Ibland går allt lite bättre än vanligt.

Ja, ibland känns dagarna lite lättare än andra dagar. Det bara är så. Idag är en sådan dag. Det gick utmärkt hos min nya chef idag, hon tyckte jag hade alldeles för bra meriter och utbildningar för att söka jobb inom hemtjänsten! Haha, det var mycket roligt att höra, då man själv kan underskatta sina förmågor många gånger. Men så är det, psykiatri väger mycket i alla jobb, har man läst det så tyder det på att man är intresserad av människor och förhoppningsvis kan man en hel del om människor också, och har fötterna på jorden. Ja, men iallafall, det var väldigt positivt och jag ska börja gå bredvid redan på måndag för att börja lära mig om hur stället fungerar och vart man ska åka etc. Sedan ville hon att jag skulle avverka så många av mina bredvid-dagar som möjligt nästa vecka, så jag kan få min delegering så fort som det går (kunna dela ut mediciner) så jag kan börja jobba ordentligt på helger, kvällar etc. Så det ska bli spännande att äntligen få använda sig av sin första avslutade utbildning! :)

Har varit iväg med Emelie idag. Har haft en jättetrevlig dag! Först hämtade hon upp mig så åkte vi hem till henne och åt lunch, satt och pratade, gosade med lilla Ludde (hennes hund) och bara kopplade av. Sedan åkte vi bort till skogen och gick en lång skön promenad i det kalla höstvädret, träffade på en man som har köpt den gamla kända "Kattdamens" hus. Man hade bara hört talas om henne när man var yngre, men aldrig trott det var riktigt sant. Att det bodde en gammal knäpp dam där, med massvis av katter och att hon livnärde sig på kattmat. Men nu fick vi hela sanningen berättade för oss, och här ska jag dela med mig av den till er!

Damen bodde i huset många, många år. Det fanns en ladugård och så på tomten, men det eldade hon upp. Antagligen för att hon var knäpp. Hon hade katter i mängder, och då menar jag mängder. Grannarna kände ju till henne väl, och dem i affären visste exakt vad hon handlade varje gång hon var i affären. Kattmat och lingonsylt. Det var det enda hon handlade, någonsin. Så ja, ni förstår ju själva vad hon, och katterna, levde av.
Man fick absolut inte gå förbi där med hundar, då kom hon ut och skrek och gormade, blev fly förbannad eftersom hon hade sina kära katter. Ska också tillägga att man kände när hon kom in i affären, lukten var nog nästintill outhärdlig vad jag kan tänka mig.
För ca 2 år sedan så hade grannarna inte sett damen på ca 1 ½ vecka, och hon brukade ju gå och handla, så dem ringde polisen. Polisen kom, slog in ena sidorutan på huset, men fick som ett slag mot ansiktet. Dem kunde bara inte gå in. Dem fick ringa lik-sanerare, som skulle komma och hämta damen, som hade dött inne i sitt hem. Det värsta av allt var, att det fanns inte mycket att hämta av hennes kropp. Ja, allt som alla gått runt och sagt, det är sant, katterna hade ätit på henne, det fick vi förklarat för oss idag. Gud så hemskt. Tänk vad snett det kan gå. Det fick komma folk från djurskyddsinstituter etc och ha ihjäl katterna. Dem mådde ju inte speciellt bra, vilket man kan förstå. Dem var inte speciellt friska, det var ju ganska mycket incest bland dem. Man kan ju bara föreställa sig.

Ja, nu har ni fått den berättelsen berättad för er också! Tänka sig att sånt hemskt kan hända i lilla Nol. Det kan inte många tro. Jag hade iallafall aldrig velat bo i det huset, även om det var totalrenoverat! Lite läskigt enligt min mening... Vad skulle ni tycka om att bosätta er där?

Jaja, nu har jag haft min lilla sagostund i bloggen för idag, nu ska jag dricka upp mitt goda blåbärste och tända lite ljus och mysa. Hoppas ni haft en lika spännande dag som mig :)(Detta är en bild från google, alltså inte från damens hus!:))


Love/Cissi


Just idag är jag stark.

Ja, idag är en bra dag. Imorse när jag gick ut för att bli upphämtad av Cattis så var det strålande väder och frost. Äntligen. Så mysigt. Fast inte riktigt lika mysigt när man inte var förberedd och gick i jättekalla skor och en dunväst med en lite för kall tröja under när man är så frusen av sig som jag. Men jag blev glad, och tänkte att det är redan minusgrader i slutet av september, nu får jag ännu mer tecken på att min efterlängtade riktigt svenska vinter ska komma i år! Ja, mycket snö, strålande sol och stjärnklara nätter är det jag längtar efter nu....

