Kärlek, lycka och välbehag!

Ja, då har jag varit off ett tag då jag varit i Dalsland hela helgen. Har fått vant mig liiiiiite i min nya hårfärg, dock inte vant mig ordentligt än men hoppas det kommer! Alla påpekar hur extremt lik jag är min mamma nu (och då tyckte alla vi var lika när jag var blond), och pappa sa att han kunde tro det var mamma som stod och satte upp gardiner igår när han såg mig bakifrån. Tja, det är väl alltid kul att vara lik sina föräldrar? :-)

Helgen var grym, bjöd på massa skratt och tårar! Vi kom upp till farmor i fredags, förberedde det vi kunde göra, umgicks lite och somnade gott rätt tidigt på kvällen. Upp tidigt på lördag för att fixa iordning allt för kalaset, dekorera tårtor och lägga upp mat, blåsa ballonger och allt därtill. Vid tre började det öppna huset, men vi hade ju gjort en film till farmor genom åren med alla barn, barnbarn och barnbarnsbarn och andra släktingar som hon fick se på lite i lugn och ro innan alla kom. Så hon och hennes systrar och hennes man och vi kollade, och de satt och torkade tårarna och skrattade om vartannat. Det var så härligt att se! Vi hade med andra ord lyckats med filmen. Men det som gjorde dagen mest av allt, det var när min kusin (som jag aldrig träffat) och hennes mamma kom in. Jag hade fixat så dem skulle komma, mailat fram och tillbaka på facebook och verkligen sett fram emot att få träffa min kusin men även att farmor skulle få träffa henne då de inte setts på 20 år. När de stod i dörröppningen, och farmor vände sig om för hon hörde att det kom gäster, såg hon inte alls vilka det var. Så vi sa åt henne att det nog är bäst hon går fram och hälsar för att se vilka det är, och jösses, tårarna rann av lycka. Får rysningar nu bara jag tänker på det. Allt var så vackert, så underbart, så perfekt! Det kom 75 gäster, hur mycket vänner som helst till farmor. Jag vet inte vad mer man ska säga än att det blev det mest lyckade 80-års kalaset någonsin! På kvällen åkte vi till ett vandrarhem där mina kusiner och deras familjer skulle sova, och umgicks lite, mycket trevligt! Man träffar ju inte dem speciellt ofta, då ena bor i Malmö, och de andra två lite utanför Borås. Dock är det inte speciellt långt dit men med allas fullspäckade scheman så är det svårt att få till en träff. Tyvärr. Men det är alltid lika kul att ses varje gång, speciellt att se deras underbara ungar växa. Jag blir så glad och lycklig när jag tänker på att jag har så fin och fantastisk släkt på båda sidor! Massa kärlek till alla er!


Och nu till vardagen. Har fått iordning här hemma ganska mycket nu, nu sitter gardinstång och gardiner på plats, och en ny hylla ovanför tvn. Det ser riktigt hemtrevligt ut nu, men än fattas ett litet vitrinskåp samt några tavlor som ska sättas upp och måste göra iordning fönsterbrädan så fort jag lyckas få tag i smyglister till den.. Sedan inköp av ett nytt datorbord samt en liten fin fåtölj eller gungstol att sitta och läsa i bredvid tvn. Jag börjar bli såå nöjd, och frågan är om vi kommer vilja flytta när vi är klara...? :-) Jodå, det lär vi vilja göra, och all förändring kommer man ju bara tjäna på!

Nu ska jag förbereda lite för maten, det blir Grekiska färsbiffar med feta och till det tzatziki och ris. Mumma! Sedan ska jag även baka en kladdkaka med daimgrädde som R ska få med sig till jobbet imorgon och bjuda gubbarna på, han ska jobba sin sista dag på snickeriet imorgon då han börjar i Lysekil på måndag. Fyra härliga dagar ska vi få tillsammans nu, och jag ska krama och pussa massor så jag klarar mig ett tag sen!

Cissi

Ovant, så ovant!

Igår gjorde jag något jag aldrig gjort tidigare. Färgade håret brunt. Jag har varit blond hela mitt liv, men nu är jag inte det längre. Visserligen är inte färgen mörkbrun, men den är MÖRK om man jämför, enligt mig.. Det är så sjukt ovant, man går förbi en spegel och får titta upp flera gånger, hm, är det där verkligen jag? Är det verkligen snyggt på mig? Jag kan inte bestämma mig, men det är väl för det är ovant. Om ett par dagar så kommer det nog kännas mycket bättre. :) Ska dessutom till frisören klockan 9 sen och justera lite med färgen, håret blev nämligen väldigt rött i hårbotten och det var ju inte så vi ville ha det. Så hon ska fixa det lovade hon, gulliga Sandra!

