I believe in destiny

I all bloggtorka dyker det upp en del tankar och funderingar. Jag har som sagt haft fullt upp nu det sista i skolan, B-uppsatsen börjar bli så gott som klar och jag känner mig otroligt nöjd med det vi åstadkommit! Jag skulle deffinitivt kunna rekommendera vårt resultat och att läsa vår uppsats om man arbetar med schizofrenipatienter med ett samtida cannabismissbruk. Och känner man så, då är man nöjd! Nu gäller det bara att vi ska bli godkända och att opponeringen på torsdag ska gå bra, så får jag min högskoleexamen sedan. Lovely! (Fast egentligen känns det inte lovely, då jag vet att jag får vänta två år på att läsa mitt sista år som precis blivit tillagt, så jag får min kandidatexamen istället).

Satt iallafall och hade tankar om framtiden. Igårkväll var jag och min älskade E ute på en lång kvällspromenad och pratade om allt mellan himmel och jord. Vi fick rensa lite tankar och prata ut som saker som inte skall stängas inne. Då, mitt under samtalet om hur man kan hamna emellan ens vänner eller familj om det händer något, att alla kommer till en med det dem tycker och tänker och så står man där i mitten och inte vet varken ut eller in, känner ni igen den känslan? Den har jag upplevt många gånger, och har insett att jag är en sådan person som folk kanske gärna kommer och pratar med och då hamnar man lätt i kläm. Så har det alltid varit, i så många år som jag kan minnas.. Och helt plötsligt, mitt i samtalet fick jag den där "AHA-upplevelsen". Jag har funnit min väg här i livet, jag har insett att ödet bestämt min väg och att jag äntligen insett till 100% vad min yrkesväg är. Att prata med människor, att vara en hjälpande hand och ett stöd är min framtid. Jag ska försöka leta upp bra terapeut-utbildningar för jag tror att även om mina 2 år (som skall bli tre) på högskolan ger mig extremt mycket kompetens inom psykiatrin så är en terapeut-utbildning något jag vill försöka satsa på som kommer göra att jag kommer komma vidare! Men det är sjukt hur läskigt det var att få en sådan känsla, en uppenbarelse, att Hur kunde jag inte se det självklara? Det är ju detta som är min framtid! Och då dyker en ny tanke upp, det är ju så självklart att det är ödet alltihop, för jag sökte denna utbildning mest på skoj, för jag inte visste vad jag skulle göra hösten efter studenten och ville inte bli sjuksköterska. Så kom jag in, blev nervös och orolig och undrade vilken bana jag gett mig in på och om jag verkligen passade in, så visade det sig att det var så rätt och att jag då, för två år sedan påbörjade min framtid.

Nu ska jag sluta vara så filosofisk och drömmande, och återgå till dagen. Men det är skönt att stanna upp och känna, inse vad man har och hur man mår. Jag ska försöka fixa iordning min blogg så jag kan bli lite inspirerad att skriva igen, för nu börjar det trilla in en hel del ideér.... Men jag får väl helt enkelt inse att jag är en periodare när det gäller det mesta :)


Sommarfavoriter

Jag är med i utlottningen av en Goodiebag fylld med sommarfavoriter. Det hade ju varit så perfekt att vinna nu när sommaren äntligen verkar vara här! Har nog inte hoppats på att vinna såhär mycket någon annan gång, så nu får turen banne mig vara på min sida! :)

Det är Linda på Lindas sminkblogg som har tävlingen, så kika in och delta ni också! :)


Måste bara...

Skriva ett litet inlägg angående en tävling som jag såg igår att jag vunnit! Ett jättefint katthalsband i sammet med kristaller, som min älskling ska få av mig! Undra bara när jag ska våga låta honom använda det den token? :) Han lär väl hata det som med alla nya halsband, men det han har nu, svart med pärlor på börjar nog bli litet slitet. Min snutt! Saknar att inte ha min misse boende hos mig.. Men nu ska han få en present som heter duga den lilla (stora!) krabaten. Min snöboll!







Han är mitt lilla hjärta!

Dött

Det känns dött här.. Väldigt dött. Dels är det för jag har så mycket med min uppsats men också för jag inte riktigt tycker om bloggen längre, funderar nämligen på att göra en helt ny, med nya lite roligare tips och idéer. Så jag tänker på det, och får se hur jag gör.. Så ni kanske får leva med en tom Smile at life-blogg ett tag tills jag fått tillbaka mitt sug eller helt enkelt länkar till något nytt, roligare och intressantare!


Passar på..

Att ta lite ledigt under dagen idag från pluggandet eftersom det är soligt och fint. De visar ju faktiskt grått eller regnigt ett par dagar framöver så det är lika bra att passa på medan solen är framme, så jag ska åka ner och luncha med min söta Emma sen, och då hoppas jag det blir riktigt varmt och soligt så vi kan sitta ute och äta glass sen också. Nu börjar vår och sommarkänslorna bli överväldigade, så nu får det banne mig börja bli varmt också! :)

Det blev en lugn kväll igår, och ingen träning. Men tränade ju måndag tisdag och en morgonpromenad igår så det känns okej. Åker kanske ner och tränar passet ikväll sen, är riktigt sugen på att göra det, eller rättare sagt GÅR ner för då blir det en lång promenad innan och efter träningen, kan inte bli bättre! Nu känner jag mig på tipp topp igen och tur är väl det! :)

Nu ska jag kolla över pluggandet lite, försöka samordna så tjejerna läser mitt mess jag skickade nyss och sedan göra mig iordning lite inför trippen till stan. Later!


Can I be lucky?

