Lite glass-fakta

Regn, regn och åter regn. Men vet ni vad? Jag kanske börjar bli knäpp. For real. För jag bara myser, blir varm inombords och tycker om regnet.. Massor! Längtar till hösten med alla dess färger och få pyssla lite inne, kunna tända massa ljus på kvällarna och krypa upp under en filt framför en bra film. Nu får ni höra detta nästan jämt känns det som, men jag vill bara påverka alla positivt med saker som de flesta ser negativt. :-)

Ja, som rubriken visar så ska jag faktiskt ge er lite rolig glass-fakta såhär på sensommaren då de flesta njuter av glass i stora lass! Man behöver faktiskt inte vara så orolig att glass ska vara för onyttigt eller innehålla för många kalorier, sålänge man väljer rätt glass vid rätt tidpunkt.

Vi börjar med den så kallade Tungviktaren som innehåller 375 kcal
Gammaldags strut med allt;
Glasstrut, 3 kulor gräddglass (90 g), mums-mums, vispgrädde och sylt

Det vill säga, tungviktaren kan man ta en dag på stranden istället för lunch, för den ger ungefär de kalorier du ska få i dig på en full måltid!

Här är vad Gräddglass innehåller
Energi: 205 kcal
Protein: 3,5 gram
Fett: 11 gram
Kolhydrater: 23,5 gram

Nu tar vi mellanviktaren som innehåller 225 kcal
Våffla med fruktsorbet, glasstrut, 3 kulor sorbet (120 g) och eventuellt lite färska bär

Det vill säga, mellanviktaren är helt okej att välja om man är sugen på glass men inte vill ha alldeles för många kalorier och fett, för sorbet-glass är nämligen fett-fri!

Sorbet innehåller
Energi: 130 kcal
Protein: 0,2 gram
Fett: 0,0 gram
Kolhydrater: 32 gram

Och så till den sista, Flugviktaren som innehåller endast 150 kcal
Den LILLA mjukglasen (MÄRK ORDET LILLA!)
Glasstrut och 50 g mjukglass

Om man väljer en liten mjukglass kan man med andra ord äta utan dåligt samvete! Men det de flesta gör fel är att de tar aldrig den minsta mjukglassen, och får därmed i sig fler kalorier. Märk här att mjukglass innehåller fett och mer kalorier än sorbet á 100 g, men som sagt, tar man den lilla blir det ändå mindre kcal än mellanviktaren med tre sorbet-kulor!

Mjukglass
Energi: 180 kcal
Protein: 3,5 gram
Fett: 10 gram
Kolhydrater: 18,5 gram

Så, vilket glass är er favorit? Vilken skulle ni välja?
Min är helt klart sorbet, och det har det varit många år.





Snart är denna veckan också slut..

Tiden bara springer iväg. Men så är det när man har fullt upp på dagarna, och kvällarna ibland. Förra fredagen var vi ju på bio och gick ut och åt, det var en helt underbar kväll och det var vi verkligen i behov av. Filmen var otroligt bra, en av de bästa Beck-filmerna enligt mig faktiskt! Så se den om ni gillar Beck. Vi åt på casinot, eftersom det inte är så farligt dyrt där, men det är otroligt gott och känns rätt lyxigt ändå. Jag tog en god fisk och R tog pasta. Sedan visade han mig hur man spelar Black Jack, det gick lite för fort för min del... Och pengarna verkar kunna försvinna lite för fort också :-) Innan filmen satte vi oss på en ute servering och väntade, njöt av allt folkvimmel på stan, pratade, skrattade och bara kopplade av. Det är inte ofta vi tar oss tid att bara umgås han och jag, men när vi väl gör det brukar det bli perfekt.

Jag har jobbat jättemycket det senaste, så nu är det fyra sköna, lediga dagar som väntar! Har ju jobbat 8 av 9 dagar det senaste, och det tar på en! Men jag får mer och mer erfarenhet och trivs riktigt bra på avdelningen, vilket känns positivt. Jag har faktiskt aldrig haft så lätt att komma upp på morgonen och åka iväg till jobbet som jag har nu. Kanske är för att jag har hittat rätt i livet? Har alltid trott att jag ändå tycker om att arbeta på restaurang, men det kanske är helt fel.. Det är kanske bara tankar för att jag vet att det är något jag KAN jobba med utan att vara orolig att göra fel? På rättspsyk har jag inte alls den erfarenheten och man kan vara mer orolig att göra fel, men att för varje dag lära sig mer och mer känns så kul! Och till hösten ska jag ju läsa en kurs om ätstörningar, det ska bli så intressant. Jag ser med andra ord fram emot hösten jätte mycket nu, och det är väl tur, så man inte deppar ihop för att sommaren snart är över. För hösten har massor att erbjuda, och tänk er själva att ta på er en mysig kofta, snygga stövlar och gå ut och njuta av den friska luften, alla fina höstfärger och glada människor som sommaren fört med sig. Ja, just nu känns mitt liv bra underbart, och jag är tacksam varje dag för att jag har sådan tur att må så bra. På tal om att må bra, jag har nog hittat en mirakel-produkt!

Hört talas om Actimel? Det är en shot med drick-yoghurt med aktiv bakteriekultur. Nu har jag tagit en shot varje morgon (hade en veckas uppehåll en gång för att se vad som hände) i ett par månaders tid och jag är mäkta imponerad! Min mage som alltid krånglar har blivit bättre (dock är den långt ifrån en frisk mage, men för mig känns det bra då det är bättre än förut) och det bästa av allt, jag tror mitt immunförsvar har börjat bli bättre! Har knappt varit förkyld eller sjuk alls under hela våren/sommaren, och folk i min närhet har varit sjuka men jag har sluppit att bli smittad trots att jag varit i närheten av dem. Det är OVANLIGT när det gäller mig. Är det någon som blir sjuk så är det jag. Så har det varit många, många år, kanske till och med alltid? Men, eftersom immunförsvaret faktiskt sitter i tarmarna, så kan man ju förstå varför jag alltid haft så lätt att bli sjuk då jag har haft problem så länge jag kan minnas. Och nu när jag ger mig själv massa goda bakterier som ska bekämpa alla dåliga bakterier så ökar immunförsvaret och jag håller mig frisk. Jag pratade med mamma om det häromdagen och sa åt henne att min lillebror måste börja dricka en shot varje dag också. Han är precis som mig nämligen, väldigt känslig och har ganska lätt att bli sjuk, speciellt det senaste halvåret, han är sjuk hela tiden nästan. Nu är det nog värst, han ligger hemma med världens halsfluss, 40 graders feber och spyr. Jag känner igen det där. Och jag tackar gud att jag inte blivit smittad för det är en sjukdom jag ALLTID smittas av, bara genom att höra ordet HALSFLUSS. Och jag är frisk som en nötkärna. Har inte ens ont i halsen på morgonen nuförtiden, som jag alltid hade en period. Så, med detta vill jag alltså säga att testa Actimel om ni tycker ni har dåligt immunförsvar och har lätt för att bli sjuka. Det kan tyckas vara lite dyrt (ca 17-20 kr för 4 shotar) men det är så värt det! Har det hjälpt mig (som kan tyckas vara ett hopplöst fall) så kan det hjälpa många andra!




