Goodmorning!

Sovit gott? Det har iallafall jag. Sovit som en stock inatt. Gud så skönt och så utvilad jag känner mig! Drog mig en timma i sängen innan jag gick upp, ännu härligare att man kan göra så innan jobbet. Börjar ju inte förrän 9.30, 45 minuter kvar :) Igår efter jobbet träffade jag upp min finaste vän Em så gick vi en promenad runt Älvängen och fick tjötat ikapp. Hon är för underbar! Tänk att jag får lov att ha så fina vänner omkring mig! Ca 1 timmes promenad blev det, jätteskönt med både promenad på morgonen och kvällen igår, eftersom jag inte kommer hinna med någon varken morgon eller kväll idag. Funderade på att gå upp tidigare och ta en morgonpromenad idag innan jobbet men det får nog bli imorgon istället. Ville sova ut lite så jag är pigg ikväll, är nämligen bjudna på fest hos någon jag inte alls känner så följer med dit en stund och ser om det är något intressant folk att lära känna! :) Imorgon erbjöd jag mig att jobba dubbelt så kanske blir halv tio till kvart över nio, go söndag, eller inte. Men har fått lite minustid denna vecka eftersom många 6 timmarspass fallit på mig så sa att jag ville få lite plustimmar igen. Woops så blir det isåfall 3 timmar plus imorgon och då är jag snart ikapp det jag tappat. Vill ju jobba upp så jag ligger en del på plus nu innan sommaren sätter igång så man kan ta lite kortare pass när det fina vädret är och alla andra är lediga :) Skönt va? Nej, dags att göra sig iordning det sista och sedan åka till jobbet. Ha en grym lördag!

Älskar att spela basket ute på sommaren med fina vännerna Daniel och Sanja!

En av två

elloo! En av två saker blev gjorda förut, och det blev inte som det brukar. Alltså, jag brukar ju ta städningen först och sen isåfall skippa ut och ta mig en runda. Idag bidde det tvärtom och oj vad nöjd jag känner mig! Det stökiga skiter jag i nu, det kan man ta en annan dag, att ta en lång promenad på runt milen, längs med Göta älv i strålande sol och klarblå himmel kändes helt fantastiskt! Lite löpning blev det mellan varven, så liiiite intervall kan man kanske kalla det. Tycker om att öka pulsen mellan varven när jag är ute och powerwalkar, det är ju ändå plushöjningen som gör att konditionen blir mycket bättre. Nu sitter jag och hade egentligen tänkt gå ut och sätta mig i trädgården här nere men det satt lite grannar där redan på alla stolar så jag gick upp igen och får fixa lite med mat nu innan jag ska åka till jobbet om en timma. Lika bra att förbereda :)
Så det är väl bara att försöka släppa datorn och göra lite mer nytta... Fastän jag inte har lust för fem öre egentligen. Jaja, får rycka upp mig och sätta igång! Hörs när vi hörs!

Får allt hålla ut

Så var det fredag, men det tänker jag inte på. Är ju min jobbhelg och jobbar kväll idag, hela dagen både imorgon och på söndag så jag ser det som mitt i veckan, känns lite lättare då. :) Solen kom fram tillslut igår men då blev det ändå ingen grym powerwalk, jag drog till pappas jobb och tvättade bilen med mitt nya glans-schampo jag fick köpt sedan åkte jag ner till stan och handlade två saker till ur Emma.S serien, nattcreme och ett serum. Synd bara att en jävla finne ploppat upp i pannan lägligt och bra - hormonerna som är igång, så får väl vara glad att det i princip bara är någon gång i månaden på sin höjd det ploppar upp sån skit i ansiktet. Åkte även till min favorit skoaffär som har öppet för sommarsäsongen nu, fick dock inte köpt mig några snygga klackskor jag var ute efter, men fick med mig ett par sjukt söta, vita skor hem som jag också hade varit på jakt efter. Billiga som attans var dem också! Sedan blev det att åka hem och testa en klänning mamma hade fått av sin arbetskollega och jag blev kär. Mamma gillade den men jag vet att hon knappt kommer använda den så sa till henne att jag kommer sno den vilken dag som helst, så är det bättre hon lånar den av mig när hon får för sig att använda den, för jag kommer ha den massor i sommar - garanterat! :) Det är perfekt att ha en mamma med samma storlek som en själv, oftast. Det är ju inte lika roligt när man är och shoppar och det bara finns ett av något som båda verkligen vill ha, men låna går ju alltid som sagt :)

Här är skorna jag fick köpt. Inte riktigt min stil men nu fick det bli det. Älskar dem!

