Kanske var dumt men nåja

Hej på er! För nu säger jag verkligen er, fått en hel del besökare ser jag - trots kass uppdatering. Vill ni veta varför? Jag har knåpat med en ny blogg, behövde förändring och renovering och kände att denna är lite väl utsliten så det var dags att testa något nytt. Hänger ni på dit istället? Helt färsk och ny, kommer dyka upp både det ena och det andra där men nu fokuserar jag mycket på drömmar och mål i livet - intressant ämne för mig... Träning och mat och pyssel och sånt kommer komma som här, jag har inte förändrat mig själv bara för det är en ny blogg på G :) Tar dock inte bort denna, kommer säkert vilja återuppliva här igen men det får bli när lusten faller sig på..
Välkomna till To my goal!
Så ses vi väl där :)

Woop woop!

Tjenixen! Haft en go helg? Det har jag! I fredagskväll drog vi till kinan och åt med goda vänner, i lördags blev det liseberg med samma vänner och en hel dag som var otroligt rolig, avslutade med grillning hos pappa och ett par öl på ett bonne-ställe här i kommunen. Men trevligt var det och ångrar inte att jag var lite seg hela söndagen :) Idag blev det löpning som sköts fram från igår, och vi bättrade oss med 2.10 minuter på rundan. BRA jobbat säger jag, först till mig själv som kände mig död idag också, sen till mamma som gick upp kl 3 inatt för att köra till Landvetter och sedan jobbat hela dagen och sist men inte minst till min lillebror som aldrig löptränat i hela sitt liv och orkar med i mitt och mammas tempo kanonbra. Det är sjukt mycket lättare att springa när man gör det med andra så det är tur att vi är igång alla tre nu. Vi har som mål att kunna springa utan tröja nästa sommar och stoltsera med snygga magar, tycker det är ett väldans bra mål :) Nu är det bara gymkortet som fattas som jag segar ut med som vanligt, men tror jag väntar till lönen kommer för jag är ingen som vill köra autogiro och sån skit, då ska allt betalas på en gång helst! Nåja, slut på det roliga och imorgon är det jobb igen. Fast fick det rätt soft imorgon också om jag får säga det, blir det som planerat jobbar ja 15.30-22 - HELT OKEJ för mig :) Börjar när alla andra åker hem från sina jobb dock men att jobba kväll är mysigt och ca 6 timmar är ingenting. Men i mitt jobb kan ju allt ändras så jag är alltid beredd på förändringar.
Förhoppningsvis blir det löpning på tordag igen, sen i helgen. Känner redan att jag börjar komma igång och få tillbaka motivationen, nu gäller det bara att jag börjar äta ordentligt igen. Äter alldeles för sällan och på kassa tider.. Det är väl en sak som är dum med mitt jobb. Får helt enkelt börja ta med mig så jag kan göra en proteinshake om det behövs när jag inte hinner ta rast vilket händer en del. Måste försöka äta var 4e timme ungefär, för att få igång lite förbränning och bli piggare. Vet ju själv vilken skillnad det gör, men också hur svårt det är att hålla när jag jobbar. Nåja, det ska nog gå med lite push och övning - ingenting är ju omöjligt :)