Har varit i skolan och haft seminarium idag också. Det gick bra, vi hade så bra diskussioner i klassen som vanligt. Rena terapin där inne vid vissa tillfällen! Vår lärare är så otroligt bra, hade inte kunnat ha en bättre, hon får oss verkligen att öppna upp vårt tankesätt och få oss att bli fundersamma på allt som man tror är sant och vetenskapligt bevisat. Det var några som refererade till en kurslitteratur vi har, och sa en fråga till oss utifrån boken och vad författaren hade skrivit. Då sa vår lärare att "hur vet ni det? hur vet ni att det stämmer? tycker ni så? eller tror ni bara på det för att det är en kurslitteratur som en känd författare skrivit?" Ja, massa frågor som gjorde att man blev helt ställd av sitt eget tänkande. För visst är det så, när man öppnar en bok som har med olika verkliga saker, som folk anser sig veta saker om, så tror man redan innan man öppnar boken att allt är sant och att det författaren skriver är sant och stämmer. Men vem säger det mer än författaren själv? Och alla som tror på boken redan innan dem öppnat den? Har någon gått och kollat på hans vetenskapliga artikel han skrivit, om hur han gjort urvalet och gått till väga i sin undersökning? Nej. Ingen gör det. För alla tror på det när dem läser boken. För det låter bra. Det låter vettigt. Och jag går på det hela tiden. Eller, går på och går på, lyssnar på det och ställer in min hjärna på det han/hon skriver. Istället för att kritisera och fundera på om det finns andra förklaringar, andra sätt att tänka eller göra dessa saker på. Det finns så oändligt mycket möjligheter med allt idag, men vi tror oftast på det vi läser. Ta bara ett riktigt vardagligt exempel. Dagstidningarna. Dem skriver det som dem anser mest lockande, det som dem tror att svenska folket blir intresserade av. Just nu har vi Anna Anka på tapeten. Varje dag hör man något om henne på tv eller radio eller tidningar. Men är allt det dem skriver sant? Knappast enligt min åsikt. Man måste våga kritisera, öppna sitt tankemönster, läsa fler böcker där det står motsatsen och våga reflektera över vad man själv tycker verkar rimligt och vad man själv tycker är bra. Nu förstår ni säkert ingenting av det jag skrivit för det blev så invecklat och svårt att förstå för dem som inte riktigt läser samma ämnen som mig och inte har samma intresse för människor och beteenden, men jag hoppas iallafall ni förstod någorlunda att ett kritiskt tänkande är något alla människor borde ha. Jag ska börja tänka mycket mer kritiskt och lära mig bli bättre på det!

Ska på arbetsintervju för hemvården i Älvängen/Skepplanda imorgon med. Wish me luck! :)

Love/Cissi

Min första tävling!

Ja, då har även jag börjat vara med i blogg-tävlingar. Eftersom att Jennie vann två stycken så fick jag upp hoppet lite om att man kanske kan ha sån tur att man faktiskt vinner någon gång? Tänk vad roligt det hade varit...
Just nu tävlar jag om en jättefin rosa(!) laptop hos http://eemeliees.webblogg.se/2009/september/tavling-vinn-en-laptop.html?_tmp=82129fa7b9baf5d392dbf6a096ef5e3904ba12a9


Jag skulle verkligen behandla den som guld om jag vann den, för så stort behov är jag av en laptop just nu med allt åkande fram och tillbaka mellan klasskompisar, hem och skola! Tänk vad det hade underlättat min vardag.. Håll tummarna för mig nu allesammans! :)

Love/Cissi


Helt slut...

Nu är jag verkligen helt slut. Så himla skönt att få göra den ena tentan imorgon så jag får det gjort alltså. Har pluggat så mycket varje dag nu att jag inte tar in en enda konstig term mer känns det som, och ögonen orkar knappt hålla sig öppna. Men ska iallfall till Life och träna halv åtta med mamma och Sara, det blir body pump med härlig träningsvärk! Fattar dock inte hur jag ska orka, men behöver röra på mig efter att ha suttit stilla precis hela dagen och bara pluggat, pluggat och åter pluggat.. Ska somna sååå gott ikväll och vakna pigg och glad imorgon, klara tentan och bli nöjd och glad. Få en skön helg, fast med en hel del plugg, göra tentan på måndag (som kommer gå åt helvete dock), redovisa på tisdag och sedan PUSTA UT.

Nu måste jag bara vila lite innan, fast behöver nog ta disken innan.... Oj vilket klagoinlägg det blir, men jag är sjukt stressad och behövde bara skriva av mig om hur skönt det ska bli när denna jobbiga perioden är över och man kan pusta ut och ta nya tag.

På återseende.

Love/Cissi


Uppdate!

