Dagens pepp

På en del människor ser man verkligen det hälsosamma levnadsvanorna, att träningen får personen att må bra och att han/hon trivs med sig själv. Det är det alla ska sträva efter. Att trivas med sig själv och att ens val får en att må bra, inside-out. Man ser även på de som tar i för hårt, de som bara strävar efter en snygg kropp och kanske äter alldeles otroligt kasst - ansiktet lyser inte, lyckan syns inte i ögonen. Det gäller hela tiden att göra rätt val för en själv, alla är vi olika så vi kan aldrig jämföra oss med någon annan. Så lyssna inte allt för mycket på vad andra säger åt dig att göra och vad andra säger är bra att göra - Lyssna på DIN kropp och gör det DEN vill att du ska göra för bästa möjliga lycka!


Riktigt snygg och enligt mig ser hon riktigt hälsosam ut också

En del av mitt jobb

Vissa dagar blir det såhär. Som idag alltså. Här sitter jag nu, ätit frukost och gjort mig iordning för jobb - fastän jag inte alls vet vart jag ska eller när jag ska börja. Det är en del av mitt jobb, det är därför vi kallas FLEXpoolen - flexibelt arbete helt enkelt. Dock är det lite jobbigt när man sitter såhär dessa mornar, och bara väntar på att bli uppringd om att jobb kallar. Är ledig imorgon så det betyder att jag så gott det går att lösa ska jobba en dagtur, lutar mot bredvid gång på ett nytt ställe så jag får utökat mina arbetsplatser lite. Tur att det inte är såhär ofta direkt, nog andra gånger jag är med om detta på mina 5 månader så det är helt okej. Det är ju trots allt en del av jobbet, och jag trivs så bra så man står ut med att sitta här och vänta och vara beredd på att kasta sig i bilen och brumma iväg!
Blev ingen träning igår heller, var vrålhungrig när jag slutade jobbet så åkte och handlade och hem och gjorde mat och sedan blev man gött seg. Slängde på en film, nya med Anthony Hopkins - The Rite. REKOMMENDERAS! Jag älskar ju exorsist-filmer, thriller och rysare, och vem är inte bäst i sånna filmer om inte A.Hopkins? Jo, jag tyckte filmen lätt var sevärd, ingen film man hoppar till och skriker på jättemycket, den är mer sån som ger lite kalla kårar och att man kryper ihop lite extra under filten.. :) Nåja, då är det bara att försöka komma iväg till spåret idag och ta sig en runda, eller rättare sagt, idag får det bli intervall igen eftersom det är en vecka sedan nu. Hoppas bara jag får okej arbetstid som sagt så jag orkar/hinner med träning idag. Annars får vi helt enkelt till spåret tisdag-torsdag-lördag/söndag eller något sånt. Varannan dag tänker jag fortsätta med ett bra tag till, vill INTE riskera skador på senor och benhinnor och annat eftersom de faktiskt vänjer sig mycket långsammare än musklerna och konditionen. Det är så man får sina skador oftast. Man känner att musklerna blir starkare, konditionen blir bättre och man får hopp om att klara av att träna hårdare, intensivare och kanske springa mycket längre. Dock har inte allt i kroppen som gör att du kan röra på dig hunnit följa med i samma takt och då riskerar man skador, exempelvis korsbandsskador etc. Och det vill jag icke! :) Så vi får väl se, nu ska jag bädda sängen och hoppas på att någon ringer mig snart. Ha en bra måndag!

Ny kategori

Här kommer första inlägget i min nya kategori - Hjärtegoda recept. Anledningen till namnet är för att jag tänker bara lägga in recept och tips på saker som handlar om hälsa såklart, alltså nyttigare varianter, goda middagar osv. som kanske inte är fulla av vispgrädde och rödvin ;) Det första jag tänkte ge er är något jag själv ska testa snarast tänkte jag, nämligen lite hemmagjord glass!
JORDGUBBS- OCH RABARBERGLASS:

Cirka 1 liter glass
200 g jordgubbar
200 g rabarber
150 g råsocker
3 dl minimjölk
Korn av 1 vaniljstång
4 äggulor
100 g kesella

Tillberedning
Jordgubbar och rabarber sköljs och skärs i små bitar. Lägg frukterna i en kastrull och låt dem sjuda tillsammans med 100 gram råsocker i 10-15 minuter. Kyl ner. Rör ut vaniljkornen i mjölken och hetta upp till kokpunkten. Vispa äggulorna luftiga med resten av råsockret och blanda i den varma mjölken. Värm upp massan igen tills den nästan kokar - den ska bli lite tjockare i konsistensen. Blanda i frukt och kesella när massan har svalnat. Kör sedan glassen i en glassmaskin tills den har riktig glasskonsistens.

Om du inte har någon glassmaskin kan alla glassarna frysas in i frysen. Då ska du röra i glassen varje kvart tills den har den konsistens du önskar.


NÄRINGSINNEHÅLL

per 100 g

Energi: 116 kcal
Fett: 2,3 g/21 %
Protein: 3,5 g/12 %
Kolhydrater: 19,2 g/67 %




Få kalorier, supergott recept, perfekt nu i sommar, mums!
Källa: I FORM

Mys innan jobbet

Sitter här framför datorn med täcket virat runt mig. Mysigt värre när man kan starta dagen såhär utan att stressa som en tok på morgonen för man går upp så sent man bara kan och knappt hinner allt man ska hinna innan man måste åka. Därför är dagar som dessa, när jag börjar kl 10, helt underbara! Speciellt då eftersom jag drabbats av någon sjuk morgonpigghet och vaknar kl 7 varje dag. För ett årsedan var det kl 9 varje dag, varför blir det tidigare och tidigare tro? Bara det inte är kl 5 om ett år.. När ska jag somna på kvällen då?! Haha.. För jag är ju en person behöver min skönhetssömn för att vara människa.
Tänkte snart sätta igång med lite frukost, ägg, smörgås, färskpressad juice från ICA och mitt nya favorit-te - Granatäpple vitt te. Har alltid varit lite skeptisk till vitt te då de jag testat innan aldrig smakat något eller så har dem varit rätt beska i smaken, som vissa gröna teer också kan bli. MEN detta nya från lipton är ljuuuuvligt, smakar milt men otroligt gott, inte alls beskt och som sagt, ett väldigt nyttigt te - win win situation! :) Satt och kikade runt lite på bloggar och annat, hittade något om en fettförbrännare som lät väldigt intressant, började kolla runt om det och såg att det innehöll ett dopingklassat ämne men som är lagligt i Sverige (änsålänge). Blev nyfiken på vad det var för ämne, för dum som man är så lockar det där fettförbrännings-ordet - men tillslut hittade jag lite om det och det visade sig vara jämförbart med amfetamin eller kokain typ, dvs. eufori och lycka osv.. Det enda som stod var att detta inte ska ge några biverkningar om man inte överdoserar, men jag blev genast helt ställd och stängde ner sidorna och tog mig en funderare. Nu får jag ge mig, kan inte sträva efter att testa sån skit, naturligt ska det vara och kroppen behöver få må bra, det är ju det allt handlar om - god hälsa. Nu är det nog dags att tänka om och tänka rätt Cissi - vet inte vad jag gått in i för konstig period. Antagligen för att beach 2011 närmar sig och som vanligt känner man sig inte alls taggad på att springa runt blek i bikini bland snygga, redan solbrända guys där man känner sig som en blinkande siren alla ser bara för man är så blek. Nåja, varför håller man ens på att tänka sånna tankar? Varför är man ALDRIG nöjd med sig själv? Det är frågor jag kan ställa mig själv ofta, ofta. Jag vet att hur mycket jag än tränar, hur mycket jag än förändrar saker hos mig jag inte gillar KOMMER jag hitta fel ändå. That´s it. Man behöver bara komma till insikt och älska sig själv som den man är, och jag vet att jag är på god väg att göra det och jag växer i mig själv hela tiden - men det handlar inte om att förändra sig själv, det handlar om att acceptera sig själv som den man är och ta hand om sin kropp och själ för att kunna fortsätta acceptera sig själv livet ut. Så idag tycker jag ni ska göra som jag - titta er i spegeln och hitta alla POSITIVA saker ni ser hos er själva, både på in- och utsidan! Säg det till er själva och att ni är nöjda med det ni ser, och tänk inte alls på det NEGATIVA idag, utan idag är en dag för din egen positiva sida av dig själv - blicka framåt och inte bakåt!