Friday Im in love

Okej, nu märker ni nog att jag har lite att göra igen på dagarna. Uppdateringarna kommer mer sällan. Men det är ju för jag jobbat tre dagar i rad, och efter jobbet så har R suttit vid datorn, och jag har inte haft ork att sätta mig här ändå. Men, det går bra på jobbet, jag trivs jättebra, det är väldigt goa och trevliga människor som arbetar på avdelningen, vilket gör att det inte är det minsta jobbigt att gå upp på morgonen. Dagarna flyter på, självklart är det krävande ibland och nu de första dagarna har mitt huvud varit lite tungt, men det blir ju så innan man vant sig! :) Så nu är det ledigt idag, sedan börjar jag imorgon klockan 12 igen. Då är det 5 dagar framöver som gäller, lördag-onsdag. Sedan är jag ledig fyra dagar, och då har jag beställt sol och värme. Tror ni det slår in? :)

Har varit så kass på träning denna vecka! Suck.. Ingen löpning sedan i fredags, men det blir knepigt när man jobbar kväll (slutar 21.15) och börjar tidigt dagen efter och sedan ännu tidigare dagen efter det. Man måste ställa sig och laga mat när man kommer hem, sedan är man helt slutkörd i princip. Men som tur är så känner jag att träningen börjar närma sig nu, alltså att den snart drar igång, då schemat kommit ut till oss i föreningen i en liten förhandsvisning då vi ska bestämma oss vilket/vilka pass vi kan tänka oss att ta. Jag funderar så det knakar, lär nog bli yogan denna terminen också, vilket jag blev överraskad över att vi ska ha. Fick för mig att det inte skulle bli något denna terminen, men det blir det. YAY :) Och inte nog med det, vet ni när den kommer vara? Precis efter skivstångspasset på kvällen! Fy vad underbart. Först ett hårt pass för att mörda musklerna, sedan en skön timme med stretch och träning av de inre musklerna. Vi har ju även fått tillbaka core, dock krockar den lite med ett annat pass jag vill gå på, så upplägget för terminen känns inte bra. Core och Suzettes pass är på samma dag, vilket gör att man förmodligen kommer vilja träna båda, så då får man skippa de sista minuterna på coren och dra vidare till nästa ställe. Sedan är ju yoga och skivstång samma dag, så då kommer det bli två-timmars-pass då också. Sedan är det typ inga pass alls mer för mig, som passar mig. Och det känns väldigt trist. Vägrar bara träna två dagar i veckan, även om det blir dubbelpass båda dem dagarna. Får väl helt enkelt hoppas att vintern och hösten drar lite på sig så man kan fortsätta löpträningen en bra bit till detta året. Men det ska nog lösa sig, bara jag får träna är jag nöjd. Får väl kanske fundera på Life ändå..? Nu när R jobbar finns det ju lite mer pengar i kassan menar jag, så då kanske jag ska ta tillfället i akt? Ja, det blir säkert så men vi får se.. :)

Ikväll blir det bio med R, förmodligen ser vi Beck - Levande begravd. Vi äter säkert inne i stan också, så slipper jag ställa mig och laga mat idag, ska ändå förbereda Moussakan för imorgon nu och då är det segt att ställa sig igen sen och laga mat. Men vi får se, just nu sover han så får väl väcka honom om en liten stund. Hoppas ni får en superduper fredag, upp med humöret och njut av livet sötisar! Gör precis vad som faller er in, lyssna inte så mycket på andra utan på er själva, på ert inre, så NI mår bra! Då mår andra också bra. Kärlek!


Sista dagen

Idag är sista dagen på min "första semester" denna sommaren, imorgon är det start för tre veckors jobb! Dock har jag en fyra dagars ledighet att se fram emot redan nästa vecka, ojoj, vad jobbiga dessa tre veckor känns att bli... Haha! Fast jobbar ju visserligen lite mer de två andra veckorna då, men ändå. Det känns helt okej och jag tror veckorna kommer rusa förbi. Ska bli skönt att ha något att åka iväg och göra om dagarna, och få nya erfarenheter och lite mer kött på benen. Det behövs inför framtiden. :)

Ja, ni vill väl kanske höra om hur fredagen blev? Det blev grill och skålande och folk blev väldigt fulla. Vi hade superduper kul (bortsett från lite tråkigheter på kvällens slut vilket vi raderar ur våra hjärnor) och sötaste Carro tog kort så jag inväntar dem, då slänger jag nog upp några så ni får se att vi verkligen njöt och hade det trevligt. Lördagen blev sedan väldigt lugn och skön. Besök hos morbror med mamma, en fika hos brorsan och Julia (där jag bjöd på mina cupcakes från i fredags som jag höll på att glömma berätta om, ALLA ÄLSKADE DEM! inklusive fredrik, julia och mamma) sedan däckade jag gott när jag kom hem, vaknade och såg lite på någon film med Morgan Freeman och somnade sedan gott igen. Cupcakesen var inte sista gången jag bakade, fick jag höra. Det lovar jag att det inte var. Så nu vet ni det! Söndagen spenderades med massa vila och mys framför tvn, sedan drog jag och mamma ut i skogen för att plocka blåbär, med varsin glassbytta som vi tänkte att det kan vi kanske lyckas fylla. Hör och häpna, vi blev nästan arga att vi inte tog med fler burkar, dessa två fylldes fort och vi insåg att det är BARA blåbär i hela skogen i år. Så det blir mer plockande någon dag i veckan, och gröten var extra god imorse med färska, så smakrika, blåa bär. Yummie! Hela min frys ska vara full av blåbär efter denna sommarens slut. Måste ju bygga på ett förråd så man har hela vintern och sedan våren, och vem vet, nästa år är det kanske inte ett enda bär med tanke på alla som är i år? Vi får hoppas att det inte blir så.

Nu ska jag göra lite nytta, har absolut inget roligt alls att dela med mig av. Tyvärr. Later!

Pretty good

Såja, nu var den löprundan avklarad och lunchen sitter fint i magen. Det blev två knäckemackor med gorgonzola på en och leverpastej och tomat på den andra och sedan lite persika med kesella till efterätt. Mums! Det behövdes verkligen kan jag säga. För jesus vad varmt det var att springa, och inte nog med det så hade jag motvind hela tiden. Men det gick, dock fick jag ont i min ena ljumske igen, som jag sträckte en gång för ett tagsen, vilket inte känns bra, alls. Men jag tog tiden och det blev ca 25 minuter på 5 km vilket betyder att jag springer 1 km på 5 minuter ungefär. Känns helt okej med tanke på denna värmen och min ömmande ljumske! Nu börjar det likna något. Kanske inte kommer bli helt död när träningen satt igång i höst iallafall? Vi får hoppas att jag inte blir det. Konditionen och benstyrkan finns ju hos mig nu, armstyrkan är däremot kassare än någonsin... Fick träningsvärk i armarna efter att vi målade häromdagen, tog ett tag innan jag fattade vad jag hade gjort tills jag insåg att "aha, jag slipade och sedan målade upp mot taket". Haha, känns nästan löjligt att vara så svag i armarna! Men till höst blir det ändring på det, för en söt tjej i föreningen har gått utbildning nu i våras till skivstångsledare så vi ska få tillbaka det. YES säger jag bara. Längtar mer än någonsin till hösten faktiskt. Det ska bli underbart, och inte nog med det, vi får ju tillbaka core också då en medelledare vidareutbildat sig till det. Jag säger bara, beach 2011 kommer bli livsfarligt... ;) Eller, höst/vinter/vår 10-11 kanske kommer bli livsfarligt för mig? Kanske kommer träna ihjäl mig? Nej, ska nog mycket till till det. Nu ska jag bestämma mig vad jag ska ha på mig idag, och sedan fixa lite innan det är dags att åka och hämta R på jobbet. Ha en underbar fredagskväll, det ska jag deffinitivt ha!