Då var det dags att testa lyckan och delta i en tävling igen. Nu handlar det om ett presentkort på Make Up Store á 500 kronor! Inte dåligt alltså, och hade passat mig perfekt eftersom jag inte är den som har råd att köpa massa smink. Tävlingen är hos Cevi så kika in och delta Ni också om Ni är sugna på lite nytt i sminkväskan! :)


underbara sol!

Precis hemkommen från en underbar morgonpromenad på över en timma! Lovely! Idag var det sol och härligt också, vissa stunder blåste det dock lite för kallt men vi fick ju upp värmen ändå så spelade inte så stor roll. Det var riktigt skönt och vi fick samtidigt pratat om allt mellan himmel och jord, jag och min älskade vän Carro. Det finns ingen som henne och jag är så glad att hon finns i mitt liv! Och det kommer hon alltid att göra, det är det som känns ännu bättre :)

Har ingen vidare träningsvärk i magen idag, som jag ville ha. Men det kan ju tyda på att mina magmuskler inte var helt försvunna efter en latis-vecka eftersom igår när jag tränade värkte dem efter mag-delen av passet så jag trodde jag skulle ha träningsvärk men icke.

Nu längtar jag ihjäl mig efter en varm dag vid havet... Måste få värmen hit NU! Jag klarar inte av detta kyliga ostadiga väder mer, nu får det faktiskt sätta igång på riktigt så sommaren kan komma. Det har iallafall börjat bli riktigt grönt ute och det är ju alltid ett gott tecken, nu fattas som sagt bara de 20-25 graderna och stekande asfalt. Mmmm! :) Men den som väntar på något gott......?

Nu är det snart dags för frukost för min del, väldigt sen sådan men så blir det när man tar en promenad först. Magen skriker efter mat!



Nu taggar vi....

för lite träningsdags! Sitter och ser ut på det underbara vårregnet och är GLAD att det är regn och inte snö som kommer för har hört på olika håll att det faktiskt snöat på vissa ställen här i närheten idag. Tänk vad våren kan spela en för spratt. Skönt att man tränar inomhus säger jag bara! Ett tag till iallafall, för snart är det dags för uteträning och då vill vi ha värme :) Det ska bli härligt med lite utejympa igen, dock tråkigt med det super-hala golvet uppe i Furulund! Men det överlever man. Har känningar i kroppen idag från träningen igår, och det beror på dels att jag hade sån sjuk energi att göra av med så tog i för kung och fosterland, men också att jag låg på latsidan förra veckan. Så idag taggar jag för träningsvärk a la magen imorgon! Så när det är dags för morgonpromenix med sötaste Carro imorgon bitti så ska det kännas i magen med andra ord! Vi får väl se hur jag lyckas med det..... :)


Hade ju inte varit fel om denna magen var min... Men en dag kanske? ;-)

Hjärtan!

Tisdag idag och plugg står först på schemat. Nu är den sköna, roliga praktiken över och dags att ta tag i verkligheten och den jobbigaste uppsatsen hittills i mitt liv. B-uppsats. Tur att vi är tre som gör den ihop så man slipper leta artiklar och framför allt, läsa igenom dem helt själv... Jag hittade nog 16 stycken igår som jag ska orka ta mig igenom idag och se vilka som kan vara användbara och vilka som ska sållas bort. Tänk då att jag redan sållat bort nästan 100 stycken genom att bara läsa abstract... Suck! Jaja, när allt detta är klart så är det lite roligare, när man får börja skriva. Vår uppsats ska handla om Schizofreni och cannabis, frågeställningen är inte helt klar ännu, men det är väl tänkt att vi ska se om det finns ett särskilt samband mellan just dessa två och om cannabis kan påverka schizofreni på ett negativt sätt, vilket det idag är väldigt mycket forskning kring! Så det ska bli spännande.

Igår blev det träning efter en lat förra vecka! Känns i kroppen att jag latade mig, eller rättare sagt, var helt slut efter att jobba nya tider för mig, en kväll, en dag osv gör att jag somnar så fort jag går innanför dörren i princip... Jag har hela livet trott jag lider av en lätt form av narkolepsi, vad tror ni? ;-) Men det blir träning idag också, och kanske en promenad sen vid lunch också, är skönt att komma ut och ifrån datorn lite en stund när man sitter här och läser, och läser, och läser... På vetenskaplig engelska också vilket inte gör att hjärnan arbetar mindre direkt!

Har lite söta bilder jag ska slänga in från när mina hjärtan var här i helgen. Vi hade hur mysigt som helst och började fredagen med att spela lite Wii, sedan kollade vi först på Harry Potter och sedan Sällskapsresan 1 och väntade på att mamma och Mikael skulle komma hem och grilla åt oss! Så vid 20 grillade vi och sedan sprang in till tvn för att se talang och skratta lite till, sedan somnade lillan så gott och när jag sa att vi får borsta tänderna innan hon somnar ordentligt så sa hon att "på helgen måste jag inte borsta tänderna" och det tyckte vi lät väldigt konstigt men så blev ju tillägget "...om jag somnar i soffan...haha". På lördagen så var det inget vidare väder så vi höll oss i Älvängen och gick först runt och lekte som små barn allihop (alltså jag och mamma också!), och när vi inte ville gå en hinderbana efter massa lek så fick vi sagt till oss "Var inte så himla vuxna!" Och jag vill minsann inte höra dem orden, och inte mamma heller, så upp på hinderbanan kom även vi... Haha! Sedan köpte vi glass och gick hem och spela Wii innan tjejerna skulle åka. Nu ser jag ännu mer fram emot en varm härlig sommar med massa lek och bus och trevligheter.......! :-)


I vardagsrummet och ser på Talang och gosar i soffan!


Jag och Alice i biorummet och ser på film


Mina älskade små hjärtan! :-)


RSS 2.0