Dagens pepp

Dagens pepp blir lycka och glädje! Umgås med dem personer du tycker om och ha roligt tillsammans. Sitt inte bara och ha vardag varje kväll, dra iväg en sväng och gör något ni tycker är skoj eller mysigt. Nu när vi närmar oss sommar så är ju havet ett perfekt ställe att åka till för en kvällspromenad eller varför inte lite vin och räkor på ett berg med utsikt över havet? Kanske ger  ni er ut på cykeltur med picknick eller, som jag vill göra mycket i sommar, dra på inlinesen och ut och åka på nya platser! Värna om varandra och er hälsa kommer bli mycket bättre...




Saturday

Goodmornin! Lördags morgon men jag ska snart iväg och jobba.. Tur att jag har två sköna pass denna helg, 10-17 både lördag och söndag. Det kan jag stå ut med. Satt och var duktig igår och rensade bland massa papper (som alltid lyckas bli stökigt och i oordning trots att jag har stenkoll och olika mappar för allt!) så hittade fram ett familjerecept som jag fått av min farmor på världens, och då menar jag världens godaste variant av bullar! Dem blir nog ännu godare just för att det är mormor Elins smörbullar, en blandning mellan bullar och wienerbröd kan man nog kalla det faktiskt... Ja, iallafall så hittade jag fram receptet igen och blev så sugen på att baka så eventuellt ska jag ställa mig med det i eftermiddag när jag kommer hem från jobbet. Men först blir det middagslagning och lite städning isåfall, vill att det ska vara rent och snyggt omkring mig när jag bakar - då får man ut mest av doften efteråt... Mmmm! :) Sedan tänker jag ha bullkalas för alla som kommer hit, alltid bra att ha en laddning hembakt hemma. Förr bakade jag nästan varje dag efter skolan, när jag bodde hemma hos mamma. Ville helst av allt bli konditor och hade stor passion för olika bakverk och testa nytt. Är likadan idag, men det blir mycket mindre av bakningen dels pga tidsbrist och dels pga att jag själv inte trycker i mig massa bakverk längre. Åt en liten bit gräddtårta hos mamma igårkväll efter grillningen, fick självklart ont i magen direkt efteråt och kände mig uppblåst som världens största ballong. Attans säger jag bara! Nåja, det får bli glass för min del hela sommaren, det vet jag ju iallafall att jag klarar av. Men baka bullar kan jag göra ändå, mer till alla andra som kommer hit bara ;)
Som ni märker hinner jag säkert inte med någon träning idag, MEN ska försöka tvinga mamma till en promenix ikväll om det inte blir för sent. Annars får jag helt enkelt ha en vilodag, isåfall första för veckan - och vem vet, kanske åker och hittar på något nu på jobbet så jag får rört lite på mig. Vi får väl se :) Ha en superduper skön lördag och njut av ledighet och av era nära och kära! Ta hand om varandra!

Fantasin har inga gränser

Uuuuuuunderbart. Vilket gott väder det varit ute idag! Ibland har man tur på sina lediga dagar :) Eller, jag hade iallafall tur som drog ut för att träna nu under förmiddagen för kollade precis ut och då blåser det mer och är alldeles molnigt. Tack vädergudar att ni skänkte lite sol på mig medans jag var duktig i löpspåret! Idag blev det först 3,5 km PW för att värma upp och få upp flåset. Tänkte ju sedan köra lite intervaller men i sista sekund ångrade jag mig rejält och blev jättesugen på en vanlig 5 km-runda istället så det fick det bli. Ville förbättra tiden sen sist, och hade förbättrat den med många minuter idag om det inte vore för min ovana att ta den där PWn precis innan.. Kom i mål på 28 minuter, hade ju 26 i måndags. Hade dock sprungit 4 km väldigt fort, på max ca 20 minuter men den sista km var tung - med all rätt! Nu blev det ju faktiskt 8,5 km sammanlagt, i ett härligt spår med riktigt tuffa backar emellanåt. Så nöjd lyckades jag bli idag också - tack och lov :)
Har precis ätit min lunch också, ett eget påhitt från min egen fantasi! Blev väldigt sugen på pannkakor som jag inte ätit på år och dar, men kände inte för det vanliga receptet som jag vet lägger sig som en klump i magen när man ätit och så har jag ont i magen resten av dagen sen. Nejtack. Kollade lite på nätet efter alternativ, det finns många olika typer av s.k. "proteinpannkakor". Det var en väldans massa saker i dem så jag tänkte att jag kör min egna smet och ser vad det blir av det. Och OJ säger jag bara. RIKTIGT GOTT JU! Och ännu bättre, enklaste i världen var det också! Hade bara;
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • ½ dl proteinpulver choklad
  • ca 1 - ½ dl fiberhavregryn
Det var alltså det enda jag hade i. Vispade med elvisp eftersom jag ville mosa havregrynen lite extra, sedan stekte jag pannkakorna i riktigt SMÖR (tänk på att fettet faktiskt också behövs i kroppen, tro det eller ej). Riktigt mumsiga blev dem tillsammans med ett hackat päron och några färska jordgubbar! Jag fick 3 stycken, lite tjocka, små pannkakor utav denna smet. Blev alldeles lagom mätt men det är nog i minsta laget som lunch om man är vrålhungrig. Då hade jag nog lagt till ett ägg, havregryn och mjölk. Nu är det dags för att fixa iordning lite här hemma, vika kläder som tvättades i början av veckan som inte hunnits eller orkats fixa förrän idag på min lediga dag. Nåja, det är sysslor som måste göras och bara att sätta igång :)


Ska be min kära mor om en massage snart också tänkte jag.. Lyx att ha en egen massör ibland ;)

Dagens pepp

Här kommer en dagens-peppbild som ser sååå underbar ut att jag vill ut och springa på stranden med en gång! Tänk positivt så går allt mycket lättare, ta hand om er själva och er kropp, ni får bara en enda och den ska ni ha resten av era liv. Välj därför att behandla den med kärlek, träning, hälsa och omtanke - VARJE DAG!




Oooh vilken härlig dag!