Nu tänker jag försöka komma igång och städa lite. Sedan vill jag hinna ut i solen innan jag ska åka och jobba. Är på ett av mina favoritställen ikväll så ser faktiskt fram emot att åka till jobbet för har inte varit där på ett litet tag nu. Fasen vad kul mitt jobb är ändå! Åka runt och vara på olika ställen jämt, lära känna massvis med folk och bli lika välkommen varje gång man kommer. Att jobba heltid i en flexpool verkar passa mig som handen i handsken, tiden har bara sprungit fram för snart är min provanställning redan över. På söndag går jag in i min månad 5 redan - tiden går fort när man har roligt? Inte sant? :)

Leker kurragömma

Goodmorning! Just nu leker jag kurragömma med solen förstår ni, jag har bara tröttnat leta så väntar på att han ska tröttna och komma fram. Det gör han nog snart ;) Är ledig idag, min enda lediga dag denna veckan, men har haft goa arbetspass hittills och imorgon är ett bra också så det är bara lördag och söndag som man får försöka stå ut lite extra innan lediga måndag kommer!
Fick igår bekräftat för mig att jag VERKLIGEN ser ut som Pippi nu på våren. Emmas underbara dotter på tre år och jag satt och mös i soffan framför Lotta på Bråkmakargatan så tittar hon på mig en stund och frågar "Cissi, varför har du sånna prickar som pippi på näsan?" Kunde inte hålla mig för skratt för den söta kommentaren och fick ju säga att jag får sånna prickar nu på våren när jag är ute i solen. Sedan var hon också snabb på att tillägga att hon tycker jag har söta ögon, den goingen :)
Ska vänta en stund till på att solen kommer fram för är grymt sugen på att ut och ta en låååång promenad/powerwalk. Men då vill jag faktiskt ge solen en chans att dyka upp först för SMHI visar strålande sol under dagen idag så enligt mig måste det stämma. Punkt. Funderar på att åka iväg någonstans och promenera, se lite nytt och gå lite nya vägar. Får leta lite på nätet tror jag så jag vet hur långt jag går sen isåfall... Blev ingen träning eller promenad alls igår, uscha vad jag känner mig lat nuförtiden. Blir ingen träning alls och jag segar ut med kortet på sportlife hela tiden sjukt nog. Nästa vecka är jag ledig lite mer så då måste jag få tummen ur. Är träningssugen så in i norden och friskis är slut för säsongen denna vecka... Ja ni märker ju själva att vi inte har som ett vanligt friskisgym. En säsong som tar slut, löjligt! Ikväll blir det iallafall terminens sista yoga - och det med en gästspelare i mitten.. Ska bli så spännande! :) Hoppas jag lär mig många nya positioner och knep ikväll. Hörs nog sen.

ThethingIlovemost





Bilderna får tala för sig själva. Jag och världens bästa pappa!

Lyckan inom dig

Puuh, tillbaka efter en timme och cirka en mils powerwalk med några intervaller för pulsens skull. Nu väntar jag på att mitt ägg ska bli klart så jag kan få i mig frukost, snacka om att vara hungrig! :)
Tänkte bara slänga in lite enkla saker man kan tänka på för att känna sig mer glad och lycklig;
Det första och viktigaste enligt mig, som jag själv har svårt för, är att sluta jämföra dig själv med andra! Det kommer ALLTID att finnas människor som är snyggare, smartare, hälsosammare än du. Se istället till att hitta just dina positiva egenskaper och lär dig älska dig själv precis som den du är!
Gamla och nya problem blir aldrig lättare för att du ältar dem, när du gått igenom dem så lägg dem bakom dig.
Njut av alla goda ögonblick i ditt liv, skriv ner minnen du tycker extra mycket om och ta fram och läs stunder du känner dig nere - på så sätt kan du uppleva minnet igen.
Ta hand om dig genom att göra saker som får dig att må bra, slappna av, umgås med familj och vänner och locka till skratt!
Att göra gott för andra värmer hjärtat så det är bara att sätta igång att berömma och göra goda gärningar för andra så kommer du själv att höjas utav det också.
Och sist men inte minst, investera tid och energi för dina vänner. Vänner är en väldigt viktig sak i livet och det är lätt att lägga för lite tid och energi på dem i perioder. Så sätt igång att lyckoboosta dig själv genom dessa enkla knep, det tänker iallafall jag göra! Och äta frukost nu förstås :)

