Lite myter/sanningar om träning

  Morgonträning är mest effektivt för fettförbränning

Falskt.

– Det är hur länge du tränar som avgör om du bränner fett, inte tidpunkten. På morgonen är du dessutom ganska tömd på energi och då använder kroppen musklerna som energikälla, träningen blir alltså nedbrytande och inte uppbyggande, säger näringsforskaren Magnus Nylander.


  Vibrationsbälten från tv-reklamen funkar inte.

Sant.

– De är i stort sett verkningslösa. Bältena som skickar ut elektriska impulser skulle man behöva ha på sig i stort sett dygnet runt i tre veckor för att komma i närheten av resultat, säger sjukgymnasten Mikael Klotz.


  Äter du efter klockan 18 går du upp i vikt

Falskt.

– Ämnesomsättningen förändras förändras högst marginellt under tiden man är vaken så det är ingen fara att äta senare. Ska du träna på morgonen dagen efter bör du dessutom fylla på energiförrådet på kvällen, säger säger näringsforskaren Magnus Nylander.


  Att stretcha efter träningen ger ingenting

Delvis sant.

– Enligt vetenskapliga undersökningar ger statisk (stilla) stretching inte mycket. Samtidigt mår många bättre efteråt, så det finns ingen anledning att sluta om man tycker det är skönt. Dynamisk stretching under exempelvis uppvärmning eller nervärmning (där man rör sig) ökar rörligheten i lederna, säger tidigare OS-triathleten Joachim Willén.


  Törst är ingen bra mätare på kroppens vätskebehov eller uttorkningsgrad

Sant.

– Många är inte törstiga och har ändå vätskebrist. Man måste helt enkelt räkna ut hur mycket man behöver, det finns modeller för det, säger näringsforskaren Magnus Nylander.


  Får man inte träningsvärk har träningen inte gett något

Falskt.

– Tränar man mycket och regelbundet får man sällan träningsvärk. Den kommer i stort sett bara om man tränat fel eller om man kör övningar kroppen inte är van vid, säger förre brottaren Martin Lidberg.

 

  Träningen förstörs om man dricker alkohol efteråt

Falskt.

– Ett till två standardsglas vin har ingen större inverkan på kroppen utifrån träningssynpunkt. Små intag av vin har snarare en skyddande verkan på hjärtat, säger näringsexperten Magnus Nylander.


  Promenader är bättre än att springa snabbt

Falskt.

– Att få upp pulsen när man tränar är effektivare, man förbrukar mer energi ju tuffare träningen är. Dessutom håller sig energiförbränningen på en högre nivå lång tid efteråt jämfört med en promenad, säger tidigare OS-triathleten Joachim Willén.


  Uppvärmning är bara slöseri med tid

Falskt.

– Den sätter igång blodsystemet och annat i kroppen inför den kommande träningen, man reducerar även skaderisken. Kroppen ställer in sig på att utsättas för ansträngning, säger OS-triathleten Joachim Willén.


  Du kan punktförbränna bort fett

Falskt.

– En vanlig missuppfattning är att om jag kör massa situps så försvinner fettet på magen. Du kommer ju träna upp magen men fettet tas från fettdepåerna i kroppen oavsett var de sitter, säger näringsforskaren Magnus Nylander.

Powerade

Källa: www.aftonbladet.se

Love / Cissi

In Memory Of Michael Jackson

Jag har glömt av att ens nämna Michael Jackson´s plötsliga, chockerande död här i bloggen ju. Så nu tänker jag göra ett helt inlägg tillägnat minnet av honom, för det är en av våra största legender genom tiderna. Och jag har alltid älskat honom, och stått på hans sida trots elaka medier och förvrängda artiklar etc.
Jag blev otroligt ledsen när jag hörde att han gått bort, trodde aldrig man skulle bli ledsen över en kändis men tydligen kan man bli det. För han var inte vilken kändis som helst, han har påverkat en hel värld och väldigt många generationer av människor. Han har påverkat mig med sin otroligt unika, vackra röst som ingen någonsin kunde ta ifrån honom. Tyvärr fick han inte uppleva sina sista konsterter som var inbokade nu i sommar, tycker så synd om alla hans fans som såg fram emot att få se honom en allra sista gång. Istället fick alla ett chockbesked, att det blir inga konserter. Det är snack om att få tillbaka pengarna och allt vad det är för biljetterna, men jag tror inte det är det som bekymrar hans största fans mest, det är att de faktiskt aldrig fick se honom en sista gång som de hade trott. Usch, tycker det är tragiskt men förmodligen kommer han bli en ännu större legend nu, för det blir ju alla så fort dem dött. Konstigt nog...

Hans låtar har alltid funnits med någonstans genom mitt liv. Det finns vissa låtar som etsar sig fast som man aldrig tröttnar på, och han har gjort många sådana.

The King of Pop - Michael Jackson








Love / Cissi

Moln som smyger sig på..

Ja, det har varit jättefint väder idag fram tills nyss. Nu ser jag att det är massa moln som börjat smyga sig på, både stora och små. Suck. Visst, vi behöver lite regn och åska nu när vi haft medelhavsvärme ett tag, men hoppas innerligt att det bara kommer över idag och det blir bra imon igen, trots att dem visade på ev. regn imorgon... Nu får sommaren bara inte försvinna! Nu när den kommit och blivit så perfekt, så vill vi ju inte förlora den såhär fort. Fast jag tror ändå att vi kommer ha bra väder större delen av denna sommaren, det känns verkligen så. Och jag hoppas det stämmer.

Idag har jag varit jätteseg, kanske legat och halvsovit alldeles för länge? La ju mig redan vid fem sex tiden igår och kollade tv, satte mig vid datorn en sväng emellanåt och sedan la jag mig igen. Somnade och vaknade om vartannat, men, nu är iallafall benet mycket mindre svullet, dock gör det fortfarande väldigt ont men det ska väl försvinna snart det också då antar jag!
Har ingen aning om vad man ska hitta på idag, hade tänkt gå bort till pappa och sola lite, men mitt ben sätter stopp för det. Vågar inte riskera att gå så långt igen så det svullnar upp som det gjorde igår. Fick ju lida hela dagen pga det. Men nu är det ändå knappt någon sol ute tack vare alla moln så den tanken kan jag ju skippa helt nu.
Hade velat träna igår, och benet satte stopp för det också. Attans. Det går inte bra med min träning nu på sommaren märker jag. Får verkligen försöka peppa mig lite, men till hösten lär jag träna som aldrig förr! Har ju faktiskt ett friskis-rikskort, som gäller på alla friskis-anläggningar i hela Sverige, så jag kan ju träna i tex. Kungälv eller inne i stan, men man ska ha tid och ork att åka så långt också.. vilket jag inte haft det senaste. Men så fort mitt ben blir bra ska jag nog försöka få med mamma att testa någon annan friskis-anläggning, vi kanske kommer stormtrivas?

Jag önskar iallafall att alla kunde inse att friskis inte är tant-gympa längre. Det är precis som vilket annat gym som helst idag, sportlife, life eller vilket som helst. Dessutom är det snäppet billigare också, kan det bli bättre? Nej, jag tycker inte det iallfall! Det enda som gjort att jag pratat om att jag vill börja på Life är för att vår förening i Ale är väldigt liten, vi har inga egna lokaler, så kan därför inte ha gym, kan inte utöka våra pass eller något alls. Så det blir inte lika mycket träning som det skulle bli om jag var med i Life tex. För jag vill kunna utveckla min träning, och friskisAle sätter lite stopp för det ibland, tyvärr får jag väl säga. För jag trivs jättebra där, och kommer förmodligen bli kvar tills Rikard fått jobb eller jag tjänar lite mer pengar och har råd med att träna på Life!

Köpte en ny blender för ett tagsen förresten, då min förra gick sönder av någon konstig anledning. Så nu består min frukost av en
Smoothie med
yoghurt,
en halv banan,
müsli
och frysta tropiska frukter.


MUMS! Det är snabbt, enkelt och lättsmält som passar mig alldeles utmärkt varma sommardagar som dessa. Jag blir alldeles lagom mätt (dock tar det ett tag att vänja sig om man är som jag, och brukar äta tills man är FÖR mätt men det går!) och jag står mig på den bra fram till lunch.



Love / Cissi



Ett trött inlägg!

Igår efter att jag storstädat och skurat och städat överallt man kan tänka sig åkte jag upp till mamma för att mysa lite med bebisarna och så. När vi kom dit så ville min bror åka till Hålsjön och bada så jag tänkte att jag kan ju åka med och hålla mamma sällskap medan han badar, för som alla vet, så är jag inte ett stort fan av insjöar. Ska jag sola och bada så ska det vara vid havet, annars ligger jag hellre hemma i trädgården i prinicip. Visst, jag kan såklart bada i en sjö en varm sommardag, det har jag gjort massvis med gånger, men det är som sagt inget jag direkt uppskattar och älskar. Dels för att vattnet är grumligt och man ser inte botten eller något, helt mörkt och äckligt. Dels för att man inte ser om det är fiskar eller andra läskiga djur där man badar, och sist men inte minst, alla äckliga djur som flyger omkring och vistas runt sjöar som du inte ser alls lika ofta vid havet! Tex. BLINNINGAR!
Fick mitt allra första blinningbett igår vid den sjön vi var vid. Vi var där i inte ens en minut, för brorsan ångrade sig och ville inte bada. Då kände jag hur det stack/brann till i knävecket och då var det kört. Började klia och växa sig större, men sen tänkte jag inte mer på det. Förrän några timmar senare när jag skulle åka hem och resa på mig. Hade så himla ont där bettet varit och det hade börjat svullna upp men var ändå inte överdrivet jobbigt. Men inatt, har varit så jobbigt, och idag har det bara blivit värre och värre och nu gör det ont även när jag är stilla.. Suck! Det är stort som jag vet inte vad, och stenhårt... Det är jävligt äckligt kan jag säga. OCh tror ni inte att när jag är hos Emma förut och hjälper henne med tvätten, att det biter till på min ena skinka, och jag ser en blinning flyga iväg?! Det är helt otroligt.. Men dock så har det bettet inte börjat klia ens särskillt mycket så kan hända att jag hann få bort den innan han sprutade in giftet som gör mig allergisk. Annars dör jag, då kommer jag ju varken kunna gå ordentligt eller sitta på flera dagar... Haha, skulle se kul ut!

Detta var ett litet klagoinlägg bara för jag har så jävla ont och tänkte att jag iallafall skulle skriva ett inlägg innan jag fortsätter halvsova framför tvn. Är väldigt trött och har väldigt ont som sagt... Visste att jag inte skulle klara mig undan alla allergier som finns. Sån tur kan jag inte få ha tydligen.

Nu ska jag vila vidare. Hörs senare eller imorgon mina vänner!

Love / Cissi

Seg dag..

Jag tänkte börja mitt inlägg med att tipsa er om en sida, så ni kan få fler besökare till er blogg. Det är snabbt och smidigt, och inga konstigheter! Alltid roligt att få fler besökare och på så sätt kanske upptäcka nya bloggar?
http://www.viraltrafik.se/?Cissi89

Testa vettja! :)

Okej, dagen igår blev kanon verkligen. Blev att vi åkte till Askimsbadet, jag, mamma, Joakim(Lillebror), Robin(lillebror) och Johan(morbror). Tyvärr följde aldrig min kusin med, som jag hade hoppats på då vi ses så sällan. Vi är lika gamla, och har lekt mycket sedan vi var nyfödda. Dock så ses man ju mer sällan när man blir äldre, vilket jag tycker är himla tråkigt! Men pratade med hans bror, min äldre kusin för ett tag sedan och han bor upp mot Stockholm nu så honom ser man ju ännu mer sällan, så vi pratade om att vi skulle ha en kusindag nästa gång han kommer ner nu i sommar. Det kan bli väldigt kul, och jag hoppas verkligen det blir av!