Ja, nu blir det en liten uppdate här igen. Har så sjukt mycket att göra nu så att jag hinner aldrig ta en lugn stund att sätta mig ner och koppla av i princip. Köpte den nya cosmopolitan igår, och har inte läst mycket i den än. Jag brukar läsa klart hela tidningen samma dag som jag köper den! Då kan man snacka om att inte ha något att göra :)
Har bara blivit plugg, träning och matlagning och handling det senaste. Hinner inte med något annat. Iväg på morgonen och plugga hela dagen, åka hem för att handla och laga mat snabbt, byta om och dra till träningen komma hem och få i sig något att äta sedan hoppa i säng för att sova. Så har mina dagar sett ut de senaste snart två veckorna i princip. TUR att det lugnar ner sig efter tisdag nästa vecka.. Då ska jag pusta ut ordentligt!  

Är så himla glad att jag ändå lägger ner så mycket energi på träningen. Trots att jag känner mig stressad nu och inte känns som att jag hinner med hälften av vad jag ska göra. Men faktum är att träningen är en sak som gör att jag faktiskt hinner göra så mycket som jag gör, och orkar framförallt! Det i kombination med en relativt god kosthållning, gör att jag får mer energi och orkar mer. Så träningen är något av det sista jag skulle skippa, då skulle jag väl gå in i en vägg eller något. Tränat minst 4 dagar i veckan den senaste månaden nu, känns riktigt okej! Mer hinner jag ju tyvärr inte, men när det lugnat sig, och jag har råd att skaffa kort på Life också, så kommer det nog bli fler pass än det finns dagar i veckan om jag känner mig själv rätt...

Jag måste hinna planera min 20års fest snart också. Hur sjutton ska jag få tid till det då? Får helt enkelt börja med det när nästa vecka är slut... Då måste jag få ut alla inbjudningar etc så att folk kan börja planera in datumet i sina kalendrar! Det ska bli otroligt kul, men ni får höra mer om det senare!

Fick förfrågan om jag kan jobba fredag kväll också. Det är bara till att ställa upp och göra det, få in lite pengar och så. Ska jobba på en after work Kopparn har, det är riktigt roligt, eftersom jag är van vid att jobba vid bröllop, julbord och sådana tillställningar så tycker jag om lite mer "fest-liknande" jobb tillfällen istället för när man bara jobbar under lunchen. Det ska tydligen komma en hel del folk, så det hoppas vi på! Är ni sugna på att gå på After Work, väldigt nära centralstationen, så sväng in hos oss! Restaurang Kopparn heter det och ligger vid Holmens Herr. Mycket mysig restaurang! :)

Nej, nu får jag återgå till mitt, och avsluta detta inlägget. Håller på att koka lite ris och ska värma på lite korvstroganoff tänkte jag, så jag får i mig lite mat för man blir hungrig av allt pluggande. Får se vad jag ska hitta på till min kära sambo när han kommer hem från jobbet...

Love/Cissi


Hösten är verkligen här på riktigt nu!

Ja, nu är det verkligen höst. Det är väldigt kallt både på morgonen och kvällen/natten, men även ganska kyligt på dagen, men det är ju så himla underbart väder så i solen blir det riktigt gott! Mamma berättade att dem fick skrapa rutorna härom morgonen, tänk vad fort det har blivit jättekallt! Och imorse så skulle jag köra Rikard till jobbet eftersom Robert var ledig, och när vi åkte vid sex-tiden så var det bara ynka tre grader ute... Brr! Men mys! Åh vad mysigt, löven på träden utanför vårt köksfönster är i alla fina färger som ni ser på löven i min bakgrund... Visst är det vackert? Jag är förälskad i höstar som är såhär, hoppar verkligen det fina, kyliga vädret håller i sig! :)

Jag gick och la mig
direkt när jag kom hem. Var väldigt seg, så somnade om till klockan var halv tio ungefär, låg och drog mig och gick upp vid tio för att gå ner till affären och köpa apelsiner b.la. Dem sitter jag och njuter av nu, gjorde färskpressad apelsinjuice, finns inte mycket som slår en sån C-vitamin-kick på morgonen! Åt havregrynsgröt med ett skivat päron från mammas trädgård och kanel på. Mums. Riktig höst-frukost blir det! Och har ätit gröt med hemma-plockade päron och kanel varje dag denna veckan, det är underbart när man har möjlighet till att göra det. Det är riktig lyx enligt mig. Andra kommer aldrig kunna tycka att havregrynsgröt är lyx, men med rätt tillbehör på så kan det verkligen bli lyx, och något riktigt nyttigt lyxigt, kan väl inte bli bättre?! :)

Just nu väntar jag på att Emma ska komma så fort hon är klar. Vi ska plugga lite tillsammans idag, eller rättare sagt, vi ska ju plugga på varsitt håll, men bredvid varandra :) Lite lättare att verkligen få något gjort när man inte sitter helt själv, så får hoppas vi lyckas sitta utan att prata om annat. Ska ta en löprunda vid tolv också, längtar verkligen jättemycket, och har gjort ända sedan imorse när jag insåg vilket underbart väder det kommer bli idag! Det ska bli riktigt härligt att springa i detta vädret, hoppas vi orkar springa långt!

