Måste bara visa er...

Att träning kan göra mer än vad man tror! Förra året hade jag ett kasst träningsår, pga. tråkiga saker i familjen. Efter sommaren tränade jag i princip inte alls - speciellt inte efter september. Kom igång igen i januari i år, och denna gången har jag mätt mig lite för att lättare kunna se vad som händer med kroppen. Våg är ingenting för mig, den kan visa olika varje dag beroende på hur dagsformen är. Speciellt för mig då i och med att jag har problem med min mage. Jag har inte lagt om min kost speciellt mycket, brukar inte vara en som äter mycket onyttigt, men kan slarva en del med mat på rätt tider osv tyvärr, vilket säkert straffar sig. Men som sagt, det som hänt är träningens förtjänst, skulle jag lägga om kosten extremt så skulle jag säkert nå mina mål fortare och lättare, dock har jag svårt att lägga om kosten.
På en månad har följande hänt; 2 cm i midjan borta (4 sen september), 1 cm runt höfterna (4 cm sen september), 2 cm över rumpan (3 cm sen september), 2 cm runt låren (3 cm sen september), ingen förändring över biceps vilket jag suckar över. Som jag skrev i inlägget imorse så behöver jag ju träna upp armarna mycket mer. Ända ställena man inte vill minska massa på är ju armar och rumpa, rumpan måste ju minska först när fettet tas på för att sedan rundas till när musklerna formas. Ni ser ju att det hänt mycket mer på en månad när jag tränat mer än vad det hände på 5 månader med väldigt lite träning.
Jag ville förstås något med inlägget! Jag vill peppa er till att träning ger mer än vad man tror, träning är viktigare än vad vi tror! Tränar vi bränner vi kalorier och då mestadels fett, och det är ju det man vill bli av med, det är det som är skadligt för kroppen i för stor dos. Jag har tränat i snitt 3 ggr/veckan under denna månaden, ibland mer ibland mindre. Var ju sjuk ett tag också med 2 veckors uppehåll nästan, ändå minskning. Jag lider ju inte direkt av övervikt om man säger så så många reagerar ju kanske på att jag vill minska i mina cm osv, men detta gör jag för jag vill ha en snygg, fast, tränad kropp - inte för att bli smal som en sticka och gå ner i vikt. Jag vill ha en sund och hälsosam kropp, det är mitt mål! Så sätt igång ordentligt med träningen nu, den är så viktig här i livet och för bara gott med sig. Jag behöver snart komma igång med en ökning av träningen, tänkte ta det nästa vecka när det ska bli gott väder. Våren gör att man orkar mer och speciellt träna ute mer! Kör hårt, när ni väl sett lite resultat så kommer ni inte vilja sluta! Det kommer, låt det ta tid - alla kroppar är ju trots allt olika! :)

Den där magen pushar mig att fortsätta kämpa! Skaffa en bild du också som pushar dig att nå ditt mål!

Im back

Hej alla glada! Nu har det varit bra dött här på bloggen igen, har haft fullt upp med annat så inte haft tid att in här faktiskt. Snacka om att vi har april-väder! I lördags var det vår, strålande sol, 10 grader och man kunde sitta i lä och sola ansiktet. Igår snöade det så det blev helt vitt och slaskigt ute, snöade inte lite! Vaknar idag och förbereder mig på att det ligger kvar massa snö, men nej då är det strålande sol och ser inte skymten av någon snö. Känns ungefär som man bara drömde gårdagen... Lustigt, men nu är iallafall våren nära, annat kan man inte säga! :)
Det blev bara två träningstillfällen förra veckan, fy skäms Cissi! Dock ökade jag mina vikter rejält på skivstången så träningsvärken jag fick var underbar (men också fruktansvärd såklart!). Jag tycker ju om att få träningsvärk, då vet jag att jag tagit i extra mycket, men ju mer man tränar desto svårare är det att få träningsvärk på gott och ont. Jag ökade iallafall så hade 17,5 kg på alla benövningar, 17,5 kg på ryggen, 5 kg på triceps och biceps och 7,5 kg på axlar. Jag märker verkligen att jag är bra mycket klenare i mina armar än i övriga kroppen, därför bara måste jag träna upp dem mer nu! Men en annan lite rolig sak är att jag ställde mig på vågen hos mamma i lördags, dock direkt efter jag ätit, men hade gått upp ca 2 kg och blev rädd som alla tjejer blir. Paniken spred sig och jag undrade vad tusan jag gått upp i vikt för och blundade för att jag alltid går upp i vikt när jag tränar mycket. Sedan tog jag fram måttbandet nu imorse och mätta midja och höfter lite snabbt och insåg att jag förlorat en hel del cm där istället, vilket betyder att musklerna ökats på rejält och kroppen börjat tajtas till lite! Good! Kanske man kan lyckas att få dem resultat man vill trots allt?
Måste försöka ge mig ut och springa idag men känns som det inte kommer hända. Blev party i lördags långt in på småtimmarna och sedan inte mycket sömn för mig. Därför är jag rätt seg även idag, men jag vet att jag blir piggare av att komma ut... Får tvinga mig själv helt enkelt. I´ll be back!