Vi solade och badade massor igår, jag var i flera gånger för det var så varmt att ligga och sola. Och snacka om att solen tar mycket nu, brände mig lite men det gick över på kvällen igen. Tur.
På kvällen kom Daniel och Sanja och vi grillade och hade trevligt. Sedan somnade Rikard som hade spelat fotboll och var trött, så vi gick ut och spelade basket en stund sedan kollade vi på Göta Kanal - Eller vem drog ut proppen? och sedan åkte dem hem. Det blev en mycket trevlig dag.

Desto mindre trevlig idag, hitills iallfall.
Har upptäckt kackerlacka efter kackerlacka här hemma... Förmodligen pga värmen. 4 stycken har jag sett, och jag hatar det verkligen. Är livrädd för dem äckliga små asen... Och jag hoppas på att inte stöta på en endaste till! Så har gått runt och städat och plockat undan allt man kan tänka sig, skakat på mattor och kläder och allt där dem kunnat gömma sig. Nu måste jag bara vänta på att Rikard ska vakna på jag kan dammsuga för fullt och Rikard får tvätta all tvätt.. Usch, rolig dag att vara inne och storstäda i värmen! Fan.
Jaja, jag kanske får tid till att lägga mig i solen en sväng senare, om Rikard nu vill vakna någongång vill säga... :/

Så så rolig ska min dag se ut! Ska ni göra något skoj?



Love / Cissi

Njuter för fullt!

Just nu njuter jag av att jag är ledig. Nu tänker jag inte ett dugg på att jag inte har något att göra på dagarna, för nu är det rena högsommaren här! Idag blir tredje dagen vid havet denna veckan för min del, åh vad jag älskar det! Jag ska verkligen bo vid havet någon dag, det har jag bestämt sen länge tillbaka och jag vill det bara mer och mer nu när man kan åka ut dit och njuta hela tiden!
Igår var vi ute med Rikard syster Jennie och hennes pojkvän och Thomas. Alla tog dopp utan Rikard, han låg och sov mesta tiden för att han varit vaken hela natten.. Haha. Jag skrattade och sa att det var bara tur, för annars hade han nog klagat på att han ville åka hem för han är ingen solar människa så :) Men jag fick iallafall övertalat honom att smörja in sin rygg, men ingen av oss tänkte ju på benen. Igårkväll hade han så ont i sina knäveck, då hade han bränt sönder dem verkligen. Stackarn! Han som gick upp 7 imorse för att åka och spela korpcupen i Skepplanda. Han hade ont kan jag säga... Hoppas det går bra för honom idag ändå!

Nu hoppas jag att mamma och dem snart ska komma och hämta mig, det blir Getskär idag också. Det ligger vid Stenungsund, i Stora Höga, vilket gör att det tar typ bara en 20-30 minuter max att åka dit tack vare motorvägen som går hela vägen nästan!

Love / Cissi

varmt!

Ja, det kan man lugnt säga att det är idag. Jag gick bort till pappa vid ett idag, för tänkte att jag måste få lite sol på mig trots att det såg ut att blåsa massor ute. Tur att det blåste säger jag bara! La mig i trädgården vid halv två, när klockan var två trodde jag att jag skulle smälta bort ungefär. Haha. Låg och pressade 20 minuter till, sedan kom lilla Em och Ludde förbi och hälsade på. Var jättetrevligt att se henne/dem igen! Hon jobbar ju i Skövde hela sommaren så blir inte så mycket man ser av varandra tyvärr. Men på söndag kommer hon hem och är ledig på måndag så om vädret tillåter åker vi nog ut till havet och myser. Hoppas det är fint!
När jag gick från pappa vid tre så visade termometern (som sitter i skuggan) 29 grader! Inte konstigt att jag blev varm! Måste ju varit en 35 grader i solen då åtminstone. Gud, förstår mig inte på Sverige vädret alltså. Ena dagen känns det som höst och andra är det tropisk värme. Haha, man blir inte klok på detta!

Nu väntar jag på att mamma ska komma och hämta upp mig, jag ska åka hem till dem en stund och gosa med mina 6 bebisar som jag inte sett sen i söndags! Tänkte nog ta med min kameran idag också och ta lite kort på dem så ni får se hur otroligt söta dem blivit nu när dem växt till sig lite!

Imorgon fick jag låna en av mammas och deras bilar, så jag och Rikard tänkte åka ut till havet. Får väl se om vi får med oss någon mer, kanske Jennie och Kim? :) Ja, vi får se på det lite senare som sagt! Nu är jag varm och hungrig.

Love / Cissi

inne förmiddag för min del

Blev att jag stannade hemma och började städa och rensa lite i garderoberna. Har en del saker som aldrig används som lika gärna kan flyttas ner till förrådet, då dem tar onödigt mycket plats i våra få (3) garderober. Så nu har jag lättat på trycket en hel del, och hallen står nu full med saker som ska ner i förrådet, men det ska jag inte flytta ner förrän Rikard vaknat så han kan hjälpa mig. Annars får jag nog springa ett par gånger. Nu är det bara dammsugning och skurning kvar, det tar jag nog ikväll när det är lite svalare och så. Jobbigt att stå inne och dammsuga i sånt här väder! Så nu ska jag nog se om jag inte kan gå ut en sväng eller något, ska försöka väcka Rikard snart, lagom när jag ska äta lunch!

Love / Cissi

Fågelkvitter och sol

Ja, det vaknade man till imorse. Visst är det underbart? Vaknade redan vid åtta, vet inte varför, men jag var ju så trött igår kväll så jag vet inte vad! Var helt slut verkligen, så hann inte ens se klart på So you think you can dance? tyvärr. Jaja, det kommer ju repriser, jag dör inte av det! =)

Nu på morgonen har jag gjort en smoothie på vaniljyoghurt och tropiska frukter blandat med müsli. Det var väldigt uppfriskande, dock dricker jag ju helst en smoothie utan müsli men på morgonen behöver man få i sig lite mer än bara lite yoghurt och frukter så jag la till lite fibrer. Tänkt hela morgonen på om jag ska gå ut och ta en promenad, jag älskar att ta promenader verkligen, speciellt i sånt här väder, men det enda som gör att jag inte gått ut är för att det är inte så kul att göra det själv dock. Har man någon att gå med och prata med så kan jag gå i flera timmar. Det är så mysigt. Så idag blev det ingen morgonpromenad men det gör inget.

Nu tänkte jag slå en signal till lilla Emma och se vad hon gör. Åker kanske upp till henne om en stund, får väl se vad hon säger. Lite tråkigt när man inte har bil nu bara, så jag får ta bussen hela vägen till Skepplanda isåfall. Jaja, vem dör av det? =)

Vad ska ni göra idag?

Love / Cissi

En underbar dag!

Har haft en jätteskön dag idag, men att man varit i solen hela dagen ute vid havet det både märks och syns! Jag är jätteseg, har inte ätit bra vilket resulterat i att jag inte kunnat äta bra resten av dagen, så beställde en pizza men fick i mig två små bitar på en barnpizza innan jag började bli illamående och insåg att Nej, jag tål ju för faaan inte sånt här! När ska jag inse? Bara för det är varmt och jag inte orkar laga mat måste jag ju ändå tänka på hur jag kommer må efter, ännu värre än hungern! Förr hade dem minsann ingen snabbmat. Då överlevde dem. Nu blir det att tänka till, ordentligt! No more pizza (Eller snabbmat alls för den delen, funkar det inte så gör det inte. Face the truth Cissi. Du har ingen supermage som tål fett, fett och åter fett.)

Och Becca, jag lovar att skriva även att jag inte sitter inne hela dagarna pga regn. Sjäkvklart är jag inte ute dygnet runt även när det är sol, så jag har allt tid att skriva lite inlägg så mina läsare har något att läsa om... =) Kul att veta att folk tycker om min blogg (Som ännu inte riktigt kommit igång med ett bra huvud-tema.. men tro mig, efter sommaren blir det betydligt mer teman och tips och spännande läsning! Så håll ut..)

Så, till dagen som varit. Åkte ut till havet med pappas tjej, hennes två söner och den enas flickvän. Var trevligt och jag solade hela tiden. Från klockan 11 till 15 ungefär. Snacka om att man inte ska sola så mycket när man inte gjort det på ett tag, men jag smörjde in mig ordentligt, och enda ställena jag bränt mig på är i bikinikanterna, vilket nästan är oundvikligt. Nu får jag nog ta det lite lugnt imorgon och satsa på fredag istället som en dag ute i solen igen. Tänkte förmodligen träffa Emma (det är ett väldigt massa skrivandes om Emmor i min blogg, bara för att jag umgås med två stycken Emmor en hel del, så det är inte alltid samma Emma jag skriver om, hehe!) som också är hemma, och Leah skulle vara på dagis imorgon så jag åker väl upp till henne eller så förmodligen. Vi får väl se =)

Nu ska jag nog lägga mig och se på tv igen, och dricka massa mer vatten, är fortfarande jättetörstig efter denna svettiga dag! Men oj, så jag njuter! Man måste ta vara på solen när den väl är här, för vädret i vårt land är inte att lita på.


En dag i Juni i år tex efter världens hagelskur....

Love / Cissi

Förlåt!

Har varit väldigt dålig på att uppdatera den senaste veckan! Inte skrivit på fem dagar, annars brukar ni ju iallfall få ett inlägg om dagen av mig. Det var ju midsommar, mamma och dem kom hem, har varit på Ikea och fått upp en fin hylla med spotlights över sängen, jobbat måndag tisdag..... Ja, jag har haft en del att göra, men det viktigaste är,
Vi har fått sommar!
Var trevligt att fått jobba två dagar, men självklart ska man jobba när solen och värmen kommit så man inte fått njuta fullt ut. Men det gör mig ingenting, kommer ju vara ledig hela sommaren, om dem inte ringer in mig mer, så jag har massa dagar att njuta ihjäl mig av! För detta vädret gör mig lycklig. Och jag och Emma var så duktiga och var uppe och sprang förut. Jag fick ju testa mig själv, mina limits lite, eftersom jag inte löptränat innan, bara kört jympa, core, skivstång, yoga och dans! Men jag blev inponerad av mig själv, all träning (trots att jag inte trodde det) har gett mig en del kondition ändå! *Stolt* Det kanske inte är så dumt det där med att springa ändå? Nej, det är det inte! Det var riktigt härligt! (Kan ha lite med vädret att göra...).

Nu ska jag bara ta det lugnt, RIkard kommer vid nio så ska vi se på någon film och bara mysa. Plocka undan lite här hemma och så innan kanske. Ibland önskar jag att det kunde vara mörkt tidigare på kvällarna, som alla som känner mig vet, så älskar jag levande ljus och har massvis i hela lägenheten. Nu är det lite tråkigt att tända då det ändå knappt blir mörkt. Men men.. MIn tid kommer, hösten och den älskvärda vintern... (Mamma fick mig att inse häromdagen att jag faktiskt är en vintermänniska och inte sommarmänniska. Ibland måste man inse sanningen helt enkelt. Jag gillar nog vintern mer. Men det betyder inte att jag inte vill ha sommar och gilla den, då hade jag ju inte haft en vinter att längta till!)