Duktiga Cissi

Jösses, den där energin jag skrev om att jag hade, den är helt otrolig! Har hunnit vika in massa tvätt, byta sängkläder, tvättar dem, diska, städa undan massa skit som stod i onödan i köket (pga. målningen) och nu sitter jag med träningskläderna på för nu drar jag och tar ett par varv i Dammekärrspåret. Tänkte försöka ta tiden idag och se, kan vara kul att börja ta lite tid så man har något att gå efter och se förbättring sedan, det enda jobbiga är ju att man får bära med sig mobilen i handen då jag inte har en klocka som tar tid, men det får väl gå. Återkommer senare, då får vi väl se om energin håller i sig, eller om löpningen tar ut all! :)


Mycket som ska hinnas..

Godmorgon! Sovit gott? Det har jag! Ställde inte klockan idag, på halv åtta som jag brukar, vet ni när jag vaknar? Tjugo över sju! Det betyder att jag ställt om mig till att vakna tidigt igen, vilket känns bra eftersom jag börjar jobba nästa vecka. Smälter frukosten, ska snart ta på mig löparkläderna för idag ska det äntligen ut och springas lite! Klarblå himmel, lite lätt vind och en härlig morgon då jag är superduper pigg kan inte bli bättre! Förhoppningsvis går det att springa mycket bra idag, men vi får väl se :)

Måste städa klart här hemma, vika in all tvätt jag tvättade igår och sedan ska jag hämta R på jobbet när han slutar klockan ett. Hm, har jag lite små brottom kanske? Jag tror nästan det. Vi får nämligen hit gäster idag, och tur att det är soligt och inte ska regna, vi sitter ju ute på uteplatsen nu på sommaren. Det blir grillning, och sedan lite överraskfirande för en viss person som fyller 30 på söndag :-) Så jag tänkte baka, tror jag gör cupcakes, enklast om alla får varsin istället för att stå med tårta och så.. Det blir med geisha och nutella isåfall tror jag. Men som sagt, vi har en del att pilla med nu under dagen, så jag får väl helt enkelt avsluta här och återkomma. Ska försöka få någon att ha kamera med sig idag, så det blir lite bilder. Men kan inte lova något, men jag skulle tycka om det mycket, väldigt mycket. We´ll see!


Mysväder

Godmorgon sunshines! Läget idag? Här är det riktigt mysväder! Dvs. grått och lite blåsigt, ser ut att komma regn när som helst. Och vet ni vad? Jag bara mös när jag slog upp ögonen och såg detta, tog täcket omkring mig och satte mig här. Såg lite på unga mödrar först när jag vaknade halv åtta, så var det nära jul där, i Köpenhamn, och jävlar vad jag blev sugen på julmys! Baka pepparkakor, gå på liseberg, åka skridskor, dricka varm choklad, krypa upp framför brasan hos mamma, mysa ner sig med massa godingar och se på massa bra filmer, ta långpromenader i kritvit snö med strålande sol... Ja, jag kan rabbla upp hur mycket som helst som jag bara älskar med vintern. Im a winter child. Thats it. Men jag älskar ju sommaren också såklart, men detta året börjar jag tro att jag faktiskt gillar vintern snäppet mer? Det kanske var all snö som kom i vintras som fick mig att inse att en riktigt vit vinter är det allra bästa? Allt slask kan jag klara mig utan också, det är inte speciellt kul att bli blöt om fötterna. Tycker nog inte många. Men massa mysig vit snö skadar ju inte. :) Jaja, nog prat om vinter, vi har ju sommar för fullt, och den ska det njutas av ett tag till! Så bort med dumma tankar nu! :)

Blev ett dopp igår så fort R kom hem från jobbet. Hämtade David och Johan som också hängde med, drog till Hulta, som ni vet vid det här laget är enda sjön jag vill bada i ungefär, och det var superskönt! Grabbarna fick mig att simma med ut till ön, ve och fasa! Har aldrig i mitt liv trott att jag någon gång ska simma ut dit. De tog en liten stund innan de lyckades övertala mig, men jag gjorde det! Och jag dog inte. Och jag krockade inte med en endaste fisk. Det var med andra ord inte så farligt som jag hade trott. Kanske, kanske, att min fobi ska börja övervinnas nu? Det hade varit rätt skönt, speciellt när man får egna barn sen, då kan man ju inte fjanta runt och vara rädd för fiskar i vattnet. Hur skulle det se ut? Barnen kommer ju bli lika rädda dem isåfall, och det vill jag ju inte. Nej, så jag blev stolt över mig själv att jag gjorde det, och det var riktigt skönt att få simma lite och inte bara plaska runt runt bryggan. Fick en jobbig huvudvärk efter vi badat också, vet inte om det var vattnet som gjorde det eller lite småpanik när jag simmade till ön, men den var riktigt konstig iallafall. Blev för seg efter badandet då vi gjorde middag efter vi kom hem, så jag blev trött, och orkade alltså inte springa. ILLA! Får försöka ta det idag helt enkelt, hoppas att det inte blir allt för mycket regn bara, då blir det nästan bara jobbigt. Men lite regn skadar inte, är bara skönt. Vi får se helt enkelt! Är ledig denna veckan ut också, sedan ska jag ju jobba i tre veckor så då blir det lite mer fart på mig :)

Nu ska jag kika runt på nätet, mysa lite till och sedan göra frukost. Har inget vettigt att skriva just nu så babblar bara på. Återkommer senare med något roligare förhoppningsvis :) By the way, jag MÅSTE skaffa en fungerande kamera nu alltså. Hemskt att inte kunna ta kort och få minnen från allt man gör dessa dagar. Det kommer jag ångra i senare år det vet jag. Så kamera måste införskaffas, så är det bara! Eller laga min som gått sönder...

Målarfärg och sol

Nu sitter jag äntligen ner, har precis pustat ut, andas in lite målarfärgsdoft och känner solen steka utanför. Hela rummet omkring mig är vitt, vitt och åter vitt. Fyfan vad bra rent ut sagt! Det är så ljust här inne nu att jag inte kan tro det är sant. Och ändå har vi bara målat ett lager, det ska på ett till för att det ska bli jämnt och fint också. Men just nu så njuter jag bara över hur fint det faktiskt kommer att bli. Och framför allt, rummet känns större, rymligare och ljusare! Det var den känslan jag ville uppnå. R kommer få en chock när han kommer hem sen, han tror nog inte vi hunnit såhär långt. Men det måste vara skönt för honom att bara se förvanlingen när han kommer hem från jobbet, och slippa stå i allt slipdamm, målarfärg och svett som blir när man håller på. För jobbigt är det, det kan ingen säga något annat om. Men det är kul också! Kanske inte när solen skiner in som den gör just nu, men det var ju faktiskt molnigt tidigare idag, så vi har ju inte stått inne och missat en kanon-fin dag.