Godmorgon! Här sitter jag pigg som en mört och vaknade redan klockan 7 imorse, min enda lediga dag denna veckan! Sova bort den går ju inte - men tycker det är lustigt att jag aldrig kan sova länge nuförtiden, men det är skönt att komma upp tidigt faktiskt, mysigt att bara kunna sitta och när man tittar på klockan är det fortfarande tidig morgon :)
Blev en riktigt goo PW igårkväll med mamsen! Vi gick en jättefin väg som gick runt på landet, man hörde fåelkvitter och det var så tyst, lungt och behagligt. Rena terapin och meditationen för kropp och själ samtidigt som man traskade på i relativt högt tempo. Resan slutade på strax över 9 km, kändes helt perfekt att avsluta kvällen så! GLAD är bara förnamnet på att jag faktiskt lyckades komma iväg och komma ut och röra på kroppen lite. Och som jag sov inatt! Som en stock. Värre kanske. Vaknade nämligen av Rs väckarklocka imorse vid halv sex och då stod TVn fortfarande på som vi somnade ifrån. Jag sover alltid som en katt, vill säga med ena ögat halvöppet så vaknar alltid väldigt lätt och glömmer jag TVn så brukar jag alltid vakna efter ett tag och stänga av den. Men icke. Kanske därför jag känner mig extra utvilad idag? Löpning står iallafall på schemat och tänkte komma iväg så snart som möjligt, bara frukosten hinner smälta lite till. Blir väl intervall plus promenad idag skulle jag tro, får se vad jag känner för när jag väl är i spåret. Fartlek måste det bli iallafall, hitta maxpulsen och svettas floder, oh yes! :) Sedan blir det eventuellt en tur in till stan fram på dagen, måste fixa ett pass så får väl försöka göra det nu en ledig dag som idag.

Slappkvällen ändrad

Sitter här, i drömmarnas värld... Peru! Kollat lite saker inför min framtida resa till Peru och äntligen verkar jag komma någonstans i denna djungel av resor och sevärdheter.. Satans vad dyrt det kommer bli bara, men jag säger till mig själv gång på gång att det är helt klart värt varenda öre - det kommer jag garanterat känna efteråt när resan är gjord. Är jätteseg efter jag åt det otroligt saftiga köttet till middag men pratade med mamma och vi lyckades peppa varandra till en långpromenad nu i kvällssolen. Så ska bara byta om och snöra på mig terrängskorna - sen tar jag bilen till mamma och ut på en promenad. Oj vad skönt det ska kännas efteråt! Var nästan rädd att jag skulle ha en riktig slappardag utan mycket rörelse alls, tur att det inte blev så. Då hade jag haft panik imorgonbitti och fått springa dubbelt så långt ;) Nejdå, så farligt är det inte men känner mig på G nu och vill verkligen se lite resultat igen. Var längesen jag gjorde det nu så det är väl dags att komma tillbaka lite i form som sagt... I form är alltid kul att vara och man kan alltid bättra sig sålänge man lever :) Nu ska jag sticka, drar bara ut på tiden av att sitta här. Se dessa fina bilder från Peru istället och tänk vilken livs resa jag kommer få! :)

Planer: Ändrade.

Hej hopp! Nu sitter jag här en snabbis och går igenom lite mail och så, medan maten står på spisen. Är riktigt hungrig nu, tur att vi fick en macka som vanligt på mötet förut, annars hade jag nog dött av hunger.. :) Det blir helstekt fläskytterfilé BBQ med rödvinssås och massa sallad för min del, skippar potatisen för kollisarna har jag redan intagit så det räcker idag så den överlåter jag till R. Blev lite ändrade planer idag, ingen yoga - den blev inställd såklart, jag som hade sett fram emot det. Dock känns det ändå skönt att slippa åka iväg för är faktiskt ganska seg nu efter många dagar med både kväll och morgonjobb så att stanna hemma ikväll kommer inte alls att skada. Nu tänker jag ha fredagsmys varje kväll resten av veckan, för den är nyttig men det godaste jag vet! Se bilden nedan så ska ni veta vad jag menar....

Här har ni fruktfatet som pryder mitt vardagsrumsbord just nu... MMMMMM! LOVE IT!

Dagens pepp

Här slänger jag in dagens pepp-bild - fasen vad den får mig motiverad iallafall!
Ge mig hennes kropp, tack!




Im off to work

Då var det torsdag också. Ett par timmar kvar sen får jag vara ledig ikväll (yes, första kvällen på veckan jag inte jobbar!) och vara ledig imorgon eftersom det är min jobbhelg så jobbar lördag, söndag, måndag. Igår kalasade vi på jobbet, en brukare fyllde år så vi åt hemmagjord räkmacka till middag och sedan tårta till efterrätt. Jag åt både räkmacka och tårta, men jesus christ vad ont i magen jag hade efteråt! Har fortfarande känningar i magen, vet inte om det var för att jag fick en socker och kaloribomb rätt ner i magen utan förvarning eller om jag fick i mig något jag inte tål.. Men jag tror nog på en kombo av dem två, jag vet att min mage inte tål en massa fett och massa socker, jag kan aldrig inse det ordentligt bara. Nåja, när man har sånna upplevelser efter att ha kalasat på tårta och godsaker så är man inte ett dugg sugen på det nu efteråt. Mår nästan illa bara jag tänker på det. Var inte ens hungrig nu när jag skulle äta frukost, fick slänga i mitt ett ägg och ett päron.. Snacka om att maten la sig som en klump i magen på mig. Blä!
Jobbar till 17 idag, ska försöka hinna med ett grymt hemma-pass och sedan blire säsongens sista yoga-pass ikväll. Ska yoga av mig ordentligt, sedan med start nästa vecka ska jag lägga in egna yoga-pass - måste komma igång med dem igen, det gör ju så stor skillnad för både kropp och själ! Så har ni inte testat yoga, var inte rädda att pröva! Det passar alla, vare sig man tror det eller ej, för alla gör i sin takt, och så utförligt man själv kan. Att se resultat så fort som man kan göra är jätteskoj :) Nej, nu rinner klockan iväg.. Dags att fixa ansiktet med lite Emma.S produkter så jag känner mig fräsch för dagen. Måste bara säga att hittills ÄLSKAR jag Emma.S produkterna jag har! Helt fantastiska är dem för min hy, och jag hoppas innerligt det ska fortsätta såhär. Våren och solen har ju gjort sitt också, så min ny inte är lika torr längre men man får verkligen en vacker glow och ett fräscht ansikte efter allt är klart. :)




YES YES YES

Im back from todays traning! Gav mig fan på att springa under 28 minuter som är min sista tid förra veckan, och tungt var det mot slutet men väl i mål stod klockan på 26 minuter! YES! 2 minuter bättring på en vecka, inte illa pinkat måste jag säga! Det bästa med rundan var nog ändå att det hela första varvet (2,5 km) gick så otroligt bra, helt klart bäst på länge. Orken och musklerna fanns med hela tiden, det var på varv två som det började kännas både på kondition och kropp att psyket måste hänga med hela vägen ut. Tror att intervall-träningen kommer göra susen för min snabbhet på längre distanser, tänker köra intervall på fredag och sedan en långtur nästa gång. Tänker köra varannan gång nu, det är det som känns bäst. Fått i mig lunch också, det var riktigt gott att äta för var vrålhungrig verkligen! Har ju minskat mitt matintag en del denna veckan, så huvudvärken kom smygandes förut i början av löprundan och efteråt men nu känner jag mig fit for fight igen. Äter mycket mer sallad och frukt och mycket mindre kolhydrater. Protein-intaget har jag även höjt massvis, är alltid jättekass på att få i mig bra med proteiner och nu när jag tänkt börja löpträna mer och mer så behöver jag mer protein för att orka och bygga lite muskler. Det har varit rätt skönt den här veckan, jag har verkligen gett mig fan på ett ordentligt hälsosamt leverne där jag får unna mig saker när jag känner att jag vill - då vill jag inte unna mig onyttigheter alls lika ofta som om jag hade förbjudit mig själv. Jag får otrolig energi av att träna och kan inte förstå att jag ligger lågt med det i perioder, inte konstigt jag är konstant trött och hängig då, träning ger all energi! Det är bara att tänka att man mår bra utav det och försöka hitta sina egna små knep för att klara av det, jag har aldrig tyckt om tonfisk men helt plötsligt slinker det ner hur bra som helst och smakar till och med gott! Sen ska jag berätta att jag ALDRIG tänker lägga av med alla kolhydrater - det behöver kroppen och framför allt hjärnan för att orka. Men nu är jag verkligen back on track och känner mig på topp :) Även om det inte blir mycket styrketräning så får det komma när det kommer. En sak i taget och ingen stress, ingen press. Njut av varje dag - man vet aldrig när det är för sent! :)






Wednesday

Tänkte faktiskt bara slänga in en dagens pepp-bild, för nu är det dags för mig att byta om och dra till löp-spåret!