Hörs väl mer imorgon, om jag har tid att sitta här då. Klarar mig rätt bra utan datorn när vädret tillåter mig att vara ute hela dagen!



Love / Cissi

Spännande, men nevöst!

Satt precis på min skolmejl och kollade och såg att vi nu kunde gå in och ta del av vår 8onde kurs som startar 31/8 2009. Tills dess har jag alltså sommarlov. Men, ser att det är nog en aning högre svårighetsgrad nu, eftersom vi går upp till B-nivå i kurserna, och jag ser på innehållet att det är väldigt mycket att göra och verkar en aning svårt alltså... Blir lite nervös! Men samtidigt så verkar kursen så himla spännande, tror jag kommer lära mig helt otroligt mycket på den kursen som håller på hela terminen ut. Vi kommer ha speciella föreläsningar om kroppskännedom och sånt, samt lära oss om farmakologi och mer psykiska sjukdomar som jag längtat så efter! Visste inte att vi skulle få läsa farmakologi, så blev väldigt glad när jag såg att vi kommer få lite av det vanligaste iallfall. Det höjer ribban för oss ännu mer ute i arbetslivet sedan. Härligt!  Kursen vi ska läsa heter Psykiatrisk omvårdnad och rehabilitering 15hp. Det är väldigt många böcker och tentor som ska göras i den kursen, tur att jag hade några av böckerna sedan innan! Kanske lika bra att sätta igång att läsa böckerna i Augusti, iallfall dem som ska vara till salstentan som är redan 28/9, har knappt en månad på oss... Puuh! Det kommer bli ett ännu tuffare år förmodligen, men oj vad kul det ska bli när man sedan blir klar! Jag längtar redan.... Har så många tankar och drömmar, och tänk, ju fler dagar som går, desto närmare kommer jag!
Jag vill, jag ska, jag kommer lyckas!


Nu ska jag diska och städa lite, sedan åker jag väl bort till pappa om ett tag och är där tills vi ska åka till Landvetter vid elva ikväll. Längtar ihjäl mig!

Love / Cissi

Fyfan vilket väder!

Blir så himla trött. Idag regnar det jättemycket och ska göra det i princip hela dagen. Likandant imorgon. På midsommar. Då ska det ju vara soligt och fint, så som det alltid var när man var liten! Vad händer med vädret egentligen? När ska värmen komma? Vi kan ju inte ha en såhär dålig sommar som juni varit hittills, då dör jag nog. Usch!

Är uppe tidigt idag, vaknade och kunde inte somna om. Får hoppas jag orkar vara vaken tills vi ska hämta mamma och dem ikväll/inatt på Landvetter, tror dem skulle landa vid tolv strax före om jag minns rätt... Jag ska ju köra så det gäller att inte vara kanontrött, men får väl vila på dagen i värsta fall =) Ska bli sååååå kul att dem kommer hem! Längtar ihjäl mig efter min mamma nu =)

Ska göra mig iordning om en stund, åka upp till katterna och mata dem och så sedan hem igen och kanske åka iväg med Emma för hon skulle handla lite smink. Behöver städa hemma också, får ta det senare.

Imorgon är vi bjudna på middag hos pappa och Annette. Ska bli lika trevligt som vanligt! Är sugen på midsommar mat nu, eller rättare sagt, den mesta av maten iallfall =) Vad ska ni hitta på?

Love / Cissi

Lång dag idag!

Har precis kommit hem. Äntligen. Blev inte så mycket skrivande igår heller, var med Emma hela dagen, tills vi hämtade Leah på dagis, då åkte jag hemåt för att hämta Rikard för vi åkte upp till mamma och dem för att grilla med Emma, Totte och Leah. Det var supermysigt! :) Sedan sov jag och Rikard kvar uppe i huset för att jag passar ju katterna så tänkte att det var onödigt att åka hem på kvällen och sedan upp imorse igen. Så så fick det bli.

Idag har jag varit ute och åkt hela dagen i princip. Strax innan tolv hämtade Emma upp mig så åkte vi ner till Backaplan för att hämta ut hennes mobil som varit på lagning. Gick in på H&M en snabbis men Leah var väldigt trött så det gick inte vidare bra så vi bestämde oss för att åka till Ikea istället där vi skulle möta upp Emmas mamma och bröder. Självklart med två blondiner i bilen så åker vi fel det första vi gör. Istället för att köra E6 Oslo kör vi E6 MALMÖ!! För vi kollar endast på E6, tills jag märker att vi är påväg åt heeeeeelt fel håll... Haha, det blev panik men väldigt mycket skratt efteråt! Tillslut kom vi fram till Ikea, sprang in där och letade upp Emmas familj och började kolla på saker. Köpte 6 st stora dricksglas som jag vet Rikard kommer älska att ha sin oboy i, så han slipper sno min temugg (eftersom han gjort sönder den förra och jag hade bara två och dem går inte att få tag i längre, SUCK!). Sedan fick vi väldigt brottom då jag skulle möta den andra Emma i stan vid fyra, så vi åkte hemåt för att hinna äta lite. Då var det stopp i Bohus för dem sprängde så blev sittandes där och fick meddela att jag blev tvungen att ta en senare buss.

Väl inne i stan sprang vi runt som idioter och letade kläder, Emma skulle ha en klänning till midsommar. Tillslut hittade vi en, och jag hade ganska tur då jag köpte ett linne, som var på rea, 29,50:- skulle det kosta, men tjejen i kassan var så himla stressad så efteråt märkte jag att jag endast betalat 9,50:- för det! Haha, ibland får man verkligen ha tur. Köpte även ett par sjukt snygga leggins, som jag antagligen kommer använda mycket i sommar. Och så blev det 12 par nya strumpor till mannen i huset för jag får mer panik än honom när han har hål i precis alla strumpor. Haha. Det är det värsta jag vet, förstår inte hur killar klarar av att gå med hål i strumporna och bryr sig inte.
När jag väl kom hem var det bara att springa upp och lämna grejerna, ut i bilen och köra upp till katterna för att släppa ut/in dem, ge dem mat, och pussa lite på busungarna! Så nu ska jag pusta ut framför tvn och somna tidigt! För inatt fick jag knappt sovit en blund då katterna skulle in och ut hela natten..



Bilder på mina leggings som jag är så nöjd med! Dem ser inte så bra ut på bilderna tyvärr, blir ju något helt annat när man har dem på sig givetvis då dem töjer sig en hel del då också! Men ville bara ge er ett smakprov på vad det var jag köpte!

Love / Cissi

Deep toughts..

Fick ett till tips om vad jag ska skriva om i min blogg av en vän. Något som intresserar många människor, och framförallt mig då jag går en utbildning om just det. Människan och dess psykiska liv. Hur otroligt spännande och faschinerande det är att få reda på varför en människa beter sig på ett visst sätt, eller varför vi gör som vi gör i olika situationer.

Det vi kom att prata om var hur min älskade vän dog och vad som hände etc. Tänker inte gå in något vidare djupt på det här, för det är inget jag vill dela med mig av till hela Sverige, och kanske ännu fler än så. Men däremot kan jag gå in på hur människor i kris tänker och handlar i vissa situationer och vad som händer och vad dem tänker. Jag ska göra klart redan nu att jag för det första inte är någon expert, och man kommer alltid ha mycket kvar att lära inom detta området, och för det andra att saker och ting skiljer sig åt människor emellan. Alltså, alla beter sig inte och handlar inte på samma sätt alla gånger i liknande situationer då allt påverkar en olika beroende på vilken individ det handlar om.

När en människa mår dåligt, så kan det visa sig på många olika sätt. Man tänker kanske att man inte vill leva längre, att det kanske skulle vara lika bra att man inte fanns. Den tanken tror jag dem flesta har någon gång under sin livstid. För alla mår dåligt någon gång, och ibland mer, ibland mindre. Men en sådan tanke kan slå en lätt, speciellt om man mist någon man älskar, blivit mobbad, känt sig utanför eller ja, vilken anledning som helst egentligen.
När denna tanke slår en, så blir det oftast att man pratar om det, visar för andra hur man känner och visar att man inte mår bra. Även om man inte säger det rätt ut så syns det och märks det på många olika sätt hos människor. Vissa kanske gör svaga självmordsförsök, som man nästan vet att man inte kommer lyckas med, bara för att man vill sätta "ord" på sin smärta. Det är därför många skär sig idag, för det sätter då "ord" på hur deras psyke mår. För man kan inte sätta ord på sitt psyke, som ingen annan ser eller känner mer än du själv. Allt blir iallfall ett rop på hjälp, när man på olika sätt försöker visa för omvärlden att "jag mår inte bra, jag klarar inte av att handskas med det här på egen hand" men samtidigt så döljer sig många blandade känslor tillsammans med detta rop på hjälp som förvirrar personen. Man vill inte vara en börda för andra, man vill inte att andra ska må dåligt pga en själv osv.
En sådan här person ska man hjälpa. Vi har nog alla hjälpt någon person som mår dåligt någon gång. Eller själva blivit hjälpta. Jag själv hjälpte min vän många gånger, men hon hjälpte också mig ibland.

Men, så kan man komma till en punkt, där allting lixom "vänder". Du vill inte ropa på hjälp längre, din hjärna har intalat dig att alla dina nära kommer må bättre utan dig och att det bästa är om du inte finns. Det har lixom gått för långt så du tror att det går inte att "rädda" dig längre.
Då kan man plötsligt ändra beteende, från som det var när man i början kände sig orkeslös och inte ville leva. Det utvecklas till något djupare, som etsar sig fast, om du inte får hjälp och utlopp för känslorna. Tyvärr är det många som inte får den chansen idag, att få hjälp och få prata ut om hur det verkligen ligger till. En småsak kan växa sig större och större och tillslut kan vad som helst bryta ut ett kaos inom personen.

Man börjar visa sig glad. Inget bekrymrar en längre. Det går inte att se ett spår av olycka hos individen. Nej, för nu har han/hon kommit så nära slutet att man vant sig vid tanken och vet att allt blir bättre när man försvinner. Det finns ingen i ens närhet som skulle kunna komma på en, verkligen ingen. Nu har klockan ringt för sista gången och varningssignalerna går inte längre att tyda om du inte är riktigt, riktigt duktig.
Detta hände med min kompis. Ingen vet vad som hände, hon var ju så glad i slutet.
Men det var pga tankarna.
Allt blir bra, när jagt är borta.

I det här läget kan man som anhörig inte lägga skulden på sig själv, men tro mig, jag har själv tusen gånger frågat mig själv om jag kunde gjort något annorlunda, om man kunde hjälpt bättre eller varit en bättre vän. Sånt kommer alltid att uppstå i de anhörigas hjärnor. Men, när tiden går och man får lite perspektiv på det hela, så kan man ändra uppfattning.

Jag tror på ödet. Jag tror på att det som händer, ska hända för det finns en mening med det. Sedan kan vissa leka med ödet lite för mycket, men jag tror ändå inte någon kan bestämma över sitt öde till 100% och ändra och göra som man vill. Därför tror jag att det är naturens kraft som gör att vissa människor inte klarar av det som andra klarar.

För det som inte dödar en, det gör en starkare.