Känner för att ta ett dopp, men börjar även bli lite småhungrig. Frågade R om han ville åka upp, så inväntar svar, får se om jag hämtar honom från jobbet och vi åker direkt eller om vi tar det efter vi ätit isåfall. Hade iallafall varit skönt efter en dag inne! :)

Måste få springa idag också, hur jag nu ska orka det efter allt jobb här hemma :) Men Emma skrev att vi får springa senare ikväll runt 21 eftersom hon ska jobba sent, så jag får nog se hur pigg jag känner mig efter maten, så kanske blir att jag åker upp tidigare och tar dagens tur själv. Det är dock inte alls lika skoj, men det måste bli av idag och är rädd att jag kommer bli för trött så sent ikväll. Men men, vi får se! Det ska iallafall bli en 5 km runda idag, i bra tempo.


Nu börjar det hända grejer!

Har precis kopplat in datorn igen, den fick ju ställas ut i köket igår när vi höll på med renoveringen. Sedan orkade varken jag eller R koppla in den, han hade lite grabbar här som spelade poker, sedan kollade vi film. Det var faktiskt riktigt skönt med en datorfri dag och kväll för oss båda! Men nu på morgonen gick det helt enkelt inte att låta bli, och då börjar jag fundera på om datorer ens är hälsosamma? Det blir verkligen ett beroende, och speciellt med bloggar och annat man börjat läsa i princip dagligen. Hm, kanske borde börja vänja mig av vid allt dator-användande? :)

Som sagt, nu börjar det hända grejer! Vi fick slipat halva rummet igår, och sedan test målat den delen för att se hur det kommer bli och om det blir bra. Det behöver ju målas mer än ett lager, men det visste vi ju redan innan, men jag säger bara OJ vilken skillnad! Det kommer nog bli kanon detta! Det enda jobbiga är att ena väggen blev lite väl bubblig på sina ställen (eftersom vi har tapeten kvar bakom, och den är väl från 1800-talet typ!), dock har många bubblor försvunnit men om det inte blir bättre och ser bättre ut efter mer målning tänkte jag nog faktiskt göra en fondvägg där. För på den andra väggen vi målade blev det kanonbra! Så en fondvägg kan ju verkligen inte skada, då får alla som ratat mitt kritvita rum sin vilja igenom också! Ja, det finns en del som ratat mitt helvita rum. De tycker att det blir för mycket vitt, att det behöver en brytning för att inte se ut som ett kök, en låda och allt vad det är... Men hade jag fått för R hade även fönsterkarmarna blivit vita, men han vill inte ha så vitt och jag förstår honom, för det är verkligen en smaksak. Så vi fick gå till mötes halva vägen (okej, jag fick väl mest min vilja igenom som vanligt:)) men jag målar inte vitt i fönstrena iallafall. Möjligtvis att vi gör träet lite ljusare bara, då det är ganska mörkt trä nu. Men jag ska visa er en bild på ett vitt, fint rum, som jag absolut inte tycker ser ut som en låda, eller ett kök heller för den delen!


Här ser ni ett vit rum, med färgade detaljer på möbler och textilier. Jag tycker det ser så cleant och vackert ut, för man kan leka hur mycket man vill med färger och former, UTAN att det ser rörigt ut som det hade gjort om det var färger och former på väggarna. Att tillägga här är att även golven är vita på bilden, vi har ju parkett golv som bryter av det vita hos oss. Och nu även då trä i fönsterkarmarna, som på bilden är målade vita. Kanske ska jag visa bilden för R och få honom tycka om vitmålade fönster? :) Nja, han lär nog inte tycka det är en bra idé ändå! Men som sagt, vad tycker ni om detta rum? Är det för vitt? Jag tror helt enkelt folk har olika smak och stil, och folk ska allt få se hur fint det kommer bli här när jag är klar!

 

Har även en till bild jag hittat, som får mig att bli lite sugen på fondvägg faktiskt. Alltså, jag håller med folk som anser att man ska bryta av, men jag tycker om förändringar och då är det bäst att bryta av med textiler och prydnader, som är lätta att byta ut. Men visst, en fondvägg kan göra rummet mer hemtrevligt och inbjudande, som den jag visar här nedan.

 


Här ser ni en mörk fondvägg, bakom soffan, vilket jag tycker passar bra. Därför har jag funderat på att göra en egen sänggavel som jag klär in i ett passande tyg, som kommer bryta av lite som en fondvägg, samtidigt som den kommer skydda väggen från sängen lite. Det som drar mina ögon till sig på denna bild är faktiskt kistan som de har som tv-bänk. Min mamma har en sådan, som hon ärvt och som min morfar eller hans far om jag inte minns fel gjort. Den är ju i trä såklart, men oj vad fint det hade varit att måla den vit som på bilden, med de svarta detaljerna och använda den som bänk! Fast mamma lär väl inte gå med på det.. Men visst är det bättre än att bara låta den stå och inte komma till användning? Hmm.. Kanske är värt att fråga iallafall? Annars kan man säkert hitta en billigt på loppis! :)

Så, nu har jag fått skriva av mig lite av mina tankar och funderingar. Känns skönt! Nu har jag förklarat hur jag tycker och känner inför det vita, och att jag inte vill att ALLT ska vara vitt bara för väggar och tak är det! Men men, ska försöka fixa min kamera snart, om inte annat lånar jag någons och tar kort så fort rummet är klart. Så ni får se hur det blir. Men än är det allt lite pyssel kvar som ska göras! :) Men den som väntar på något gott...

Idag tänkte jag pyssla lite här hemma, då vädret inte verkar bli bra som det skulle. Hoppas pappa kan komma hit så vi kan fortsätta med rummet, annars har jag en del andra saker att göra. Men hade varit skönt om vi fick gjort det idag, för ska eventuellt åka med Jennie till Ullared en sväng imorgon isåfall. Har inte direkt pengar till att handla massor, men tänkte det är kul att umgås med henne och kika på saker för att få inspiration. En utflykt är alltid en utflykt :) Men vi får se som sagt, nu ska jag bara vänta på att pappa vet hur det blir idag så utgår vi från det! Njut av sommaren, trots vädret, låt inte det få er att deppa ihop även om solen inte skiner. Ta tillfället i akt att göra saker som man inte vill göra när solen är framme, shoppa, pyssla, se på film eller vad ni tycker om att göra :-)

 

 


Blåbär

Godmorgon sunshines! Allt bra? Här är det bra, huvudvärken som kom med åskan igår verkar ha släppt. Tack och lov. Riktig spränghuvudvärk hade jag på kvällen och natten, svettades ihjäl nästan, men när åskan kom och regnet började ösa ner blev det behagligare temperatur. Trodde ett tag att jag var dömd och migränen var på väg, men den verkade jag sova bort, eller jag hoppas det! Inte haft det på så länge nu så hoppas slippa denna gången också.