Idag ska jag åka upp till Dalsland, närmare bestämt Mellerud. Där ska jag vara för att fira världens bästa farmor som fyller 80 år! Vi ska fira henne imorgon, men vi åker upp idag för att hjälpa till och förbereda samt för att få träffa dem lite extra! :) Jag har även fixat så en av mina två kusiner jag aldrig träffat kommer, ska bli så spännande att träffa henne! Och farmor kommer bli helt paff då hon inte träffat henne på säkert 20 år. Tänk vad jag kan ibland :) Men vill ju att farmor ska få den bästa dagen, och då får man ligga i! Det har vi även gjort med bildspelet vi gjort, många timmar har gått åt, men oj vad fint det blev.. Tror många kommer fälla en tår eller två, vi blir iallafall tårögda när vi ser på det. Härlig musik i bakgrunden och bilder genom hela farmors liv, med alla barn, barnbarn, barnbarnsbarn och annan släkt. Vi har även fixat en tavla till henne, jag rotade sist vi var där efter ett kort, och hittade världens finaste på deras gamla hus i ett vackert vinterlandskap. Det förstorade vi upp och ramade in. Det ser ut som ett köpt kort på ett vackert hus. Hon kommer nog bli lite paff då också. Jag tycker om att ge bort och göra saker det ligger tanke bakom. Inte bara köpa något för att ge bort det, utan för att jag har tänkt och funderat ut vad som skulle kunna ge personen minnen. Jag hoppas verkligen hon blir glad! Men det tror jag allt att hon blir. Söta lilla farmor!

Nu ska jag väl försöka vakna till liv, är vaken såhär tidigt för körde R och hans bror till jobbet sex imorse. Ingen idé att lägga mig när jag kom hem, eftersom jag ska vara i Kungälv klockan 9. Vi hörs väl efter helgen antar jag! Hoppas ni får en dunderbra helg!

Här är en gammal bild på min farmor, och jag skrattar lika mycket varje gång jag ser den för min kära far är en KOPIA av farmor.


Hösten kom tidigt..

Idag är det verkligen höst! Storm, regn emellanåt och 15 grader, men i vinden är det nog ca 10 för man fryser lite smått... Oj så mysigt jag tycker det är! När jag gick på stan förut såg alla sådär höst-mysiga ut med stickade tröjor, halsdukar och folk har börjat använda stövlar. Jag kunde inte med att ta på mig mina imorse när jag åkte, men då visste jag ju inte att det var så kyligt och blåsigt ute. Mistake från min sida! Men nu vet jag. (Så kommer det väl vara varmt nästa gång jag ska ta på mig dem!)

Har som sagt haft en heldag för mig själv idag. Lite Cissi-lyx. Var på Göteborgs SPA och fick en ansiktsbehandling Classic, vilken innehåller rengöring, hudanalys, portömning mask och massage. 60 minuter låg jag där och njöt (förutom under protömningen, AJ säger jag bara!) och fick reda på vad min hy behöver för bästa framtid och för att den ska må som bäst. Jättetrevlig terapeut hade jag, som förklarade precis allt, och hon märkte direkt hur känslig min hy är och hittade allt som stämmer om man säger, så krämerna hon rekommenderade ska jag deffinitivt köpa och testa, dock när jag har fått pengar och har råd då enbart nattcremen kostade 500 kr. Men, det positiva är att hon sa att pga. min torra och känsliga hy så kan jag med fördel använda enbart nattcremen nu under höst och vinter, då den är mycket fetare än dagcremen. Då tar jag den både morgon och kväll istället för en dagcreme på dagen. Men dagcremen innehåller spf 15, så den är ju rätt bra att ha, så man skyddar sig för solen vilken är den största boven för tidigt åldrande! Ja, jag ska som sagt handla och testa dessa och hålla tummarna för ett bra resultat, som ni kanske vet med mig så fungerar INGA ansiktsprodukter på mig, har testat både lyz och budget med sämre resultat än utan creme.

Nåväl, tänkte dela med mig av lite tips terapeuten gav mig som jag själv kände var väldigt lärorika och användbara!

- Det första hon berättade var att på peeling du köper i vanlig affär, står det att du ska peela ansiktet ungefär en gång i veckan. Det är BIG NO, så skriver dem enbart för att sälja mer! Man ska peela ungefär en gång i månaden, speciellt om man har känslig hy som jag har. Annars skadar man bara huden och peelar bort ny hud, och det är ju inte det som är vitsen med peeling, utan det är bara gammal hud som ska bort.

- Utslag och finnar i ansiktet sätter sig på olika ställen beroende på vad som händer med din kropp. Jag hade ingen aning om detta förrän hon sa det, men märkte ju direkt att det stämmer! Om du har finnar/utslag i pannan så beror detta främst på stress, sitter utslagen/finnarna på näsan och/eller ut på kinderna beror detta på obalans i mag-tarmkanalen och att man äter fel och ohälsosam mat! Och om du får utslag/finnar runt munnen och ner vid hakan så har detta med hormoner och göra, så vi tjejer får ofta runt dessa områden när vi ska ha mens. Simple as that!