Vet inte om någon förstod ett enda ord av allt det jag babblade på om, för det är ord som kommer direkt från min tankebana så det blir svårt att skriva ner och sätta ord på. Det var bara en liten koppling till det jag och min kompis pratade om, så det var detta jag fick för mig att jag skulle skriva lite om. Jag kan utveckla allt detta hur mycket som helst, försökte bara ge en "översikt" av hur det fungerar och att alla som drabbas av någon som tar sitt liv inte ska lägga skulden på sig själv för att man inte lagt märke till att personen mår dåligt.
Sedan finns det ju självklart andra anledningar till att personer tar sitt liv, det finns droger och andra saker som förstör en psykiska tänkesätt. Så som sagt, detta kan man prata om och utveckla hur mycket som helst, men nu fick jag skriva av mig lite och Becca fick lite extra läsning! ;)
Har du några tankar och åsikter om det jag skrivit så är du välkommen att kommentera detta inlägg. Alltid kul med kommentarer som kan öppna upp ens eget tankesätt eller utveckla något!

Nu ska jag sluta vara så djup och se vad som går på tv ikväll. Hoppas det kommer något bra..


Love / Cissi

Kommer vara noga att kolla mina tior framöver..

Vet ni vad jag precis såg på aftonbladet.se? Jag blev helt chockad. I mitten på 1990-talet så gjorde en konstnär, 10 stycken tior i rent guld, bara för att han ville att människor skulle uppmärksamma värdet på pengar mer. Detta har många myntsamlare etc hört talas om, men trott att det bara varit en skröna. Det sas att han behöll en själv, och nio stycken betalade han med på restauranger och så så att dem kom ut i omlopp i Sverige.
Nu har en texi-chaufför hittat en av tiorna. Han satt och räknade växeln efter en arbetsdag och märkte en av tiorna vägde väldigt mycket mer än dem andra, och mycket riktigt, han hade fått en guld tia i  18 karats äkta guld. Han sålde den för 5000 kr till kungliga myntkabinettet i Stockholm. Jag tycker det var lite lite pengar, haha. Jag hade försökt få mycket mer för den! Men snacka om att jag kommer börja kolla en extra gång på alla tior jag får hädanefter, för det ska ju finnas 8 stycken som är i omlopp fortfarande, då man inte hört ett ljud om dem! Så nästa gång ni får en tia, kolla den extra noga! ;)


Nu bär det av till träning alldeles strax, dags att byta om!

Love / Cissi

16 Tips



16 sätt att äta – och må – bättre

Ät bättre – må bättre. Tips för bättre matvanor.
Syns det vad du äter? Med bättre matvanor kommer du både att se bättre ut och må bättre.
Foto: stefan mattsson

Frukost på stående fot, lunch på närmaste snabbmatställe och middagen... en hög med mackor eller en pizza.
Här är 16 tips för att få bättre matvanor:

1. Hoppa inte över frukosten! Sätt dig ner och ät en bra frukost i lugn och ro, du kommer att känna dig piggare och full av energi resten av dagen. Om du inte är sugen på frukost så kommer du att bli det om du låter bli att äta de tre sista vakna timmarna.

2. Ät rött och orange. Mat med de här färgerna ger dig bra påfyllning av många olika mineraler och vitaminer.

3. När snacksimpulsen slår till, hejda dig och tänk efter om du verkligen är hungrig.

4. Se till att få i dig kalcium minst tre gånger per dag, till exempel mjölk, yoghurt eller keso.

5. Drick mycket vatten! 8–10 glas per dag är bra.

6. Lägg till lite grönt ett par gånger per dag. Det gröna gör att du får i dig vitaminer som du inte får från lila, röda och orangea frukter och grönsaker. Ät broccoli, gröna bönor, sparris, grön paprika eller spenat.

7. Om du dricker lightläsk – gör en överenskommelse med dig själv. Innan du dricker läsken så se till att dricka ett rejält glas vatten.

8. Om du gillar "skräpmat" och äter det minst en gång om dagen, börja byta ut mot något nyttigare en dag i veckan. Efter en vecka byter du ut skräpet mot något nyttigare två dagar. Fortsätt så tills du är nere i en dag i veckan, eller ännu hellre: en gång i månaden.

9. Om du blir akut hungrig på något onyttigt så ta en kort promenad. Innan du är tillbaka hemma har du förhoppningsvis kommit över suget.

10. Om du är på restaurang och är kanonsugen på något kaloririkt så be att få den rätten i förrättsstorlek och ät något nyttigare till huvudrätt.

11. Ät tills du inte är hungrig längre, inte tills du är proppmätt!

12. Se till att ha en skål med grönsaksstavar i kylen om du blir sugen på något. På det här sättet får du i dig bra med frukt och grönsaker och du undviker att råka slita upp en chipspåse av bara farten.

13. Släpp inte in chips eller andra fettbomber hemma.

14. Dubbla fruktintaget. De flesta äter bara hälften så mycket frukt som de borde.

15. Det behövs bara 75–100 kalorier för att sötsuget ska försvinna. Ta favoritchokladkakan och dela upp i små bitar och frys in alla utom en. På så sätt har du något nära till hands nästa gång du får ett akut sötbehov.

16. Fall inte för fettfrifrosseriet! Bara för att något är fettfritt betyder det inte att det inte är fullproppat med sockerkalorier.

Källa: ediets.com

 

Hittade dessa 16 tipsen när jag var ute på aftonbladet och kollade lite nyheter och så. Tyckte dem var riktigt bra, dem flesta iallfall! Många av dessa punkter känner jag ju redan till och försöker följa sådär någorlunda, då jag har turen som älskar frukt och grönt så brukar det inte gå så stor nöd på mig med det intaget. Men, däremot tycker jag det är förjävligt att det är så himla dyrt med frukt och grönsaker nuförtiden, det är alltså billigare att köpa godis eller annat snacks än att köpa frukt och så. Fast bättre nu på sommaren när det finns svenska råvaror att köpa :) Hoppas ni gillar tipsen, för det gör jag!

 

Love / Cissi


Härligt väder äntligen!

Vaknade sent idag också. Rätt skönt att sova länge, har jag börjat tycka. Haha. Och speciellt när det är skönt väder ute! Var ute och tog en lång promenad med Emma igår, vi hittade vägar vi aldrig gått på innan mellan Alafors och Nol. Haha. Blev väldigt förvånade! Men vi gick och gick, någon mil typ, men det var skönt väder, trots att det blåste så det gick av bara farten. Sedan på kvällen kom Sara hit så kollade vi på film och skrattade åt varandra när vi blev lite för trötta. Hon skulle åka till Sthlm inatt nämligen så hon skulle hålla sig vaken. Så strax efter tolv gick hon hem, och då satte jag mig här en liten stund och sedan gick jag och la mig och somnade som en stock!

Idag får jag se vad man hittar på. Har lust att gå bort till pappa och lägga mig och sola lite nu när det ändå är sol, men ser att det blåser en hel del idag också så undrar om det kommer bli så skönt att ligga och sola, även om det är rätt läigt i trädgården? Hm.. tåls att tänka på! Annars blir det väl träning ikväll iallfall, längtat mycket efter det då det bara är två pass i veckan nu så man får köra lite själv dem andra dagarna, och ska jag vara ärlig så har jag nog inte varit den bästa på att hålla igång mig själv..

Har hittat lite roliga tips som jag kommer lägga ut sen! :)

Love / Cissi

Nu funkar det för mig!

Nu ser jag att min nya design funkar även i mozilla, hoppas det gör det för alla andra också! Det var inte direkt några roliga läsare som skrev kommentarer igår, bara söta Jennie som kommenterade och ville att jag skulle skriva mer om bra kost och lite recept på bra, nyttig mat. Och självklartska jag göra det! Det var en jättebra idé, inte ens tänkt tanken själv och det är något jag är intresserad av och gärna delar med mig av. Så från och med nu ska jag allt försöka få in lite mer kost och nyttigheter i bloggen! :) Hoppas jag lyckas! Hehe.

Har varit uppe hos mamma och dem idag för brorsan skulle jobba hela dagen och sov hos Julia inatt så var tvungen att upp och mata katterna. Fick en liten chock när jag såg att det inte var städat, inga vattnade blommer etc etc.. Och det ska vara visning imon igen så vi fick sätta igång och städa lite för jag får panik på att han kan lämna det så: Men det är väl killar i ett nötskal antar jag, som inte ser smuts eller vad det nu kan vara frågan om. Haha.

Katterna mådde bra, väldigt skygga är dem bara tyvärr, speciellt dem äldsta. Väldigt tråkigt, men jag tror dock att det ändrar sig snabbt så fort mamma och Mikael kommit hem och det är liv i luckan i huset igen. Nu har det varit för lite folk hemma så dem har inte vant sig vid massa ljud och människor, men det blir det nog ändring på redan på torsdag!

Igår åkte jag bort till Annette där pappa och Joakim var. Satt där och pratade och kollade på AFV och skrattade. Skulle åka ner till klubben senare, så jag, pappa, Annette, Joakim och Adam åkte ner. Det var inte massa folk där, det var lugnt och trevligt. Drack lite öl och lite tequila rose, haha, som slutade med att lillbrorsan hade en hel del i håret eftersom vi körde "Botten upp och resten i Jockes hår" men jag fick igen, han hällde resten av sin jäger i mitt hår, men det var inte i håret utan på byxorna så dem blev lite kladdiga minst sagt. Haha. Men det är roligt när man kan umgås med familjen så tycker jag, för jag har världens bästa familj och gillar verkligen att umgås med dem! Det är jag väldigt glad för.

Idag blir det kanske bio. Får se vilka tider den går och vad vi känner för senare. Nu ska jag ta något att äta!


Love / Cissi

Blogg för ER!

Vet ni vad? Jag har ju sagt ett tag att jag ska komma på ett huvudämne med min blogg, men det är svårt att komma på något när jag är intresserad av en hel del olika saker, och det är svårt att bestämma sig! Så nu tänkte jag såhär,
skriv i kommentarsfältet vad just Du tycker är intressant att läsa om och vad Du skulle vilja att jag skrev mer om! Har Du en rolig, inspirerande blogg som du vill dela med dig av? Skriv i kommentarer och berätta! Detta blir en stund för er, mina läsare. Så passa på, och dela med er av det goda! :)

Enjoy!

Love / Cissi

Pysslat lite med designen!

Nu har jag suttit och pysslat lite med designen på min blogg, igen, och fått ändrat lite så jag tycker den ser lite ny och fräsch ut. Tog bort den genomskinliga bakgrunden, för märkte att det syns ganska dåligt med bilder och text när man har den så, så nu är det vanlig vit igen och hoppas det ska se bättre ut och synas bättre! Ändrat lite småpyssel bara. Hade inte ork för att göra något drastiskt! Haha. Men för mig så syns bara ändringarna när jag kollar genom internet explorer, men jag använder ju bara mozilla, och där har inte ändringarna kommit än. Ni får gärna säga till om ni ser ändringarna i Mozilla, annars kommer dem säkert så småningom för det blev så sist med kommer jag ihåg!

Kommentera gärna om ni tycker det blir bättre såhär, eller om ni tycker jag ska ändra tillbaka något! Alltid kul med kommentarer :)

Love / Cissi

Saturday

Idag när jag vaknade tänkte jag inte ens på att det var lördag. Tänkte att folk jobbar som vanligt osv. Då märks det att man inte har något att göra på dagarna, och har sommarlov utan att jobba! Man glömmer av vilken dag det är. Segt faktiskt. Och inte är det bra väder idag heller, jättemörkt ute så kommer nog regn när som helst.. Försökt gå in på smhi flera gånger nu, men det funkar inte. Hoppas inte det är ett dåligt tecken på att vädret ska bli kasst imorgon också nu när jag förväntar mig sol så jag kan testa min nya bikini och få solat lite!