Det blev en skön tripp till en sjö (den som jag tycker är OKEJ att bada i) igår med söta Jennie! Vi var båda rastlösa och ville ut lite, så vi åkte och badade. Som vanligt blev det en hel del skratt och prat om allt mellan himmel och jord. Känns så skönt att vi kommit varandra så nära! Att vi kan prata så lätt med varandra. Först åkte vi till ett enskilt ställe vid sjön, den är ganska stor, men det var lite folk där också så vi gick iväg en bit i skogen och badade från en sten. Det gick väl inte jättebra. Speciellt inte med min fiskrädsla. Haha. Jag var så fjantig, vågade knappt hoppa i, men tillslut tog vi några simtag faktiskt, så när jag simmade tillbaka in så simmade jag såklart in i en sten, hade väl för brottom upp antar jag, så skrapade mig lite. Inget allvarligt som tur var! :) Sedan skulle vi bada dit vi först kom, trots att det var lite folk där, men då bodde det en del abborrar precis där vi skulle bada, och dem var minsann inte rädda! Och inte pyttesmå heller (okej, inte jättestora heller men ändå..). Så vi plaskade lite där och sedan bestämde vi oss för att åka till badbryggan där alla håller till. Där var vi i säkert en halvtimma, hur skönt som helst. Där finns ju miljarder barn som skrämmer iväg fiskarna så då är jag inte lika rädd. Dök även, hör och häpna, det har jag inte gjort på ett antal år när jag tänker tillbaka? Men det är väl som att lära sig cykla, sånt sitter alltid i! Men det blev en skön tripp iallafall, och är glad att vi gjorde det för just nu öser regnet ner utanför, så bad idag ser det inte ut att kunna bli. Men, regn betyder inne-väder, och även fixar-väder! Japp, nu ska här slipas och tvättas i tak, så vi kan bli klara med renoveringsprojekt nr1! Ska bli skoj, är riktigt taggad för lite inne-pyssel idag.

Nu, snart druckit mitt morgon-vatten (märker ni hur duktig jag blivit?) och då dags att göra frukost. Köpte en god liten melon igår, som kommer få pryda min gröt idag! mums. Gott med omväxling! Och, by the way, det finns massvis med blåbär ute redan! Och mina från förra året tog slut precis häromdagen, så det kunde inte vara lägligare att de redan kommit. Så en tripp ut i skogen får det allt bli relativt snart, behöver ju gå ut ett par gånger nu i sensommar för att bygga upp mitt blåbärsförråd så jag har över vintern/våren :)


Rastlös!

Sitter här och är så rastlös att jag vet varken ut eller in.. Vill göra massa saker, har ingen lust att sitta still, samtidigt som jag inte orkar göra massa saker. Det går inte ihop! Har ingen lust att lägga mig och sola, men får nästan dåligt samvete om jag inte gör det, om jag inte passar på lixom. Hmm... Funderar så det knakar, så får väl se om jag lyckas komma på något bra. Kanske blir att åka och ta ett dopp någonstans... Det lockar faktiskt. Får hoppas jag får med mig sötaste Jennie också! :)


Outhärdligt

Måndag igen, ny vecka, nya utmaningar! Sista veckan jag är ledig nu också, eller, ska ju bara jobba tre veckor sen är jag ledig lite igen, men det blir tre ganska fartfyllda veckor där jag jobbar en del. Men ska bli skönt att få göra något på dagarna/kvällarna! Kommer även jobba två av dessa tre helger, känns väl lite tråkigt då det är då de flesta är lediga, men många går ju på semester nu så de dagar jag är ledig mitt i veckan kommer jag kunna träffa folk ändå, tack och lov :).

Löprundan igår finns det mycket att säga om! För det första gav jag mig själv en STOR klapp på axeln, blev imponerad av mig själv då vi hade uppehåll hela förra veckan från träning. Vi bestämde oss för att satsa på 1,5 + 7,5 km, dvs. långdistans på en lagom nivå. Det blev sammanlagt 7,5 km istället för 9, och det hade inget med att vi inte orkade att göra, jag blev sur för visste att jag hade orkat utan problem, men det kom ett ösregn som hette duga (och som var helt underbart!) men också ordentlig åska och uppe i det spåret är det livsfarligt att vara när det åskar. Så 1,5 km bjöd jag på denna gång, men nästa så får inte vädret stoppa oss! Det var även SJUKT (läs outhärdligt) varmt, i början trodde jag aldrig att det skulle gå att springa så långt. Men som tur var körde vi vätskekontroll på vägen, vi hade nog dött utan det. Det var ju så kvavt, så luften man andades in var helt syrefattig och kändes som luften du precis hade andats ut. Så kämpigt var det, men vet ni vad det gjorde? Jo, det gjorde så att när vi springer nästa gång i veckan så kommer syreupptagningsförmågan ökat ordentligt! Och det betyder även att vi kan öka och springa på fortare, för nästa gång blir det "bara" 5 km, men då i ganska högt tempo. Det är ju det som är med löpning, man måste göra olika varje gång för att förbättra sig och träna upp kroppen, kör man samma sträcka, samma tempo hela tiden så lär sig kroppen det och man stannar i utvecklingen. Men hur kul hade det varit om man sprang samma jämt? Inte särskillt kul! :)

Ska berätta en sak de flesta tycker är skandal... Jag längtar faktiskt en del till hösten! Och dels är det för att träningen drar igång (Friskis&Svettis) men dels är det för att jag längtar efter mysiga höstkvällar, tända ljus, raggsockar och snygga stövlar! Haha... Nejdå, jag ska allt njuta av sommaren minst en och en halv månad till, sen kan det få bli höst. Men inte tidigare än det, vi vill ju inte vara likbleka redan innan hösten kommit, eller hur? :)

Nu ska jag snart göra frukost, har druckit mitt "innan-frukost-vatten" precis så det är dags. Hörs säkert senare!


Fartfyllda dagar

Gårdagen bjöd på en väldigt massa påhitt! Först åkte jag och Emma till Getskär för sol och bad, det var helt underbart väder och vi hade nog velat stanna tills solen gick ner om vi fick välja! Senare på kvällen insåg jag att det var tur vi åkte vid tre eftersom jag hade bränt mig lite lätt på hela baksida ben, uppifrån och ner! Anledningen till att vi åkte klockan tre var för att mamma hade skadat sig, skurit sig rejält i fingret, så vi skulle hämta upp henne på Kungälvs sjukhus då Mikael var tvungen att åka hem och ta hand om gästerna som skulle komma. Hemma hos mamma grillade vi, åt jordgubbar och grädde och svettades floder. Aldrig har jag varit så varm kändes det som. Puuh. Så vi bestämde oss för att dra och ta ett kvällsdopp i Hulta-sjön, ja ni läste rätt, jag tänkte ta ett dopp i SJÖN. Det var riktigt skönt faktiskt, men jag fegade ju mig som vanligt då det första jag ser är en fisk som bubblar i vattnet. Så hade det varit havet hade dem nog inte fått upp mig ur vattnet, nu simmade jag lite, och tog mod till mig att vara i en stund tills jag gick upp och då började jag frysa. Vi åkte hem, duschade av mig allt salt och sol och sjö-vatten, satte oss och kollade på matchen som Emma kom hit och såg, sedan började ögonen gå i kors så jag gick och la mig en stund efter matchen och somnade så gott! En väldigt lyckad dag med andra ord. :)

Idag startade dagen med att jag ställde klockan, gick upp och drack en flaska citronvatten. Duktigt Cissi! Ska nämligen ut och ta en tidig löprunda med Emma, vi har inte sprungit en enda gång denna veckan. AJABAJA, säger jag bara. Inte bra. Men jag har ju varit i Dalsland, så får väl skylla på det (!?). Vi får ta det tidigt dels för att det är skönt att ha det gjort, dels för att det ska bli tropisk värme och åska idag och dels för att jag och R ska på kalas hos hans morfar senare idag. Så idag hoppas vi på en långdistansrunda, hur det går får vi väl se efteråt men idag ska jag pressa mig själv till tusen har jag bestämt. I veckan ska jag köpa nya skor också, mina är så slitna så det finns inte.. Det är inte bra att springa i dem kan jag bara säga, jag lär få skador om jag fortsätter nu. Så nu får jag allt ta pengar (hur jobbigt det än känns) och lägga på ett par fula löpskor. Det lönar ju sig i längden. Kanske får ännu mer motivation då? :) Ja vi får väl se!