Synd att bilden inte riktigt visar mina små armar, eftersom jag trycker ihop så ser dem större ut än vad dem är :)

Flying without wings

Puuh. Sitter och dricker massa vatten och pustar ut för vet ni vad jag precis har gjort? Varit ute på en extremt härlig och blåsig löprunda! Första halvan av rundan gick över förväntan, kändes som jag flög fram och jag trodde jag skulle klara av att springa hur långt som helst med solen i ansiktet och +8 grader. Dock visste jag att på vägen tillbaka skulle motvinden vänta mig, därför fick jag allt tänka och vända vid en lagom punkt. Tack och lov vände jag i tid, sista 100 metrarna var inte lätta kan jag säga, men jag gjorde det! Motvinden var så stark att jag trodde jag stod stilla vissa gånger, kändes som benen sprang och sprang men ingenting hände. Detta gjorde att tempot på tillbaka vägen saktades ner en hel del, och resultatet av dagens träning blev
 • 6,5 km
 • 41 minuter
 • 6,3 min/km
Jag sprang ganska mycket långsammare idag om man jämför med sist. Då hade jag 4,2 min/km. Då sprang jag dock 2 km kortare och hade knappt någon vind alls. På första halvan av rundan så vet jag att jag kunde tagit i och sprungit fortare, är dock glad att jag inte gjorde det pga tillbaka vägen. Men jag är stolt över att jag kom ut och fick hela 6,5 km idag - det är inte fy skam andra gången efter nästan 7 månaders uppehåll! Nu ska jag duscha, göra mig iordning, åka och handla och sedan iväg för kvällsjobb. Ha en go dag!

Motivation

Hej på er! Hoppas ni haft en skön helg, det har jag haft trots en del jobb. Idag är en ledig dag som redan är fullspäckad med saker, ingen ro och vila här inte! Tänkte skriva ett litet inlägg om just som rubriken säger; Motivation. Alla har svårt med motivationen ibland, så är det här i livet. Men alla kan också boosta den och få den på topp bara med lite extra tanke och vilja. Vill man så kan man - simple as that! För att höja motivationen räcker inte att tänka "Imorgon är starten för att jag ska komma igång" eller "På måndag börjar mitt nya liv" osv. Det där är inte motivation enligt mig, det är möjligtvis ett steg MOT motivation. Har du tillräcklig motivation börjar du här och nu, inte en sekund senare. Du måste inte ha en anledning att skjuta upp allting hela tiden, vi är mästare på att hitta ursäkter och anledningar till att inte börja just idag, här och nu. Har du tappat motivationen eller behöver boosta den lite så har jag några råd att ge som jag tycker kan fungera bra när mitt sviktar;
- Tänk på ditt mål och vad du faktiskt vill uppnå med det du ska sätta igång med
- Skriv ner målet och vägen dit, för att se det konkret framför dig.
- Skriv ner de negativa tankar du har idag som gör att du vill förändra något
- Tänk att om du börjar redan idag så kommer du närmare målet mycket fortare!
- Tänk smått hellre än stort, gör delmål som du bockar av allt eftersom
- Sätt upp lappen med målet på en plats du alltid kan se den, varje morgon när du går upp och när du lägger dig
Detta är några tips på hur man kan öka sin motivation till att nå ett specifikt mål i livet. Vissa gånger sviktar det, så är det bara men då gäller det att pusha sig själv ännu mer och peppa sig själv genom att skriva både positiva och negativa saker som man vet måste förändras. Det värsta man kan göra när motivationen sviktar är att börja tänka negativt och känna att man redan har gett upp för det redan börjat gå sämre. Då är det ju ännu viktigare att komma tillbaka upp! Man ska aldrig ge upp, aldrig, aldrig, aldrig. Man tränar sitt psyke samtidigt när man strävar mot ett mål - så du gör alltså en win - win situation här. Så, inga mer ursäkter, negativa tankar eller gnäll - det trycker bara ner en längre ner och längre bort från motivationen och målet! Jag tänker börja nu, jag vill verkligen få min mage riktigt tonad, även att jag vet att det är sjukt svårt och tar extremt lång tid för vissa (mig) - jag ska köra en rad bra övningar för den djupa magmuskulaturen nu direkt innan duschen - jag har inget att förlora! Är ni med? :)


