute idag, för nu blev det en bra dag ändå! Imorgon blir det Yoga som vanligt, och jag riktigt längtar för det har inte blivit ett enda träningspass för min del denna veckan hittills... Fy! Jag känner mig riktigt kass när jag tänker på det, men det är tyvärr så när man är student, ibland så hinns inte träning med när man är i skolan sena dagar och kommer hem vrålhungrig och trött! Så det får tas igen nästa vecka, för så fort jag gjort klart hemtentan idag och en annan hemtenta i början av nästa vecka, så blir jag ledig i två veckor nästan! Känns underbart. Sedan drar min praktik igång. Jag längtar. Snart sötnosar, så är våren och sommaren äntligen här!


Oj, uppdatering mitt i allt..

.. Kaos! Eller, det är inte så extremt farligt som det låter, tack och lov! Har bara så himla mycket i skolan nu, suttit med tre rapportskrivningar samtidigt, som ska examineras muntligt nästa vecka. Då har vi fyra seminarium, på tre dagar. Hur är det möjligt att man kan trycka in så mycket på så få dagar? Jag hade inte varit det minsta nervös om dem hade tagit en sak för sig, men nu, nu ska vi ha olika grejer redan samma dag, så jag kommer förmodligen blanda ihop massa saker och göra fel! Det är två olika riskbedömningar, en för framtida våld och en för framtida partnervåld. Dessa ska vi kunna hålla isär på seminarierna, och vi har märkt bara vi pratat om dem att vi blandat ihop dem.. Hmm, hur ska detta gå? Som tur är så ska jag till Pernilla lördag-söndag och plugga massvis, så förhoppningsvis sätter det sig, någorlunda! För omexaminationen är inte förrän i slutet av Juni. Vägrar åka tillbaka till skolan då för att göra en omex. Det känns ju sådär faktiskt. Så det är bara att kämpa de sista dagarna här nu och hoppas på det bästa!

De senaste dagarna har jag funnit min nya energi igen. Den har legat i lä ett bra tag, faktiskt en månad eller två, tja, sen året startade nästan känns det som. Jag har varit väldigt glad och tyckt om all snö som kommit såklart, men det har med andra saker som gjort att min positiva energi legat nere för vila. Men nu känns det som den är påväg uppåt igen, så jag kanske kan börja känna mig som mig själv igen? Solen har lyst hela denna veckan, klarblå himmel och jag har vaknat vid åtta av mig själv, innan klockan ringt bara för att solen lyser in så härligt. Jag har drömt mig bort till sommaren flera gånger de senaste dagarna.. Drömt om havet, om grillning, om mysiga promenader, om uteserveringar och allt vad sommaren innebär.. Tänk, snart är vi faktiskt där! Det är inte så långt kvar som det kan kännas när man ser snö och minusgrader ute. Januari och Februari har försvunnit snabbt tycker jag, och mars-april lär gå lika fort, eftersom jag har min praktik hela april! Sen är vi där...
Underbara Maj!

Detta är i slottskogen en härlig vårdag. Oj, vad jag längtar dit!


Detta är en av de absolut bästa platserna på jorden, och denna synen är en av de absolut bästa; Klippor, sol, hav, människor som bara njuter och mår bra! Svensk sommar kan ju faktiskt vara underbar.. Inte sant? :)

Nej, nu får jag väl sluta drömma mig bort och komma tillbaka till verkligheten :) Ska städa lite, sedan prata med Pernilla och se vad vi ska plugga idag, sedan vill jag ut och ta en härlig promenad! Väntar på att frosten ska försvinna från träden, det är nog kallare ute idag... Men i solen är det varmt och man kan känna våren sakta, sakta... Nu drömmer jag igen. Ska försöka uppdatera lite bättre nu när jag fått positiv energi, för då har jag kanske lite roligare saker att skriva om och tipsa och dela med mig av! För nu är det kost och träning på hög nivå som gäller för min del.

xoxo

RSS 2.0