Får väl passa på

Jaha, så visar dem helt plötsligt att det ska bli molnigt idag när jag är ledig fram till 15. Typiskt! Dock är det hyffsat okej ute nu ser det ut som, disigt och solen lyser allt litegrann så jag tänker passa på att ge mig ut på en riktig långtur nu med powerwalk! En halv liter vatten och en kopp kaffe finns i min mage, ingenting annat. Tänker testa det som alla grymma fitnessmänniskor säger fungerar; att kaffe sätter igång förbränningen och att det funkar bra med bara kaffe i magen till powerwalk eftersom det inte kräver lika mycket energi av kroppen som löpning eller annan träning. Vi får väl se hur det verkar, får försöka komma igång med det ett tag bara för att se någon skillnad isåfall så vi får väl se hur jag lyckas :) Träningen har varit under all kritik det senaste, jag vet vad det handlar om och jag bara måste ta mig råd och tid att köpa ett kort på sportlife snarast. Friskis har jag tröttnat på helt, inte ledarna som har underbara pass, och inte heller själva friskis&svettis i sig utan hur föreningen är just nu och hur det fungerar. Jag tycker det står still, man jobbar inte speciellt mycket för den yngre publiken och jag känner att jag inte kan utvecklas ett dugg där längre. Så blir det väl. Så nu behöver jag byta gym och komma igång ordentligt! Shakea ass med andra ord! :)
En annan sak som jag ska ta mig råd till är att införskaffa Rollerblades! Japp, ni läste rätt, jag och R har pratat i flera dagar om att vi måste köpa det snart, lika sugna båda två på att börja åka igen. Jag är livrädd, inte åkt på säkert 10 år (herregud vad gammal jag låter när jag säger så!) men hoppas det är samma sak som att lära sig cykla? Det får bli att köpa lite skydd också så jag slipper trasiga knän, händer och armbågar i början. Men oj vad kul komplement till alla promenader och löprundor. Jag är sååå sugen på att dra på mig ett par blades och ut och åka hur långt som helst, åka på nya ställen och bara njuta! Nu gäller det ju också att vädret håller i sig, men jag har som mål att när sommaren lider mot sitt slut ska jag ha åkt massvis med rolerblades och vara en riktig blades-prinsessa! Den ni! :) Nu har jag ett mål till... Det är bra med mål, det motiverar en, det vet ni va? :)
Dags att ta på träningskläder, tejpa en blåsig häl och ge sig ut. Skriver nog sen, har lite lyckotips på G!

Man är glad idag

Hej på er! Idag är jag faktiskt väldigt glad, alltså över att jag inte drack en droppe alkohol igår och vaknade pigg och inte bakis idag. Hade hur mysigt som helst hos min farmor - åt alldeles för mycket som vanligt och blev jätteseg på hemvägen. Kvällen blev långt ifrån vad som planerades, slutade med att min sötaste Em kom hit en sväng så satt vi i soffan och gäspade ikapp, tjötade lite skit och sedan drog hon hem för att sova och jag la mig. Kunde ju haft en mycket roligare kväll men det var rätt skönt att inte ut och härja när jag ändå var så seg hela jag. Idag ska jag försöka vara ute i solen MASSOR, blev inte mycket ute igår eftersom vi var hos farmor och dem bor i lägenhet så idag ska jag passa på ordentligt. Inte bränna mig bara, måtta får det vara :) Veckan som kommer blir det mycket jobb igen, hela helgen och hela veckan. Ledig torsdag bara tror jag. Men det får gå, veckan går väl lika fort som vanligt! Snart ska jag ändå åka iväg till Bovallstrand med mina fina kusiner och syskon en helg. Längtar sååå! :) Nej, nu tänker jag inte fortsätta skriva på mitt tråkiga inlägg... Återkommer med något roligare istället!

Långfredag som måste gå fort

Morrn på er gullisar! Hur har ni det? Här är allt bra. Ställde klockan på sju idag fastän jag inte börjar förrän halv tio, behöver komma upp i tid och samtidigt hinna göra en del saker innan jobbet så jag slipper känna stress efter jobbet. Är man en morgonmänniska så är man :)
Igår åkte jag ju iväg med finaste Em och kollade fotboll en sväng. Jag var inte ett dugg inne i matchen, är alltid roligare att kolla när det är mer folk man känner som spelar, igår var det inte det. Men det var mycket trevligt ändå, soligt och härligt tills den gick ner bakom berget och vi började frysa. Bara att bege sig hemåt med andra ord. Hemma slängde jag i en inpackning i håret, en sån med färg-pigment i så jag skulle ljusa upp mina slingor lite. Efter det satte jag igång mitt "nya projekt", haha, vaxning av benen! Är chockad över att jag inte alls fick ont när jag vaxade, det gick hur bra som helst. Alltså nu menar jag fick inte ont ALLS, och jag var livrädd i början för att jag minns att det gjorde ont sist jag gjorde det som var ett par år sen om jag minns rätt. Jag kanske bara har blivit ett proffs sådär över en natt? Eller så var det för jag grundade och gick igenom lite tips inför en bra vaxning. Tvättade benen noga innan, skrubbade dem, såg till att håret var 5 mm långt, det ska ju vara minst 5 mm långt för att man ska få med håren men samtidigt ska de helst inte vara mycket längre än 5 mm heller så jag tog fram trimmern, satte den på 6 mm och körde över benen - woilla! nu blev håret exakt 6 mm :) Tog det lugnt och sansat, det tog lååång tid, säkert en och en halv timma allt som allt men det var det helt klart värt! Jag kommer fortsätta med vaxningen nu tror jag, bort men rakhyvlar som förstör min hy så mycket. Vaxning i längden gör att hårtillväxten kan minska en del, men det bästa är ändå att det växer ut mycket mjukare hårstrån efter en vaxning än vad det gör efter rakning. Och behöver jag ens säga att det tar ett par veckor för håret att växa ut igen efter vaxning, till skillnad från rakning som håren kan komma tillbaks på en dag eller två om man har otur!
Brukar ni vaxa benen? Jag tänkte faktiskt vara fräck och ge mig på armhålorna snart också... Det är jag däremot liiiite mer rädd för! Någon som testat? Ni kommenterar verkligen aldrig, fastän jag ser att jag har en hel del besökare varje dag. Tråkmånsar! :)

Detta vax använde jag mig utav denna gång. Måste ge det ett riktigt bra betyg! Billigt också, 90:- och jag använde ca halva burken till båda benen, och då snålade jag inte med vaxet om man säger så. :)


Nej, nu är det dags för mig att sätta igång med morgonens sysslor innan jobbet kallar. Ha en fantastisk dag - jag tänker hoppas att denna långfredag ska gå fort, iallafall fram till sex så jag får åka hem från jobbet.. Härligt att man ser när man ska åka hem från jobbet redan innan man kommit dit! CIAO!



