Ytterligare en kall vinterdag!

Idag har det varit otroligt kallt ute! Var ut eoch gick en sväng med Emma förut, och ångrade ganska fort att jag inte hade tagit på mig leggins eller liknande under jeansen! Mina lår blev som isbitar och stack som bara den... Ansiktet kändes ungefär likadant, men på resten av kroppen hade jag som tur var dubbel uppsättning och höll mig varm! Det var otroligt härligt ute, lite soligt och gnistrande vitt precis överallt... Och trevligt sällskap, kunde inte bli en bättre promenad! :) (Eller jo, om jag hade mer på benen som sagt!)

Skulle egentligen åkt upp till mamma och dem idag och klätt julgranen. Men dem fick köpt en precis, så då sa vi att vi väntar till imorgon kväll istället så den får stå inne och bli varm först. Så det blir att fira fjärde advent här hemma med mig själv. Köpte ädelost på tub förut som är sååå gott att ha på pepparkakorna! Har aldrig ens vågat testa det innan, men nu är jag fast! Det måste ni testa om ni inte gjort det, ni blir inte besvikna! (Möjligtvis om ni hatar ädelost). Så det ska jag gotta mig med sen tänkte jag.

Kollade på Jul med Ernst förut på tv4play. Jag gillar verkligen honom, sen får folk säga vad dem vill. Precis som han är känner jag mig, han älskar havet, han bor även ute vid havet, han är sådär skönt mysig och riktigt pysslig av sig! Och nu under julen så är det kanonmysigt att titta på honom, han kan verkligen få en i stämning. Så som han bor, SKA jag bo en vacker dag! Och det har jag redan bestämt för längesen. Han har även ett vitt hus... Det kan inte bli bättre! *Drömmer*




Love/Cissi


Lördagskväll

Blev sittandes här en liten sväng och tänkte att jag får väl slänga in ett inlägg! Idag har jag inte gjort mycket, sov väldigt länge, gick direkt upp och blev upphämtad av mamma så åkte vi till Ikea och Media Markt och sedan hem till Älvängen där jag fick i mig lite mat. Så skönt att jag slapp laga mat själv idag, hade verkligen ingen lust till det! Vi fick monterat upp två bokhyllor, och jag tvingade mamma att påbörja lite rensning bland papper och annan skit samt bland julsakerna eftersom dem tänkte köpa en gran imorgon. Jag är lite så rensa person (fastän jag även kan vara spara-på-onödiga-saker-Cissi), jag tycker om att ha lite saker runt omkring mig, så just nu känns det faktiskt lite kaos hos mig, för jag har julpyntat och haft mig som vanligt, och vill få upp alla mina söta små saker, men jag har en hel del, och dem får inte plats i en liten lägenhet... Ge mig ett hus, tack! :) Herregud, jag kommer må så bra av att bo i ett hus en vacker dag... Det är ju så underbart att gå runt och pyssla och fixa och dona.. Nej, nu får jag väl sluta upp med mina drömmar :)

Fjärde advent är imorgon, och julafton på torsdag. Och det känns fortfarande inte så. Knepigt. Men det är väl för att alla runt omkring mig är sjuka och jag fortfarande har saker kvar i skolan att tänka på och sådär, man har inte riktigt stängt av än tror jag. Men det kommer nog i dagarna hoppas jag. Har dessutom hittat en helt underbar jullåt med Peter Jöback som heter Viskar en bön. Den är så fin att man kan lyssna på den om och om igen utan att tröttna... Så vill ni ha något fint att lyssna på så sätt på den :)

Imorgon ska jag på make-up rådgivning på Make Up Store. Ska bli trevligt och se hur det kommer att vara. Vi fick ju den gratis så det är väl bara att tacka och ta emot, jag får ju umgås med underbara Carro och det är det som är viktigast! Tänk vad vänner betyder mycket för en ändå, det är verkligen viktigt att tänka på det ibland. Tänka på vad man faktiskt har, här och nu. Dem finns alltid där, oavsett om man pratar varje dag eller inte. Dem lyssnar på saker som inte andra kanske kan förstå, och dem kan verkligen bara LYSSNA utan att komma med massa råd och kommentarer om vad man ska göra, hur man ska göra något osv. Och det uppskattar jag verkligen! För ibland behöver man bara prata av sig, eller träffas för att tänka på annat, och vänner är experter på att hjälpa en med det och att få en att må bra.
Mina underbara vänner, Ni är bäst! Glöm aldrig det! Tack för att ni finns i mitt liv, det är guld värt för mig!