- Solen är vår absolut värsta fiende när det kommer till tidigt åldrande och rynkor. Spf borde ALLA använda, oavsett hudton. Ju ljusare desto högre faktor bara. Använder man detta så kommer färgen i ansiktet lite saktare än hos dem som inte använder solskydd MEN som gengäld behåller du färgen mycket längre och slipper flagna för att du bränt dig eller fått för mycket sol på en gång.

Detta var det jag hade att dela med mig av efter min sköna, avkopplande dag!
Men än är den inte slut, ska åka upp till mamma nu lite senare i eftermiddag och få lite massage på axlar och nacke då jag måste ha gjort något konstigt för har jätteont och är stel. Känns nästan som nackspärr fast i axlarna. Så hon lovade mig lite massage! Tänk vilken lyx man har med en mamma som är massör. Jag kan lova att jag kommer somna som en prinsessa ikväll. :)


Rena rama Rolf!

Kollade ni på tv igår kväll? Herrejösses vad jag skrattade åt Rena rama Rolf! Hade glömt av att det var SÅ kul, och det kommer 19.25 på fyran idag också! Missa inte det, det tänker inte jag göra iallafall! Sedan kommer fångarna på fortet ikväll också, ska bli kul. Det var riktigt roligt att se på igår, det var sig likt som program, speciellt när det var samma programledare som förr. Tittade ni? Vad tyckte ni?

Har precis målat andra gången med färg på dörrkarmen, undrar om jag behöver måla ytterligare en gång.. Det får vi väl se när det torkat om ca 16 timmar, men just nu ser det ut som att på vissa ställen där det varit mycket spackel kommer jag behöva måla en gång till. Men det kan ju ändras när det torkat lite också. Funderar på att sätta igång med listen i köket snart också, lika bra att ta den nu direkt också, måste ändå slänga penseln efter jag målat med denna färg, oljebaserad vilket gör att jag får PANIK så fort jag får det på händerna eftersom den vägrar försvinna och bara kladdar. Råkade få lite vit färg på mina svarta shorts nu också, får väl se om det försvinner i tvätten. Men nu hörni, nu börjar det närma sig ett slutresultat i detta rummet :-) Ska få upp gardinstång och sånt på fredag när pappa har semester, då ska han komma med maskiner jag inte äger och hjälpa till! Gulliga pappa! Han ställer upp i alla lägen han. Kan inte önska mig en bättre pappa!

Nu ska jag fundera ut vad det blir till middag idag... Är inte sugen på något alls, tråkigt nog. Får väl se om R har något önskemål!

Nostalgi-kväll!

Snacka om att det är nostalgi-kväll på tv idag! Vet ni vilka program 4an sänder eller? Först och främst, ett program jag inte sett på hundra år och dar, RENA RAMA ROLF! Sicken pärla! Det är svensk göteborgshumor på högsta nivån! Och efter det, kommer en helt ny säsong av FÅNGARNA PÅ FORTET och hur grymt är inte det? Dock tror jag inte det kommer bli lika bra som förr, när man satt fredagskvällen med familjen, åt chips och drack cola och mös framför programmet. Det bästa är att de gamla programledarna är kvar, Gunde Svan och Agneta Sjödin. Det tråkigaste är nog att Fader Forau inte är med, men det är tydligen hans son Bébé Forau som har tagit hans plats, så hoppas han kan hålla måttet! Sist, men inte minst, avslutas kvällen med en helt ny säsong av TIME OUT! Det gamla goa gänget såklart, med helt nya avsnitt. Fy vad fyran kan vara bra ibland, bara för det är 20-års jubileum så sänder de dem populäraste programmen genom alla dessa år. Jag ska iallafall snart bänka mig framför tvn med lite kvällsmat och njuta! Gör ni det också! För visst gillade ni minst ETT av dessa programmen?

De bästa av de bästa!

 

Fader Fourah på första bilden och hans son som ska medverka i nya säsongen på andra bilden!

En del av det goa gänget i Time Out!

 

Så se nu till att ha en riktigt mysig tv-kväll, det ska jag deffinitivt ha! Love!



Höstvy

Skönt att få sätta sig ner vid datorn lite. Har precis diskat, gjorde det så fort jag kom innanför dörren nyss, ville få det gjort så det är rent och fint lagom tills jag ska laga middag. Hatar att ha det stökigt när jag ska laga mat, då blir det kaos och inte alls roligt. Håller ni med?