Ska hämta Rikard sedan också. Vilken lyx han har ibland min kära sambo :) Det blir nog en mysig kväll idag med, Rikard enda lediga dag på veckan imorgon, så får väl försöka ha det mysigt och laga någon god mat idag och så. Det blir nog bra!

Jag mår iallafall ovanligt bra just för tillfället! Och det har med flera faktorer att göra. Men skönt känns det, och hoppas verkligen det kan hålla i sig. Det är så härligt att må riktigt bra, ända in i själen. Det borde man få lov att göra jämt tycker jag. (Fast man måste ju ha sämre perioder, för att kunna uppskatta dem bra, så är det ju bara).

Nej, nu är det slut på mitt filosofiska inlägg. Nu ska jag göra lite nytta och ta tag i disken strax tänkte jag, så det inte ser alldeles för jävligt ut när Emma kommer!Ha en riktigt mysig höstdag!
Love/Cissi


Oj vad duktig jag blivit på att blogga!

Haha känner verkligen att jag är duktig på att skriva i bloggen. Eller inte. Jag har inte tid just nu, det är så himla mycket i mitt liv som händer och som jag måste lägga ner mycket energi på, så att sätta sig här och skriva ett inlägg är inte det första man tänker på när man slår upp dem små gröna på morgonen! Har väl förlorat alla läsare också, men det spelar inte mig någon större roll då jag mest skriver för min egen skull ändå för att få skriva av mig lite då det alltid varit en passion i mitt liv. Just skrivandet. Som jag också varit otroligt dålig på under dem sista åren, vilket jag tycker är lite synd. Men det kanske kommer ikapp mig en vacker dag, eller så var det bara något jag växt ifrån? Who knows. Ända sedan jag var liten har jag älskat att skriva, berättelser i alla dess former, skrev dagbok, skrev tusentals dikter och även låttexter. Men men, man har olika faser i livet, och just nu är min fas att plugga hårt, vara med mina nära&kära, ta hand om mig själv och min kropp, träna mycket och bara ta det så lungt jag kan innan nästa fas drar igång. :)

Jag har tränat väldigt mycket det senaste, och pluggat väldigt mycket. Har knappt hunnit komma hem förrän jag måste byta om och dra till träningen. Så vissa dagar har det blivit väldigt sen middag, som jag fått ställa mig med när jag kommit hem från träningen vid åtta-tiden. Men oj så glad jag är över att jag tycker om att laga riktig mat och inte slängde in någon färdig-rätt i micron eller något liknande, som många andra gör när de inte hinner laga mat! Man kan laga massa enkla rätter som går lika fort nästan, och blir tusen gånger godare+nyttigare. Ja jag är faktiskt stolt över mig själv att jag lagar riktig mat de flesta dagarna på året!

Nu ska jag snart ner till affären och handla lite till middagen och någon lunch till mig tänkte jag. Det står Fiskgratäng på menyn idag. Oj så gott! För det är fiskgratäng med vår egen fångade torsk från Norge-resan. Mums!
Det är kallt ute idag också, väldigt kallt faktiskt, så nu blir det mys-faktor på hög-nivå i lilla lägenheten. :) Ljusen brinner varje kväll och jag trivs bra. Nu är det bara renovering som behövs för att det ska kännas perfekt... Sedan när allt det är klart är det väl lagom för flytt typ, haha. Nej, nu tar vi en sak i sänder och hoppas på det bästa för just nu ser framtiden väldigt ljus ut, men sådant kan ändras fort, vi vet. Men vi är starka, och håller humöret uppe och satsar stenhårt!

I love my babyTiger!

Love/Cissi


Bra start på denna lördag!

Yes, idag gick jag upp vid tio, åt en tallrik havregrynsgröt med banan och fysalis, sedan stack jag iväg och tog en löprunda med Emma. Helt perfekt start på dagen! Nu sitter jag här nyduschad och ska nog ta något att äta, funderar på om jag ska göra en shake eller om jag ska ta något annat.. Litet dilemma där :P Blir nog en shake tillslut ändå, det är ju så enkelt och smidigt efter man tränat att bara hälla i sig en sån!