Har ingen aning om vad man ska hitta på idag. Åker kanske upp en sväng och kollar till katterna, men det var tydligen lugnare igårkväll så är inte lika orolig längre. Vi får hoppas det inte händer något mer helt enkelt.. :(

Nu längtar jag efter min mamma så himla mycket! Bara sex dagar med idag som jag ska åka till Landvetter och hämta dem! Åhhh, längtar ihjäl mig... Mamma är min bästa vän, vi har så kul tillsammans och är så glad att man kan ha en sån relation till sin mamma. Vi gör väldigt mycket tillsammans, och det är jag så glad för! För jag har världens bästa mamma, det kan ingen ta ifrån mig. Även att hon bor uppe i Skepplanda så träffas vi nästan varje dag, så nu har det blivit lite konstigt att inte träffat henne på över en vecka! Haha, jag är knäpp, men jag tycker bara om henne så mycket! :) Love u!


Mamma på Kreta -06

Jag på Kreta -06

Love / Cissi


Tvättdag!

Det känns alltid lika skönt när man tvättat massor med tvätt hela dagen, och börjar bli färdig. Nu är det i princip bara att den ska torka som är kvar, känns riktigt skönt! Inte städat så mycket faktiskt, men det gör inget. Kommer en dag imorgon också om jag inte gör lite om en stund. Nyss ätit så är mätt och belåten. Börjar bli lite seg också, så tänkte se om det är något bra på tv så man kan vila sig lite innan jag ska ner till tvätten och fixa det sista! Så imorgon får det väl bli skurning av alla golv och byta sängkläder etc. Det går ju rätt fort så fort man satt igång!

Vad händer ikväll då? Ingen aning faktiskt. Blir nog en lugn kväll för min del. Blev som sagt rätt seg, och vädret är inte det bästa. Men men, så är det ibland. Tydligen ska sommarvädret komma på söndag. Det är bara att hoppas att det stämmer.



Love / Cissi

Usch.. Tragiskt..:(

Min storebror ringde för en stund sedan. Han är ju hemma medans mamma och Mikael är bortresta och måste ta hand om alla nio katter. Som nu bara är åtta. Fan.
Jag och min lillebror var uppe i onsdags och sa hej till alla små bebisar och mammorna. Då var kattungarna som vanligt, dem var rädda i början men började busa lite efter en stund när dem vant sig vid att vi var där igen. Mammorna däremot, sprang runt och var väldigt konstiga, enligt mig och lillbrorsan, men så såg vi att dem inte hade någon mat så trodde det var därför så vi åkte igen.
Så när brorsan ringer förut så frågar han om vi märkte något konstigt med kattungarna eller om vi såg alla ungarna sist. Och att dem levde. Ja, vi var och kollade till alla sju kattungarna, och pussade på allihop gjorde jag, minst en gång. Och visst levde dem, skrek som vanligt! Hehe. Så nej, inget var konstigt, förutom möjligen mammorna. Men dem kan ju bli sånna ibland.
De hade hittat en kattunge, dödad. Ihjälbiten. Uppätet bakben. Och givetvis den kattungen som inte hade några syskon kvar, den som var ensam. Stackars Filur, inte en enda unge kvar nu. Och vad har hänt den lilla ungen? Visst, en kattmamma kan bita ihjäl sin unge om det är något fel på den, det vet alla, men den käkar inte upp benet på den direkt. Och Filur skulle aldrig vara så hemsk, det vet jag. Har någon av de andra mammorna gjort det? Nej, det är ju dem snällaste katterna man kan ha. Har någon hankatt smitit in? Eller en räv? Ja, det kan mycket möjligt ha hänt, MEN skulle inte brorsan hört det då? Det vore ju konstigt annars tycker man.. Det borde ju blivit ett jäkla liv tycker man.
Den ena, av dem äldsta kattungarna, haltar. Och alla sex kattungar som är kvar är tydligen helt livrädda så fort man kommer i närheten. Vad har hänt mina älsklingar? Jag blir orolig av sånt här. Jag tycker inte om sånt här. Kattungen måste ju blivit rätt brutalt mördad alltså.. Usch.. Jag blir så ledsen... :(

Måste åka upp imorgon och kolla hur allt verkar. Brorsan och hans tjej var oroliga dem också, det förstår jag för något är väldigt fel när sånt här händer och katterna blir skygga och rädda av någon anledning, som man inte vet vilken. Jag får försöka att inte tänka på det så mycket idag, utan åka upp imorgon och träffa katterna och se vad jag kan göra.. Om jag kan göra något vill säga. Har något djur smitit in finns inte mycket att göra, och det hoppas jag verkligen att det är så det varit! För jag vill inte att det ska vara någon av mammorna som blivit knäppa, för det är världens finaste katter, vill inte bli av med någon av dem. Men, det återstår att se..
Nu är jag deppig.
Sånt här är inte kul.

Här är sötnosen som inte finns mer. Jättelik min misse... Stackars liten!

Love / Cissi

Friday, feeling good

Idag sov jag också länge. Vet inte vad som hänt alltså? Ändå så somnade både jag och Rikard som två stockar runt elva tiden redan, när han kom hem. Och sov ända till elva-halvtolv snåret. Haha. Ja, det märks ju att man har sommarlov iallfall! (Förutom på vädret!!!)
Blev jättesugen på en riktig helg-frukost så vi gick ner till tempo och handlade massa goda saker, nybakat ciabatta bröd och så! Det är inte ofta jag äter bröd till frukost nämligen, så när jag får ett sånt sug så bara måste jag ha det nästan. Hehe. Äter hellre hårt bröd om jag ska äta bröd, iallfall på veckorna, eftersom mjukt bröd inte är speciellt bra och mättande vilket gör att man blir fort hungrig igen. Oavsett om man äter grovt eller ljust bröd, enligt mig. Men ibland så, då vill jag minsann ha det, för gott det är det absolut, det är inte därför jag inte äter det som sagt!

Har börjat tvätta lite, och ska väl ge mig på lite städning om en stund. Det är ju så sjukt kasst väder idag så man har inget annat val än att vara inne, så då kan jag lika gärna ta en storstädning. Men först ska jag kolla in SMHI och lite annat smått och gott först, sätta på lite skön musik och bara ta det lugnt. Har ju hela dagen på mig, ingen brådska här inte! :)
Vad ska ni hitta på en regning dag som denna? Jag hade gärna tagit en sista minuten och dragit iväg, långt bort, till soligare land, bara jag hade haft råd..



Love / Cissi

Torsdag kväll

Sitter här och fryser som tusan. Det är jättekallt efter jag duschade efter träningen. Det var grymt bra träningspass idag, blev riktigt varm och tog i som bara den. Jag förstår nu vad dem menar med att hennes pass är lite närmare intensiv än bara medel, men det gillar jag. Dock fick jag mig en tråkig nyhet, förmodligen ska Isabell hålla i det medelpasset hon körde idag, nästa termin istället för dansen. Som sagt, jag gillade passet MEN vi har såå många medelgympa ledare nu så man tröttnar på medelgympa alltså. Man vill ju ha varierade träningsformer, dansen var perfekt för mig. Dem tjatar om att dem vill ha in fler ungdomar, men dem ska veta att dem tappar oss när dem gör såhär. Emma ska nog börja på Life nu också istället, jag vill också! Tänk, kunna träna på morgonen, mitt på dagen, när jag vill. Det hade varit såå perfekt då jag bara är i skolan var fjärde vecka. Hade fått så mycket mer träning, det hade varit helt underbart. Det enda kruxet är pengar. Nu betalar jag endast terminsavgift på 100 kr om året, sedan får jag ett gratis rikskort som gäller på alla friskisanläggningar i hela Sverige bara för att jag är funktionär. Men jag menar, hur ofta åker man långt bort för att träna? Man orkar inte det, speciellt inte en vardagskväll. Nej, jag måste verkligen försöka klura ut hur jag ska lyckas med pengar och Life, för där vill jag börja. Det ligger ett stenkast härifrån, så himla nära. En minut eller två typ. Att gå. Hoppas Rikard får ett jobb helt enkelt. Och att jag kan börja jobba extra. Det löser sig nog tids nog, så jag får min stenhårda träning jag är ute efter. :)

Sara skulle iväg till sin pojkvän så blev inget att umgås med henne idag. Rikard har inte hört av sig än ens så går förhoppningsvis bra för honom. Bara att hoppas. Så jag får lägga mig och kolla på tv eller så i min ensamhet, det är grannfejden på tv nu så tänkte jag kanske kollar lite på det. Eller läser min bok? Fan, nu önskar jag att jag hade en sänglampa. Har bara golvlampan med läslampa, men den står inte bredvid sängen, och vill ha en lampa som man kan tända och släcka när man ligger i sängen... Det måste jag nog införskaffa härnäst.

Ha en trevlig kväll mina söta bloggläsare!


Idag kom en bild på mig för ovanlighetens skull! Här är innan Saras student :)


Love / Cissi

Jävla hicka!

Haft hicka till och från nästan hela dagen. Det är sån jobbig hicka också, den lixom gör ont i hela bröstet.. Suck! Nu måste den gå över. NUNUNU.

Väntar på att klockan ska närma sig sju, att Emma ska ringa och hinna träna. Så förhoppningsvis drar vi och tränar vid sju. En timme kvar. Vad ska jag göra då? Inte gjort något vettigt alls idag. Och Rikard har åkt iväg till casinot. Så jag är helt ensam, förmodligen nästan hela natten. Får hoppas man hittar på något, men Sara jobbar ju inte imorgon så hon ska höra av sig när hon är påväg hem från stan sen. Så får vi väl se. :)

Idag blir det medelgympa på Furulund



Love / Cissi

Drömmer mig bort..

Till ett soligt Sverige, med massa havsbad och solning... Åhh.. Nu är det 11 juni och vädret har varit piss varje dag hela denna månaden typ.. Nu måste det vända.. Jag vill åka och bada, gärna till Getskär i Stora Höga. Det är perfekt där verkligen. 

Denna bilden hittade jag på google, den måste vara tagen typ på vintern, även om det står folk i vattnet, för det finns inte en enda båt bredvid bryggan, det är fullt där nu!

Vad längtar ni efter? Sommaren? Midsommar kanske? Jag hoppas det är fint väder på midsommar, äta god mat och massa jordgubbar! Mums. Nej, nu ska jag fortsätta drömma vidare och strax gå ut och ta en promenad med lilla Sara. Det är iallfall inte regn idag, hittills.

Love / Cissi

Hålla tummarna...

Var inne på SMHI nu och kollade vädret. Nu visas en stor sol söndag, och måndag. Längre kan man inte se. Kommer sommaren nu äntligen? Snälla, SNÄLLA, säg att det är så! Snälla, ändra INTE imorgon.. Jag kommer hålla tummarna stenhårt för att det kommer bli soligt och varmt och härligt. Jag vill använda sommarkläder, kunna sitta på uteserveringar och bara njuta. Jag har ju faktiskt sommarlov..

Fick reda på att flera stycken i klassen blivit underkända på vår sista tenta. Men när jag gick in för att kolla resultaten, så stod det G på mig. Tycker det verkar sjukt konstigt, att jag klarar det men ingen av dem, för dem är så himla duktiga ju? Men gissa om jag är glad om jag verkligen klarat den som det står, då hoppar jag av lycka för då har jag lyckats med alla tentor hela mitt första år! 60 hp. Godkända. YES! :)

Idag vet jag inte vad jag ska hitta på riktigt, det är träning ikväll och måste se till att orka åka på den. Det blir nog riktigt kul. Det är Dans-Isabell som har pass idag, fast ett medelgympa pass, så det kommer bli mycket halkandes och trångt förmodligen där uppe. Men det blir nog bra.