Har varit hos Pernilla i Stenungsund idag, varit jätteroligt att få umgås lite med henne. Vi loggade in oss på kursen vi ska läsa nu i höst, sedan har vi snackat massor, varit ute och tagit en lång promenad på 8,5 km varav en bit är precis vid havet, så precis i min stil med andra ord! Har helt enkelt haft en skön, mysig dag hittills.

Funderar på om jag ska orka ta tag i målningen idag eller om jag ska satsa på att göra klart det imorgon förmiddag, vi får väl se vad jag känner för efter maten sedan, känns som det inte är någon idé att börja nu innan! Jag börjar trivas riktigt bra nu när alla förändringar sker, hoppas på att kunna pyssla mycket medan R är och jobbar i Lysekil sen också, tänk vad han ska bli förvånad när han kommer hem och jag gjort massa :-) Fast när jag är ledig så kommer jag förmodligen åka upp och hälsa på hos honom och sova där lite, vi har snackat om det och båda har insett att det kommer bli riktigt tufft nu i början när vi ska vara utan varandra så mycket. Är man inte van så blir det svårt, men vi kommer vänja oss och tänk vad skönt när man äntligen ses! Det är ju förmodligen såhär vår framtid kommer bli, att han jobbar som resemontör, och då får man stå ut med att han är borta ett par veckor och jobbar. Tur att jag har bil nu och kan åka och hälsa på honom! :-)

Är lite pysselsugen idag, får väl se om jag lyckas hitta på något att pyssla med.. Har ni några sköna höst-pyssel så dela gärna med er! Men ni är lite dåliga på att kommentera måste jag säga, har kollat statistiken så vet att det är en del som är inne och kikar här :-) Skriv gärna om ni vill att jag förändrar något, ska skriva om något speciellt eller så. Jag är öppen för förslag helt enkelt! :-)


Denna vy längtar jag enormt mycket efter nu! Tänk vilka sköna promenader :-)

Time for pumpkins!

Godkväll! Usch vilken lat dag det känns som att jag haft idag. Fast har dock fått måla dörrkarmen en gång, denna färgen tar hundra år på sig att torka så andra målningen får bli imorgon. Det blir skillnad, det kan jag lova. Den "vackra" färgen som var innan skulle nog vara vit, men den var GUL. Inte speciellt vackert med andra ord. Jag kan se förvandlingen extra mycket då dörrkarmen i köket har samma färg, så den ska målas den också! Usch, att vi stått ut att leva i denna miljö såpass länge är ganska faschinerande faktiskt. Jag har livnärt mig på fina assecoarer och så istället tror jag. Blundat för att tapeterna nästan ramlat ner av sig själva och att färgerna inte ser ut som de en gång gjorde.. Men nu blir det ändring på det, det vill jag lova! :-)

Nu är jag bra sugen på att börja höst-dekorera lite.. Och i år vill jag ta hem massa pumpor! Har aldrig dekorerat med pumpor hemma förut, när vi var yngre gjorde vi stora pumpa-lyktor till halloween, och jag älskade det! I år ska jag verkligen försöka ta mig råd att köpa hem fina pumpor och göra mysiga ljusfat, välkomnande ljuslyktor och annat man kan hitta på... Tänkte slänga in lite inspirationsbilder till er, som iallafall gör mig sugen på att dekorera och inreda för hösten! :-)







Vet ni vad det bästa av allt är? Man behöver inte slänga pumpa-köttet och kärnorna, utan baka en riktigt god amerikansk pumpkin-pie istället, det är sååååå gott! (Påminner om mjuk pepparkaka för den som inte smakat) och kärnorna är ju hur nyttiga som helst och det har jag på min gröt på morgonen. Yummie!


Förvandling

Vilken tur brudparet hade igår! Det sprack upp och blev bra väder lagom till de skulle gifta sig vid tre-tiden, och sedan var det ju bra väder resten av kvällen. Det var ett mysigt litet bröllop, inte jätte märkvärdigt men fint. Dock har jag nog aldrig tjänat pengar så lätt i hela mitt liv! Vi behövde knappt göra hälften av det vi skulle göra, alla toastmasters och andra släktingar hjälpte till hela tiden och fixade det mesta. Jag är inte ledsen för det dock :-)

Har precis pratat med pappa för att få receptet på en maträtt min farmor alltid gjort som jag älskar. Har aldrig lagat det själv, så idag blir första försöket! Rätten heter Kålbomb, det är i princip samma ingredienser som i kålpudding eller kåldolmar, bara att detta är lite enklare och blir mycket saftigare tycker jag! Till detta blir det potatis, lingon, rårivna morötter och brunsås, kan inte bli godare söndagsmiddag :-) (OM jag lyckas vill säga!)