Komplimanger

Ni vet hur otroligt bra det känns att få komplimanger man verkligen vet personen i fråga menar. Jag försöker ofta bättra mig på att ge komplimanger, självklart ska det vara helt sanna, annars får det ju kvitta. Man lyfter upp folk genom komplimanger och goda små ord, det kan göra så att man glömmer bort de där hemska skavankerna man bara hatar hos sig själv och har man en bad hairday och någon ger en en komplimang så är inte håret så jäkla störande längre. Som ett exempel kan jag ta en komplimang jag fick igår om mina tänder. Var ute och tog ett par öl med ett gäng vänner, och får höra att jag borde vara med i någon tandkrämsreklam eller något pga mina otroligt fina och vita tänder. Skrattade först åt det som om det var ett skämt men mindes direkt att andra frågat om jag haft tandställning när jag var yngre och jag vet att jag har fina tänder och är glad över dem. Dock sköter jag ju dem extremt noga också, allt har sitt pris. Åter till ämnet, en sådan komplimang gör att man ler extra många gånger med tänderna den kvällen. Extra många får mitt leende helt utan anledning - bara för att jag blir glad. Glädje är ju som sagt väldigt smittsamt, vilket gör att en komplimang smittar av sig även till andra om du fått en. Ganska bra ändå va? Så börja att ge folk komplimanger - alla har nytta av det! OCH att tänka på i detta samband är att man aldrig ska vara avundsjuk på någon i ens närhet som lyckats eller gjort något du själv gärna velat klara - var glad för personen istället, det kommer ge dig själv bättre humör, bättre sjävlkänsla och kanske orken att själv göra det. Man ska aldrig tycka illa om någon bara för det finns en viss avund eller retsamhet i det hela - tycker svenskar kan vara riktigt kassa på att visa glädje för andra när det går bra! Från och med idag ska jag ge mer komplimanger och uppskatta andras glädje - är ni med mig?

Blää vad krångligt det ska vara...

Får hjärnkollaps tror jag. Sitter och funderar över min yrkes-framtid och blir helt matt. Har tidigare trott att om jag läser mitt tredje år på utbildningen jag gått så kan det likställas med socionomexamen, vilket det inte verkar kunna göra. Med detta framför mig betyder det att om jag vill bli psyko/KBT-terapeut MÅSTE jag först utbilda mig antligen till socionom eller läkare. Där är valet ganska enkelt. Läkare hade varit coolt men nej, det skulle jag aldrig klara. Då måste jag alltså läsa hela 7 terminer så jag kan kalla mig socionom. Här hade jag varit glad om det var slut och man bara kunde söka till psykoaterapeututbildningen. Icke. Efter socionomexamen måste jag läsa en grundläggande psykoterapiutbildning som är på ca 1 år. Under eller före grundläggande utbildning måste jag genomgå minst 50 timmar individualterapi hos leg. psykoterapeut eller 120 timmar i gruppterapi. När grundläggande utbildning är klar måste minst 2 år passera där jag arbetat på minst halvtid inom psykatrisk vård eller med psykosocialt arbete. Sedan ska man också kunna visa intyg på att man, samtidigt som själva huvud-utbildningen kommer ha deltidstjänstgöring med psykoteraeutiska arbetsuppgifter.
Kommer min dröm någonsin att bli sann? Det är skrämmande när det går upp för mig att en psykoterapeut alltså har högre rang än en läkare inom psykiatrin - jag trodde inte det innan. Har ändå läst på ganska bra tycker jag, men tydligen inte tillräckligt. Skulle jag klara att göra alla steg så kommer jag i princip att göra forskning och olika publikationer - det är en merit när man ska bli antagen såklart... Så hade varit bra om man hann göra något sånt INNAN själva utbildningen. Puuuh. Ger jag mig in i denna leken, så kommer jag få det tuffare än tuffast. Kommer få ändra så mycket i mitt liv och hur ska det gå med att skaffa familj och sånt som jag inte vill göra för sent i livet? Vet att jag klarar det, men vågar jag satsa hela mitt liv på ett kanske framtida yrke? Vill jag verkligen det så mycket att jag är beredd på detta? Jag vet inte.. Och det är just det jag får ta och fundera på innan vintern kommer, för då får jag ha en ansökan till socionomprogrammet inne isåfall... Tänka, tänka, tänka blir det...