Lyckoboost

Det finns många saker som kan göra en glad och lycklig här i livet. Ibland blir man överraskad av att vissa saker kan få en att känna något speciellt och ibland vet man precis vad man behöver för att locka fram ett litet leende. Igår jobbade jag ju från morgon till kväll och missade Så ska det låta's premiär. Därför har jag suttit och kollat på svtplay nu under morgonen och jösses vilken bra premiär! Jag känner mig som en gammal kärring som tycker om detta programmet, men det skiter jag i! En av mina bästa vänner tycker om det lika mycket som mig, förra säsongen satt vi och tittade ihop ett par gånger, drack vin och myste, fyfasen vad man kan njuta av livet ibland! :) Under tiden programmet varat så har solen tittat fram också, ännu mer lyckoboost i min lilla kropp! Idag är det kalas på schemat, ska få träffa mitt söta energiknippe Sanja. Träningsvärken jag har idag gör O-N-T men oj så underbart, jag vet precis vilka muskler jag lyckats trötta ut till max! Nu är det dags att välja dagens outfit och städa undan lite här hemma. Tänkte nog köra något enkelt som en vit skjorta, stuprörsjeans och svarta stövletter. Lite saltvattenspray i håret gör ju inte sommarlängtan ännu värre, men man tager vad man haver tills det är dags! Nästa fredag, 1e april, då är det dags för mig att andas in havsluften ordentligt. Oj så jag längtar efter den dagen. Då är det havsöringspremiär och jag känner på mig att våren hinner komma tills dess och isen smälta bort ordentligt. :)
Ha en fin lördag så lovar jag att komma med ett intressant och boostande inlägg senast måndag :)
Friday baby!

Godmorgon, vita fredag. För det är precis vad det är. Helt vitt ute av snön som kommit. Men jag tappar inte hoppet om våren för det, mars brukar se ut såhär och det är bara två veckor kvar av månaden så det ska man nog stå ut med. Inga klagovisor här inte! För vad tjänar det till? Snön försvinner inte fortare, du blir knappast gladare av att klaga och våren är ju faktiskt på ingång. Klaga tycker jag man får lov att göra nere i Japan, där det är förödande konsekvenser av väder och vind. Inte här, när det kommit lite snö! Så ryck upp er nu och tänk positiva tankar hela dagen idag, det är fredag och helg, underbart eller hur? (Dem visar +6 grader och sol imorgon på bästkusten också, det ni!)

Måste bara tacka malinochella som i samarbete med .Innerum hade en tävling som jag lyckades vinna! Två superfina förvaringsboxar - och jag valde såklart färgen turkos! Tack, det gjorde verkligen min kväll komplett igår att läsa :)
Nu ska jag göra mig iordning för en lååååång dag med jobb. 8.30-21.30. Ibland önskar jag faktiskt att jag fortfarande pluggade, tänk vad mycket tid jag hade över då, utan att jag egentligen visste om det. Jag är verkligen en plugghäst, så är det bara. Kanske borde tänka om i framtidsplanerna och bli lärare? :P Haha! Nej hörni, ha nu en grym dag och njut av att det är fredag!

Snart vänner.. snaaaart är vi där :)

WOW

Fantastiskt. Lyckorus i kroppen. Endorfinerna sprudlar. Jag är matt. Jag lyckades med andra ord ut på en runda, dock en väldigt kort sådan, men årets första, testkörning av skorna och en timme efter middagen så får man inte räkna med att springa ett maraton. Jag blev lite sur först för att jag fick vända efter drygt 2 km för att orka springa tillbaka men blev desto gladare när jag såg att jag sprang såpass fort som jag gjorde - med andra ord gick jag ut alldeles för hårt första gången, som vanligt. I snitt 4,41 minuter per km dvs. sprang 4,3 km på 19 minuter. Helt okej resultat, speciellt med tanke på att jag hade håll större delen av tiden, men skam den som ger sig!
Är supernöjd med min insats idag, allt är faktiskt bättre än inget. Nästa gång ska jag nog försöka satsa på att springa i lite lägre tempo och en längre sträcka. Nu är ju premiären gjord så nu ska det nog inte vara lika svårt att komma ut! Skorna visade sig sitta som en smäck också, jag studsade perfekt mot underlaget och ja, summa summarum så var dem riktigt, riktigt bra! Heja Puma! :)
Nu ska jag snart ta en go dusch, se om jag får i mig något litet att äta och sedan bänka mig framför tvn. Nu är jag verkligen sugen på att krypa ner under täcket, njuta av hur duktig jag var som faktiskt kom iväg trots trötthet och vetskapen att jag inte får min lediga dag imorgon. Sov gott sen sötnosar!

Kreta, Almirida 2006

Run for your life!

Att löpträna är ju en jättebra träningsform som alla redan vet. Speciellt utomhus såklart. Jag ska ge er 8 extremt bra skäl till att börja löpträna och röra er ute i det gröna som snart är här (och tills dess ska ni givetvis våga er ut också, titta på vårtecken för varje dag som går!)
Immunförsvaret stärks om du löptränar en halvtimme varannan dag - gott skäl 1!


Ditt humör blir bättre och din självkänsla ökar.
Löpare har visat sig ha större tålamod och optimism än icke-löpare - gott skäl 2!


Du sover bättre när du fått frisk luft, rensa hjärnan och tagit ut dina muskler - gott skäl 3!