Ska se om jag kan få ordning på dörrlisten nu också, och sedan måla klart den. Då börjar det bli klart här inne, lite golv-lister som måste komma på plats, lite saker som ska upp på väggarna och sådär, sen kan man luta sig tillbaka och njuta av det man åstadkommit! Sen är det bara resten av lägenheten kvar... Haha. Men tänkte nog faktiskt ta och se om jag inte kan måla fönstrena i köket i veckan som kommer, det blev mycket svart färg över och det blir finast om fönstrena ser likadana ut i hela lägenheten. Kan även måla dörrlisten till köket ifall det blir färg över när jag är klar här inne. Har ju även 10 liter vit färg kvar som är tänk att målas i taken i hela lägenheten. Detta kommer nog bli kanon när det är klart. Det roligaste av allt är att när vi väl är klara och nöjda, så kommer vi förmodligen ha börjat titta oss om efter ett nytt boende. Men allt slit är inte förgäves, det kommer ju ge lite extra när man väl säljer sedan. Och jag tycker ju om att pyssla och inreda så för mig är det bara roligt att se förvandlingen! :-)


Otrolig show!

Regnet bara öser ner. Tycker synd om brudparet som gifter sig idag, jag ska nämligen servera mat och så på ett bröllop idag. Inget vidare väder att gifta sig i direkt. Men vi får hoppas att middagen och festen sedan blir jättebra så dem slipper minnas detta som en regnig dag! :-)

Nu måste jag få berätta lite om dagen igår. Vi var på Liseberg från att det öppnade vid ett, åkte massa saker, grabbarna satt på Tyrolen och drack öl en del, vi blev blöta i flumride och kållorado, hann torka, sedan slog ösregnet ner lagom till klockan åtta, då festen drog igång. Två av grabbarna som var med gick tidigare och satte sig på baren som är mitt framför stora scenen, medan vi fortsatte åka. Så när spelningen drog igång hade vi perfekta platser, under parasoll med värme-lampor på sidorna. Kunde inte bli bättre! Hoffmaestro och Chraa var helt otroliga, de bjöd på en sjuk show och vi hade hur kul som helst! De spelade massa bra låtar, alla hoppade och sjöng och åldern på alla som var där var det stor variation på! Ja, det var helt enkelt en riktigt bra kväll.

Ska snart åka upp till mamma innan vi ska åka iväg och hitta stället vi ska vara på sedan och jobba. Ni får en bra lördag, för min del blir det myskväll med film när jag jobbat klart! :-)

Varför?

Jag undrar hur det kommer sig att jag bara vaknar tidigare och tidigare varje morgon? Idag vaknade jag tjugo i sju, och kunde inte somna om. Tjugo över sju gick jag upp och satte mig här. Jag som kände att jag hade behövt sova lite längre idag med tanke på att vi ska till Liseberg som öppnar klockan 13 och vara där hela dagen då kvällen avslutas med grymma Hoffmaestro & Chraa på stora scenen! Det ska bli riktigt roligt att se och höra dem live, har hört att de är minst lika bra live. Låter positivt. Dock vet jag att det kommer bli MYCKET folk, är glad att vi är där hela dagen så vi märker när alla börjar komma så man kan ta plats. Så vi ser lite iallafall. Tur att vi åker bil in också, slippa trängas på spårvagn och buss efteråt. Det kommer nog bli en helt grym dag med andra ord! :-)

Ska eventuellt måla andra lagret med färg på fönstrena nu på morgonen innan vi åker också, skönt att ha det klart. Vill bara få upp gardinstång och allt nu, vill ju se det färdiga resultatet! Förstår att ni också vill det, ska verkligen försöka fixa en kamera, får väl låna en i värsta fall. Men jag tänkte faktiskt slänga in en bild från 2006, det var det året jag flyttade in hos R. Det har inte varit flaskor uppe på skåpet sen dess, det har suttit gardiner uppe och soffan är utbytt men det som är omgjort nu är väggarna (ni ser ju den extremt fula tapeten!!!!) och som sagt, fönstrena. Jag tycker de är HEMSKA med den träfärgen, vad tycker ni? Sedan håller även fönsterbrädan på att göras iordning, ni ser ju att listen är avskavd på vissa ställen, just nu finns ingen list alls utan det är trä där. Men som sagt, detta var nog den bästa bild jag kunde hitta just nu, så får ni en liiiiiten hint iallafall! :)


Ja som sagt, när ni sett denna bilden som "före-bild" så kommer ni verkligen se ett resultat sedan! Haha! Hatade den soffan och fåtöljerna så mycket! Och flaskorna åkte ner i samma sekund som jag flyttat in och vågade styra och ställa lite... Hihi.. Herregud, vågar knappt ladda upp bilden, så HEMSK är den tycker jag.. Nu väntar vi bara på en bra "efter-bild". Ska ragga hit Jennie med hennes kamera så får hon ta lite kort sen :-)





Äntligen ska de bli svarta!