Time for bed

Godkväll sötisar. Här sitter jag och har precis ätit kvällsmat i form av Grahams-gröt (smakar som mannagryn fast grövre) med kanel och päron. Mums var det! Var faktiskt ordentligt hungrig idag efter jobbet, slutade ju nio - skönt när det bara tar max 10 minuter hem alltså! Åt ju visserligen halv sex senast så är väl naturligt att bli hungrig nu, speciellt eftersom jag bara åt mellanmål i morse mellan frukost och lunch. Blev en promenad i en timma på jobbet, ibland har man det "lyx" för att jobba, iallafall enligt mig som älskar att ut och röra på mig. Så blev lite mer träning än bara hemmaövningarna idag, känns toppen! Imorgon väntar delad tur på jobbet, 7-10 ledig fram till 15 så däremellan blir det en löprunda och tror jag ska satsa på 5 km och klå senaste tiden på 28 minuter. Nästa gång blir det intervall igen, får nog köra varannan gång - två gånger på raken nu i början kommer ta kål på mig tror jag... Det är ju väldigt ansträngande - om så för en kort stund - för både kropp och lungor att ta i så man nästan tror man ska svimma, men det är ju kanon för både förbränning, syreupptagningsförmåga och kondition. Så jag kör på! :) Nu ska jag bädda sängen med mina helt nya, och nytvättade sängkläder, sedan ska jag krypa ner och sova sååååå gott! Natti natti
- glöm inte att sömnen är något av det viktigaste som behövs för en god hälsa och välbefinnande! En god sömnrytm tillräckligt många timmar hjälper dig massor i vardagen, med hälsan och med utseendet. Jag är en prinsessa som verkligen behöver min skönhetssömn på MINST 7-8 timmar för att vara en normal människa dagen efter - men ha i åtanke också att för mycket sömn kan ge motsatt effekt!




Lovely!

Magmusklerna är totalt slutkörda. Dagens träning är avklarad, hemmaövningarna gick kanon och jag kände att jag kunde haft mer motstånd men samtidigt vill jag inte köra på för hårt så löpningen blir lidande pga sjuk träningsvärk. När jag gjorde rump-övningarna kände jag att träningen igår tog iallafall, hoppas jag känner mer imorgon. Träningsvärk i magen lär jag ha igen, den där super-övningen jag hittat är helt ljuvlig! Man nästan vill skrika dem sista repsen men man klarar det ändå. Nu sitter jag med välförtjänt mellis i form av ett päron och 1,5 dl kesella. Mums! Jag har insett att jag äter på tok för lite protein så nu ska jag fylla på dem depåerna ordentligt. Klockan gick mycket fortare under träningspasset än jag trodde, vips så var klockan närmare halv tolv! Måste sätta igång med dagens sysslor så något hinner bli gjort innan det är dags att dra till jobbet. Vet ni förresten att det kan vara bra motivering att sätta upp peppande bilder runt omkring en? Jag tycker dessa bilder är peppande för min träningsmotivation iallafall, bara för dem är så sjukt snygga och tonade!












Lugn förmiddag

Hej allihop. Har ni det bra? Jag hade en superduper helg i Bovallstrand, bra väder på lördagen men regn på söndag. Det gjorde inte så mycket, då blev det en mysig innedag med massa sällskapsspel och skratt. Åh vilka underbara människor jag har i min närhet och i min familj! Älskar dem så otroligt mycket och är tacksam varje dag för att vi har turen att ha varandra ♥ Ett inlägg med lite bilder kommer lite senare!
Blev bara 2 löprundor förra veckan, men fick rört en del på mig ändå. Bara att ta nya tag denna vecka och jag rivstartade igår med intervall äntligen! FYFAN säger jag bara... Snacka om att jag behöver träna det mycket mer, trodde jag skulle dö. Och att jag inte druckit vatten innan och åt en rätt kalori-fattig frukost gjorde ju saken ännu sämre - men nu kan det ju bara bli bättre och jag vet till nästa gång att jag måste bli bättre på att dricka vatten. Körde 4x2 minuter hård löpning med 1 minuts gång emellan, var faktiskt ett par gånger jag knappt orkade dessa 2 minuter fullt ut... Puuuh! Men så fort jag var klar tog jag mig en rask promenad för nervarvning på 1,5 km i spåret och nervarvningen gick ju väldigt fort tack och lov. Körde lite knäböj upp för en lång seg backe - extra träning för benen är aldrig fel. Nej, idag är det dags för lite hemma-övningar så jag får tränat upp lite överkropp, mina pinn-armar kommer aldrig kunna bli stora, då ska det nog ske mirakel :)
Vad ska ni göra idag? Själv jobbar jag kväll och börjar inte förrän 15. Ska ta det lugn en stund till och bara njuta av morgon-lugnet och sedan blir det städa och lite träning på schemat. Laga mat också såklart. För min del blir det ju mycket sallader till lunch, fast självklart med massa protein(!) och ett mer lagat mål till middag. Raw-food passar perfekt nu på våren och sommaren eftersom det är lättare (iallafall för min del) att äta en sallad i värmen eller stressen. Ha en underbar dag trots regn och rusk, det ska jag ha. Glöm inte att värdesätta din egen hälsa, det är den som gör att du känner dig glad och lycklig och gör att andra i din omgivning ser hur det strålar om dig. Vet ni om att socker borde bannlysas totalt.. Det är varken bra för vikten, för tänderna eller för kollagenet som finns i din hud och som kan göra att du åldras i förtid... Mindre socker och bättre hälsa! :)





Ready to take off

Godmorgon! Nu sitter jag här redo att sticka iväg till mamma och äta lite frukost, sedan bär det av först mot Kungälv för att bli upphämtade av världens finaste Yssla och sedan drar vi mot Bovallstrand! Det regnar ju inte iallafall, alltid något. Jag tror vi får en toppenhelg hur som helst, är såå taggad och glad! Ska bli en riktigt mysig lördag och söndag. Kanske lyckas skriva ett inlägg från mobilen och skicka med ett kort så ni ser hur vi har det... :) Ha annars en underbar helg och njut på!