Love / Cissi

Drömmar...

Som ska hända någon gång under min livstid. Det bara är så. Satt och tänkte på saker som jag bara måste ha gjort innan jag dör, och jag har mina två högsta drömmar kvar, ända sedan jag var, vet faktiskt inte hur liten, men liten var jag! Jag startade mitt intresse för delfiner redan på lågstadiet någon gång, och där var jag fast. Det är det mest fantastiska, harmoniska djuret enligt mig. Det smartaste också förmodligen. Och snällaste. Jag är totalt förälskad i delfiner helt enkelt. Och varit det i alla år.
Jag var på en delfinshow på kålmården för många år sedan, det var något av det bästa jag upplevt, dock fick man ju inte gå ner till dem och vara nära eller röra vid dem. Det hade jag typ dödat för att få göra!

Mina två drömmar som jag vill ha upplevt innan jag dör är att få simma med delfiner (allra helt vilda, i havet såklart!) och att åka till Hawaii (då skulle man kunna slå ihop båda drömmarna i en också för där finns det delfiner!)

Dock är det ett litet krux, det tar sjuuuuuukt lång tid att flyga till Hawaii, och jag hatar att flyga. Men ett par öl, eller mer än ett par, kanske löser problemen, eller några sömntabletter eller något, haha! För dit SKA jag, om det så är det sista jag gör. Man kan få vara med delfinerna på kålmården, simma med dem typ. Men det kostar ju en hel del, men funderat länge på att om jag får mycket pengar, så ska jag banne mig göra det!




Love / Cissi



Onsdag och regn

Vaknade väldigt sent idag. Strax före tolv. Men satt uppe till närmare halv fyra, för blev lixom nästan pigg på något sätt. Satt vid datorn och pratade med några nattugglor som är vakna sent, så helt ensamt blev det som tur inte. :) Fick massa bra ny musik som jag strax ska sätta på och lyssna på tänkte jag!

Vad händer idag då? Jag har iallfall ingen aning. Vädret är ju riktigt dåligt. Var med Sara igår hela kvällen, till någon gång vid ett inatt tror jag, eller halv två, då jag gick hem. Vi skulle kolla på film, men fastnade i massa annat tjöt som vanligt.. Hehe! Trodde man kunde ta sig en promenad eller så idag, men det ser inte så ut nu iallfall. Får väl se om jag hittar en film eller något att kolla på. Hade varit trevligt att ha sällskap bara.. Någon som vill se film en regning onsdag? :P

Har inte så mycket att skriva just nu känner jag, men imon blir det träning! Skönt. Det behöver jag. Kanske kan hoppas på  bättre väder ikväll så man kan ta sig en långpromenad.


Love / Cissi

Bikini

Nu har jag fått fram en bild på min nyinförskaffade bikini. Jag vet jag hade kunnat ta en bild med min egen kamera, men tycker det är snyggare att se den på någon, och då fick det bli H&Ms modell helt enkelt! Mig får ni kanske se den i till sommaren (eller rättare sagt när det blir varmt igen!!!!) men här kommer en bild på min älskade bikini iallfall:


Gul & vit randig, helt perfekt till en lite ljusare hår & hudton. Och den är så bekväm och perfekt. Den kommer jag nog glassa mycket i när vädret tillåter! :)

Har inte så mycket annat påhjärtat just nu faktiskt. Tråkig bloggare idag verkligen! Ska visa er ett youtube-klipp sedan, så fort Rikard kommer hem och visar vad det heter. Det var förbluffande, precis som det med lejonet som jag la in häromdan. Men nu får ni kika in någon annanstans, för det ska jag, nämligen kanal5s fixa&dona blogg tänkte jag!

Love / Cissi

okej..

Kan meddela er om att det är ytterligare en visning på huset idag, därför jag inte hört något om budgivning än. Tydligen sjukt många som är intresserade och vill kolla. Det är bra, det ökar chanserna! Men nu får det snart sluta vara visningar så folk kan börja buda lite.. eller hur?

Ändrad dygnsrytm

Ja, nu har jag äntligen? ändrat min dygnsrytm. Tycker det är både bra och dåligt. Nu sover jag iallfall till minst tio på morgonen, vilket jag tycker är skönt, men samtidigt är det segt att gå upp mycket senare och missa massa timmar på morgonen. Men något som är bättre är iallafall att jag orkar vara vaken längre på kvällarna, det ger jag mig själv ett plus för ;) Jag som somnar redan innan tio annars typ, nu kan jag vara vaken jättelänge. Det är knepigt det där när man är ledig, jag vill inte vara ledig. Fast ändå är det jätteskönt.. Jag vill att mamma ska komma hem. Funderar på att åka upp till kattungarna snart, inte sett dem på över en vecka nu! Dem måste växt så det knakar. Men om en vecka åker brorsan och Julia till Italien och då får jag passa alla 9 katter i två dagar tills mamma och dem kommer hem. Det ska nog bli bra. Nu är jag nyfiken på hur det går med budgivningen, men inte hört något från någon än..

Love / Cissi

En tår, för kärlekens mirakel..

Här ska jag visa er ett klipp som jag precis såg. Jag rös så otroligt i hela kroppen, och kände tårarna som nästan ville komma. En vän som visade mig klippet, och jag bara måste dela med mig av det för detta är något helt otroligt, vackert, och alldeles, mirakulöst fint. Det säger allt om kattdjur, och även andra djur, att allt har med uppfostran och likande att göra hur man blir bemött av djuren. Så alla som tycker katter är opålitliga, sluta säg så, jag försöker protestera mot det jämt, men detta klippet borde ta er med storm och häpnad!



Gött!

Nu har jag varit och tränat. Äntligen! Så himla skönt att man orkade pallra sig dit, trots min dunkande huvudvärk. Men, peppar peppar, den släppte! Så det är ännu skönare. Märktes att man inte tränat på en och en halv vecka nu, och inte varit lika aktiv med 5-6 pass i veckan. Men som tur var så var det ett lätt medelpass så man behövde inte anstränga sig till döds utan kunde hänga med som vanligt. Så så fort försvinner iallfall inte muskler och kondition, det är skönt att veta. Nu gäller det bara att träna på torsdag också, så får vi sätta igång med löpningen och lite styrketräning efer det. Det får komma succesivt eftersom Emmas fot inte är 100% bra och att vi inte varit lika aktiva senaste månaden som innan. Då får man mjukstarta igen.

Vet ni vad? Boken nr 2 av Jens Lapidus, Aldrig fucka upp är så himla bra! Läste och läste igår, man kan ju inte sluta när en bok är så spännande. Det som gör den ännu mer spännande är att, det är tre huvudkaraktärer, och varje kapitel handlar om en person så när man läst ett kapitel om den ena personen så måste man läsa två till för att få läsa nästa kapitel om den personen, men när man läser nästa vill man komma till den personens nästa kapitel, och så håller man på... Så den boken lär jag ha läst ut snart, väldigt snart. Men det gör inget, då kan jag köpa nr 3 och njuta lite till och hoppas han utkommer med ytterligare böcker. Och tänk när filmen kommer, vad spännande! Det ser jag fram emot. Mycket.

Just nu går det en hel del filmer på bio vi vill se. My bloody valentine 3D - ett måste! Vi älskar skräckfilmer både jag och Rikard, och tänk, en i 3D! Det kommer bli sjukt. Sedan har det kommit en ny komedi, baksmällan. Den verkar sjukt rolig. Det är precis sånna komedier man inte kan få nog av! Sedan är det en skräckfilm till, dock inte 3D, men som jag inte minns namnet på som vi sagt länge att vi vill se. Den kanske inte ens går längre? Ja, vi får väl se. Jag röstar på 3D filmen först för den kan man ju endast se på bio för maxad effekt!


Love / Cissi

Skrattande baby!

Haha, jag har nog sett världens gulligaste unge, haha, jag skrattade kan jag lova! Herregud vad roligt han har, med lite tiningspapper! Hahaha.. Ska visa er klippet, det finns ju ingen människa som inte ler efter ett sånthär klipp!



Tips & Recept!

Skrev i ett tidigare inlägg att jag lovade dela med mig av lite tips från ett cosmo nummer som är värda att testa. Så här kommer några som jag vill dela med mig av och hoppas ni ska ha nytt av, och våga testa! :)

1. Mjuk & rengörande mask
Honung är fuktbindande, mjukgörande och renande och är perfekt att använda i ansiktet som en ansiktsmask ca 1 gång i veckan. Smörj in ansiktet och halsen med ekologisk honung och låt verka 20 min. Skölj sedan med vatten!

2. Återfuktande mask
Bananer verkar lugnande, återfuktande och innehåller mängder av vitaminer! Gör en ansiktsmask genom att mosa en banan och blanda med lite honung. Rengör ansiktet och lägg på masken. Låter verka 20 min. och skölj av för att få en sammetslen hud!

3. Antioxidantboost
Om du vill rensa huden på gifter, mosa några färska hallon, en dl yoghurt och lite finhackad havre med en mixer. Smörj in ansiktet och låt verka ett par minuter innan du sköljer av!

4. Slät hud a la Askungen
Äggvita är perfekt för huden. Det slätar ut likt en askungekräm. Smörj in huden med äggvita och skölj sedan av med vatten efter ett par minuter. Tips! Om du har torr hud kan du använda äggulan som mask, då den tillför huden massvis med fukt.

"En kost med mindre socke roch färre kolhydrater minskar akne".

Cosmopolitan.se


Det var lite tips från mig idag! Detta var ansiktsvård. Mer kommer om hår och kropp senare! Enjoy!



Love / Cissi






haha.

Vet ni vad? Jag kom på vad jag glömde skriva i mitt inlägg precis, som hade rubriken "sjukt".. Så ni kanske undrar varför jag skrev sjukt och sen massa andra saker... haha!
Förut så när vi satt och åt nämligen, så började det regna. Trodde vi. För helt plötsligt började det hagla. Mycket. Det var riktigt sjukt att se, för har aldrig i mitt liv sett så mycket hagel på en och samma gång och det blev helt vitt på marken. Nu tänker jag sno en bild av Nikke (du får skälla på mig sen om du vill, haha!) men det är ett bevis på hur mycket det haglade egentligen eftersom det till och med la sig på marken:


Man kan knappt tro det är sant?? Men det är det! Jag blev helt förbluffad. Nu får vädret lägga av, jag vill ha sommar!

Love / Cissi

Sjukt!