Skärtorsdag

Undra varför det heter så? Har aldrig brytt mig om att kolla upp det så jag får väl fortsätta undra.. :) Vilken dag! Det blir bara varmare och varmare för varje dag nu, och jag veeet att jag tjatar om vädret hela tiden, men är det inte helt underbart?! Idag är det svensk sommar hos oss, har gått i tofflor och kortärmat hela eftermiddagen utan att ens vara nära till att frysa. Fönstret nervevat på bilen. DÅ är det varmt ute, för jag är väldigt frusen av mig... :)
Är glad att jag kunde ta på mig sandaler idag, för gissa vad? Mina nya löparskor som jag promenerat i de två senaste dagarna har gett mig världens fetaste blåsa på ena hälen.. Kan inte ha skor som sitter över hälen, då kan jag inte gå. Fattar inte hur jag kunde få sån blåsa nu, fick inte det när jag använde skorna i början? Men men, det är väl bara att vänta med att ta på dem tills blåsan blivit bättre antar jag.. Suck! Tur att det är påskhelg och jag inte planerat några proffsiga löprundor de närmsta tre dagarna :) Är riktigt avundsjuk på alla som gått hem från jobbet idag och ska vara ledig fyra dagar, för mig blir det jobb imorgon också - 9.30-18. Sedan får jag vara lite ledig, lördag och söndag! Jobbar man i vården finns inget som heter röda dagar, det vet ni va? ;)
Sitter just nu och väntar på att min babe Em ska ringa och säga vart hennes buss är så jag kan hämta upp henne. Vi tänkte åka och kolla på fotboll ute i det underbara vädret och bara mysa! Det är detta jag längtat efter så länge nu, att bara kunna vara ute och umgås och göra massa saker - både viktiga och oviktiga. ÄNTLIGEN är tiden här. Oj vad jag ska njuta! Jag hoppas verkligen ni gör det också! Kanske lyckas ta ett kort eller två också, vem vet? ;) Nu ska iaf min älskade rosa keps på och jag göra mig iordning för att sticka. Ha en riktigt go skärtorsdag och ta en kall öl eller ett glas vin för mig också! Själv får man ju vänta till imorgon kväll och inte ens då kan det bli mer än ett glas isåfall, ska upp och köra bil 10 mil tidigt lördag morgon till min älskade farmor och farfar! :)

Warm!

Jesus, vad varm jag blev! Är precis tillbaka efter en riktigt go promenad såhär på förmiddagen. Blev cirka 6 km, eftersom jag skulle ner till torget och handla lite vax så jag kan pina mina ben i dagarna! :) Tog t-shirt och jacka, i början gick det bra med jackan på men på tillbaka vägen höll jag på att svettas ihjäl. Solen kom fram mer under dis-molnen plus att det blir ju varmare ju längre in på dagen vi kommer. Riktigt gött är det! Idag är andra dagen det varit promenad på schemat - nu när vädret kommit blir man dubbelt så sugen på att ut och röra på sig i vårvädret. Nu ska jag stretcha lite = några yoga-övningar, sedan duscha, äta lite snabb lunch om jag hinner och sedan åka till jobbet för att vara där till halv tio ikväll. Ha en go dag i vårvärmen sötisar!