Tänkte lägga mig nu, finns inte så mycket annat att göra ändå. Är rätt trött faktiskt, men ändå har jag ingen ro att sova.. Fast heter man Cissi så kan man somna i vilket fall som helst, och det är väl tur det kanske. Har blivit en lugn helg för min del, tillsammans med vänner och familj. Det gillar jag jättemycket, att man faktiskt kan ta det lugnt utan att behöva anstränga sig speciellt mycket. Min söta Emma var här hela kvällen igår också, och det var så kul att träffa henne igen! Vi satt och skrattade och hade roligt som vanligt, och pratade gamla härliga minnen. Tänk vad mycket man har varit med om egentligen... Och ändå är man bara 20 år. Då kan man ju bara få en försmak på hur otroligt mycket mer man kommer vara med om i framtiden... Jag gillar tanken :)
Nu skuttar jag i säng, och hoppas på att få drömma mysiga drömmar.



Love/Cissi


Nu ser det ut som på bloggen utan för fönstret...

Yes, äntligen lite snö i lilla Nol också! Det var väl ändå på tiden? Alla mina kompisar tycker jag är dum som vill ha massa snö, men vem har inte snö hellre än regn? Detta tråkiga, blöta, gråa regnet. Är så trött på det! Snön lyser upp, gör att man blir extra mysig (och då kan ni tänka er mig som alltid är extra mysig redan...haha). Jaja, nu är det väl bara hoppas på att det får ligga kvar också, tänk vad jag ska kasta snöbollar på alla som säger att dem inte vill ha snö... Nu ligger dem risigt till! :)

Sov ovanligt länge idag, till tjugo över tio typ. Fast har vaknat och somnat, vaknat och somnat flera timmar. Haft sjuk huvudvärk inatt igen, som tur var så har det gett med sig nu och hoppas det förblir så. Kände att jag behövde vila ut ordentligt idag, så att jag inte ska bli sjuk som många runt omkring mig är just nu. Och eftersom jag själv inte känt mig helt hundra så var det välbehövligt med sovmorgon idag! Att vakna och se snön gjorde att jag flög upp ur sängen nästan och helt plötsligt var jag piggare än på riktigt länge. Varför är jag så himla konstig? Eller rättare sagt, inte som alla andra :) Nej, nu ska jag göra lite havregrynsgröt med blåbär så jag får i mig någon alldeles för sen frukost. Sen blir det väl till att börja plugga igen, det kommer man inte undan dagar som dessa.. Men snart hörni, då är det jul och då ska jag inte tänka på skolan en sekund!

Love/Cissi


Det gamla vanliga..

Dem lovar snö och det kommer regn. Man är ganska van vid det här laget. Men jag hoppas fortfarande på massa snö, ser ju att det kommit snö nästan överallt i Sverige förutom här nu, så ikväll eller imorgon är det nog vår tur! *optimistisk*

Har varit och pluggat med tjejerna idag. Trevligt att ha hela gruppen samlad igen! Vi blev klara med arbetet som vi ska föreläsa om på fredag så nu hinner man kanske lära in det mesta utan att behöva staka sig och tjuvkika hela tiden bland alla papper :) Det är ganska roligt ämne vi har också så det ska nog gå bra! Självhjälp har vi, både individuellt och grupp, min del är mest om grupper så jag kommer snacka lite om AA och Solkatten och sådär! Det är ju saker man känner till så det är nog inga problem att snacka om. Börjar känna mig lugnare med skolan nu tack och lov, fick svar på förra tentan idag och blev godkänd på den också. Jag fattar bara inte hur jag lyckas, jag har inte blivit underkänd på en enda tenta under dessa ett och ett halvt åren! Och det är jag överlycklig för, för att man märker på dem som får omtentor och komlpetteringar att det blir väldigt körigt eftersom allt annat fortsätter i vanlig takt. Då får man ju ännu mer att göra vilket resulterar i att det blir ännu svårare att klara tentan nästa gång. Så det är väl bara hoppas på att jag fortsätter med samma tur nästa termin också! :)