Ska åka upp till mamma idag. Dem håller på och packa lite och så, så ska hjälpa till. Men allra mest vill jag dit för att gosa med dem sjukt mysiga kattungarna jag inte träffat på länge nu.. Det är tydligen dem kärvänligaste bebisarna vi haft, dem ställer sig nedanför mammas och Mikaels säng och bara skriker tills någon lyfter upp dem (dem är alltså för små för att komma upp själva). Dem andra kattungarna har alltid väntat med att hoppa upp tills dem kommer upp själva, och är inte ens då speciellt gosiga. Men dessa lägger sig och somnar bredvid dem, dem kommer bli så himla underbara katter! Hoppas vi hittar bra hem åt dem, där människorna tycker om att gosa :)

Nu ska jag nog se om Rikard vill vakna, han får inte sova hela dagen! Nu har han vänt tillbaka på dygnet, och det kunde inte koma lägligare... Tihi.. Mer säger jag inte än! :)

Love/Cissi

YES

Jag blev aldrig sjuk, peppar peppar! Visst är det underbart när man kan tänka bort dåliga saker, och det faktiskt fungerar? Jag blev piggare igår fram mot kvällen, så åkte iväg och tränade och det gick kanonbra förutom att man svettades som en gris... Men det gör man ju jämt på det passet! Alla ser ut som dem precis kommit ur duschen. Haha. Det är bra att få ut lite slaggprodukter och annan skit från kroppen! ;)

Idag har jag varit väldigt duktig. Fått bockat av en sak på min att-göra-lista ang. skolarbeten etc, så nu återstår det bara en hel del tenta-plugg torsdag-fredag som säkert ska gå bra.
Detta har jag att "se fram emot" gällande skolan:

15/9: Inlämning uppgift 1.1 i Kriminologin CHECK! SKICKADES IN REDAN IDAG!
22/9:
Inlämning av uppgift 1.2 i Kriminologin
25/9: Inlämning av uppgift 1.3 i Kriminologin + Tenta på kriminologiska teorier
28/9: Tenta i psykiatriska sjukdomar, behandling och farmakologi
29/9: Examinationsseminarium på terapiformer (dvs. redovisning på 1h för klassen)

SEN tror jag det blir lite lugnt ett tag efter det. Har inte hunnit tänka så mycket längre än det, för det är ganska mycker saker att tänka på på kort tid. Puuh... Jaja, det är bara att ta hårda tag och tänka positivt så löser sig allt tillslut. Vill jag klara det, så kan jag klara det, no problemo.

Idag blev det alltså ingen träning, hoppas på att det blir något imorgon, annars får jag åka upp till mamma i helgen och köra lite med vikter samt springa eller cykla, beroende på vädret. Jag kan inte fortsätta vara dålig och träna bara 2 ggr i veckan som det blev förra veckan, ajabaja! Det är inte bra. Nu får jag komma igång ordentligt, jag vill ju ha någon sorts träning nästan varje dag, då mår jag som bäst. Men det är inte alltid man hinner med allt... Tvätten har stått i flera dagar, likaså disk och annan städning.. Men jag vill gärna ge mig lite "egen tid" på kvällarna och ligga och läsa eller kolla på något bra på tv. Jag tycker att man inte behöver tänka så mycket på saker som inte är roliga jämt, utan tänka på sig själv att man gör det man vill göra, för just nu har jag inga barn eller djur att ta hand om, då kan jag tänka bara på mig själv. Det är precis det man ska göra sålänge man är ung och inte skaffat familj. Dock är jag ganska dålig på det, men försöker bättra mig och tänka om.
Och på tal om att tänka om, så fick jag höra av en kompis som hade pratat med en Buddhist som sa att svordomar inte är bra, att man använder det i brist på ord. Det stämmer nog, och jag måste jobba med det jättemycket, för kan svära en hel del. MEN svär inte på långa vägar så mycket som jag gjorde förr, så lite bättring är det ju ändå. Plus att en annan buddhist sa något som jag tyckte lät väldigt bra som jag ska tänka på oftare framöver:
Tänk enbart på nuet. Lev i nuet. För just nu, i denna stund (när jag sitter här och skriver, dricker iskallt vatten och mår bra) är allt bra. Tänk inte tillbaka, och tänk inte framåt. Tänk NU för då är allt bra, och då kommer allt alltid att vara bra!
(Jag är inte världsbäst på att formulera det där på ett lika bra sätt, men hoppas ni förstår tänket iallafall?)

Nu ska jag kolla vad som kommer på tv ikväll, jag missade första Idol-avsnittet igår eftersom jag tränade, och tror att det ska komma idag med så får kika och se, annars lägger jag mig och läser min nya cosmo och hoppas på lite kul läsning!