Love is eternal


Små enkla knep

Hittade en bra lista på improveme.se där man skriver 18 tips på hur du kan spara minst 100 kalorier;

1. Genom att dela en läsk med en kompis spar du 120 kalorier.

2. Om du dricker en deciliter light läsk istället för vanlig läsk spar du 97 kalorier. 

3. Vanlig skummad mjölk innehåller 96 kalorier så välj någon fettfri variant. 

4. Dricker du två light öl istället för två vanliga öl spar du 100 kalorier.

5. Genom att pressa en apelsin och skippa apelsinjuice spar du 106 kalorier. 

6. Om du väljer chokladmjölk istället för milkshake spar du 110 kalorier. 

7. Om du väljer en liten bagel till frukosten istället för en stor spar du 99 kalorier. 

8. Byt ut tortillachipsen och dippa istället selleristänger så spar du 125 kalorier.

9. Välj 1,5 dl vindruvor istället för 1,5 dl russin och spar 98 kalorier.

10. Byt ut dina vanliga chips till bakade och spar 90 kalorier.

11. Om du tar en bakad potatis istället för 2,5 dl pommes spar du 104 kalorier. 

12. Genom att plocka bort skinnet på din grillade kyckling spar du 102 kalorier. 

13. Väljer du en kalkonsmörgås istället för en variant med salami spar du 119 kalorier.

14. Om du väljer en pizza med tunt crust spar du 106 kalorier. Och väljer du endast grönsaker på pizzan spar du ytterligare 100 kalorier. 

15. Välj antingen ost eller krutonger till din sallad så spar du 116 kalorier. 

16. Om du väljer två matskedar fettsnål mayonaise istället för vanlig spar du 102 kalorier.

17. Unna dig en glass i bägare och skippa struten så spar du 121 kalorier. 

18. Spara 121 kalorier genom att byta ut gräddglass mot yougurtglass.
Källa: Shape

Själv gjorde jag faktiskt två av dessa punkterna sist på Liseberg. Valde bägare när jag skulle äta glass, skippade med andra ord rånet som är onödiga kalorier och värre - tomma kalorier! Sedan tog jag bara sorbet-kulor vilket är mindre kalorier i än gräddglassen. Jag njöt för fullt av min glass och samtidigt "vann" jag ett par kalorier på mina val. Ser ni alltså hur enkelt det kan vara? Även om man unnar sig så kan man tänka sig för :)

Livets skola




"Du är inskriven på heltid i en skola som heter livet. Varje dag kommer du ha möjligheter att lära dig vad du behöver veta. Lektionerna är ofta helt annorlunda än de du tror att du behöver. En lektion kommer att presenteras för dig i olika former tills du har lärt dig den. När du lärt dig den (vilket bevisas av en förändring i din attityd och i slutändan ditt beteende) kan du gå vidare till nästa lektion."





Vill du ligga med mig då?

Om sanningen ska fram... Låten fastnar verkligen i ens huvud! Inte direkt världens bästa låt som gjort men den fastnar vare sig man vill eller inte. Ungefär som den hemska låten Boten Anna som Basshunter gjorde för ett par år sedan. DOG så fort jag hörde den, hatade den men så fort den spelades hade jag den i huvudet och sjöng HELA dagen. Tur att det inte är riktigt så illa med denna låten, kul att gå runt på jobbet bland äldre och sjunga "vill du ligga med mig då".. Haha. Nejtack! Har blivit en riktigt seg och konstig dag för min del idag. Hade ju lunch jättetidigt, fick slängt i mig en macka och en festis vid halv fyra och så åt jag mat nu. Blev en fjärdedels glas rosé men kände att jag klarar mig utan det, är såååå trött... Kommer ju bli lite vin och öl i helgen så kan bespara mig dem kalorierna till lördag :) Vill inte trycka i mig helt i onödan, men leva livet vet ni ju att man måste göra så tänker minsann inte skippa alkohol resten av livet bara för träning och utseendets skull. No way! Bara man håller det med måtta, kanske inte behöver dricka varje helg och det gör jag ju faktiskt långt ifrån. Är ju nykter många gånger jag festar till och med, eftersom jag väljer att köra. Väldigt bra sätt att hålla sig nykter på. Och man vet exakt hur man kommer hem. Och när. Ja, det enda är väl att det kan vara bra jobbigt kvällar det bara vattnas i munnen när man ser någon ta ett stort glas vin eller en iskall öl.. Nåja, det är väl världsliga saker, eller hur? :)
Ledig imorgon som sagt, och så ska det bli regn. I mitt huvud har jag skrivit upp städdag om det regnar - pressa i solen om det är solsken. Jag ska knipa tummar och tår hela natten på det sistnämnda, men eftersom det varit rätt mycket kallare ute idag plus en del blåst så tror jag mer på det förstnämnda.. Men städa behövs faktiskt det också :) Jag tror jag är lite på en topp av mitt liv just nu, det går ju alltid upp och ner för alla, och nu känns det faktiskt bra. Mitt självförtroende har ökat något otroligt dessa 5 ½ månad jag jobbat på mitt nya jobb - jag utvecklas verkligen för varje dag och ännu bättre blev det idag när jag fick höra på mitt favorit-ställe att jag var No1 på att lära mig allt snabbt hos dem. Att ingen varit så snabb och duktig som jag. Bara att tacka och ta emot allt beröm. Det stärker en. Jag blir riktigt stärkt i att få beröm i jobbet just, det gör att jag tror mer på mig själv som alla i högskolan sa åt mig att jag måste börja göra - jag kan men jag tror inte på mig själv. Nu börjar jag mer och mer tro på mig och det visar sig i arbetet också såklart. Jag kommer utvecklas och jag kommer plugga vidare och jag kommer ha massvis med erfarenheter när jag är färdig och sitter där med mitt jobb jag bara älskar. Jag älskar faktiskt mitt jobb nu också, men inte på det sättet jag ska göra i framtiden. Jag vill förändra. Och på tal om det såg jag Metros löpsedel förut där det stod "Ge samtal istället för medicin". Det är ju helt klart det jag förespråkar och som gör att jag vill bli samtalsterapeut KBT. Jag tycker resurserna ska sättas in mer mot samtal och beteendeterapi och inte en jävla massa piller som kanske hjälper mot en viss del av det psykiska problemen, men långt ifrån allt.. Och speciellt inte mot om man vill ha en långvarig effekt utav det. Nej, nu ska jag sluta sväva iväg och skriva en bok, det är inte meningen. Men ibland får jag bara infall att skriva så mycket så jag får hejda mig. Har så mycket tankar och idéer, älskar att diskutera så bloggen är ju inte rätt ställe att skriva sånt här, då blir det bara med mig själv eftersom ingen kommenterar trots att jag har flera besökare varje dag. Tråkmånsar är ni! :)

Tidig lunch

Helloo! Åskan kom ju igårkväll, men gick över lika fort. Sol och ganska varmt idag också - det ser lovande ut än sålänge! Har lite, eller väldigt tidig lunch nu, ska strax åka iväg till mitt andra jobb-pass för dagen, sedan vid 16 går jag hem på min sköna 3 dagars ledighet! :) Har riktigt goo träningsvärk i min lilla mage idag, körde lite magövningar efter löpningen igår nämligen och det känns! Löpning tar ju faktiskt på hela kroppen i princip, men mest ben och rumpa så lite extra för magen och armarna behövs ju det med. Hittade en grym superövning som jag ska se om jag kan hitta bilder på på nätet så ni kan ta del av den också, för om jag skulle ge mig på att förklara den så kommer ni inte fatta ett piss ändå... Det var krångligt även när man såg bilderna tycker jag! I värsta fall kanske det går att fota i tidningen som jag hittade dem i, eller så köper ni bara nya numret av Cosmopolitan Zest :) GRYM tycker jag den är, tycker bara dem ska komma ut med den lite oftare, andra numret för året är det som är ute nu, det är en träning&hälsa tidning.
Nej, kanske dags att fixa sig lite då... Kommer få åka och leta lite tror jag för att hitta dit jag ska, har aldrig varit där innan nämligen. Längtar redan till löpningen imorgon... Nu vill jag redan öka och springa nästan varje dag men får allt hålla band på mig ett litet tag till, vägrar slita ut musklerna så jag drar på mig en förkylning eller något nu när jag kommit igång så bra. Får allt försöka lite intervall imorgon också, det är ju inte min starka (eller roligaste) sida. Ha en go dag i solen och njut, det kan bli kasst väder ett par dagar som dem säger!