Började skriva ett inlägg förut, men så ringde mamma och sedan skulle jag iväg så fick stänga av och skriva nu istället.
Mamma och dem hade det kanon där nere, såklart, varmt och soligt och underbart! Åh, är så himla avundsjuk!
Åkte bort till pappa och Carro kom bort, så satt vi där och snackade en hel del tills vi började promenera bort till Thaien för att äta. Satt där i hundra år typ, hade såååå mycket att prata om eftersom vi träffas så sällan nu! Tyvärr. Finns nog ingen som är så lik mig som hon är på nästan allt, ibland är det nästan skrämmande. Haha. Men det är så kul att ha en vän som  förstår en och tänker och tycker nästan likadant, synd bara att vi inte träffas så ofta som sagt men så blir det ju när man blir äldre och så.
Precis som jag och Emma pratade om i fredags. Försvinner alla vänner när man blir vuxen? För idag, så har man knappt hälften av alla vänner man hade för ett par år sedan. Alla är så utspridda, skaffar familj, flyttar, börjar jobba, skaffar nya folk att umgås med etc, etc.. Det är så tråkigt när man inte kan hålla ihop på samma sätt längre. Men jag skyller verkligen inte på någon annan i detta inlägget, att alla mina vänner försvunnit eller gör andra saker osv, för jag gör också andra saker, pluggar och träffat nya vänner där, tränar och allt vad man gör, så det är precis lika mycket jag som också "försvinner". Men det känns, konstigt, man blir lite orolig, för att ens barn/ungdomsvänner är nog dem bästa vännerna man kan ha i sitt liv. Tror jag åtminstone. Har ju inte blivit helt "vuxen" än och skaffat mig "vuxen"-kompisar så vad vet jag? Hm, känner att detta blev helt snurrigt, och knappt jag förstår själv vad jag skrivit haha. Men ibland sätter tankarna igång och då vill dem bara inte sluta. Men då är det tur när man har vänner som man kan vara ifrån flera månader, kanske till och med år, för att sedan prata med dem och allt känns bra och precis som vanligt. Det kallar jag äkta vänskap och en bra relation. Så kommer det nog vara för mig med ett par av mina vänner, förhoppningsvis livet ut. Ni vet vilka ni är, och ni är bäst!  ♥  ♥  ♥


Jag och Carro på nyår -08/09. Haha, ibland får man se mongo ut! Iallfall om man heter Cissi&Carro.

Love / Cissi

Störtskur!

Nyss kom det världens störtskur verkligen! Inte sett det regna så mycket på väldigt länge, men det regnade inte så himla länge, men så mycket som kom under den tiden förstår jag att det tog slut på vatten i molnen. Haha. Kan ju hoppas på att det spricker upp lite nu eller så? Det hade varit trevligt! Men när man kollat på väder och annat ser den kommande veckan ut att bli lika trist som veckan som varit. FAN. Jag vill ha sol, sommarvärme och soliga dagar på beachen! Jag vill bli brun, vara lycklig och äta massvis med glass och frukt. Och självklart, så vill jag bli extra brun nu, eftersom mamma och dem kommer hem om 11 dagar och kommer vara negrer. Tro mig. Dem har ett pigment som heter duga! Båda två.

Fick sms av min storebror nu, det är ju fler visningar på huset, både igår och idag pga att så många visat intresse. Wow. Att det kan vara sån skillnad på nu och i december är verkligen sjukt. Men samtidigt förstår jag ju, vem tusan köper ett hus någon vecka eller två innan jul? Och visst är det underbart ute på landet nu, när alla blommor är som finast och gräset grönt? Iallafall så startar budgivningen imorgon. Spännande! Så vi får väl se hur det slutar, jag hoppas på det bästa för mamma och Mikaels skull att det ska bli ett riktigt bra bud som vi får tacka ja till! Nu är det bara att hålla tummarna, och hoppas det går vägen. Sedan får vi hålla tårna också, att dem ska hitta ett nytt fint hus, för dem har nämligen inte gjort det än! :) Men det kommer bli perfekt.


Solbärnda och glada, men trötta ser dem ut! Mikael och mamma i Nerja förra året när vi också var med...

Love / Cissi

Godmorgon!

Wow! Vad skönt när jag vaknade. Klockan visade 11.00! Hm, undra när jag sov till klockan elva senast? Nu börjar det märkas att jag har sommarlov, lite tråkigt dock för hade som sagt gärna jobbat men det strulade ju lite så får se hur det blir, men gud vad skönt att sova så länge! Får bara se hur det känns när dagen försvinner förbi hur fort som helst, det är därför jag gillar att sova till typ 9-tiden, då har man hela dagen på sig. Vid elva tolv så har ju halva dagen redan gått.. Haha.

Har inte så mycket att skriva här just nu känner jag. Har varit sjukt lat de två senaste veckorna och inte tränat alls.. HJÄLP! PANIKÅNGEST nästa.. Ungefär så känns det. Så nästa vecka blir det att ta tag i det, eller, tror vi ska springa redan imorgon, så hoppas att Emma tar det lite lugnt ikväll :)

Just nu sitter jag och önskar jag var nere hos mamma och dem i Spanien, Nerja... Dem har det väl jättegott antar jag!! Det har ju inte vi. Hösten kom fort, eller, känns ju som höst iallfall.. Regn, blåst och kallt om vartannat. Hur kunde det vända så fort?! Kommer inte solen snart så dör jag... Jag vill ju ha sommar. Inte mycket man kan göra när det är sånt här väder och man är ledig. Har ju beställt en bok som kommit, men den ville jag ju läsa på stranden ju... Jaja... Jag ska drömma vidare... Hörs sen..


Hit ska jag åka någon dag, till Guadelope i Västindien. Langley flyger dit, så bara att spara.... MMM...

Love / Cissi

Sent, och trött..

Klockan är alldeles för mycket för mig att vara uppe egentligen, jag som aldrig sitter uppe såhär sent i vanliga fall.. Men ibland så, då lyckas jag av någon anledning! Har väl laddat kroppen så den ska orka lite extra eller något.. Haha.
Var hos Emma förut under kvällen, men vi blev så sega så vi nästan somnade, medan dem andra lyssnade på hög musik och festade. Jaja, det var bara att dra sig hemåt, men där försvann det där trötta. Så nu är jag trött men ändå inte trött, ja, ni vet väl hur det känns antar jag. Men jag vet, att jag kan somna precis när jag vill, och ibland är jag väldigt glad att äga den egenskapen, för det är nog många som skulle vilja ha den av mig. Men det är inte lika roligt att ha den alla gånger heller ska jag säga, typ när ens vänner orkar vara vakna över ett dygn, eller vara ute och parta två dagar i rad och sånt, då kan jag tro att jag typ är 80 år eller något.. Min kropp orkar inte det, hur mycket jag än vill. Så är det väl när man är liten och känslig.. :)

Har äntligen köpt mig en ny bikini. Det var faktiskt behövligt i år, inte bara för att jag ville ha en ny. Min från förra året sitter tajt som jag vet inte vad under brösten pga att jag tränat så mycket rygg, så har blivit bredare. Det är kul när det märks, mindre kul när man växer ur kläderna. Haha. Men nu fick jag en som sitter bra iallfall, så det känns könt. Jättefin är den, gul och vit, med ränder. Fixar kanske en bild så ni får se, men det blir inte idag mina vänner!

Nej, om jag ska ta och lägga mig och se en film eller kolla vad som går på tv..

Ni hör mer från mig imorgon!

Sleep tight
Love / Cissi

Dumma mig.

Yes, då var det en ny dag, och jag mår väl sådär. Inte för att jag drack igår, som jag trodde, utan för att jag endast åt en pytteliten bit smörgåstårta hos Sara, och stod mig sedan på den resten av dagen och kvällen. Alla som känner mig vet att jag måste äta och få i mig näring för att praktiskt taget överleva så imorse när jag vaknade kändes det som att min mage var vänd ut och in typ. Blir precis som när man är magsjuk kan man säga, exakta symtom. Man mår så sjukt illa, just för att man inte har något i magen, och då kan man inte äta för att man mår illa, sedan mår man ännu mer illa och tvingar i sig något men då kommer det upp lika fort igen typ.. Suck! Men nu har jag druckit ett helt glas med Resorb (vätskeersättning, samma sak som man får i dropp) och det börjar kännas lite bättre. Så snart ska jag nog försöka få i mig något att äta så jag blir bra igen.

Hade kanontrevligt igår! Sara var så fin och glad och vi satt hos henne ganska länge och skrattade, pratade och drack lite cider. Men när dem skulle in till stan hade vi inget att göra, och vi kände inte för att gå hem direkt jag och Emma, trots att hon skulle jobba idag, så vi gick bort till Isa för där var det massa folk kvar även att hon åkt in till studentfesten. Så satt där en stund och sjöng och pratade tills vi fick gå hem för att Emma skulle ju som sagt jobba. Men det var trevligt.

Mamma och dem sitter på planet på väg till Malaga nu... Fan! Jag ville ju också.. Och inte nog med att dem ska få vara där i två veckor, nästa vecka ska det komma en värmebölja där nere med en sådär 35-40 grader värme ungefär! SJÄLVKLART händer det just den gången jag inte åker med ner. Varför? Jo, bara för att retas! Bara därför. Haha.
Så fick en bil igår, yippie! Det är inte fy skam att ha en bil i två veckor ändå, så det är väl det enda bra med att dem åker. :) Fick även skriva på en fullmakt på huset, som jag och min storebror ska skriva på eftersom dem inte är hemma och det var visning igår och många var jätteintresserade så mäklaren trodde det skulle gå fort att få sålt det. Då måste ju mamma och dem ha överlåtit oss till att kunna tacka ja till ett bud, känns som man har lite mycket ansvar på sig men det är kul! :) Vi kommer ju hålla kontakten med mamma och Mikael såklart. Hoppas dem får mycket mer pengar än dem begärt.

Imorse ringde min sötnos Ellen, och frågade om jag ville komma upp till henne ikväll för att jobba hos henne imorgon i Lidköping bara för att hon vet att jag inte fått något jobb och studiebidraget denna månaden var halva mot vad det brukar vara. Hon är för söt! Självklart tackar jag inte nej till jobb, framför allt inte om det är med Ellen! ;) Går ju inte att ha annat än skoj med henne. För er som inte vet, så är det min klasskompis på högskolan! Så blir väl att man åker upp till Skövde ikväll, för vi börjar redan klockan 5 imon bitti nämligen... Puuh! Hur ska jag lyckas med det? :D Lär sova hela tågresan hem imorgon eftermiddag iallfall. Det är ett som är säkert! :)

Nej, nu måste jag nog försöka äta något, känns mycket bättre efter lite resorb.

Love / Cissi

Mysig idag

Idag känner jag mig sådär hemma-mysig, ni vet när man gärna har på sig myskläder, ligger i sängen halva dagen och läser något bra eller ser på någor bra på tv, går upp och gör en enkel men fräsch lunch när man känner att klockan börjar närma sig matdags och bara slappnar av. Har inte så stor lust med att behöva sätta på mig smink och byta till fina kläder om ett tag, så drar ut på det till det sista. Klockan är ju bara ett, så det är ingen fara.
Gör lite lunch, det blir vårrullar med sallad och mandarinklyftor. Underbart snabbt, gott och mättande!
Har läst igenom hela cosmo redan, blir alltid lika ledsen när man gör det så snabbt varje gång. Men oj, vad mycket bra grejer det stod i den inför sommaren! Kommer lägga ut lite tips på saker för att boosta kropp, ansikte och hår som fanns med i tidningen som jag bara måste testa! Men det blir senare, för nu ska jag kolla maten och sedan får jag börja tänka på att fixa mig inför studentfirandet.


Love / Cissi

Love it!

Har nyss duschat och smörjt in mig med min nya body butter som jag visade igår, ojoj, säger jag bara. Im in love! Den är helt fantastisk, den gick in i kroppen direkt utan att kännas det minsta kladdig (trots att det är en body butter!) och den luktar HIMMELSKT! Mm, världens bästa köp typ? Yes man!

Synd att det blåser en hel del ute idag, för det är blå himmel, men en del moln. Så solen tittar allt fram bakom molnen när dem svischar förbi. Kul att dem får lite bra väder på studenten idag, Ale barnen! Ska ju hem till Sara sen efter klockan 16 när Emma kommit hem från jobbet och gratta henne lite. Ska bli trevligt.


Där är en bild på mig och lilla Sara, en kväll hemma hos Josie.