Im in looove

Och riktigt jävla in love också, i våren alltså! Tänk vad väder och klimat egentligen kan göra med en, helt sanslöst. Men jag klagar inte, snarare tvärtom, njuter till fullo och bara suktar efter mer värme, mer sol och mer tid tillsammans med dem jag älskar allra mest! :) Har ni, lixom jag, sett att blommor och blad slagit ut på 2 sekunder? Helt plötsligt är skogen fylld med vitsippor och mitt fina påskris jag tog in igår var redan knoppat och idag är det fullt med neon-gröna små, små blad på! LYCKA! Och ännu mer lycka är det för att jag vet att jag har världens bästa familj och vänner, jag har fått bevisat för mig vilka som verkligen finns där för mig när det verkligen behövs. Jag och min bästa barndomsvän och syster, som var som en tvillingsyster för mig under hela mellan och högstadiet har hittat tillbaka till varandra och det är nog det jag är mest glad för just nu. Under gymnasiet gick vi lite olika vägar eftersom jag skaffade pojkvän, flyttade hemifrån och hade mina vänner och hon hade sina. Men så fort vi stött på varandra har det alltid känts som det var igår vi pratade och nu har hon världens finaste barn och vi har lika kul idag som för ett par år sedan! :)
Jag säger bara en sak, och det är vilken underbar sommar jag ska ha i år! Ni kan inte ana, detta ska bli den bästa sommaren på länge, det har jag bara bestämt. Förra året är som en dimma av grått moln, trots att jag vet att jag hade bra stunder förra året så minns jag inte dem speciellt bra, jag minns bara min sista tid med världens finaste morbror. Jag minns hur vi kämpade, hur han kämpade och hur livet bestod i att försöka äta, sova och sedan spendera så mycket tid sommöjligt på sjukhuset ihop med honom. Åh vad jag saknar dig! Du fattas oss verkligen, men du gav din energi och ditt liv till mig på ett sätt jag aldrig haft energi och liv innan. Jag vill leva livet nu, innan det är försent. Annars har jag alltid varit en planera-tjej som ska ha allt planerat långt fram, inte speciellt impulsiv men nu försöker jag ändra på allt sånt. MER impulsivitet, mer göra sina drömmar och mer tänka på sig själv före alla andra! Det behövs, att vara lite ego behöver faktiskt inte vara något dumt eller något som skadar andra - bara man vet hur man ska bete sig och hantera sin egoism. Det vet ni va? Ni måste vara lite ego ibland för att få bättre självkänsla och tycka om er själva lite extra. Det där med att unna sig något när man verkligen vill ha det, eller att vara bestämd med vad man vill och låta andra tycka lite som de vill om saken. De som älskar dig och bryr sig stöttar dig oavsett, det kan jag garantera! Så gör någonting för dig själv i helgen, var riktigt egoistisk eller bry dig om dig själv som man kan säga för att det ska låta bättre - det betyder samma sak ändå. Jag ska vara lite egoistisk på lördag när jag är hos min farmor, för jag ska krama henne några gånger extra, bara för att jag ska må bra och då blir ju hon glad på köpet! Win-win situation :) Love it!




Denna bild tog jag när jag och pappa var och fiskade sist i Björlanda. Det var inte så mörkt som kortet visar, det var disigt ute bara, så solen gav väl en knepig reflektion. MEN jag måste säga det åter igen - jag trivs så bäst vid havet! En vacker dag vaknar jag med denna syn varje morgon, så är det bara. Punkt.




Test och tips

Tänkte faktiskt skriva ett litet inlägg om en ny produkt på marknaden som jag börjat testa. Jag är ju väldigt känslig för hudvårdsprodukter, lyckas ALDRIG hitta någon som fungerar för mig till 100% och har testat alla billiga, alla dyra och alla däremellan ungefär. Nu sist så köpte jag en ny serie när jag fick min ansiktsbehandling, då rekommenderade terapeuten mig Exuviance - den har varit bra för min hud men ändå tycker jag inte den ger mig tillräcklig fukt alla gånger. Den är superskön och fungerar inte den jag nu ska berätta om går jag lätt tillbaka till Exuviance, den är väldigt dyr men iallafall bästa resultatet jag hittills fått - och då har jag som sagt testat MÅNGA.
Emma.S är en ny serie av Emma Wiklund, ni har säkert hört talas om den? Det var lite av en slump att jag kom i kontakt med serien, en jättego försäljare på Åhlens ställde sig och visade, instruerade och skickade med söta små prover för min och min älsklings Ems skull. Det första hon visade och lät oss testa på plats var Emma.S Face mist, som jag alltid varit intresserad av att testa. Face mist är ju en spray du sprayar i ansiktet under dagen för att återfukta lite extra och motverka torr och stram hud. Den köpte jag direkt, utan att blinka. Har använt den flitigt varje dag och den är gudomlig! Man kan använda den över smink, vilket gör den ännu mer perfekt. Den luktar otroligt gott, friskar upp huden och gör huden sååååå otroligt len. Jag kommer bli en riktig missbrukare av denna produkt, var så säker! Inte nog med det, priserna är humana priser, face misten ligger på 129:- vilket jag anser vara väldigt billigt. Igår när vi var i stan så köpte jag även en dagcréme, stod i valet och kvalet om jag skulle köpa en anti-aging med spf 15 eller en som ska ge extra fukt och näring åt huden utan spf. Jag valde den sista, dels för att jag vet att jag behöver extra fukt och näring, dels för att jag ville testa den först för jag kommer säkert gå över till alla anti-aging produkterna så småningom ändå (man ska faktiskt börja i tid om man vill ha resultat!). Så nu är jag alltså på jakt efter en spf créme till ansiktet eftersom det är ett måste nu när våren och sommaren kommer. Är livrädd för att köpa en ren sån créme bara, vet att många är preparerade med massa konstiga ämnen som irriterar min hy. Så vet inte riktigt hur jag ska göra. Blir nog en tripp in på apoteket och se vad dem har att erbjuda mig. Men som sagt, dagcrémen betalde jag 229:- för, också billigt måste jag säga. Varför jag inte köpt rengöring och nattcréme ännu är för jag inte är klar med min exuviance där, och den ska få ta slut så börjar jag sakta med Emma.S och avslutar sakta med exuviance - vill inte veta av någon stor hudreaktion inte!
Vi fick även med oss ett prov på en peeling-produkt av Emma.S. Det är ingen peeling med korn i - YES var min första tanke. Min hy klarar inte av affärernas alla hemska peeling-produkter för ansiktet som bara river upp huden och sägs ska används en gång i veckan. Fy vad elakt att skriva så bara för att sälja mer! Ni vet väl att man ska använda det max en gång i månaden? Huden i ansiktet är alldeles för känslig för att peelas sönder en gång i veckan med onaturliga små korn. Denna peeling är en enzym-peeling som du lägger på som en mask i ansiktet i en minut. Viktigt att det är max en minut eftersom det är lite starkare ämnen som arbetar. Det kan sticka och svida lite men det gör ju alla enzym-behandlingar och jag har faktiskt inte känt av det märkbart. MEN vad len huden blir! Den passar perfekt till min känsliga hy, var orolig eftersom det är starka ämnen som får bort döda hudceller men oj så mycket bättre än att riva med massa korn på ytan. Rekommenderar verkligen peelingen till alla, oavsett hudtyp. Helt enkelt tror jag Emma.S kommer slå igenom stort nu i sommar. Konstigt vore det annars. Men för mig handlar även yttre vård om välbefinnande och hälsa. Mår du bra inuti strålar det ut men du kan ändå behöva hjälpa till det yttre för att du ska stråla inåt. Känner du dig snygg blir du snygg - simple as that!