Stressnivån sjunker, endorfiner frisätts och du kan slappna av från omvärlden under löprundan - gott skäl 4!


Sexlivet sägs få en kick när man börjar löpträna, vad väntar ni på? - gott skäl 5!


Du ger lungorna ny luft vilket medför stärkta lungor som medför mindre risk för sjukdomar - gott själ 6!


Energin höjs, för ni vet väl att energi föder energi? - gott skäl 7!


Du bränner fett, speciellt om du varierar träningen mellan snabb och långsammare - gott skäl 8!


Här fick ni lite skäl att börja löpträna - vad väntar ni på? Löpning sägs vara den allra effektivaste metoden för att bränna fett och gå ner i vikt, jag gillar det verkligen! Nej vet ni vad, nu ska jag börja byta om och tvinga mig ut och ta en runda i mina nya skor - nu är det dags! Som jag väntat. Kvällssolen gör inte saken sämre. Ni får en uppdate när jag är tillbaka.Förvånad

Godmorgon på er! Sol idag också, tror dock det är riktigt kallt ute just nu innan solen hunnit värma upp. SMHI visade -8 grader här, jag hoppas det står fel med iallafall 5 grader.. Brr! Jag fick precis sms om ny arbetsplats idag så kan stanna hemma en liten stund extra. Och fick en tid 7.30-14.30 istället för till 16.00 så känns väldigt skönt eftersom jag ska jobba 12 timmar på fredag och sedan resten av helgen också.
Träningen igår var helt fantastiskt skön! Jag var supertaggad innan, bestämde mig för att gå in och köra gärnet, trots uppehåll för förkylning och mycket jobb de två senaste veckorna. Blev väldigt förvånad över hur lätt det kändes och hade inte tappat mycket av varken styrkan eller konditionen på dessa två veckor. Annars försvinner ju sånt väldigt fort, speciellt när man varit sjuk. Därför känner jag mig ännu mer på topp nu och hoppas jag ska orka ut och testa mina skor i eftermiddag - har nog vädret på min sida idag så gäller bara att ha kroppen på samma sida för idag är jag trött! Antagligen för att jag vet att jag är ledig imorgon, då blir jag genast lite tröttare. Jaja, får väl lägga på lite smink i ansiktet så jag ser lite piggare ut, sedan är det dags att åka till jobbet! Ha en underbar dag!

Sunshine

Cissi sunshine. Ja, det smeknamnet har jag haft en del genom åren. Det är kul med ett sånt smeknamn tycker jag, iallafall när andra kommer på det åt en. Då märker man att man försöker sprida lite ljus i mörkret - vilket jag alltid vill göra. Idag har vi verkligen haft solsken, rena våren och man ville bara på med vårkläder och ut och bara vara! Dock gick inte det, dels för att det var alldeles för kallt i den jobbiga blåsten som varit och dels för att det var massa jobb på schemat. Hade dock lite tur för fick vara ute en liten stund i solen mitt på dagen och då fick jag se fina små snödroppar som ploppat upp i en rabatt! Och då ska jag säga att dem inte syntes till i fredags, så fort gick det. Det betyder att det kan gå lika fort att få värme nu, jag längtar efter att kunna sitta ute i kvällssolen med dem man tycker om och skratta, umgås och njuta lite av vad livet har att erbjuda. Det krävs så lite för att göra en människa nöjd, vet ni det? Alla tror att det krävs stora, gigantiska under för att man ska bli glad och tillfreds för en stund. Enligt mig gör inte en miljon en människa lyckligare. Enligt mig kan ett litet ord göra mer - längst där inne, i hjärtat. Vi svenskar är så jäkla pryda och blyga (och jag ska inte sticka under stolen med att jag inte är en av dem, för det är jag!) och vågar inte säga saker till vem som helst och när som helst. Jag har jobbat i många år på min blyghet och för var dag så blir den bättre. Jag vågar utstråla min personlighet och visa vem jag är. Jag vågar berömma andra - och försöker göra det så ofta det bara går - för att stärka det omedvetna hos dem. Genom att bara visa uppskattning kan man göra en annan människas dag!
Det fick jag idag. Uppskattning och fina ord. Det gjorde min dag, verkligen. Fina, underbara människor som berättar att dem pratat om mig - personer jag bara träffat ett fåtal gånger korta stunder - säger att de haft så bra att prata om mig. Jag skryter för er nu, det boostar mig ännu mer - skryt i denna bemärkelsen är inget dåligt, snarare tvärtom! ;) Vissa människor är så upptagna eller stressade att de inte hör när de får uppskattning, de bara lyssnar på allt som tomma ord. Allt går på rutin och vana, och så blir vi ibland när vi stänger in oss och bara vill gå till jobbet för att få det klart eller bli klar med maten för att man inte orkar laga den - man tittar bara framåt när allt är klart istället för att titta på hur det är i stunden - mindfulness - leva här och nu. Så med detta vill jag alltså be er att försöka stanna upp lite nu, speciellt om ni vet att ni är stressade eller tycker något är jobbigt - stanna och ta till er det ni hör och se inte nästa moment hela tiden. Även om det är svårt så går det om man anstränger sig lite extra, jag lovar. Så gör er själva en tjänst och lev dagen imorgon i varje ögonblick. Lyssna på andras ord, beröm och tacka så får ni bara gott utav det tillbaka! :)
Nu ska jag snart byta om för träning, underbart med en timma där alla tankar blir som bortblåsta och jag får rensa skallen lite! Ha en fin kväll i vårsolen!