Fick mail om vårt tränings-schema nästa termin imorse. Blev både glad och ledsen! Vi har förlorat vårt tuffaste pass, som är helt underbart att gå på, men däremot så finns det fler pass att välja mellan nu på olika dagar och yogan är tillbaks!! Jag blev helt överlycklig när jag såg det! Nu kan jag sluta komma med dumma ursäkter att jag inte kör det hemma, för nu kommer jag börja gå på passen igen och då blir det lättare att dra in det även i vardagen när man inte är på ett pass. Och det bästa med allt var nog att det inte är på kvällen, utan på lördag förmiddagar! Man kommer inte kunna starta dagen bättre :) Så nu lär ju mina fredagar få bli lugna hela nästa termin, för jag ska inte missa yogan för allt i världen! Så som jag saknat den..

Nu ska jag nog se om jag kan slå in lite julklappar.. :)



Love/Cissi
 


Snart är 2009 slut..

Och jag kan bara inte förstå vart hela det här året tog vägen! Vet ni? jag tycker nästan varje år bara går snabbare och snabbare.. Det är inte klokt! Tiden bara springer förbi, utan att man ens hinner stanna upp och känna efter, njuta, ta en dag i taget och fokusera på nuet. Varför ska vi i Sverige vara så dåliga på det? När vi är nere i underbara Nerja så kan man nästan bli stressad de första dagarna när dem är långsamma i kassan, ska vara snälla och packa åt en så man får stå i kö extra länge osv. Men efter ett par dagar infinner sig en ro och ostress som aldrig förr.. Och som man aldrig lyckas uppleva här hemma, förutom kanske i närheten när man är ute vid havet en härlig och varm sommardag och ligger på en klippa och hör havet och alla barn leka och ha skoj. Då kan man åtminstone känna av det där, lite, men inte alls på samma sätt. För där nere är det hela folket som gör en så lung och harmonisk, ingen är stressad och ingen har brottom. Jag tycker deffinitivt vi svenskar ska ta efter spanjorerna (och säkert flertalet andra också!) och kunna ta det lungt och inte jäkta så himlans mycket. För vad tjänar det till? En gång hörde jag att vi svenskar är det folk som stressar allra mest, och ska få gjort så mycket vi kan på kortast tid. Men vad tjänar det till? Visst vi får gjort mycket, men vi förlorar ändå tid på andra saker. Väldigt viktiga saker också. Som tex att sitta ner och bara se hur underbart allt faktiskt är, att stanna upp och se att barnen inte är små för alltid (i mitt fall handlar det om mina älsklings-tjejer som jag fortfarande kan tro är små dockor ibland men inser att dem är 10 och 6 år redan.. Det kändes som den yngsta föddes igår!) men man hinner lixom inte reagera på det förrän flera år har gått. Jag har börjat tänka mer och mer på att jag måste stressa ner, försöka tänka på dagen som är, men jag är mästare på att fort tänka flera dagar och till och med veckor framåt. För ibland måste man det, man har så mycket att göra hela tiden. Men nu känner jag, speciellt när det närmar sig jul och allt, att något måste göras. Man måste börja tagga ner. Alla gnäller om att julen är en så hektisk tid på året. Men när tusan blev den det? Den skapades för att man ska ha mysigt, stressa ner och umgås med nära och kära! Och nu tycker alla det mest är jobbigt och bökigt och stökigt. Vad är det som händer? För mig är julen inte det minsta stressigt, och vet ni varför? För jag tänker positivt om allt med julen. Julkapparna är jätteroliga att inhandla, man får tänka och köpa något fint till dem man tycker om, men det tycker folk är det värsta när man läser folk som blir tillfrågade vad som är värst med julen. Snälla, rara människor! Vart tog all posivitet vägen? Strunta i julklapparna då, gör något så att NI känner er avstressade, lediga och har mysigt! Det är det som är det viktiga med julen, inte några paket. Vad spelar ett paket för roll om man inte känner sig tillfreds med stunden och livet? Ingen alls om man frågar mig.
Så här kommer en varm julhälsning från lilla mig: Ta det lugnt, sitt ner, se vad ni har, och ha en helt fantastisk jul och nyår! Det är ni värda efter ett helt års slit och stressande, det är nu man ska tänka tillbaka på året som gått och glädjas åt allt gott som hänt en och allt ont som man lyckats ta sig igenom. Det är nu man ska njuta och ta tillvara på alla i ens omgivning och berätta för dem hur speciella och älskvärda dem faktiskt är! För det tänker åtminstone jag göra :)


En bild på mig och min söta vän Carro

Love/Cissi


Äntligen fredag?