Moorning

Godmorgon på er. Inatt sov jag gott, säkert tack vare löprundan igår :) Blir dock lika förvånad som vanligt, som jag skrev igår så har jag inte tränat alls på långt över en månad nu och inte fasen vaknar jag med träningsvärk för det? Känner INGENTING någonstans efter rundan igår, och jag måste erkänna att jag hoppas innerligt att det kommer lite känningar under dagen annars blir jag riktigt fundersam... Jag borde få träningsvärk, för jag fick allt lite mjölksyra i benen medan jag sprang igår, det var ju trots allt ett tag sedan sist. Kondition och muskler försvinner ju jättelätt när man inte tränar dem, så jag tycker allt att jag borde få träningsvärk men verkar ju inte bättre... Ni kanske tycker jag borde vara glad om jag slipper träningsvärken men sjuk som jag är så älskar jag just den värken! Då pushar jag mig ännu mer och känner mig glad för att träningen verkligen tagit där den ska - på söndag blir det garanterat utfall i sista hemske-backen bara för att locka fram lite värk dagarna efter :)
Dags att borsta tänderna och röra sig mot jobbet strax, börjar klockan 7 idag. Slutar 2 också, känns som en perfekt dag :) Att komma hem så tidigt en fredag är underbart - då hinner jag pyssla och städa i lugn och ro utan att känna att hela kvällen försvinner. För städa och pyssla här hemma är jag i stort behov av att göra, men är ännu mer sugen på att fixa och göra om... Har ett litet projekt på G som ska fixas i helgen tror jag, såga till några hyllor till köket närmare bestämt. För förvaring kan jag inte påstå att det är generöst med i en etta - då får man hitta på egna lösningar för det värsta jag vet är fullproppade skåp där man aldrig hittar någonting. Får väl sätta mig och leta igenom tips till en liten lägenhet och se om det kommit ut något nytt intressant att lägga på minnet.. För kommentarer är ni inte generösa med direkt så känns inte som en idé att ens fråga om ni har något värdefullt tips till mig! :)

I did it!!

Yes, jag fann mig själv och min motivation. Mår toppen nu, äter macka med stekt ägg, vattenmelon och dricker te. Vet ni varför? Belönar mig med detta goa efter en GRYM LÖPRUNDA! Yes, ni läste rätt. Cissi hittade sig själv efter en seg nap förut efter jobbet - trodde aldrig jag skulle komma iväg men tack vare att mamma och småbröderna skulle ut så blev jag ännu mer peppad. ca 4,6 km blev rundan på, helt okej att starta med med tanke på att jag legat helt på latsidan i över en månad nu. Vi tog det väldigt lugnt och fint i spåret, aldrig bra att ta ut sig för mkt nu de "första" gångerna igen. Däremot kände vi i slutet allihop att vi kunde tagit i bra mycket mer i början än vi gjorde. Nåja, nu har vi lärt oss det till nästa gång, söndag närmare bestämt. Yes, yes, yes. Fan vad lycklig jag blir så fort jag fått av med lite spring i benen - snacka om en bra drog det där med träning alltså :) Nu är det bara gymmet som fattas, överkroppen är verkligen inte i trim om man säger så.. Jag har alltid klena armar, nu är det katastrof. Men känner mig genast piggare efter bara en runda, så det ska nog gå att komma igång igen. MEN hörni, än är inte sommarn slut, jag avslutar med en liten glass (den är faktiskt väldigt liten) och ska titta på världens bästa Ernst nu. Trevlig kväll, imorgon är det äntligen fredag och jag har ledigt hela helgen och måndag! Så vi hörs väl snart igen.

Future love

Sommarregnet smattrar mot fönstret. Luften är alldeles ljummen trots sen kväll i juli.
Jag ser regndropparna beblanda sig med havet precis utanför, nu passar det bra med en liten båttur och ett glas rött.. Åker ut med båten och njuter av doften av sommar, regn och hav - njuter av harmonin och stillheten. Ser mitt vita, fina hus bli allt mindre medan det är dags att ta det där kvällsdoppet det var meningen att ta... Vattnet känns varmare än vanligt på grund av regnet - det blir sådär härligt kyligt när man kommer upp i båten igen. Tur att jag kan vira in mig i handduk och en stor, härlig filt. Åker tillbaka hem och ställer mig på altanen som vetter mot havet... Bara älskar att leva stunder som denna. Andas djupt och tar in varje doft, känsla och mening... Nu kan jag krypa ner i sängen och somna  som en prinsessa - allt jag gått igenom, allt jag stått ut med och allt jag kämpat så hårt med har äntligen givit mig belöning. Den bästa belöningen jag kunde få. Mitt alldeles egna, vita hus vid havet och all harmoni däromkring....