gott men VARMT

Puuuh. Snacka om varmt och kvavt ute! Solen är fortfarande framme bland dem höga molnen och det kändes. Trodde jag skulle ramla ihop och svimma en stund i spåret alltså, några enstaka gånger kom det en vindpust - även den helt kokhet! Läppar och mun var torrt som sandpapper, men jag gav inte upp för det! Fick svettats ut extra mycket slaggprodukter idag och ökat syreupptaget lite också tror jag så som jag flåsade mot slutet - men 5 km bidde det och exakt samma tid som i måndags - 28 minuter. Hade det inte varit så otroligt varmt och stått stilla så hade det säkert bättrats på med en del minuter känns det som. Men jag är supernöjd (det ska man alltid vara när man kommit iväg!) och vet att tiden nu kommer bättras allt eftersom. Nu pustar jag ut och ska snart ta en dusch och fixa lite mat så jag kan äta lite lunch innan jobbet och få med mig något jag kan stoppa i mig under kvällen. Gör en raw-food-sallad tror jag, enkelt, smidigt och gott! Ha en bra dag i värmen, och håll tummarna för att det håller i sig och inte blir massa åska, regn och kallare väder som dem säger.. Regn får gärna komma lite men vill ha 20 grader och sol i helgen ju!!!!

Upp och hoppa

Ingen vila eller sovmorgon här inte. Vaknade halv sju av att jag tyckte min jobb-mobil plingade till med ett sms. Snurrig och nyvaken undrade jag om jag drömde att jag fick ett sms - det kändes verkligen så. Men for upp och kollade, jajemän, där stod ett litet sms som undrade om jag kunde åka och jobba 7-10 på mitt favoritställe. Ska jobba 15-21.30 ikväll så hade räknat med sovmorgon, men att jobba in lite extra timmar är alltid bra, plus att jag kom upp i tid så fick ta några snabba ryck och sedan dra iväg. Nu sitter jag här, ser hur det börjar bli molnigare på himlen och ska snart byta om till träningskläder. Löpning står på schemat - hoppas INTE det börjar åska när jag är i spåret, då blir jag rädd... Man ska ju inte vara i skogen eller på öppna platser när det åskar och blixtrar, bäst att hålla sig inne då med andra ord. Blir 5 km idag också, se om tiden kan bättras på ytterligare eller åtminstone hållas kvar - trots väldig kvav luft och värme idag. På fredag blir det nog lite intervall tror jag, är i behov av det har jag märkt. Måste öka syreupptagningsförmågan en del så jag kan springa fortare sen när jag ökar distansen. Det är mycket att tänka på vid löpträning alltså :) Men så fort man är igång känns det väldigt bra!
Jag är sååå sugen på bad och hav och snygga bikinis nu alltså... Victorias secret har massvis med snygga och jag blir sugen på att beställa hem halva sortimentet varje gång jag är inne och kikar :) Jag visade ju en sjukt snygg rosa monkini för ett tagsen, nu har jag hittat en som är minst lika snygg... Dock är leopard egentligen inte alls min stil men denna kunde jag inte låta bli att sukta efter... Borde kanske beställa hem något ändå... Em ville ju gärna samfrakta isf, = billigare! Kolla bara;

Framifrån... Ser ut som en bikini


Bakifrån... Man får inga fula ränder upptill på ryggen = toppen!


Här är ju den jag visat innan, är helt förälskad i den men det som gör att jag tvivlat är för att jag vill ju bli brun på magen - denna täcker ju...

Vill ju vara ledig..

Så ska det bli lika fint väder idag. Så ska jag jobba, antagligen från halv åtta till sex. Perfekt! Massa sol på min kropp... Eller inte! Ännu surare blev jag när jag såg på vädret att det ska bli typ 10-12 grader i helgen bara, passar ju bra när vi ska till Bovallstrand och njuta av vårt sommarväder? Det måste bara ändra sig och måste bli såhär fint som vi har det nu. Fasen vad tråkigt annars... Vi vill ju kunna sitta ute hela lördagkväll och mysa, inte vill man väl sitta inne? Jaja, håller tummarna ett par dagar till... :) Är sjukt sugen på att ut och ta en spring-tur, nu, kvart i sju på morgonen! Går ju inte eftersom jag väntar på att få åka till jobbet och bör väl vila från löpning idag eftersom jag sprang igår. Kan inte börja springa varje dag - 0-100 är väl inte världens bästa metod om man vill skydda sin kropp och inte tröttna direkt. Får allt vänta till imorgon. Kanske kan ta en runda med mina inlines ikväll? Får se vad jag orkar efter jobbet. Nu är det väl dags att göra sig iordning.. Ska börja 7.30 fick jag svar om nu. Så är det med mitt jobb :)

Ny vecka nya tag

Då var det måndag igen. Klockan är halv tolv och jag har redan hunnit med mycket av dagens att-göra. Först var det jobb 7-10, kom hem, lite mellanmål och sedan gav jag mig ut i löpspåret och sprang 5 km. Bättrade mig med hela 3 minuter sen i onsdags, TROTS den sjuka värmen ute idag. En stor klapp på axeln till mig själv! 28 minuter tog det, och jag fick kämpa riktigt hårt den sista 1,5 då jag sprang i stekande solgass. Nu efteråt känns det underbart och vattnet jag häller i mig är godare än på länge! :) Klockan ett är det dags att åka tillbaka till jobbet för att stanna till nio ikväll. Verkar som min motivation som kom i onsdags håller i sig - uuuuunderbart! :)
Har förövrigt haft en riktigt, riktigt grym helg! Kunde inte få det bättre. Lördagen sov jag ut ordentligt eftersom det var 20 timmars jobb för min del i fredags. När jag vaknat till liv vid halv tolv drog jag till Älvängen city för att sola hos min älskade vän Em, vi stekte för fullt tills vi bestämde oss för att åka ut till Instön för lunch och lite mer sol. Helt fantastiskt väder var det, satt ute och åt gott, promenerade ner till vattnet och tog lite fina - och knäppa - kort! :) Efter det handlade vi för kvällen, då stod det grillning på schemat. Spelade kubb och hade jättetrevligt! Igår åkte jag och R till stan för att köpa inlines som vi pratat om ett tag att vi måste köpa. Ingen av oss har åkt på flera år så det blev inhandlat. Efter det fick vi världens impuls och åkte till Liseberg. Varmt och gott var det, åkte inte jättemycket men det räckte, var en hel del folk! Speciellt äldre som var på trädgårdsdagarna. När vi kom hem drog vi på oss våra inlines och ut och åkte. Peppar peppar, inte en enda vurpa blev det! Dock var jag sjukt nära en gång, när vi skulle hem från Kent så är det en brant backe ner - jag kan inte få stopp på mina kära inlines än... Åkte rätt över trottoarkanten och in på gräset men lyckades hålla balansen! Såg någon mig i sitt fönster lär dem ha vikt sig av skratt. Så med andra ord - nästa steg är att lära sig bromsa så jag kan åka nerför... Haha! Mina är ju fitness-blades vilket betyder att dem rullar otroligt bra och fort, kan till och med åka på grus med dem så det är perfekt. Nu är det övning som gäller :)
Längtar till denna helgen, då ska det bli en minst lika bra helg! Håller tummarna stenhårt för att vädret ska bli kanon, trots att dem visar lite kallare väder igen i slutet mot veckan. Håll tummarna för mig! Vi ska nämligen åka ett gäng till Bovallstrand och ha det mysigt :) Nej, dags att fixa lite lunch och så så jag kanske hinner sitta i solen en liten stund innan jobbet kallar...

jag och min älskade prinsessa på Instön!