Idag ska det målas! Igår var vi iväg och köpte svart färg till fönstret och jag är så spänd på att måla det så ska sätta igång efter frukost tänkte jag. Fick även köpt nya gardiner, det var billiga och snygga från ikea, jag hoppas de ska passa men eftersom de var så billiga så gör det inget om de inte skulle bli bra, då kan jag alltid köpa andra. Det var faktiskt svarta gardiner iallafall, trots att jag ville ha lite färg på dem, men det är väldigt tunt tyg så allt lyser igenom dem. Vi får som sagt se! :-) Köpte också en vit LACK vägghylla, som alla vet vilken det är vid det här laget tror jag? Har en ovanför sängen, köpte dock modellen mindre och den ska få sitta ovanför tvn hade jag tänkt. Gud så bra detta ska bli! Jag kommer vara mer än nöjd när jag är klar, det vet jag. Det enda som fattas sen är lite nya möbler, b.la ett nytt datorbord och så vill jag ha någon sittplats i ena hörnet av rummet, har funderat på en gungstol i svart faktiskt, alternativt någon söt liten fåtölj. Borde kunna hitta billiga gungstolar på loppis.. Jag ska kika! :)

Uppdate: WOW! Ett lager målat, och jisses, vet inte vad jag ska säga. Jag trodde aldrig det skulle bli SÅN förändring. Men, som tur mot det positiva, det kommer bli så snyggt!


Kvällsro

Nu tänker jag göra ett första inlägg i min kategori "Välbefinnande", vi får hoppas jag kommer med massvis av inlägg där så småningom :-)

Det jag tänkt skriva lite om är hur viktigt det är att varva ner på kvällarna efter en dag full med fart och fläkt.
Vi stressar alldeles för mycket i vårt land, ibland tror jag vår kultur har blivit någon sorts stress-kultur. Allt ska gå så fort som möjligt och alla ska hinna göra så mycket som möjligt. Jämt. På jobbet. I skolan. På semestern. Ja, precis jämt. Första gången jag kom på att vi stressar så himla mycket här hemma var när jag var på Gran Canaria i nian. När man handlade i affären gick det jättelångsamt i kassan, jag stod nästan och stampade för jag undrade om kassörskan var ny eller varför det tog sådan himla tid. Hon var trevlig, pratade med kunden, packade hennes varor när allt var instämplat och tog det väldigt lugnt. Efter ett par dagar insåg jag att det var så överallt. Och i Grekland var det likadant. Och i Spanien är det ännu mer så. Så nu, efter ett par gångers erfarenhet har jag lärt mig att kunna stå i kön utan stress, prata med kassörskan och vara glad, och ta det lugnt i affären. Utomlands. Här hemma känns det som det bara inte går. Därför är det så himla viktigt att kunna stressa av och varva ner på kvällen så man får en bättre god natts sömn. Jag ska ge er lite inspiration till vad som fungerar för mig, och har ni något annat ni tycker fungerar som jag inte tar upp så skriv gärna det i kommentarer! Ju fler tips, desto roligare! :-)

- Ta vara på de mörka kvällarna som kommit nu, tänd levande ljus runt omkring dig, släck alla lampor så att ögonen och hjärnan får vila lite från allt starkt ljus som du utsatt dig för under dagen.

- Jag har hittat ett underbart te, ett örtte, som med fördel ska drickas på kvällen för att man ska komma i ro. Det heter nämligen Kvällsro och är från Friggs, och innehåller passionsört, lavendelblomma, citronmelissblad och pepparmyntsblad. Testa detta, speciellt om du har svårt att komma ner i varv om du dricker vanligt te eller kaffe.

- Jag har lättare att slappna av om jag varit ute och rört på mig under dagen eller tränat. Då blir kroppen automatiskt mer trött fram mot kvällen än om man suttit inne hela dagen och inte gjort så mycket.

- Avslappning, yoga, meditation och liknande träningsformer är jättebra att göra på kvällen! Om man tycker om något av detta så ska man absolut göra det tycker jag. Jag ska ju börja ha yoga på kvällarna nu igen (har ju haft tidigt på morgonen nu ett halvår men gillade kvällar mer) och jag vet att jag kommer sova så mycket bättre, speciellt de dagarna jag utövat yoga.

- Har man ett badkar tycker jag det är underbart att lägga sig där i, med någon lugnande eterisk olja (exempelvis lavendel), levande ljus och bara njuta innan läggdags. Tyvärr har vi inget badkar men jag brukar ta lite "hemma-spa" hos mamma ibland i bubbelbadet, det fungerar kanon det också!