Det är väl en himlans tur att man har fantasi och kan drömma sig bort? Detta SKA bli verklighet en dag. Jag ska sitta och skriva såhär när det är så på riktigt. Just nu fantiserar jag bara... Drömmer om underbara dagar och nätter, om ett liv där jag trivs med allt omkring mig. Jag ska kämpa tills det blir så - jag är tjejen som aldrig någonsin ger upp förrän drömmen ligger i min hand! Godnatt på er sötisar. :) Ser att jag har fler besökare för varje dag nu, undra vilka ni är?








Dumma tankar?

Hej. Gör ett snabbis inlägg nu innan jag drar till jobbet. Skönt med kvällsjobb faktiskt, speciellt när man börjar två - hinner slappa hela förmiddagen, göra saker som ska göras osv. Såhär på sommaren är det inte alls jobbigt, värre på vintern när det är bäcksvart när man slutar. Fast samma är det ju visserligen om man jobbar tidigt, bäcksvart när man går upp.. :) Har börjat få riktig höstlängtan, det är bara början på juli! Vad är det för fel på mig? Jag längtar efter mysiga hemmakvällar, få inreda för hösten och slippa vara livrädd för alla äckliga kryp som kommer in nu när fönstrena måste stö öppna dygnet runt. Jag vill kunna ta på mig mina favorit raggisar som farmor stickat, gå i mina snygga stövlar, använda stickade tröjor och få se alla vackra färger hösten kommer med! Men nu har vi sommar.. Värme och idag sol, men känns som riktig åska i luften. Jag får väl helt enkelt acceptera att jag är en riktig höst/vinter tjej även om jag älskar att bada och sola. Nu ska jag försöka slå bort de dumma tankarna ett par veckor till, men tills dess tänker jag bara bjuda på ett par bilde som gör att ni förstår vad jag längtar efter....:)

Vadå vackert och alldeles underbart? :)

Plastikkirurgerna

Godkväll i sommarregnet :) Här sitter jag under filt med datorn i knät och tvn på tv4+ där plastikkirurgerna är. Intressant program tycker jag, jag tycker det är häftigt vad man lärt sig göra med människan egentligen. Kunna ändra och forma och få andra människor mer nöjda med sig själva. Ni vet ju hur mycket jag förespråkar att man ska älska sig själv för den man är och vara nöjd över att man finns till och glad över allt som förgyller ens dagar såsom vänner, familj, arbete, bostad, inkomst m.m. MEN att det finns en möjlighet till att förändra sig på det sätt man vill om man verkligen behöver tycker jag är fantastiskt. Föds man med en skada som påverkar ens utseende tycker jag det är självklart att man ska få genomgå en operation utan att möta negativa blickar. Detta är ett ämne man kan diskutera i all evighet, jag är nog både för och emot plastikkirurgi och kan nog inte bestämma mig vilken sida jag står på mest. Det enda jag är helt säker på är att jag är för allas åsikter om det, alla som vill operera sig får gärna göra det - jag är inte den som kommer med fördomar eller elaka tankar pga någons vilja att förändra sig. Jag tror de flesta funderat på operationer någon gång under sitt liv, speciellt tjejer som har så extremt mycket utseende-krav på sig, tyvärr måste jag tillägga. Jag har många gånger suktat efter att göra en bröstförstoring, samtidigt som jag intalat mig själv att jag förmodligen inte skulle bli mycket lyckligare om jag gjorde en. Kanske ger det försmak och man vill bara göra mer? Hittar man en sak man vill förändra lär man hitta fler. Kan skapa en ond cirkel om man inte är jävligt sträng mot sig själv och älskar sig själv redan INNAN ingreppet. Det tror jag är det viktigaste. Jag är väldigt noga med min ansiktshudvård varje dag, tvätt, serum och krämer morgon och kväll varje dag - när jag närmar mig 25 så kommer jag gå över till anti-aging krämer eftersom det är lönlöst att börja med dem innan. Min hudvårdskonsult som gjort ansiktsbehandlingarna på mig sa att hon var avundsjuk på oss unga som fått möjligheten att börja ta hand om vår hud redan såhär tidigt i livet. Vi hinner förebygga och vi vet risker och bra saker för vår hy och vår kropp, vi har fler förutsättningar för att förhindra åldrande och grå hy - då tänker jag iallafall göra det som krävs för att förhindra så gott det går! :) Återigen ska jag göra lite reklam för Emma.S hudvårdsprodukter som jag är helt såld på, för tillfället känns det som jag aldrig vill byta! Har ju haft problem med att hitta rätt produkter i flera år, lagt jag vet inte huuuur mycket pengar på detta... Alla svindyra märken som sägs göra underverk - Fan heller. Reklam, reklam, reklam. Dyra märken har mer pengar och kan därmed göra ännu mer övertygande reklam. Nåja, nu är jag nöjd och det känns bra. Använder ni någon ni är nöjd med? Alla har ju olika hudtyper och trivs med olika krämer. Hm, snacka om långt inlägg ni fick nu - men ville bara dela med mig av lite tankar om att vi måste ta hand om oss själva både in och  ut!