Dreams will come true

Godmorgon på er! Inatt sov jag mycket bättre, massagen gjorde nog verkan. Skönt! Vet ni vad jag gjort nu på morgonen? Ingen yoga än som jag skrev igårkväll, nej jag fastnade här framför datorn och kollade upp lite alternativa resor till en av mina stora drömmar här i livet. Jag har alltid sagt att jag ska åka till Hawaii och simma med delfiner, den drömmen ska bli sann, men just nu satt jag och tittade upp en annan dröm, nämligen Sydamerika, indianer, djurliv och regnskog. De som känner mig vet att jag är en väldigt indiantokig tjej och en stor dröm skulle vara att få åka till Peru och se Machu Picchu (Inkarikets bevarade byggnader) men det finns ju så otroligt mycket mer att se där nere så man skulle behöva flera månader om man vill se allt, tyvärr. Det finns ju Amazonas regnskog, Galapagosöarna, Anderna, Indianriken, Titicacasjön.... Ja, en hel uppsjö av saker och jag sitter bara och drömmer och kommer aldrig kunna bestämma mig om VAD jag ska välja att se när jag väl kommer kunna göra resan. Det jag främst tittat på nu är lite ungefärliga priser beroende på vad man vill se och göra, som tur är så har de ju mycket färdiga paketresor där varje dag är fullspäckad med upptäcksfärder så man ska hinna se så mycket som möjligt på 2-3 veckor. Jag får räkna med 30-40.000 kr för en 17 dagars resa, och då tillkommer ju en hel del pengar man måste ha med sig som fickpengar för att köpa lite mat och framför allt indiansaker! Men, jag ska allt knåpa vidare på detta... Jag vill uppleva en av mina stora drömmar snart, medan jag är ung och barnfri. Mitt sparande är redan igång, men i sommar kommer jag vilja åka utomlands en vecka så får nog se till att spara lite extra ett par månader framöver så det händer något på kontot. 50.000 kr får jag ju räkna med - och tänk, då är det bara för en person!
Denna resan skulle göra mitt välbefinnande något alldeles extra.. Åh, jag vill åka nu! Drömmer mig bort och blir galen.. Pratade med mamma och Mikael om det igår och vi sa att det är ju tråkigt att åka själv på en sån resa men just nu när jag tittat så känner jag att jag lätt skulle kunna åka själv för att få uppleva det. Det är ju inte många andra som väljer att lägga 50.000 kr på en sån resa, då måste man ju verkligen ha det intresset. Så ensam kanske det blir att man får åka, men det kommer ju vara massa svenskar med och man träffar likasinnade som är intresserade av sydamerikas kultur precis som en själv. Sounds good to me. :)

Fantastiska Machu Picchu ovanifrån


Otroliga Machu Picchu


Vattenfall i Amazonas


Ett gäng Amazonas-indianer


En vass-by vid Titicacasjön


Galapagos


Mycket sälar och sjölejon på Glapagos


Och självklart sköldpaddor och annat djurliv som bara bara måste se vilt!

Är inte detta en resa för själen och välbefinnandet så vet jag inte vad.. Jag bara drömmer mig bort, tänk att sitta på stranden på Galapagos, bada i ett vattenfall i Amazonas, beundra Indianerna, tappa hakan vid Machu Picchu och testa åka vass-båt över Titicacasjön...

Vet ni varför jag helt plötsligt blivit så fast vid att uppleva mina drömmar? Jag vill hinna göra det jag drömmer om innan mitt liv är slut. Jag har inte alls tagit tillvara på mitt liv alla gånger de senaste åren som jag kanske borde gjort. Till minne av min älskade, beundransvärda morbror som jag älskar djupt så ska jag för hans och min skull göra det jag vill här i livet - utan att tänka så mycket på vad det ger för andra konsekvenser! Han levde lite för dagen, reste massor och fick se det han ville se. Jag vill också veta att jag gjort det, för man ska aldrig ångra någonting när livet tar slut! Det vet ni va? :)