Love/CissiSmyger sig på...

Ja det gör den verkligen. Och nej, inte min förkylning, den har jag gömt i bakhuvudet någonstans och hoppas att den förblir där tills den försvinner igen. Men träningsvärken däremot, den kommer och börjar ge känna! YES jag lyckades alltså med mitt "ta i extra mycket även om du inte orkar-strategi" igår. Jag har nämligen knappt haft någon känning av träningsvärk på jag vet inte hur länge nu, men mina muskler är väldigt smidiga och långa tack vare yoga och bra streching (jag har svårt för streching då mina muskler är väldigt långa så har svårt att kunna strecha dem att det känns, vilket kan vara farligt om man inte vet hur man gör). Men igår så tänkte jag att "nu banne mig ska det kännas ordentligt att jag tränat!" och jag har fått en del i rumpa, lår och bröstmuskler nu faktiskt. Det lönar sig att pressa sig så långt att man inte tror det går, för uppenbarligen går det ju eftersom jag lyckades. Mina benböj gick långt under 90 graders vinkeln, för att sätta fart på dem små musklerna i rumpan! Nu vet jag ju att jag kan pressa mig ännu mer än vad jag gjort tidigare (dock så är jag ju påväg att åka på en förkylning med känningar i bla halsen så får väl ändå ta det lite lugnt) men jag ska pressa mer och mer och utvecklas mer och mer! Det känns riktigt skönt att träningen har kommit igång igen iallfall, man känner sig friskare och piggare direkt. Det är riktigt skönt!

Sitter och funderar på vad jag ska göra till middag idag. Är sugen på kyckling så kanske får bli det... Men är inte sugen på ris och curry, så får hitta på något annat till. Kunde gjort enchiladas, men det är mer en helg-måltid som man äter en dag man inte ska träna.. Kanske en vanlig kycklingsallad? Eller någon gryta.. Hm, ja vi får väl se vad jag kommer på. Något blir det ju i slutändan iallfall!      

Love / Cissi


Lite lugnare dag, mitt fantastiska gröna te räddar mig!

Ja, det var ingen rolig känsla jag kände imorse när jag vaknade men jag inbillar mig att det bara är inbillning! Det är lite rosligt i halsen, jag har blivit lite hostig och förkyld, men det går nog över under dagen så jag kan träna ikväll! Det är inga problem.. (hoppas,hoppas,hoppas!)

Det blev inget pluggande med Cattis idag eftersom hon hade glömt av att hon var uppbokad idag. Men det fixar sig ändå, nu får jag tid att städa och träffa Carro och lite så också, så får jag sätta mig och kolla lite på plugget senare, och hoppas att Emelie kunde fixa med sig en bok från Skövde till mig som jag behövde ha. Det hade varit kanon om hon kunde det. Vi får väl se :)

Jag ska snart ut och ta en morgon-promenad med Carro, så fort jag skrivit klart här och druckit upp mitt gudomligt goda te som gör att jag vill ha jul!! Det smakar nämligen pepparkaka, sådär alldeles lagom med smak då det är ett grönt te, och det doftar till och med minst lika gott som det smakar... Mums! Det ska göra att jag känner mig friskare idag, och inte början till sjuk. Här blir vi inte sjuka förstår ni! Nej nej.. Det går minsann inte :)

Nej nu får jag väl snabba mig lite så Carro slipper vänta ytterligare på mig, jag är för seg ibland!


Det är det i den bruna förpackningen som smakar pepparkaka!

Love/Cissi

Puuuuh..

Jag är stressad. Gick upp vid åtta imorse, gjorde mig iordning, packade ihop skolgrejerna, käkade frukost och åkte iväg till Surte för att plugga hela dagen. Vi satt nog nästan hela tiden med att försöka klura ut vår uppgift vi ska göra, och vara stressade över hur mycket vi har att göra på en gång, och tillslut fick vi ringa läraren i Sundsvall för att få ett hum om så vi iallfall gjorde rätt. Så när jag väl fått skrivit ner lite grann iallafall då var klockan fyra och jag blev upphämtad av mamma och Mikael så jag slapp ta bussen hem. Då var jag tvungen att sticka in på tempo och handla, göra mat som blev tortellini med skinksås och broccoli som jag nyss kastade i mig för jag var så hungrig eftersom jag bara ätit frukost idag. Ajabaja mig! Nu blir pappa och mamma inte glada på mig igen.. För jag ska snart iväg och träna, och dem tycker jag äter alldeles för dåligt när jag tränar så mycket, och det gör jag ibland, men ibland tar jag igen det så det jämnat nog ut sig.. Hehe!