Face Mist



Dagcréme


Enzym-peeling

Hemsidan till Emma Wiklund och hennes prodkuter hittar ni HÄR. Produkterna säljs enbart på Åhlens än sålänge. Jag hoppas typ Kicks och sådana ställen också kommer få in dem, men det får dem säkert.
(Detta är inte ett sponsrat eller reklam-inlägg, utan helt och hållet min nöjda recension!)

Inspiration: FUNNEN

Heeej solstrålar! Allt väl? Här känns det superduper just nu. TROTS kass träningsperiod som varit. Solen skiner, graderna stiger för var dag och jag riktigt känner våren och sommaren gömma sig runt knuten.. Igår blev en dag på stan, självklart åt jag den godaste Chicken Fajitas du kan hitta i Göteborg - ett måste när man sitter på en uteservering för första gången på året. Kanske ska nämna att det var på Hard Rock Café, för er som blir nyfikna :) Ännu bättre blev dagen när jag på håll hörde indianer stå och spela panflöjt, då rusade mitt hjärta och jag bara kände att när jag väl kommer till Peru så kommer dem få slita i mig för att jag ska åka med hem igen!
Nu vet ni att bästa medicinen mot nästan allt är att vara ute och njuta av våren! Själv är jag ledig idag, det står att det ska bli 16 grader så jag funderar på att packa picknick-väska och dra iväg för att njuta av den friska luften hela dagen. Man får ju passa på. Ska försöka komma iväg på en riktig lång-promenad idag också, bäst att köra en sån först innan jag tar tag i löpningen, jag har varit för kass. Men det är bara att ta nya tag, det är aldrig för sent för förändring och några små bakåtsteg gör absolut ingenting, det vet ni va? Det är bara att kämpa på ännu hårdare så man kommer framåt igen. Så kommer det alltid fungera i livet, och de där bakåtstegen gör en faktiskt starkare tro det eller ej. Dem ger en erfarenheter som vi behöver för att kunna utvecklas och förändras som människor. Det är jätteviktigt att man har mål att kämpa mot - och man trillar alltid bak en bit ibland, det hör livet till. Så misströsta aldrig och känn er sämre pga. ett par steg bakåt, tänk på hur många steg framåt ni faktiskt tar hela tiden! Dem är ju många fler - och om dem inte är det kanske ni borde se över om ert mål är realistiskt och varför ni faller bakåt mer än framåt. (Jag vet att jag kan få det låta så enkelt MEN det är faktiskt inte så svårt som man kan tro! Jag lovar)

Snart är det dags att spendera lite helger och lediga dagar här... Falkenberg oh yes!

Kass inspiration..

Fasen vilken svacka jag har nu då.. Hej förresten! Ni märker mitt dåliga bloggande, jag vill inte in och skriva tråkiga inlägg varje dag om vad jag gjort under dagen, mesta består ju faktiskt ändå i jobb och jag berättar inget om mitt jobb främst pga tystnadsplikt och annat. Så så roligt ska vi inte ha det! :-) gör ett inlägg via telefonen, så har ingen aning om hur det kommer se ut för er när ni läser. Ett litet test med andra ord! :-) träningen har också varit under all kritik, har i princip inte tränat bra på tre veckor nu.. Vad händer? Dags att sätta igång lilla cissi igen, energin tog tillfälligt slut samtidigt som våren ramlade in och fick mig vilja göra tusen andra saker än att träna. Så är det ju. Jag försöker acceptera svackorna trots att jag egentligen hatar dom och får kasst självförtroende direkt när jag inte är på topp. Men, därför blir det träning idag - torsdag då gäller skivstång och yoga. Skönt. Träningsvärken lär finnas imorgon och lördag, helt klart. So long friends! :-)

Sugen...