Lördagsmys

Idag har jag varit alldeles extremt kass på att äta. Magen har inte tyckt om mina val idag om man säger så! Men vad tusan, det är en ledig lördag som varit riktigt slappardag - ibland så får även lilla jag :)
Har varit och handlat något riktigt snyggt som jag pimpade min bil med - en ny bilklädsel. Rosa och svart med rosa blommor, passar med andra ord mig alldeles förträffligt bra! :) Fick också köpt ett par rosa trädgårdstofflor (ja, foppatofflorna har alla de konstigaste namnen nuförtiden) som jag tänker ha på jobbet för mina andra är lite slitna nu. Har även hunnit få en välbehövlig halvkroppsmassage + hår och ansiktsmassage utav min personliga massör aka min mamma - har lyckats sträcka en muskel riktigt rejält på jobbet i veckan så inte sovit bra två nätter nu så hoppas på bättre sömn inatt. Har även hunnit gå en liten runda med mina nya skor som har gjort mig mer förälskad i dem än tidigare (Hur nu det var möjligt?) Jag kommer flyga fram hela våren!!!! Det är verkligen wow-effekt på dem, att jag kunde hitta så rätt trodde jag aldrig. Men ibland har man turen på sin sida, så är det bara :)
Har ni haft en bra helg hittills? Melodifestivalen avgjordes idag, bra låt som vann men jag hejade faktiskt på Swingfly som jag tyckte var unik, svängig och hade en potential att vinna eurovision pga sin unikitet. Men det är ju bara jag, svenska folket gjorde ändå ett bra val måste jag säga, så nu får vi helt enkelt hoppas Saade lyckas ta sig igenom kvalet först och främst! :)
Nu blir det sängen för min del, lite go avslappning och sedan sömn. Imorgon ska jag nog starta dagen med lite yoga - det var på tok för längesen och jag känner att min kropp behöver en rejäl genomkörare. Lite tips på bra övningar kommer nog ut imorgon så håll utkik! Sov gott!

Såhär ser alltså min bilklädsel ut just nu - vårig, rosa och ropar Cissi lång väg. Tillhörande rattskydd och bältesskydd har jag också såklart - det kommer bli skönt i sommar när man kör i bara linne så man slipper ett skavande bälte! :)Det är väl så det ska vara...

Jaha, ingen mer vårsol verkar det som. Snö igår och snö idag. Dock är det väldigt blött idag så det lägger sig inte som igår utan smälter när det når marken. Men slaskigt blir det! Jaja, det är väl bara att räkna med - mars månad är väldigt oberäknelig, men i april kan vi nog hoppas på bättre! Jag ger ju som sagt aldrig upp hoppet :)
Har inte blivit någon träning alls denna veckan. Skit. Jag blir tröttare och latare och surare när jag inte tränar. Har fått dumma tider på jobbet denna veckan, och träningen får ju lida en hel del för det. Tänk om det bara kunde vara så man kunde ut och springa, då kunde jag tränat när som helst och hunnit med men nu har friskis bara pass på kvällstid och det förstör en hel del när man jobbar mycket kvällar eller till och med både morgon och kväll samma dag. Jag tror nästan att sportlife-kort får läggas högre upp på min priolista... Detta håller bara inte, ingen vill ha en sur, trött Cissi - verkligen inte jag!
När man ser prognosen för nästa vecka har det ändrat sig fort. Vädret alltså. Fasen vilken väder-människa jag är. Kan nästan tro jag driver en väderblogg.. Haha. Men så är inte fallet, jag vill bara ha torrt, halkfritt och snöfritt. Det är det enda jag begär - och tjatar om dagarna i ända just nu. Vill kunna ge er massa inspiration men det är svårt när man själv står still och bara väntar in tiden, det är dagar som denna som jag förstår varför alla Hollywood-junks kan vara så snygga och slimma och träna dygnet runt. De har ju alltid vädret på sin sida! Det är ju faktiskt fusk, det måste ni hålla med om. Visst, man ska inte säga att det finns dåligt väder - det finns ju kläder för alla väder men någonstans går en gräns. Tur att jag rör på mig en del i jobbet så det inte blir helt lata dagar ;)

Varför lyser du med din frånvaro?

Hela kroppen måste vara i harmoni

För att kunna må bra så måste hela kroppen vara i harmoni. Det är inte alltid så lätt att lyckas ha hela kroppen i harmoni, men man kan göra allt för att komma så nära det som möjligt! Detta inlägget tänker jag tillägna min goda vän Jennie, och hoppas hon får något extra tips om vad som är bättre/sämre för magen och vilka livsmedel som kan göra vad i magen och tarmarna.
Livsmedel som kan orsaka stopp:
 • Sparris
 • Vindruvor med skal
 • Apelsin med skal
 • Skal av olika slag
 • Kärnor
 • Nötter
 • Kokos
 • Ananas
 • Broccolistjälkar
 • Gröna ärter
 • Lök
 • Majs
 • Svamp
 • Kål
 • Krabba
 • Räkor
 • Nötkött
Livsmedel som kan orsaka diarré:
 • Produkter som innehåller sorbitol
 • Torkad frukt
 • Plommon
 • Vindruvor
 • Stora mängder söta frukter
 • Kaffe
 • Alkohol
 • Söta drycker som juice, saft och läsk
Livsmedel som kan orsaka gas:
 • Lök
 • Kål
 • Ärtor
 • Bönor
En del av dessa livsmedel hade jag ingen aning om orsakade det ena eller det andra! Dock är ju alltid sånt här väldigt individuellt, men det kan vara bra att veta vad som kan orsaka något - så man kan testa sig fram till ett bättre välbefinnande. Sedan är ju alltid probiotika alltid något jättebra för magen, det finns i massa olika former idag. Ni vet väl förresten om att immunförsvaret sitter i tarmarna? Så en glad mage är ett gott immunförsvar och en frisk människa!