Nu ska jag koka gröt, äggen är slut... :( Får bli fiberhavregryn och actimel helt enkelt!


Monopol

Sitter här och dricker lite vatten med citron i. Det ska vara bra har jag hört, och jag måste lära mig dricka mer vatten, speciellt innan frukost. Så nu gör jag det. Citronvatten är ju iallafall väldigt gott :) Vädret är konstigt idag, jag tror det är fint väder, men när jag tittar ut ser det vitt ut på himlen, tror det bara är dis. För folk skrev på facebook om havet och stranden, så antagligen är det fint när man kommer ut, ibland ser det ju annorlunda ut när man är inne!

Gårdagen var väldigt mysig! På eftermiddagen tog vi en promenad ner till Nödinge i värmen, handlade lite, gick hem så gjorde jag enchiladas och det tog vi med oss ner till uteplatsen och satt där och åt. Helt underbart! Satt där tills solen försvann bakom huset, då började det bli kyligt (tyckte jag) så vi gick in. Efter en stund kom Emma, och hon hade med sig monopol så det blev en riktig kamp! Vi spelade var för sig från början, men Movitz hade spelat för R när han var iväg, så det gick lite dåligt för honom så jag och Emma tänkte vara snälla så hon och jag blev ett lag och R och Thomas ett. Väldigt snälla tyckte vi! Fastän vi hade en hel del gator tillsammans när vi gick ihop.. Och pengar! Haha. Vi köpte massa hotell och hade nog det på i stort sett varenda gata som vi ägde, men då har vi inte turen med oss på vår sida. Vi trampade ALLTID på deras ynka hotell de hade, och fick böta fasligt mycket pengar.. Vi lyckades få fastighetsskatt TVÅ gånger, och med alla våra hotell blev vi helt ruinerade... Att tillägga kan jag då också säga att de trampade ALDRIG på våra hotell, av någon sjuk anledning... De hade TUR och vi förlorade. Jaja, det var mycket trevligt iallafall :)

Idag får vi se vad vi hittar på, kanske åker upp till mamma en sväng då Mikael fyller år på måndag och hans syskon kommer dit. Men det är inte kalas, nej, det säger han. Han vill inte ha kalas och fira sig. Han bjöd hem sina syskon för de inte varit i huset i Älvängen än. Men lite firande måste det ju bli? Eftersom han fyller 55 år. Jaja, vi får väl se vad mamma säger sen när hon ringer. Tills dess ska jag bara ta det lugnt, städa undan lite från igår och hoppas solen kommer fram ordentligt!



Hemma i renoveringsröran

Igår eftermiddag kom jag hem igen från en härlig tripp i Dalsland. Vi har haft bra väder, och hittat på en del skojigheter men roligast var nog ändå att få umgås lite med farmor och Bruno! Kändes lite som när man var liten, speciellt vid frukosten... Varför är det så gott att äta frukost hos någon annan? Har alltid undrat det.. Men, vi har iallafall varit i Vita Sannar (ja det heter så för er som tror det heter Vita Sandar, från början hette det Vita Sannar). Där skulle vi sola och bada tänkte vi, för det var kanonfint väder. Jovisst, solen brände gött när vi låg och solade, det är ju långgrunt i vattnet, så vi sa att vi går väl i och känner, vi vet ju att det alltid är väldigt kallt men med tanke på värmen som varit så trodde vi att vi iallafall skulle kunna doppa oss för jag är ju långt ifrån en badkruka och har badat i 13 grader i havet. OMG är det enda jag kan säga när vi gick i vattnet. Vi försökte pina oss en stund, lillen kom längst, upp till knäna, alltså det var så kallt så det gjorde ONT i fötterna rent ut sagt. Sådär som när man får huvudvärk, eller brainfreeze, precis så kändes det! Hur tusan klarar isvakarna bada? Eller, det var väl ungefär lika kallt kan jag tänka... haha! Så bad blev det alltså inte, men det var härligt ändå. Sedan var vi på auktion, det var lite trevligt men väldigt långtråkigt. De säljer ju såååå mycket skit, och så finns det typ en sak man blir intresserad av så tar det flera timmar innan den ska komma. Men men, det är kul att se hur mycket skit vissa köper på sig, och att vissa saker betalar de inte ens 10 kr för, medan andra saker kan gå för flera tusen kr... Ja, sånt förstår jag mig inte på! Men jag fick iallafall med mig två fina fat och en skål formad som ett hjärta vilka jag tänker använda till lite dekoration när vi är klara med renoveringen. Sedan fick jag även med mig en tomte-lykta och två tomte-krukor (jag vet att det är mitt i sommaren, men tio kronor för dessa var jag bara tvungen att ha!). Så nu finns några till i min samling. Igår åkte vi ut till deras gamla kvarter och deras gamla hus. Jättemysigt var det! Då kändes allt komplett, nu var jag liten igen. Och väldigt nostalgisk. Vi åt våfflor på Cafét farmor och Bruno hade när de bodde i huset, det ligger precis mitt över gatan. Det kändes precis som förr. När jag och lillen sa att det var så gott när de hade cafét, att vi sprang över hela tiden och åt våfflor, så sa farmor att de blev ruinerade de veckor vi var här och tjänade inte ett öre! haha! Men kul hade vi, och det är ett roligt minne vi kunde skratta gott åt. Så iallafall, vi har haft det underbart och det har verkligen känts som semester.

Nu är jag som sagt hemma igen, och det blir inte till att ta tag i renoveringen idag. Det står annat på schemat. Måste tvätta och diska och städa undan lite. R slutar ett på fredagar så han kommer hem tidigt, så vi får väl se hur vädret blir, det ser ut att spricka upp så kanske att man hittar på något senare. Vi får väl se! Nu ska jag avsluta mitt långa, tråkiga inlägg så får ni komma tillbaka snart igen, då jag förhoppningsvis har lite roligare saker att skriva :)

Uppe med tuppen

Idag bestämde jag mig för att vakna ännu lite tidigare än jag brukar. Ställde klockan på halv åtta. Var vaken redan mellan halv sex och sex då R skulle till jobbet, men sedan somnade jag om gott till halv åtta och gick upp. Brukar ju annars vakna vid halv nio-nio men kände att jag nog måste börja komma upp lite tidigare än det så jag inte missar så mycket på dagarna. Måste ju faktiskt vara inne och spackla och slipa hela dagen idag eftersom vi åker till Dalsland imorgon till på torsdag. Pappa kommer nog förbi och hjälper till sedan också, behöver lite proffs-hjälp med en del saker ;-)

Blev inget kalas nere vid Tumlehed igår, så det blev i deras trädgård. Det var inte fel det heller, jag fick nog knappt sitta still en sekund, min söta lilla kusin som fyllde år hittade på saker vi skulle göra hela tiden. Hon fick ett set där man gör egna studsbollar, så två stycken sådana gjorde vi, sedan hade hon fått tatueringspennor, så ja, ni kan ju förstå själva att ena min arm var lite målad på! :) Och sedan sminkade hon mig och jag skulle sminka henne (med barn-smink som tur var!) och sedan ville hon klä ut oss men slutade med att hon var den som blev utklädd mest tack och lov, haha. Sedan gick vi och gungade lite innan vi åkte hem. Så blev trevligt men inte så mycket prat med fler än lill-kusinen men det var ju faktiskt hon som var födelsedagsbarnet! :)

Som sagt, slipning och spackling som står på schemat idag. Sedan ska jag nog träffa Carro som jag inte sett på länge nu, efter hon slutat jobbet. Sedan hoppas jag på en go löprunda senare också, hoppas Emmas benhinnor känns okej så hon kan hänga med. Sedan ska jag laga lite (mycket) mat så R har till jobbet de kommande dagarna när jag ska vara borta. Bättre med hemlagad mat än att köpa färdigrätter, de blir man ju inte ens mätt på i tio minuter. Så det blir väl att göra lite stor-kok chili con carne och kanske något mer så han slipper äta samma i tre dagar :) Nu ska jag koka ägg, gröt och te så jag får i mig lite frukost. På återseende.