Jag njuter för fullt av solen... Och det lär jag behöva göra mer för se så bleka ben jag har :)

Under the coconut tree

God eftermiddag :) Har ni det bra? Det har jag. Varit ett gäng sköna jobbdagar hittills, som jag får jobba ikapp ganska rejält imorgon. Igår kom jag iväg till löpspåret (stor klapp på axeln!) och sprang 5 km på 31 minuter. Riktigt glad över tiden måste jag säga, med tanke på att dels så de gånger jag sprungit det senaste varit på i princip bara raksträcka och med tanke på att jag tog det väldigt lugnt de första 2,5 km och ökade på sista varvet. Alla mördar-backar har dock gjort sitt, lite känningar i benen har jag allt och jag hoppas på lite träningsvärk iallafall - så jag vet att jag kämpat tillräckligt :) Men innan veckan är slut ska jag kört en runda till, det var en befrielse att ge sig ut i spåret trots att det var kyligt. Nu känns det som jag kan komma igång med löpningen på riktigt, hoppas verkligen min motivation kom tillbaka där! Det känns så nu iallafall och ska göra allt för att det ska fortsätta kännas så.
Ätit en del raw-food de senaste dagarna och än tackar jag inte nej till stilen. Kanske är detta något för mig? På riktigt? Skippat en hel del kolhydrater (alla tänker jag aldrig utesluta då jag tror att kroppen är i behov av alla olika delar i tallriksmodellen) och istället lagt till massa råa grönsaker i form av rå broccoli, morötter, champinjoner och paprika. Till detta har jag hittills inte ätit något mer raw-food utan det har blivit lite köttgrytor och annat. Men man kan inte bara kasta sig över till en, förhoppningsvis, ny livsstil hur som helst utan låta det ta sin egen tid och vänja kroppen allt eftersom. Jag vill ju aldrig följa en strickt diet eller liknande, det är absolut inget för mig som jag sagt tidigare, men däremot vill jag testa mig fram till ett mellanting som jag känner passar mig och funkar både ihop med magen och träningen. Det är mycket pusslande och letande, för självklart tänker jag aldrig någonsin sluta njuta av mat och livet bara för jag hittar något jag tycker fungerar. Förbud är något som absolut inte existerar i min hjärna, det gör mig bara knäpp. Nej, något jag älskar att äta varje dag, något jag mår bra av och något jag känner att jag kan lyckas med träningen med ska det vara! Simple as that. (Not so simple though..)
Nej, nu är middagen uppäten och jag ska ge mig på lite efterrätt i form av en halv mango. MUMMA! Frukterna som kommer nu är helt otroliga... Jag trodde jag skulle svimma häromdagen när jag gick förbi ett gäng jordgubbar i affären - fasen vad dem doftade ljuuuuuuuvligt! Ville helst packa hela korgen full och bara frossa, dock kostar de ju skjortan nu och är rädd att de bara smakar vatten.. Dock hörde jag att dem tydligen redan är riktigt goda. Ska nog testa i helgen.. Men först - JOBB-fredag! 7-21 + 22-03... Lär sova halva lördag :) Take care!

Undanflykter

Helloo! Läste precis en artikel om våra vanligaste undanflykter när det kommer till träning och jag ler gott när jag ser vilka det är. Det är verkligen sånt som ALLA skyller på, och som egentligen är helt värdelösa undanflykter.
"Jag har inte tid" Så menar man på att jobb, familj, vänner och hushåll tar upp så mycket tid att man inte hinner träna. Rätt kass undanflykt om man tänker efter. Alla har alltid någon lucka varje vecka som man ska hinna träna på och det bästa är ju att se träningen som en positiv sak, precis samma som du kanske ser att du får en tid att slappa framför tvn en stund på eftermiddagen - ska du se träning! Det ger dig energi och mer tid över.
"Jag är en kolhydratjunkie" Förbud får oss att sukta efter sakerna ännu mer, det måste alla vara överrens om. Och man får ju faktiskt tänka lite på att ju mer du tränar desto mer kan du stoppa i dig och förbränna. Oftast tänker man lätt tvärtom - äsch, har inte tränat på länge nu så kan lika gärna ta en kaka till - eller - nej nu tränar jag stenhårt hoppar över den där kakan. Vet många, inklusive mig själv som är exakt sådana! Skippa förbuden, träna på och tänk långsamma kolhydrater och unna sig något någon gång ibland kan alla göra utan dåligt samvete.
"Det är inte kul att träna" Vem har inte känt så någon gång? Det bästa som finns är att skaffa en träningspartner, mycket lättare att träna när man har någon att träna tillsammans med så ni kan stötta varandra. Sen gäller det att variera träningen, testa nytt och känna sig fram till vad som passar en bäst! Man kan få gå genom långa skogar tills man hittar paradiset.. Inte sant? :)
"Jag blir aldrig mätt" Åter igen, många - men små - måltider om dagen håller blodsockret på en bra nivå som gör att du känner dig mätt fram till nästa mål. Mitt nya, heta, tips är också RAW FOOD, alltså rå mat och då främst råa grönsaker och frukter. Jag har börjat inspireras en del av det nu och börjat så smått att ha mer raw food varje dag som jag ska öka successivt. Hittills känner jag bara positiva saker, jäklar vad råa morötter, rå broccoli och lite råa champinjoner kan göra en mätt fort!
"Jag ser inga resultat av träningen" Alla känner nog så. Man vill att den där snygga superkroppen ska komma som ett brev på posten när man tränat duktigt ett tag och varit duktig med kosten. Men man får kämpa vidare... Det bästa rådet jag kan ge där är faktiskt att mäta kroppens olika delar, runt midja, höfter, rumpa och lår och sedan kolla måttet någon gång i månaden eller så - ger mycket bättre resultat än att checka vågen var och varannan dag! En våg kan ju säga olika beroende på hur bra du druckit under dagen bara, jag tycker det är lite lurigt att ställa sig på en alltså. Bättre att mäta och ta kort på sig själv och se förvandligen. Men ännu bättre - lyssna på när andra ger kommentarer om hur snygga ni blir! Ta till er det och tro på det! :)