Jag hoppas ni fått lite tips och råd iallafall, det är vad jag gör för att varva ner på kvällarna om jag känner mig uppvarvad.
Viktigt är också att tillägga att inte dricka för mycket te (kanske inte den största muggen du har) för sent på kvällen då man kan bli mer kissnödig av att dricka te och därmed vakna på natten eller tidigt på morgonen och behöva gå på toaletten. Det är ju inte så kul, och det har hänt mig x antal gånger. Så därför ska man försöka dricka teet lagom tid innan man tänkt lägga sig, och lagom mängd!

Stressa av och märk skillnaden på ditt humör! :-)

 








Vad händer?

Detta är inte roligt. Inte alls. Jag som trodde jag var påväg att bli frisk, att jag redan haft det värsta med en natt hög feber förra onsdagen. Har bara haft hosta och varit lite små snorig sen dess, men nu, nu har jag haft migrän hela natten (som tack och lov gett med sig lite efter treo, multivitamin, hostmedicin och nässpray), vaknade av att jag inte kunde andas och känner mig allmänt hängig. Vilken jävla förkylning rent ut sagt! Hur kan den komma, nästan försvinna och så komma tillbaka värre? Jag som trodde jag skulle vara frisk nu. Må prima. Kunna ut och gå härlig promenad idag då vädret är kanon. Jaja, det är väl bara att inse att jag får vila lite till, men ut måste jag komma idag, vet att min kropp behöver frisk luft. Det kommer göra susen! :)

Ska försöka se om jag kommer iväg idag och köpa lite svart färg, tänkte göra det igår men det blev aldrig av. Vill så gärna få målat klart nu, så jag kan sätta upp gardinstång och allt annat som ska upp. Måste även måla dörrlisten, det tråkigaste jobbet av dem alla.. Men det är väl bara att sätta igång så går det fort sedan. Jag undrar bara hur många gånger jag kommer behöva måla den, känns som minst hundra när man tittar på den.. Jag funderar på vad jag ska ha för gardiner, tänkt köpa nya nämligen. Vill nog ha några mysiga, lite höst-inspirerade gardiner, och inga panellängder denna gången. Har nästan tröttnat lite på det. Jag får kika runt helt enkelt, kan ta ett tag men när man väl hittar rätt så blir man ju så underbart nöjd, då är allt sökande värt det!


Lite justeringar och nytt

Nu har jag ändrat lite i bloggen, dock vill inte allt jag gjorde visa sig.. Som vanligt. Vill dock ändra lite mer så får väl se om det andra vill ändra sig, ser ni min meny-rad på höger eller vänster sida? Bytte nämligen sida och det fungerade på förhandsvisningen men inte nu när jag går in och kikar.. Knepigt!

Har även gjort lite nya kategorier som jag ska börja fylla med inlägg. Tänkte försöka göra bloggen lite mer styrd och då självklart mot träning/hälsa, välbefinnande och inredning! Såklart kommer det skrivas om min vardag också, det blir det ju alltid att man skriver. Vi får se om jag lyckas komma igång, men så ni vet, jag lägger inte in gamla inlägg i de nya kategorierna utan jag kör från scratch. Känns bäst och roligast så! Så är det något speciellt ni vill jag ska ta upp om något av dessa ämnen så hojta till! Skriver mer än gärna om sånt jag vet andra vill höra och läsa.

Nu ska vi snart se på film, någon gammal med Leo DiCaprio tydligen som skulle vara bra. Hoppas ni får en mysig kväll därute! För det ska jag deffinitivt ha. :)


Måste bara visa er...

Ja, alltså som ni vet så är ju julen min högtid på året. Det har den alltid varit och kommer förmodligen alltid att bli. Nu undrar ni såklart varför jag ska snacka om julen mitt under sensommaren, MEN, jag bara måste visa er en underbar skål som kommer komma nu till jul från Sagaform.
Det är ju så att det är Formexmässan i Stockholm, en inredningsmässa för de som inte vet. Då jag läser väldigt många inspirerande och bra inredningsbloggar så får jag en förtitt på vissa saker som komma skall! Jag blev helt frälst i skålen som Ellas inspiration visade upp! Lånade bilden för att visa er;


Lånad av http://ellasinspiration.blogg.se

Vad tycker ni om skålen? Är det inte helt ljuvlig?! Jag är förälskad, helt klart. Denna ska jag absolut köpa och ha framme hela julen. Mys!

Fönster och hår!

Tänk att jag lyckades sova till nio, trots att de har hållt på att borra på parkeringen utanför sedan kl 7. Två timmar med brötande har jag sovit, det är inte likt mig. Måste varit rejält trött! :) Men nu är jag vaken, och väldigt pigg faktiskt, otroligt skönt. Blir 10-frukost idag, som de senaste dagarna, lite jobbigt att äta frukost så sent då alla måltider skjuts upp, men det gör ingenting. Det är sommar och jag är ledig, så jag ska njuta och inte vara uppe vid 8 på morgonen, än. Jag kör nog denna vecka ut sedan får jag börja vakna i tid igen!