Tävling

Okej, jag gör ett litet bryt bland mina inlägg och ska tipsa om en tävling. Jag vill verkligen vinna denna och hoppas på att jag har turen med mig för en gångs skull - men klart ni ska ha chansen också :)
Det är Malin som håller i utlottningen av två otroligt fina förvaringsboxar från innerum.se.


De turkosa skulle jag bara älska!

Vårtecken, på RIKTIGT!

Oh yes! Igår mina vänner.. Igår såg jag något alldeles fantastiskt! Hade varit hos pappa och pussat på min katt en stund och när jag skulle gå till parkeringen så ser jag... Inte bara en, utan många, i flera olika rabatter.. MASSA små skott från blommor som kommit upp ur jorden! Man såg dem små, gröna sticka upp ett par cm och bara lysa av glädje. Nu, nu är det nära! Snart är vi fina flickor med blommor i håret :)


Det är strålande sol idag också och jag börjar inte jobba förrän klockan 15. Vill verkligen ut och springa innan dess, men vet inte vart jag ska springa och borde väl ta en promenad ett par dagar först så förkylningen ger med sig helt, inte kul att behöva stanna och snyta sig mitt i löpturen.. Men men, som sagt, snart! Åh vad jag längtar!Ledig måndag

Min tredje lediga dag idag, och det tackar jag verkligen för. Hade en lite tuff helg, så var väldigt trött igår och sov till och från hela dagen. Det är dagar som den som gör mig både glad och införstådd i varför jag inte festar speciellt ofta längre. Att en festkväll kan förstöra en hel dag efteråt för en är nog inte riktigt värt det, då är det bättre att ta det lugnt och hålla sig ifrån alkoholen.. Men ibland så tar tonårskänslorna över och då är man körd. Rent av överkörd :) Men, man kan inte vara på topp jämt och allt ont för med sig något gott, det vill säga att nu kommer det dröja ett bra tag igen tills jag ser dubbelt ;)
Denna vecka ska jag komma igång med träningen igen efter en hel veckas uppehåll. För första gången på länge är jag stolt över mig själv att jag tog uppehållet, har ju haft en fruktansvärd förkylning som krävde massa vila efter jobbet. Nu mår jag bra, förutom lite snorig i näsan fortfarande, men det kan ju ta lång tid innan det försvinner helt så jag anser mig frisk och kry och träningsredo! Mina nya, fina, löparskor ligger också och väntar på mig.. Kan höra dem ropa efter mig och sukta efter att få pryda mina fötter. Snart, snart så är det dags. Dags för en tur som ger en frihetskänslor - vårens första löprunda. Men jag funderar på att ta en promenad och värma upp dem lite först nu i dagarna, om vi fortsätter ha plusgrader så ska det nog snart vara klart för att springa lite i något spår, eller?
Dags att börja bli lite bättre med maten nu också, inte det att jag är onyttig eller så men som vanligt äter jag för dåligt. Och med det menar jag för sällan - speciellt dagar som jag jobbar. Så idag får det bli införskaffning av bra mellanmål som är lätta att kasta i sig, typ nötter och massa frukt. Måste öka förbränningen och ämnesomsättningen mer nu innan jag drar igång med löpningen, så den verkligen kommer ge det resultat jag vill. Och ni vet väl om att ju oftare man äter desto högre blir förbränningen? Man ska försöka hålla en bra balans hela dagen, inte vara varken mätt eller hungrig. Jag vet inte hur jag ska lyckas, detta är jättesvårt för mig, som är van sedan jag var liten att äta med många timmars mellanrum. Och matfantast som jag är så är jag också van vid att få i mig mycket av dagens kalorier under middagen - det är då jag njuter och älskar att äta som mest. Men jag ska väl kunna lyckas äta lite fler mellanmål så jag inte dör av hunger efter jobbet iallafall - det är alltid ett framsteg! :) Har ni tips på enkla, snabba mellanmål som kan tas i farten så dela gärna med er! Har sett att keso kommit med något mytt, spännande nu som jag bara måste testa.

Såhär ser alltså det nya mellanmålet ut från arla. Det är keso med frukt och nötter, ett enkelt mellanmål som bör mätta bra med tanke på ingredienserna. Jag bara måste testa och se vad jag tycker, dock är dem säkert rätt dyra nu såhär i början, men det är värt ett test iallafall :)Vårkänslor!