Så nu försöker jag varva ner innan jag ska byta om och traska ner till träningen. Som tur är så är det i Nolskolan idag, som ligger precis bredvid vårt hus. Så jag behöver inte gå långt varken dit eller hem, och det känns bra. För jag kommer nog somna som en stock så fort träningen är slut och jag fått ta liten shake och duschat och så. Då sover jag nog gott redan vid nio om jag inte piggnar till av träningen vilket jag tvivlar på.
Men jag försöker hålla ro i kroppen ändå, kanske får börja morgonen imorgon med lite yoga, så jag får andas ut ordentligt! :)
För ska ner till Surte och plugga imorgon med blir det nog, skönt att man får det gjort iallfall. Förhoppningsvis kommer jag längre imorgon... bara att hålla tummarna!

Nu visar sig studentlivet ordentligt, och det är inte massa festande och skojigheter, nej inte för min del iallfall!

Love / Cissi

Seg söndagskväll.

Ja, nu sitter man här och gör inte speciellt mycket nytta. Och det har jag inte gjort alls idag. Sovit hur mycket som helst (men det behövdes antagligen efter denna fullspäckade vecka) och inte ätit något på hela dagen förutom en halv pizza förut. Oj, vad jag är duktig idag känner jag! Haha, fy. Ibland har man sämre dagar alltså, helt klart.

I fredags var vi på tjejmiddag hos min sötnos Carro som hade fyllt 20 år så vi skulle fira henne. Hon har det bara så mysigt hemma hos sig, hennes mamma är precis som jag, älskar mys och ljus så hela lägenheten är full av fina ljuslyktor och väldigt mysigt är det! :) Vi hade jättetrevligt. Carro hade gjort en god kyckling/pasta sallad och sedan marängswiss till efterrätt med jordgubbar och banan och massa gottigt. Sedan blev det en hel del chips-ätande, så man kände sig lagom mätt när man gick därifrån kan jag lova! Men det blev bara ett glas vin, vi var inte alls taggade för att festa mer än i början, men vi segade till oss rejält och kvällen blev inte speciellt sent, vilket var väldigt skönt i sig. För vi hade ju himla mysigt ändå :)

Igår blev det ju kräftskiva hos pappa. Det var också mycket trevligt! Vi åt kräftor och pappas hembadade vitlöksbröd med vitlökssmör på (undra vart jag fått mitt vitlöksberoende från? haha). Sedan grillade vi senare, god kycklingfilé med potatissallad. Sedan blev det en hel del vin och öl för allas del tills vi var lagom fulla allihop tror jag och satt och sjung karaoke i soffan och gjorde så hela grannskapet hörde oss förmodligen! Haha, men visst får man ha sånna dagar, där man inte tänker så mycket på allt runt omkring utan bara har kul med sina nära och kära. Ja, vi hade mycket trevligt och pappa följde mig hem vid tre tiden när dem andra rörde sig också. Jag somnade som en stock, och sov som sagt hur mycket som helst idag. Men det behövdes, för nu blir det hårda tag denna veckan, ska ner till Surte imorgon till Cattis och plugga hela dagen. Känns skönt att ha en klasskompis som bor så nära sig, så man kan plugga ihop, för då får man så mycket mer gjort och kan dessutom hjälpa varandra och så! Det är perfekt. Så jag hoppas vi får gjort en hel del imorgon, men Pernilla har ju varit så himla duktig att hon redan skrivit våra två patientfall vi ska ha till ena examinationsseminariet så vi kan börja kolla lite på dem och så. Tänk vilken tur man har att man hamnat med så bra klasskompisar! Högskolan är verkligen annorlunda till skillnad från gymnasiet, och åt det positiva hållet, helt klart! Dock är det ju mycket högre nivå, men det går bra det med. Man får lära sig kämpa lite extra, det är bara bra. :)

Nu ska jag kanske lägga mig och läsa lite i Män som hatar kvinnor och se om jag kan komma någon vart i boken. Har redan hunnit läsa 100 sidor under helgen så jag kommer nog ta mig igenom boken rätt snabbt, så jag kan se filmen sen och hoppas att den är lika bra som alla säger!

Nu hoppas jag hösten vill komma på riktigt, och då menar jag inte mer regn, utan lite kyla och fina färger!


Love / Cissi

Halv-dag

Idag har vi bara halvdag i skolan. Känns skönt. Börjar kvart över två till fem tror jag det är. Det är intro av vår kriminologi-kurs. Hoppas den ska bli intressant!
Har bara hunnit bli träning två gånger hittills denna veckan, och idag kommer jag nog inte hinna träna heller. Så får bli att jag försöker köra stenhårt på söndag eller försöka komma iväg på en löprunda eller något i helgen. Vi får se! För två gånger är alldeles för lite, nu när jag äntligen kommit igång. Men skolveckorna gör det svårare att hinna och orka med också, så vi får ta en vecka i månaden med en nypa salt och kanske lite mindre träning. Det är okej!