You´re poison

Helloo i stugorna! Här hamnade jag efter en dag med världens bästa Em i Bäckebol, såklart Ikea för massa inspiration och längtan... :) Hittade en soffa jag MÅSTE ha, ska bara fundera på om jag verkligen har råd eller ej med tanke på allt jag måste spara inför nästa års dröm-resa. Nåja, det löser sig nog - sa han som sket i Valhallabadet ;) (Okej, jag har äkta Göteborgshumor, just so you know).
Igårkväll slutade jag jobbet klockan nio och var sjukt sugen på en sommarkvälls-promenix. Sagt och gjort, fick med mig Em och vi tog oss en lång härlig promenad runt Älvängen. Hamnade på en skogsstig där det stod "Varning för älg!" och vi vände fort som tusan. Underbart med sommarkvällar tycker jag, men vi sa idag på Ikea att vi båda faktiskt längtar lite till hösten nu. Alla mysiga kvällar och mysiga höstkläder.. Alla underbara färger som blir ute och ja, som ni vet så är jag ju ett levande exemplar av mys. Tar nog en lång promenad ikväll också, känner att jag behöver röra på mig och komma ut i luften, skönt efter en dag med jobb. Ledig idag, jobbar onsdag-fredag och sedan ledig i helgen. Får se vad som hittas på. Måste bara ta mig tid att åka till sportlife också och förhandla fram ett bra kort så jag kan börja träna röven av mig igen. Saknar det så. Det som suger med friskis, dem har ju sommaruppehåll så nu blir det nog att bojkotta dem helt när jag intar sportlifes lokaler. Där kan jag träna när jag vill också, från 5 på morgonen - lovely! Måste bara hålla mig i skinnet så jag inte lägger mesta av min lediga tid på träningen, så livet består av jobb och träning. Kanske inte sååå kul. Men träning behövs och det gör mitt liv så mycket rikare - jag får dubbelt med energi och ork också. Och när jag tittar på bilden jag la in på Heidi Klum i ett tidigare inlägg blir jag ännu mer taggad. Faaan vad snygg kropp hon har! Jag blir så avundsjuk och så inspirerad. Det roliga är bara att jag är lite av en tvärtom-människa som ni kanske märker. Jag har mina tränings-narkomani-tider under höst/vinter istället för vår/sommar som de flesta annars har. Så för mig kan man kanske kalla christmas 2011 istället för beach? ;) Jaja, ska sluta babbla.. Nu ska jag sätta mig och kolla på korten från resan som jag fått hem, framkallade 100 bilder som ska in i album. Så pyssel på G!