För mig känns nästan alla dagar likadana nuförtiden. Alltså, vardag hela veckan i princip. Man kan inte koppla bort skolan helt under helgerna längre, inte när det är så mycket att göra om man vill bli någorlunda klar innan jul. Helt klar kommer man aldrig bli, men man kanske kan bli såpass klar att man är ledig mellan jul och nyår. Det hade ju varit kanon... Emma som går på chalmers har lov en hel månad, och vi ingen! Hur är det möjligt? Förstår verkligen inte att det kan vara så olika, att vi bara får sommarlov som lov på hela året.. Jaja, det är väl bara att inse verkligheten, man har ju inte direkt massa jullov och höstlov och annat när man jobbar sen heller, fast då har man åtminstone inte massa tentor och annat att plugga på på kvällar och helger!

Denna helgen kommer bli fullspäckad med roligheter! Imorgon bitti, tidigt, tidigt ska vi åka ner till Ullared. Jag och Rikards söta lillasyster Jennie planerade in detta och lyckades nog lura med oss männen också, spännande! Dessutom så ska min älskade Emelie följa med också, så det blir full bil dit, och förmodligen alldeles för full bil hem... :D
På kvällen imorgon är det glöggkväll som gäller hos pappa eller Anette, dem har inte sagt vart vi ska vara än men det kvittar, för sålänge jag får umgås med det härliga sällskapet kan vi vara vart som helst! (Nästan) :)
På söndag har jag planerat in en härlig dag med tjejerna, som en liten julafton ihop nästan, där vi ska pyssla och baka lite, sedan in till stan och äta och avsluta med en underbar kväll på Liseberg! Kommer nog bli helt perfekt, och det gjorde ju inte saken värre när jag såg att det ska bli lite kallare och bättre väder på söndag. Det gillar jag!

Nu är det inte långt kvar alls till jul... Men det hinner jag knappt känna av! Men när Ellen kom hit igår när vi skulle plugga var nästan det första hon sa "Åh! Vilket julstämning man fick direkt när man gick in här!" Och det var ju roligt att höra att någon får det, fast jag har nog mer pynt än de flesta har i min ålder :)

Ska snart bli upphämtad av mamma och åka med upp dit en sväng. Ska ju låna med mig en bil hem som jag ska ha imon så då kan jag lika gärna åka med upp och umgås lite med familjen där uppe. Ska försöka tvinga mamma att ta en härlig promenad (som jag knappast behöver tvinga till!) och försöka få lite julstämning uppe i huset (som jag kanske får tvinga lite till) för hon har bara satt upp några adventsljusstakar och stjärnor! Lilla mamma, undra vart jag fått allt mitt jul-älskande ifrån? Inte från pappa och inte från mamma, måste ju bara finnas en person kvar att få det ifrån.. Min underbara lilla farmor! :)



Love/Cissi


Myshumör och jättetrött liten Cissi

Yes, idag är jag på myshumör och jättetrött. Tröttheten är dock ingen nyhet. Idag fick jag städat ordning och pyntat klart det mesta med alla julsaker så dem står på sin plats och mina apelsinskivor som jag torkat i ugnen var äntligen klara! Det tar verkligen hur lång tid som helst att torka dem, tog nog nästan en dag.. Och folk på nätet skriver 2 h! Hur lyckas dem med det undrar jag då? Då lär ju skivorna mögla redan efter ett par dagar för dem kan inte vara helt torkade då... Hm, jaja, dem blev bra och inte ett dugg brända så nu ska dem som blev över från mitt pynt i köket pryda några av mina hemmagjorda julkort tror jag... :)