Vad ska jag göra annars idag? Tänkte faktiskt jag skulle ta på mig och traska bort till pappa och se om min bok har kommit, eller rättare sagt, den måste ha kommit för fick ett sms av posten igår att den låg där så då ska den finnas i brevlådan idag. Segt bara för ibland delar dem ju ut posten sent. Men vi får väl hoppas. Annars får jag väl sitta där och vänta lite. Kanske kan sätta mig i trädgården en stund och sola ansiktet? Hm, vi får väl se! Hade behövt diska också... Men det får bli senare ;)

Love / Cissi

Världens bästa låt?

Ja iallfall är den det just nu, jag är så kär. Har skrivit om den innan, men nu lägger jag in youtubeklippet alltså! Är så kär så jag dör. Den är så vacker så jag kan fälla en tår. Im truly in love!


Brr..

Det är inte varmt ute nu kan jag säga! Hade på mig ett par knickersbyxor och en tjocktröja och höll på att frysa ihjäl. Det blåser verkligen full storm ute. Segt som tusan. Var i Nödinge med Emma, köpte en studentpresent till lilla Sara! Så nu var det avklarat också. Bara studenten kvar, som är imorgon.
Jag handlade lite också, saker som jag velat köpa ett bra tag så tog tjuren vid hornen och ansåg mig värd att köpa det! Köpte en body butter, Kings and Queens ett märke från Grekland som äntligen har kommit till Sverige! Det märket är lite speciellt då det inte innehåller några parabener eller mineraloljor och doftar gudomligt! Eller ska jag säga kungligt? :)
Köpte en med Mango, är helt frälst. Gott när det är body butter också, då är den riktigt dryg och går in i huden bra. Dock lite dyr, men det var det värt! Köpte också, ÄNTLIGEN får jag väl säga, en Utredningsborste av lönnträ med vildsvinsborst. Så länge som jag velat köpa en, men inte gjort det. Den kostar endast 100 kr också så fattar inte varför jag inte köpt en. Men äntligen, nu är den min! Det speciella med en sådan borste är att den är mycket skonsam för både hår och hårbotten, det ger en skön massage och ökad glans i håret. Den är perfekt för långt hår, även förlängningar och peruker. Och mitt hår har ju alltid varit långt, och känsligt så tror att denna ska passa mig perfekt! Måste testa nu genast..

   

Kings and Queens Body butter    Utredningsborste med vinldsvinsborst. (inte identisk med min!)


Love / Cissi

Hello friends!

Har precis ätit lite lunch, blev fiskgratäng med skaldjurssås. Dock en färdigrätt, hade ingen ork alls idag att ställa mig och laga något. Räcker med att man ska laga middag sen :) Då blir det kinesiska vårullar, ris och currysås!
Köpte en ask med jordgubbar, gud så gott! Redan smaskat i mig några, men äter få åt gången, det är bäst för ens sug efter något sött! 4 st jordgubbar är perfekt efter en måltid eller något för att få i sig det söta man ska ha efter att man ätit. Det gillar jag. Synd att det bara går att göra så på sommaren..

Köpte Cosmos nya tidning också, Juni numret. Gillar cosmo. Köpte Elle Mode sist, för hittade inte cosmo och var i akut behov av att läsa tjejtidning, haha, så fick bli den. Blev dock väldigt besviken. Så den blir det nog inte igen. Så ska snart lägga mig och läsa den hade jag tänkt!



Satt nyss också och letade efter lite olika schampoon och balsam som inte innehåller silikon, men utan något resultat. Jag är i behov av detta, schampoo+balsam som inte har något silikon i, för det är inte bra för håret. Det fick jag även reda på när jag gjorde en håranalys för ca ett år sedan på en mässa. Och har ännu inte börjat använda produkter utan silikon i för jag vet inte vart dem finns. Och inte heller riktigt hur man läser det på innehållet alla gånger för den delen. Jag har fått gå till läkaren för att jag har sån problem med min hårbotten, den är så sjukt torr att det nästan kan påminna om mjäll ibland, dock är mjäll för fett hår, och om mitt hår skulle bli fett hade jag blivit överlycklig! Så torr är alltså hårbotten. Någon av mina läsare som har ett förslag till bra produkter, utan silikon? Gärna inte super dyra heller, men alla prisklassr går bra att dela med sig av :) Är öppen för förslag! Har just nu barnängen för det är hyffsat milt för mitt hår, produkter med mycket parfum, lukt och sånt gör det till katastrof rent ut sagt. Det kliar så jag blir tokig. Tänk om jag har psoriasis ändå? Frågade ju läkaren, men det kunde hon inte svara på då jag endast har det i hårbotten. Fick medel mot psoriasis/eksem. Men som sagt, hon visste inte om det var det eller ej eftersom det är svårt att säga i en hårbotten. Men det återstår väl att se. Det ligger ju i släkten, men tror inte jag är i riskzonen, för har för mig att man måste få det från både mammas och pappas sida isåfall, och det finns bara på mammas sida. Men men, ge mig gärna förslag!

Love / Cissi

No sunshine..

Nej, det stämde, det är ingen blå himmel och sol idag. Det är molnigt, men inte jättetjocka mörka moln som tur är. Men det är bra, för då blir det lite städning hemma utan att man får ångest av att vara inne hela dagen. Har skurat ur kylen nu på morgonen, riktigt grundligt och rensat ut massa matvaror som aldrig används osv. Snacka om att det blev tomt, och rent! Nu är det snart dags för en storhandling och fylla på lite igen. Det blir nog bra.

Imorgon ska jag och Emma gå på Saras student. Eller rättare sagt, vi ska hem till henne efter dem sprungit ut och så. Emma jobbar ju så vi kan inte gå och se när dem springer ut, vilket är rätt skönt för då slipper man stressa massor på morgonen och så. Då kan man ta det lungt, för vi ska inte vara där förrän efter 16. Det blir nog skoj! Och förstår att Sara måste vara överlycklig, för studenten är något av det roligaste man får göra i sitt liv, helt klart. Tycker det är skrämmande att det redan gått ett helt år sedan vi tog studenten, jag fattar inte hur tiden kan springa iväg så fort?! Har redan läst mitt första år på högskolan, och det gick fortare än något år i skolan känns det som. Men det är ju bara bra :)

Idag har jag inte planerat att göra så mycket, blir kanske lite städning och småplock, slappa och ska snart iväg och handla lite lunch tänkte jag. Hoppas dem har kvar färska jordgubbar för det är jag jättesugen på!


Kanon!

Har precis varit ute och tagit en halvtimmes promenad med Emma. Vi tänkte träna idag men jag var jättetrött för slumrade till och hon har fortfarande ont i sin fot som hon stukade i fredags så det fick bli en promenad istället för ute-gympa. Jag hoppas det gick bra för Suzette och hennes allra första utegympapass :D Tråkigt att jag missade det. Men så är det ibland.
Vi har börjat planera upp för ett sommar-schema nu iallfall, träning såklart. Kunde det vara något annat? :)
Vi har lagt in måndag, tisdag, onsdag, torsdag och söndag hitills, där måndag/torsdag blir utegympa på furulund hela juni, en dag blir löpning, och 1-2 styrketräningspass. Får se om vi lyckas! Vi la in såpass många dagar för att man ska kunna falla bort ett tillfälle ibland utan att det påverkar speciellt mycket. Och när juni är slut får vi fylla upp måndag/torsdag med andra saker, kommer bli en löpardag till iallafall för då har man nog kommit igång lite med den under juni och kan öka sig! Det ska bli spännande och se hur detta ska gå, jag har lätt för att träna på pass där en leder och alla andra följer efter, men att göra ett själv och flera dagar i veckan under sommaren när man har massa annat mys för sig, kommer inte bli lätt! Men både jag och Emma vill åt exakt samma håll, så vi kommer puscha varandra! :)

Förresten, fick en "glad" nyhet häromdagen, om det nu kommer att funka vill säga. Det är årsmöte i vår förening den 10 juni och Rikard har aldrig gått på ett enda sånt möte. Men denna gången ska jag försöka tvinga dit honom (undra om jag lyckas?) för jag såg nämligen på papprena man får innan, att det finns lägenhetsfonder! Och Rikard har ett par tusen i sin tydligen som det stod på pappret, vilket hade varit perfekt att anv ända till Badrummet, om man får. Och om det inte är planerat något stambyte inom en snar framtid förstås. Då är det dumt att lägga massa pengar om det ändå ska rivas upp. Detta ska jag alltså försöka få honom till att kolla upp! Så är det bara att hoppas på det bästa.


Inskickad!

Nu är jag hemma igen. Låg i solen runt 2 - 2½ timma typ, sedan trodde jag att jag skulle dö. Såg då att det var 27 grader i skuggan. Och där låg jag i pappas trädgård där det inte lyckas komma in en enda vindpust lixom. Puuh. Snacka om värmeslag! Så fick gå hemåt och satte mig och skickade in min tenta nu, nu är det bara hoppas på att den går igenom. Jag skickade in den fastän jag inte var direkt nöjd med mitt resultat egentligen, la inte ner överdrivet mycket tid på den men vi får hoppas det går bra ändå!

Nu tänkte jag hoppa in i duschen och ta en riktigt kall dusch, vilket är väldigt ovanligt när det gäller mig. Sedan får jag komma på vad vi ska hitta på till middag idag, är sjukt hungrig redan, men har ingen fantasi eller ork alls i denna värmen.

Love / Cissi

Uppdate.

Nu har jag varit inne och kollat vädret, och dem visar banne mig kasst väder resten av veckan i princip! Lite solchanser finns på onsdag (hoppas på det för Ales alla studenter!) men sen blir det regn till och med på torsdag. Attans! Sånt gillar vi inte, Juni ska ju vara månaden med mest sol och ljusaste månaden på året. Då kan det ju inte vara sol bara 1:a dagen? Jaja, blir att jag får springa bort då med andra ord för att få massvis med sol på mig idag!


Tänkt om jag fått följa med mamma och dem! Bada i vår egen pool i trädgården och bara njuta.. FANFANFANFAN!

Love / Cissi

Trött.

Vaknade med ett ryck nu halv tio och flög upp ur sängen. Vet inte varför, men det ångrar jag för nu sitter jag här och undrar varför jag gick upp så fort? Konstigt värre..
Solen skiner idag också, tentan känns så gott som färdig så jag tänkte traska bort till pappa och lägga mig i hans trädgård och sola idag! Nu har jag ju solat två dagar i rad, så nu kan man börja pressa ordentligt ;) Hoppas nu verkligen inte att det ska bli sämre väder igen som vissa säger, jag håller tummarna stenhårt!

Kollade ni på kattungarna igår? Visst är dem underbara? Måste lägga in en bild här

Visst är jag söt?! Detta är en av kattungarna vi har nu.


Jag vill inte riktigt vara med på kort.. Släpp ner mig!


Min sötnos Boll är det som ligger här. Fyllde 3 år 17 maj!

Visst är dem lika? Det syns kanske inte jättebra för bildkvaliten på sista bilden är ju sådär, han ser lite "gul"färgad ut men det är han inte. Grå och vit precis som dem andra, och dem kommer från var sin mamma alla tre. Det tycker jag är ganska roligt! Dock är ju två av mammorna gråa, inget vitt på iofs, men gråa, men den tredje mamman är svart, beige, brun. :) Jaja, njut av bilderna och solen idag för det ska jag göra och hoppas på att min nya bok har kommit så jag har något att göra i solen!

Love / Cissi

RSS 2.0