Måste lägga in den igen bara för att.... Lite för tunna armar dock, men hon är ju en löp-tjej :)

Känns lite tungt

Jahopp. Det var den semestern det. Fasen vad fort tiden går när man har roligt! 2 veckor är över med ilfart. Men en vecka i underbara Grekland och mys hos farföräldrar och annat trevligt har ändå gjort mina två veckor helt fantastiska. Nu ska jag snart röra mig mot kvällens jobb, skönt att börja med 7 timmars kvällsjobb för att vara ledig imorgon OCH lördag söndag :) Kunde inte fått en bättre första vecka på jobbet. Men tänker inte ställa mig in på det riktiga allvaret än, det är ju trots allt fortfarande sommar och finns helger och lediga dagar att hitta på massvis med saker. Just nu planerar vi en helg med kräftskiva och skojigheter i Falkenberg hos mina morföräldrar som bor där under somrarna. Enda som gör att jag känner att semestern är slut är att latmasken i mig ska bort igen! Nu har jag vilat upp mig, nu får jag sätta igång att styrka upp mig igen också. Gödat mig själv med alldeles för mycket god mat och alkohol dessa två veckor, nu är jag redo för lite vardag igen i den bemärkelsen! :)

Mer inspirerande kändisar, tack!

Godmorgon! Idag är det minsann ingen sol, inget jag hänger läpp för direkt ändå. Regnet är mysigt idag tycker jag, vissa dagar behöver man mysväder också. Eller jag behöver det åtminstone - efter en vecka i 35-40 grader i skuggan är det på sin plats med regn och lite kyla så jag kan krypa in i tjocka tröjor och mysa! :)
Fick precis läsa att vackra Heidi Klum startat en träningsblogg för att inspirera andra till träning och ett hälsosammare liv! HURRA! Det är kändisarna som kan göra den stora skillnaden på dagens ideal - äntligen verkar dem börja förstå det genom att starta bloggar för att inspirera oss "dödliga" som avundas deras kroppar och livsstil många gånger. Jag är trött på size zero idealet där alla ska vara så smala som möjligt men tack och lov har vi tagit ett ganska stort kliv ifrån den trenden det senaste och istället prackas vi på av hälsosamma, tränade kroppar - me like! Det är så människan ska se ut, vi ska ha muskler för att orka med allt - tänk vad lat människan måste blivit på senare år. Helt sanslöst! Förr gick man flera mil om dagen när man inte hade bilar och bussar på samma sätt, det var den dagliga motionen. Man behövde inga gym. Man hade inte tusen olika snabbmats-restauranger inom 5 minuters räckhåll och man hade verkligen inte hemkörning! Man kunde äta bullar och kakor till kaffet - för dels var det hembakt dvs. utan massa äckliga tillsatser och dels så förbrände man det man åt. Sen så åt vi här i sverige en massa kolhydrater också, utan att få panik. Jäkla dieter som sätter sprätt i huvudet på alla. Nu har dem ju kommit fram till att Nordisk kost är fantastisk! Dem kommer komma fram till nya saker precis hela tiden, kommer aldrig ta slut. Men det är ni nog lika medvetna om som jag. Därför tänker jag slå ett slag för tallriksmodellen återigen, äta med måtta och ha blodsockret på en jämn nivå under dagen för att slippa fall och sockersug. Jag ska försöka börja baka eget bröd och göra så mycket som möjligt av min mat från grunden, jag tror att alla tillsatser vi äter idag är totalt onödiga och skadliga inne i kroppen. Efter Greklandsresan insåg jag värdet i mat som är lagad från grunden, och jag tänker anamma det där lite grann. Nu ska jag in och inspireras av Heidi - det kan ni också göra HÄR!

Snacka om hot mama!

RSS 2.0