Blir ett litet kvälls-inlägg - se och häpna! :) Fick gå tidigare från jobbet, skulle slutat om tio minuter - ibland har man det bra! Lugn och go kväll, behövdes för jag har varit jätte seg idag, fråga mig inte varför. Vädret kanske?
Köpte tidningen ToppHälsa häromdagen, och guess what? Dem gjorde reklam för en riktig tjej-löpfest i Paris, La Parisienne som är 6 km långt och har både start och mål vid självaste Eiffeltornet! Tänk att springa och ha så mycket saker att se på, massa nytt och fint, tänk vad lätt man hade sprungit! Jag blir såååååå sugen på detta... Ni anar inte! Detta är i början av september och jag hade så gärna velat göra detta... Känns bara som jag verkligen måste sätta igång med löpningen på allvar nu då, för visst klarar jag springa 6 km utan problem, men man vill ju ha riktigt bra kondis om man åker ända till Paris för att göra det! :) Faaan.. måste lyckas lura med mig någon, men frågan är vem? Tusan att mamma ska ha så ont i sin höft - så fort hon är hemma från Portugal ska jag TVINGA henne kolla upp vad det är så hon förhoppningsvis kan bli bra och börja springa igen. Hon älskar ju att springa. Henne hade jag kanske lyckats få med mig - då kan vi slå två flugor i en smäll - ett grymt Paris-lopp, grym shoppning, mamma&dotter-resa och framför allt något att träna och se fram emot under hela sommaren! Detta ska vi allt jobba på.... :)
Nu är det dags att göra sig iordning och krypa ner i sängen. Det är en lång dag imorgon innan jag får pusta ut och umgås med tjejerna. Men oj så mysigt vi ska ha det! Ha en underbar helg - jag jobbar ju så är inte säker på att det blir jättemycket uppdatering här. Men håll utkik, ser ju att det är en del som går in här dagligen nu - kul med nya besökare men förstår att ni vill ha något kul att läsa också, inte bara mitt tråk-tjöt om ingenting alls :) Natti natti!

I väntan på jobb

är sitter jag i väntan på att min arbetsdag ska börja. Den börjar sent idag, så sent som 15.30. Skönt faktiskt, men känns ändå lite konstigt för man går runt och är lite småstressad hela dagen innan man väl ska åka tycker jag, någon som har ett bra knep på hur man kan sluta stressa upp sig innan jobbet på kvällarna? :)
Sitter och funderar lite på vad jag behöver inhandla till morgondagen. Då kommer nämligen mina fina tjejer hit på middag, mys och övernattning! Det är Pernilla och Ellen, som jag pluggade på högskolan tillsammans med - helt underbara och är så otroligt glad att vi träffades! Dock ses vi alldeles för sällan ibland tycker jag, men med tre hektiska liv på tre olika håll är det svårt att hitta en dag som passar in alla. Så imorgon är det äntligen dags för lite catch up och vi lär väl prata i mun på varandra hela kvällen som vanligt... Men det gör absolut ingenting! :) Jag tänkte faktiskt slänga igång grillen, dem lovar sol imorgon också så det hoppas jag verkligen på. Entrecote med bulgurmix, tzatziki och en härlig sallad känns som en rätt som ska falla flickorna i smaken. Sätta igång infravärmen på altanen (som är inglasad), tända lite ljus, hämta lite filtar.. Så kommer vi kunna sitta där i evigheter! :)
Oj vad jag har sommar-längtan nu alltså. Det är inte klokt vad man kan längta så mycket efter en årstid. Idag har jag haft en extra stor längtan om att bli brun, just nu är jag verkligen blek som ett spöke - och det bokstavligen! Självklart visar dem 15 grader och sol både lördag och söndag, och gissa vem som har sin jobb-helg? Hoppas jag får en bra tur på lördag, gärna en kväll faktiskt så jag har lite ledig tid under förmiddagen och dagen. Jag vill ju ut och fiska! Premiären gav mersmak måste jag säga.. Och sammanlagt på 2 gånger har jag fått 4 fina öringar som tyvärr varit för små för att vara godkända - men att få fisk är alltid roligt, hoppas dem äter upp sig snart!
Så mycket intressant hade jag att skriva idag :) Nu ska jag pilla lite med mitt schema för veckan så jag ser hur jag jobbar, sedan åker jag nog ner och handlar lite inför imorgon så jag slipper det imorgon. Ha en go onsdag sötnosar!

Jag vill bli brun... Och ska be Sanja slinga mitt hår snart, börjar bli så mörk?! Jag som är en blondie... Tänker inte bli mörkhårig såhär på äldre dar!