Drömmen

Fick nyss ett mail på facebook. Är medlem i en grupp där om KBT (kognitiv beteendeterapi) som ju är ett framtida drömyrke för min del. I slutet av mailet står det att det finns chans till att vinna platser till utbildningar som startar nu i höst, och då förmodligen en KBT utbildning som kostar hela 22.700 kr för alla tre stegen. Var väldigt snabb med att svara och fråga mer om det, tänk vilken lycka om jag skulle vinna. Det bästa är också att det är på helger, lördag-söndag en gång i månaden, så jobbet kommer inte behöva bli lidande OM det nu skulle råka bli sådan lycka för mig. Jag hoppas verkligen inte på någonting men oj så grymt kul det hade varit. Dem där pengarna har jag snart sparat undan visserligen, men jag känner inte för att lägga så mycket pengar på en utbildning i dagsläget. Då går jag hellre den långa vägen som jag tänkt hittills. Genom högskolan. Men den vägen är lååååång. Så att få utbildningen på annat sätt vore ju toppen :) Dock tror jag mer på utbildningen via högskolan, men vad säger att jag inte kan göra den också sen isåfall? Lära och utvecklas är ju mitt största intresse.. Så pluggproblem har jag ju inte :) Men pengarna som sparas ska ju gå till resa, bland annat till Peru som jag skrivit tidigare. Nu behöver dem gå till en ny mobil också verkar det som, var klantig och tappade min i vatten... Jaja, någongång ska väl jag också lyckas som alltid annars är så himla noga med alla mina saker! Nu tänker jag ivrigt vänta på ett svar tillbaka på mailen och se vad han skriver för intressant tillbaka :) Ha en go dag, nu har det slutat snöa och regnar istället, känns betydligt bättre!

Sverige i ett nötskal?

Haft två veckor med högsommarvärme. Nu snöar det. 3 maj, då vill man inte se snö när man slår upp sina små blå. Jävlar också. Hade det varit oktober så hade jag jublat av lycka, för jag är en snö och vintertjej men idag var det inte lika kul måste jag säga. Även om jag tycker det är liiiiite mysigt på något underligt sätt så känner jag inte för dunjacka och varma stövlar på mig. Fan. Gummistövlarna är hos mamma ju. Måste väl åka dit innan jobbet då antar jag.. Lär ju bli blöt om fötterna annars. Tur att jag inte börjar förrän klockan tre.
Jag som tänkte åka och ta mig en go löprunda i spåret idag. Premiären för i år, har ju inte varit i löpspåret innan utan en annan sträcka som mest är raksträcka - inte lika bra träning. Så blev det med det. Lat känner jag mig just nu, när jag inte har den minsta gnutta lust till att ge mig ut i detta vädret. Just nu ser det ut som regn börjat blanda sig in också, och vräker ner gör det. Fan. Det var den löprundan åt skogen? Idag har jag ingen bra uppåt-dag när det gäller träning. Måste kolla upp det där med sportlife.. Varför har jag så svårt att byta från friskis och dit? Det är bara ett snabbt byte, så är det klart. MÅSTE ta mig i kragen och göra det. Tur att min fina vän kommer hem till helgen och stannar resten av sommaren. Då ska vi träna ihop där och då lär jag ju skaffa mig mitt kort. Muskler och kondition försvinner så otroligt fort, måste göra något åt detta snarast. Och det känns som det är det enda jag skriver, jämt nu förtiden. Suck. Bättring Cissi! Tur att dem visar att det ska bli bättre och varmare nu i slutet av veckan och helgen. Då blir det dubbelt upp för min del. Kan inte bli en slö soffpotatis bara sådär. Speciellt inte nu när det blir sommar och uteväder. Ajabaja säger jag till mig själv. Dags för en rannsakan och komma igång pepp! :)
Cosmopolitan har kommit ut med en ny träningstidning igen såg jag. Den ska bli min idag. Det ger mig säkert peppen tillbaka. Det brukar träningstidningar göra. Sen ringde pappa och sa att min iformtidning hade kommit också. Gick ju på en försäljare häromsistens såklart, köpte två nr och får en craft löparjacka på köpet. Jaja, efter det säger jag upp prenumerationen. Tidningar kan jag köpa i affären när jag känner behov av att ha en. Inga onödiga utgifter hos mig inte! :) Nej, dags att sätta fart med dagens att-göra-lista så jag hinner. Lovar att komma med lite roligare inlägg snart, ska bara hitta min egen motivation och inspiration först så kommer det komma massvis! Ciao!






Vaken och människa

Nu är jag vaken, fått i mig frukost och känner mig som en människa igen. Låg i sängen och vaknade, somnade, vaknade, somnade fram och tillbaka fram till klockan var runt nio tror jag. Då var ögonen jättetrötta men jag gick upp för piggnar alltid till så fort jag kommer upp. Är ingen sjusovare direkt. Jobbdagen igår var lång men gick fint, nu har jag en ännu värre dag att "se fram emot" i veckan... Nämligen fredag. Ska jobba in lite mer timmar så jobbar 7-21 och sedan har jag lovat mamma att jag kan komma in till stan där dem håller i en stor fest för SEB-anställda och hjälpa till att servera fulla, roliga och mindre roliga människor. Det kan ju hålla på ett tag in på natten... Jag älskar ju att jobba som servitris och bartender ibland, speciellt nu när det blir så sällan så det ska jag nog orka. Om det behövs vill säga, lär väl inte hänga läpp om mamma ringer och säger att dem klarar sig :)
Läste nyss en artikel om Nina Dobrev, skådespelerskan. Den handlade om hur hon höll sig i bikiniform eftersom hon har rätt het kropp om man säger så. Gillar skarpt det hon säger, att hon inte räknar kalorier eller tänker på massa dieter utan tränar yoga flera gånger i veckan för att hålla sig i form. Under julledigheten hade hon tydligen vart riktigt vältränad och det förklarar hon enkelt med att hon åkte snowboard och skidor varje dag då. Hur perfekt är inte det då? Att man kan förena nytta med nöje :) Sånt gillar jag skarpt! Därför gillar jag somrar som är varma när jag spenderar mycket tid vid havet, då får jag mycket träning eftersom jag är en riktig fisk i vattnet. Älskar att simma, leka och jagas och blir som ett litet barn när det finns människor som kan bli som jag med vill säga. Lugn och mysig kan jag allt hålla mig också för dem som vill :) Men, vad jag skulle komma till egentligen var att hon sa en sak i artikeln som jag fastnade för och som jag alltid försöker pränta in i mitt eget huvud och även andras; VI attraheras av människor som är självsäkra, glada, entusiastiska och fyllda av energi" För det är så sant. Det hjälper inte om du sitter i ett hörn och dietar för fullt och spenderar resten av tiden på gymmet - om du fortfarande inte har en självsäkerhet och utstrålar energi och lycka. Det är bara så, jag själv har tänkt på det så många gånger också, jag vet själv att jag får tusen gånger fler komplimanger de gångerna jag skiter i hur jag ser ut utan går in för att ha roligt och vara mig själv. Det gör inget om man har lite skavanker här och var, visar du att du älskar dig själv kommer andra att se det och tycka om det! Det är någon speciell dragningskraft i det... Vad vet jag inte riktigt men det funkar helt klart. Så sätt igång att bli gladare, mer energifyllda och tyck om hur ni ser ut så ska ni se att andra också gör det! Självklart blir man aldrig nöjd med sitt utseende och fortsätter alltid sträva efter något bättre... Men det är väl så vi människor fungerar, dumma. Jag kommer också alltid sträva efter en snyggare kropp, det vet jag, men jag kan fortfarande öka min självkänsla och utstråla glädje. Lär dig tyck om dig själv för den du är!



På tal om något annat.. VILL HA! Victoria´s secret säljer denna sjukt snygga.. Är dock osäker på om jag vill ha en "bikini-baddräkt" som täcker magen? Man kan iofs ha den i simhallar.. Hehe.. Men jävlar vad snygg!







RSS 2.0