Godmogon alla glada! För det är iallafall jag idag, glad alltså. Vaknar av att himlen utanför är alldeles blå, precis som en vacker sommardag.. Solen skiner och det är nog inte jättekallt för det syns ingen frost på träd, mark eller rutor vilket betyder att det kommer smälta bort den lilla snö som ligger kvar förhoppningsvis. Det är då dags att börja längta efter vårblommorna. För jag fick lära mig en sak häromdagen, som jag inte hade en aning om innan. Nämligen att solen värmer inte upp luften - den värmer upp marken - som i sin tur värmer upp luften så vi får varmare väder. Med detta kan jag alltså säga att ligger det mycket snö så går all solens energi åt till att smälta bort den, och vi får ingen varmare luft, men om snön är borta så går det fortare. Så - nu hoppas vi att all snö försvinner så våren kommer fortare med andra ord! Men idag är en riktig pre-vårdag, det ska firas med solbrillor på stan :)
När det är sol och man bara känner energin komma så måste man ta vara på det. Skulle jag sitta inne hela dagen idag hade jag gått miste om massa gratis, positiv energi och samtidigt massa härliga vitaminer som solen ger. Solen påverkar oss positivt, som jag sagt så många gånger förr, och det är viktigt att ta tillvara på den nu när vi levt i ständigt mörker i flera, kalla, månader! SÅ UT MED ER IDAG! :)
Själv ska jag göra mig iordning och sedan åka in till kära Go:teborg för en mysig stund med mitt hjärta Em. Hade en jättemysig kväll med två av mina allra närmaste vänner igår, vi har inte träffats på jättelänge - och så blir det ju tyvärr när alla är väldigt upptagna, den ena flyttat till Borås och tiden är svår att passa ihop. Men, förhoppningsvis så är dessa underbara tjejer mina ikväll också - det är nog dem som gör lite av min glädje idag också, ihop med solen!
Enjoy the day and long for the summer!


Nere i Falkenberg där mina morföräldrar spederar sina somrar!

Ny träningsmetod

Jag hittade en ny, intressant träningsmetod på IFORM´s hemsida. Nämligen något som heter Slides. Det är 4 stycken glidplattor, ser ungefär ut som disktrasor som man använder sig utav. Träningsformen sägs strama upp magmusklerna så du får en trimmad och plattare mage, tränar lår och rumpa för att bli fastare där, stärker ryggen så du får en bättre hållning och tränar även upp din balansförmåga som är en väldigt viktig del i varierad träning.
Är ni intresserade på att se några övningar så finns det här. Jag tycker det verkar jättespännande och skulle gärna vilja testa - tror verkligen man spänner hela core-muskulaturen och tränar mycket balans med dessa! Dock känns det som det kan vara en utmaning, en del övningar är nog svåra i början, men skam den som ger sig, eller hur? :) Sökte lite snabbt på internet för att se om det går att köpa dem i någon sportbutik, hittade inget men det borde ju finnas så ska leta vidare. Någon som vet kan ju gärna skriva en kommentar! Annars får man ju slides med på köpet om man beställer 2 nr av IFORM-tidningen, men jag har ingen lust att prenumerera på en tidning så får leta vidare i affärer helt enkelt!


Visst ser det spännande ut?
(Bild lånad av IFORM.se)

1 mars

Kan vi räkna att vi går in i en tidig vår-månad nu? Enligt Wikipedia så kan vi det. Det är ju inte direkt världens säkraste källa, men på vanlig fakta så kan man gå in där och kika. Dem säger att enligt den gammelnordiska kalendern vi hade i Sverige förr så kallades mars för vårmånad. Varför jag säger att vi går in i en vårmånad är för att det är vårdagjämning i slutet av mars. Det är vår för mig! Ska visa er en bild jag tog 2009:

Denna bild tog jag den 18 mars 2009 i en rabatt som har soligt läge hela dagen.

Alltså kan vi på riktigt nu börja se fram emot en blommande och spirande vår! Jag vet egentligen inte vad jag längtar efter mest. Att få ta på mig vårskor och vårkläder, att se blommor och blad kika fram, att känna den värmande solen eller att se körsbärsträden i blom... De två senaste alternativen känns väldigt bra tycker jag! Men nu vill jag också kunna ut och börja springa, men förkylningen jag åkt på har ju satt stopp för allt som heter motion och träning för min del. Idag känns jag inte lika snorig, däremot är rösten kass istället och huvudet är fortfarande lite tungt. Tur att jag är ledig idag så jag kan vila ut ordentligt, vill inte missa träningen på torsdag men har inte stora förhoppningar om att jag kommer kunna gå och träna ett hårt skivstångspass. Jaja, snart kommer lite vårväder till oss och med den energi och peppning. Stå ut och blicka framåt! Det kommer iallalfall jag göra :) 

RSS 2.0