Kanske...

Jag har kanske ÄNTLIGEN (!) hittat hur jag vill min tatuering ska se ut. Nu kommer mina vänner tappa hakan, för vet inte hur många ÅR jag letat efter precis den där bilden som kommer passa mig perfekt. Men nu börjar jag känna mig lite mer redo, för hittat en bild jag blev kär i, eller rättare sagt, lite kombination mellan några bilder :) Så nu ska det klippas och klistras lite, tänkas så det knakar, rådfråga och sedan skissa lite, och hoppas att jag kan ta mod till mig att beställa tid inom en framtid så jag kanske kan få fixat det i slutet på detta år åtminstone... Who knows?! :) Tänker inte lägga ut någon bild här, men kan berätta att jag alltid velat ha en delfin/delfiner tatuerat, och det är så det kommer bli också. Delfiner är ett mycket speciellt djur för mig, och ligger mig varmt om hjärtat. Och jag kanske kommer beställa tid efter jag och R varit på Kolmården och jag fått göra min present jag fick av honom, min dröm sedan jag började veta vad en delfin är... Bada med delfiner! Men vi ska förmodligen dit i slutet av sommaren, för jag vill ju även passa på att kunna vara i djurparken, åka safari och lite så då R aldrig varit där. Safarit var min andra favorit när jag var där för ganska många år sedan, ni kan ju gissa vad som var min första favorit? Delfin-showen såklart :) Så ja, iallafall, nu börjar jag känna mig riktigt glad för jag hittat bilder som känns rätt för mig, och det har tagit sin tid kan jag lova, men man ska ju ha en tatuering resten av livet, så då måste man ju vara nöjd till 200%.

Så till idag, det har regnat sedan jag vaknade imorse, men nu börjar det se ljusare ut och är uppehåll. Förhoppningsvis så spricker det upp som det skulle göra, så kalaset och grillningen kan bli nere på stranden som jag längtat efter! Lite moln skadar ju inte, sålänge det är varmt och inget regn. Vid havet trivs man ju bra ändå menar jag :) Tänkte faktiskt ta och börjar spackla och slipa lite nu under dagen, så man kommer någon vart. Är lite pysslig av mig idag känner jag så det passar ju perfekt. Ska bara sitta här liiiite till.... haha (vi vet ju vad lite är när man sitter vid datorn, en timma känns som en halv minut ungefär) :). Nåja, nu ska jag inte skriva mer för detta inlägget blev ju sådär lagom intressant känner jag, men det är ju bättre än inget! :) Tycker det kommer lite dåligt med kommentarer alltså, vill ni ha mer inlägg i min enda kategori tro? Ska försöka knåpa ihop något bra :) Men då vill jag allt ha lite kommentarer också! Kanske är det för jag själv är så kass att kommentera de bloggar jag läser? Får nog bli bättre på det helt enkelt. Det är bara Jennie som är min trogna kommentatör ;-)

Nej, slänger in lite sköna bilder på delfiner iallafall, så ni har något att lägga ögonen på när det blev en hel del prat om dem! :)





Rekord

Nu sitter jag här, med en blöt, kall handduk över låren som är sådär härligt röda och bränner lite lätt. Jag känner sand lite varstans på kroppen, salt i hela håret och ögonen säger åt mig att sova. Dagen i Falkenberg har alltså varit helt underbar, fantastisk och bättre än på väldigt länge! (Känns som alla mina dagar är sådana nuförtiden?). När vi åkte hemifrån imorse så började det mulna på här hemma men en bit ner mot Halland och solen lyste och himlen var blå så långt ögat kunde nå.. Vi satt på campingen hos mormor och "morfar" och solade, fikade, åt lunch och träffade släktingar vi inte träffat på länge och sedan gick vi ner till stranden, som förövrigt var utan dess like! Trodde man var på rivieran typ... Helt fantastisk vit sandstrand full med folk och massor som badade. Vi var ju lite osäkra på att bada först, trots att det var långt över 30 grader i skuggan, men när vi känt på vattnet fick vi en chock. Ingen liten heller! Det var minst 23-24 grader i vattnet, och enligt mig är det badkars-temperatur. Haha. Så jag och mamma hoppade i och simmade och åkte med vågorna och bara njöt. Sedan bytte vi så mormor och "morfar" fick bada också, och sedan tog vi ett dopp när de kom upp och låg på stranden tills vi blev hungriga för att gå och äta. Åt och solade lite till, sedan var det dags att åka hem. Dagen bara sprang iväg, och trots min BRA grundfärg så brände jag mig som sagt lite lätt på benen. Mamma som varit i Spanien tre veckor och är brun som en pepparkaka brände sig lite lätt på bröstet, så ni kan ju förstå vilken värme och stark sol det varit! Helt sjukt att vi kan få sånt väder i Sverige egentligen, men nu är det bara hoppas det håller i sig.

Just nu är klockan kvart i tio och det är 22 grader ute. Hur ska jag kunna sova bra inatt? Kommer väl dö av värmeslag, eller så gör dagen att jag sover som en stock. Vi får väl se :) Det lutar väl åt det senare! Imorgon visade de lite åska och regn, men på förmiddagen, och det hoppas jag, för vi ska ju på kalas nere i Tumlehed i Torslanda och fira min kusin som fyller 7! Tänk, det var inte igår vi hade kalas nere på stranden vid havet... Är vädret bra så vi kan ha det, då är nog banne mig min helg den bästa jag upplevt på gud vet hur länge! Men det får vi väl se imorgon :) Nu måste saltet duschas av och jag krypa i säng och se en film.... Sleep tight!


Då jag inte har en fungerande kamera visar jag två bilder som finns på stranden vi var vid!


Värmeslag!