Nu ska jag göra lunch så fort Rikard kommer hem med grejerna. Blir grekisk sallad med pasta och vitlöksbröd. Nu kom han så nu sticker jag! :)

Bara för att...

Har ingen lust att skriva inlägg om min dag, mina dagar i skolan. Jag jobbar på, känner mig hyffsat motiverad och allt det där men har en hektisk vecka så tänkte bara sätta mig framför datorn och ta det lugnt en stund innan jag hoppar i säng och kollar på Efterlyst och sedan somnar så småningom. Så jag snodde en grej från Jennies blogg för att sitta och skriva ner högst intressanta saker om mig själv (haha, intressanta kan diskuteras!)

ALLMÄNT: 

Namn: Cecilia
Piercingar: I naveln
Tatueringar: Ingen än, det kommer..
Längd: 1,61
Skostorlek: 37
Hårfärg: Mellan/mörkblond/cendré, kalla det vad du vill. Nordiskt hår ända in på roten...
Är du kär i någon: Ja
Önskar du att du bodde någon annanstans: Ja, i mitt drömhus vid havet!
Tänker du på självmord: Ja, men inte som har med mig själv att göra!
Tycker andra att du är attraktiv: Det får du nog fråga dessa "andra" :)
Vilket shampoo använder du: Barnängens vårdande schampo
Vilken parfym använder du: För det mesta åker min Escada Moon sparkle på 
Vad är du rädd för: Spindlar, fjärilar och alla småkryp som finns! 
Gillar du att tvätta: Det kan jag inte påstå.
Gillar du Berg-och-Dalbana: Absolut!

SENASTE:

Film du hyrde: Ser så mycket filmer så håller inte reda på sånt.. 
Film du köpte: Köper aldrig filmer. 
Låten du lyssnade på: Pitbull ft. Akon - Shut it down 
Låten du hade på hjärnan: Melissa Horn - Hanna 
Låten du laddade ner: Hm, vet inte faktiskt..Youtubar mest idag. 
Personen du ringde: Rikard
TV program du tittade på: 2 and a half men 
Personen du tänkte på: Rikard förmodligen eftersom jag nyss skrev hans namn? :P  
Bok du läste: Jens Lapidus - Aldrig fucka upp 
Personen du fick mail av: Nån jävla spam som vanligt!
Personen du fick brev av: Resursbank eller studentkåren antar jag
Personen du fick sms av: Rikard
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Oj, hela familjen? Det vet jag faktiskt inte... 

FAVORIT:

Mat:
 Jag är en mat-människa så älskar mycket! Det varierar med årstiderna :) 
Låt: Just nu är det nog Melissa Horn - Hanna
Sak att göra: Umgås med mina nära och kära, träna, koppla av och se på film
Sport: Får nog bli hockey då.. 
Dryck: Vanligt hederigt vatten! 
Kläder: En stor t-shirt :D
Film: Notebook
Bil: Ferrari Spider 360 Modena Cab (Jag är bestämd!)

ANTAL:

Gånger du varit kär:
 2. 
Förälskad: Det där med kär & förälskad kan man ju diskutera i evigheter utan att folk vet vad som menas..
Riktigt jävla askär sådär så att det gör ont: 1
Gånger ditt hjärta brustit: Hm, det har nog brustit en del gånger, men pga samma person :)
Hjärtan brustit på grund av dej: Ingen hoppas jag! ;)
Gånger ditt namn varit med i tidningen: När jag föddes? kan inte komma ihåg. Bilder har funnits däremot
Ärr du har på kroppen: 2, varav ett jag skulle döda för att få bort!

ÖVRIGT:

Vad har du gjort idag: Varit i skolan, handlat, lagat mat, läst ut min bok, påbörjat en ny, kollat på tv, suttit här!
Var det kul: Det har varit en vanlig normal skoldag :)
Hur tidigt stiger du upp: Det varierar beroende på vad det är för dag! 
Gillar du att slåss: Nja, det är väl inget direkt intresse
Vad ska du göra ikväll: Kolla på efterlyst
Är du seriös: Kan vara väldigt seriös, men också raka motsatsen!
Vad är du allergisk mot: Nickel, jävla nickel...
Var har du ont: Ingenstans, förutom lite träningsvärk som börjar kännas här och var
Använder du hårspray: Bara få gånger, om man ska göra iordning sig till något speciellt.
Kan du stå på händer: I vattnet
Favoritserie: Det finns många roliga serier, följer dock inte en enda för tillfället.


RSS 2.0