Intressant studie

Godmorgon! Idag känner jag mig lite bättre, dricker en gigantisk kopp med te just nu, druckit ett glas Pauluns superjuice till frukosten, knaprat halstabletter och använt mina magiska oljor för att slippa bli mer förkyld. HOPPAS nu att det verkligen går åt rätt håll och blir bättre, så jag inte får ett bakslag imorgon eller så.
Har läst lite om en ny studie som gjorts, väldigt intressant. Jag är ju som några kanske redan märkt, väldigt intresserad av vad dem kommer fram till i olika forskningar och då speciellt när det handlar om hur vi kan påverkas redan som foster, vad gener och miljö har för roll för ens uppväxt, personlighet och framtida person. Det finns jättemycket att klura på i dem frågorna men här har man gjort en studie i Australien på möss, som tydligen är väldigt lika människor eftersom många studier gjorts på möss först. Man har iallafall kollat just kostvanor under graviditet och amning och jag blir inte förvånad när jag läser resultatet - det visar sig att äter mamman skräpmat under graviditet och amning så väljer barnet hellre skräpmat när han/hon börjar äta själv sedan. Detta känns ganska självklart för mig, jag tror det spelar stor roll vad vår mamma äter när vi ligger i magen. Men det som förvånar mig lite är att forskarna kom fram till att skräpmaten mamman äter leder till förändringar i fosterhjärnornas belöningssystem - det vill säga att den onyttiga kosten höjde nivåerna av "må bra ämnen" i hjärnan redan innan barnen börjat äta själva. DET tycker jag känns oroväckande. Detta gör också att jag verkligen kommer tänka mig för när jag är gravid, mer än jag tänkt nu innan. Kan man hjälpa sitt barn att inte ha cravings efter onyttig kost så är det en självklarhet för mig att man hjälper till med det. Något av det värsta jag vet är när jag ser överviktiga föräldrar gå in på en snabbmats-restaurang med sina små barn, som kanske redan hunnit börja se lite överviktiga ut. Det är för mig obegripligt hur man som förälder, speciellt om man själv redan har problem med vikten, kan utsätta sina barn för samma fara. Men även här är det ju hjärnan som spelar ett spratt, jag skulle ju aldrig skälla ut någon som gjorde så såklart, för jag vet att det sitter djupt inom dessa personer, dem vet inte själva vad dem gör för fel. Dem har ett beroende som överförs till barnen - tråkigt nog.
Nej, med detta inlägget vill jag bara säga att vi kan göra mer för att förebygga övervikt och fetma! Och med förebygga menas såklart jobba för att det aldrig ska behöva gå så långt att det blir övervikt eller fetma. Jag kommer nog bli en sträng mamma i avseendet när det gäller kosten, men det struntar jag i, mina barn kommer må bra utav det när dem blir större, det vet jag. Ni som har barn som läser bloggen, hur gör ni? Hur tänker ni i denna fråga? Hade varit kul att veta om någon tänker som mig eller tänker helt annorlunda :)

Kost är mitt intresseämne eftersom Anorexi är något jag vill arbeta med när jag blir stor! :)

Ooops..

Nu vart det otroligt dött här. Men jag har en del att skylla på. Men tråkigt är det, att man inte får inspiration eller tid att skriva lite roliga inlägg. Har haft en riktigt seg vecka, ingen träning, halsen gör ont, har ont i kroppen och tvingar mig att inte bli sjuk - det har hittills stannat på en bra nivå men är orolig att jag ska falla ner i feber-träsket... Har ätit väldigt dåligt det senaste också och blev äckligt förvånad när jag ställde mig på vågen först i lördags (när jag hade ätit bra tiden innan) och sedan igen på tisdag (när jag hade ätit riktigt kasst och inte mycket alls) och såg att den visade 4 kg mindre... VAFAN? Jag vill inte tappa massa i vikt, underhudsfettet får gärna försvinna, men inga muskler. Vad hände? Bara för jag åt dåligt i fyra dagar? Vägde mig igen idag och den visade dryga ett kg upp så kanske är på rätt spår igen. Jag har inte varit nere på så låg vikt på väldigt länge som den visade i tisdags, undra vad det kan bero på? Dåligt matintag plus sjukdom i kroppen? Dags att skärpa sig extra nu med andra ord - vill inte veta av att kroppen äter ner mig till en pinne, muskulös och hälsosam kropp ska det ju vara! :)
Hoppas ni haft en bättre vecka än mig! Och så tar vi nya tag veckan som kommer. Hoppas innerligt mitt halsont är borta imorgon när jag vaknar, har träningsabstinens till tusen. Men träna med halsont är ett big NO NO, så det är bara att gilla läget. En positiv sak är att dem visar minst 10 grader varje dag denna veckan i princip, yay, vår på ingång mina vänner! Nu ska jag kila ner och se hur det går för tvätten, underbart med tvättmaskin i huset - för denna veckan är jag nämligen hus-passare och bor i villa. Det är också underbart må ni tro :) Lovar att försöka skriva mer inlägg denna vecka men har min "helvetes-vecka" på jobbet så jobbar alla dagar utan fredag så var inte allt för på mig om att uppdatera, men jag klurar på ett riktigt ego-boost-inlägg snart... Det behöver vi nu inför våren! :)

Vann SPA i Lysekil - Är riktigt sugen på att dra dit snart igen. Kanske kan tvinga med min mamma?



RSS 2.0