Somnade direkt efter maten idag igen. Jag är så trött precis hela tiden nu igen. Men vet inte om det har med stressen att göra, med mörkret eller med lite av varje av allt som händer just nu? Det är nog lite blandat tror jag. Har säkert järnbrist som vanligt också, skulle inte förvåna mig alls. Har inte blivit någon visit på vårdcentralen än heller, får väl försöka ta mig i kragen och göra det imon, för jag måste dit med mitt onda öra nu iallfall, och det är verkligen brottom. Jag har fått tillbaka mina eksem som jag hade när jag var liten, inte haft dem på flera år verkligen och nu är dem värre än jag någonsin kan minnas. Varför kommer allting på en gång när man som minst behöver det? Det är nog meningen, jag tror allting händer mig just nu för att jag ska vakna upp och inse vad jag går miste om när jag stressar så mycket. Det är jag nästan övertygad om. Jag hinner aldrig stanna upp och njuta av vad jag har, eller vad jag kan göra eller bara vara. Och varför hinner jag inte? För egentligen gör jag det, man behöver inte ta lång stund på sig för att sitta ner och ta det lugnt och meditera en stund eller köra några yoga-övningar. Jag måste bli bättre på det fram tills jul.. Eller åtminstone efter! ;) Det blir inga dumma nyårslöften för mig, bara så ni vet, Det är det dummaste man har kommit på tror jag. För det ENDA du verkligen inte följer, det är just ditt nyårslöfte. Av någon konstig anledning. Men det är precis samma sak med dem som tänker "NU ska jag sluta äta massa godis och annat!" Hur går det för dem i regel? Kasst. Vet ni varför? Vad gör man när man har tänkt så? Tänker på precis allt allt allt man helt plöstligt inte får stoppa i sig längre, istället för att gå runt som vanligt och inte ha några förbud för något, för som alla vet så lockar förbud ganska mycket ibland, och kanske för mycket till och med? Nej, bort med alla löften och förbud så ska det nog gå bra! Jag tycker alla ska leva som dem själva vill och mår bra av, vi har alldeles för mycket krav på oss nuförtiden. Släpp alla dumma krav och ta hand om er själva! Det ska jag försöka göra lite bättre nu, har varit alldeles superkass på det flera månader.. Knappt tränat, och det är något som jag älskar att göra! (Dock skyller jag en del på föreningen som inte har några pass kvar nästan, så det finns inte så många pass för en aktiv 20 åring att gå på och träna sin kropp fullt ut, utan fler pass åt dem äldre och färre åt mig.. buhu!).

Vet ni vad? Detta inlägget gav mig helt plötsligt massvis med inspiration! Tänk, det kan ju vara riktigt bra att blogga ibland, speciellt när man är som mig och bara svävar iväg låååångt bort och börjar diskutera saker med mig själv som förmodligen ingen orkar läsa :)

Förresten, måste tipsa er om en serie som gått på trean om ni inte missat den! Den heter Ondska och har tydligen gått på tv3 men jag har totalmissat den av någon skum anledning. Den handlar i vilket fall som helst om just ondska, om personer med psykiska funktionsnedsättningar som begått hemska brott. En av mina absoluta favorit-föreläsare och författare Sten Levander är med en del i serien och kommenterar och sådär, och jag tycker det är synd att han inte är med mer, för oj vad han ger mycket! Det är en psykiater för er som inte är kända med mitt ämne. Men jag tycker deffinitivt ni ska kolla på den om ni inte har något för er nästa gång ni sitter vid datorn, den ger mycket intressanta bilder! Det bästa med hela programmet är faktiskt att Hasse Aro nämner, gång på gång varje program att "Det är viktigt att berätta att det är ytterst få personer med psykiska störningar som begår brott överhuvudtaget. Dem är i regel helt ofarliga för omgivningen" Och dem orden kan inte sägas för ofta. Folk idag är livrädda för allt vad schizofreni och psykopati heter idag, men man måste se till individen, och det är nästan alltid dem som inte fått den hjälp dem sökt för som begår dessa hemska brott. Se och lär :)

Nu tänker jag avsluta mitt babbliga inlägg, och fortsätta kolla runt lite på nätet så jag håller mig vaken till senare. Jag är så sjukt pysselsugen nu, funderar på att börja smida lite på julkorten som ändå måste göras snart, och tiden finns inte riktigt till till en hel pysseldag framöver. Vi får väl se :)

Love/Cissi


RSS 2.0