Får värmeslag! Herrejävlar vilken värme rent ut sagt! Och det syns på mig också, en och en halv timma i solen förut, utan solskydd för har inte haft det den senaste veckan och klarat mig hur bra som helst från att bränna mig, men nu känner jag mig som en kräfta typ! Shit, på en och en halv timma, mitt på dagen visserligen, men det gjorde jag igår också samma tid, så fick jag så mycket färg, och tyvärr RÖD färg! Även i ansiktet som jag inte smörjt in den senaste månaden? Helt sjukt är vad det är, rena rama tropikerna ju! Hoppas verkligen brännan lägger sig till imorgon eftersom jag ska vara i Falkenberg och på beachen hela långa dagen. Inte kul att vara bränd då, då vet jag en som kommer må dåligt av soleksem efteråt. Dock tror jag inte jag bränt mig på den nivån som de flesta brukar anse bränt sig, jag är lite små röd på sina ställen men det gör ju inte ont eller så, kliar lite och det bådar ju gott för soleksemen... YAY! :( Jaja, sånt är livet, nu kanske jag får lite tid till att vara inne och fixa också...? :)

På söndag är det kalas för min minsta prinsessa som fyller år, lilla Clara. De har planerat att vi ska grilla nere vid tumlehed (badplats i Torslanda vid havet) och det var många år sedan vi hade kalas nere på stranden! Har sett fram emot det så sedan jag fick veta och imorse när jag kollade vädret visar de REGN på söndag! Så typiskt om det blir det och det inte blir kalas vid Tumlehed. Det hade varit så perfekt som det kunde bli, men allt kan man väl inte få.. Men jag ska allt be lite extra till vädergudarna om sol på söndag, så får det gärna komma en skvätt regn på måndag istället, det gör inte mig så mycket. Men sol, sol, sol vill vi ha på söndag! :)

Ska kanske grilla idag fick jag höra nu, det har jag velat göra hela dagen, ibland slår lixom ens önskningar in. Har tagit fram en regnbåge ur frysen som vi ändå tänkte äta till middag, och vad är godast om inte att göra den på grillen? Lite färskpotatis med gräddfil och gräslök till så kommer jag njuta av allt som har med livet att göra. Mumma! Vad ska ni hitta på i denna värmen? Ha en trevlig fredagskväll!


Helt fantastiskt

Han gjorde det igen. Fick mig att krypa upp i soffan, dricka en kopp te, och le en hel timme igenom! Och inte nog med det, han fick mig att bli inspirerad massor, så idag är jag mer sugen på att vara inne och försöka få ordning än att gå ut och sola, haha. Ja, ni förstår nog själva vem jag pratar om. Ernst Kirchteiger såklart! :) Programmet igår var sådär mysigt som bara han kan få till det, och missade ni det tycker jag ni ska kika in på tv4play.se och titta. Om ni gillar Ernst och inredning, matlagning och pyssel såklart. Annars kvittar det ju. :) En bra sak han sa som fick upp mina ögon var iallafall loppisfynd, där han sa att man ska försöka se bakom saken, dvs. att även om det är en pall, så se vad man kan använda den till mer än bara just en pall! Han hittar på så roliga saker med grejer man trodde bara kunde användas på ett enda sätt. Han ger inspiration med andra ord! And i like it, ALOT!

Så, på schemat idag står alltså att jag måste få iordning lite här hemma nu och komma igång med lite slipning på väggarna. Blev ju inget igår så måste som sagt ta det idag. Nu finns inga ursäkter, hatar att bo såhär stökigt! Jag får panik rent ut sagt. Kanske därför jag varit hemmifrån hela denna veckan? Tja, det stämmer nog bra. Är hellre ute och myser i solen än inne och har panik. :) Men, idag ska jag göra det, ska bara äta frukost först, sedan ska jag försöka komma igång och städa undan lite först och se när pappa och lillen kan komma hit och hjälpa till. För till dess ska jag ha plockat bort dator och tv från rummet, de kan ju lätt bli skadade av allt damm som blir när man slipar. Och det vill vi ju verkligen inte. Så det är en del pyssel att fixa med. Men det ska nog gå fint, har Ernst i bakhuvudet hela tiden och hans harmoniska tänk gör att man verkligen blir taggad, men på ett lugnt sätt. Ja, ni förstår själva om ni tycker om honom :)


Sommar med Ernst är fantastisk men.....

 


Jul med Ernst är helt enkelt bäst! :) (Åh, ni fick jag sån där jul och vinterlängtan snabbt... Attans! Bort med de känslorna bums!)

 

 


Mys på hög nivå!

Kikade in här snabbt, snabbt i reklampausen. Inte på vilket program som helst utan något jag läääängtat så efter! Sommar med Ernst! Tja, nu förstår ni ju förmodligen att jag är MYS rakt igenom. Min mamma skrattar lika mycket varje gång åt mig när jag sett reklamen för att detta ska börja, fy fasen vad han är underbar rent ut sagt. Precis min stil, pysslig som bara den, mysig och helt enkelt harmonisk ända in i själen! :) Jaja, ska snabba mig för snart är nog pausen snart slut, tänker inte missa en sekund... :) Har iallafall varit massa sol idag så fått en hel del sol på mig, men även käkat på mammas jobb med lillebror och hälsat på min morbror. Hann inte med att slipa väggarna idag så ska ta det imorgon, pappa och lillen ska sluta tidigt imorgon så kommer de och hjälper till! Får massa inspiration till det nu när Ernst är på tv.. Ops, nu börjar det! Godkväll! :)

Njut av dagen

Idag vaknade jag klockan 6 av att klockan ringde. R skulle upp och jobba och jag hade lovat att köra honom snäll som jag är. När klockan ringde ångrade jag mig, men det gick bra, kunde somna om igen när jag kom hem och sov till halv tio. Då blir man sådär grusig i ögonen och allmänt seg, men jag kom upp för det är strålande väder ute och nu ska jag slänga i mig lite frukost strax och sedan ut och lägga mig i gräset och sola! Blir inget hav idag då pappa ska komma bort sen och slipa som jag nämnde igår, plus att jag ska ner och hämta upp mamma när hon slutat jobbet. På lördag ska vi eventuellt åka ner till Falkenberg och hälsa på mormor och Gert, i deras husvagn där de bor hela somrarna. Vid havet, skrea strand.... Ja ni hör ju själva, nu börjar det märkas att jag är ledig! :)

Idag mådde jag sådär underbart när jag vaknade, ni vet när man bara vill studsa upp och visa hela världen att man ler. Jag tror träningen sent igår kväll gjorde det, för Emma blev sen från jobbet så var hon tvungen att äta innan och då måste hon ju vila efter maten innan vi springer, så tiden gick och båda två var väldigt sega och tveksamma och tänkte skita i det. Men vi lyckades komma iväg strax efter nio, och köra riktigt skön intervall-träning där vi sprang 1 minut maxfart och gick 2 minuter. Så höll vi på och sammanlagt med uppvärmning så blev det ca 4 km vilket känns väldigt bra för att vara första intervallträningen! Man springer ju inte lika långt då, eftersom syftet med intervall är att öka syreupptagningsförmågan, så att konditionen blir bättre. Och jag blev förvånad över hur sjukt anfådd jag blev, har inte blivit så anfådd på flera år kändes det som! Sådär så man får ont i hela munnen nästan, och det var en känsla som gjorde att jag känner mig ännu mer taggad för att fortsätta med intervallerna. Sedan får vi väl lägga in lite backträning också, men nu på fredag ska vi ta långdistans och se om intervallen hjälpte, för vad vi hört så ska man tydligen känna skillnad efter första gången, så ska bli spännande! Vi kör nog en halvmil och mäter tiden för att se om den blir bättre än sist. Då sprang jag på 29 minuter, vilket känns bra med tanke på terrängen och det backiga spåret! :)

Nej, nu hör jag att mitt ägg kokar! Måste sätta på gröten. NJUT AV DAGEN! Ta till vara på alla stunder, le!

RSS 2.0