Jag har letat fram lite bilder till er, där ni ska få se hur det ser ut hos andra som målat svart i fönstret med vit vägg som bakgrund. Jag tycker faktiskt det är snyggt nu när jag fått låta det smälta in lite. Hittade även en bild där de målat fönsterramen svart och själva fönstret fortfarande är i trä. Varför jag visar bilden är för att det är den träfärgen vi har på våra fönster. Ja, då kanske ni förstår varför jag vill måla dem :) De är ju ändå lika mörka som en svart nästintill, så det blir ju inte mörkare, och fönstret markeras mer.


Kanske är lite svårt att se på bilden med de träiga, det svarta syns ju tydligt.


Här har de målat svart, dock är det ju väldigt lite att måla på dessa fönster, mina har desto mer trä att måla! :) Men nu förtår ni mina tankar iallafall.

På tal om något helt annat, jag vill göra något med mitt hår.
Alltså, då menar jag GÖRA något. Ja, bli chockade och förvånade, det är jag också! För er som inte känner mig så har jag aldrig vågat göra mer än att toppa mig i princip, klippa upp det lite på sin höjd. Har tonat håret, och lagt in blonda slingor i mitt redan ljusa hår. Nu är jag lite sugen på mörkt, tro det eller ej... Funderar om jag skulle passa i mörkt.. Men mamma har ju passat jättebra i det så varför inte? Pappa har mörkt hår också. Vill inte ha jättemörkt men ändå en varm brun ton. Kanske lite rödaktiga slingor? Hmm.. Ja ni förstår själva.. Mina tankar går på högvarv, letar bilder för fullt.. Har ni något förslag? Jag vill klippa till det också, men hur har jag ingen aning om.. :)


Im so ready right now...

Nu är det bara hostan som måste ge med sig, så är jag snart back on track! Har ju varit förkyld i en veckas tid snart, men det värsta är den jobbiga hostan, annars är det helt okej. Men har ju inte direkt kunnat ut och ta löprundor eller ens långpromenader, vid ansträngning har jag fått en hostattack direkt. Men just nu känner jag mig mer taggad än någonsin och önskar bara att det ska bli 30 augusti, det är då träningen drar igång igen. Och jösses vad jag kommer ha träningsvärk! Men det ska bli så skönt och denna hösten ska jag gå in för det till tusen, ännu mer än någonsin innan. Veckoschemat jag ska träna efter ser ut som nedan, dock kommer det säkert se lite olika ut vissa veckor då skola och jobb kan komma ivägen.

(Måndag eventuellt - medelgympa)
Tisdag -
Core & Medelgympa
Onsdag -
Medelgympa
Torsdag -
Skivstång & YOGA
Fredag -
Vila
Lördag -
Vila
Söndag -
Medelgympa

Ser nu att det blir en hel del gympa denna terminen också, men det är bra för konditionen fast helst tränar jag ju andra saker.
Vi får se hur det känns efter ett par veckor helt enkelt, ifall jag vill köpa ett kort på Life också eller inte. Jennie pratade om att hon ville börja simma också och jag älskar ju att simma så förhoppningsvis kan vi bestämma en dag i veckan att simma också, då kommer det ju bli perfekt. Sedan blir det ju promenader och annat emellan alla pass, jag känner mig hyffsat nöjd hittills. Sedan kommer det alltid lite finjusteringar när man väl kommit igång, men det tar vi då!

Nu ska jag städa lite och sedan dra igång lite matlagning. Tacos står på menyn idag. Mumma!


Dessa fina skålar har jag ju, plus tallrikar och annat. Det gör att tacosen blir ännu lyxigare och godare.. :)

Yummi!

sommarn tillbaka

Tänk, sommaren kom tillbaka. Ett par dagar trodde jag vi gick mot höst med stormsteg, men igår var det strålande sol och 25 varma grader ute. Jag och R skulle in till stan och äta middag och så tänkte vi, tog på oss varsin stickad tröja fast i den tunnare varianten, folk trodde nog vi var knäppa. Alla gick i shorts och linne och njöt av sommaren. Häromdagen kändes det som folk gick med jacka och stövlar, fast det kanske bara är i mina tankar? Idag ser iallafall ut att bli lika skönt väder, jag vaknade av att det var jättevarmt. Så än är det väl inte dags att kasta undan sommarkläderna.. Även om jag nästan vill det nu. Vill ha höst. Men den kommer nog, för så mycket rönnbär som det är på alla träd bevisar att den är påväg och att vintern kommer bli kall i år igen.

Tror ni på det? Ja alltså, att om det finns mycket rönnbär blir det en kall vinter och tvärtom? Jag tror det är så, eller jag nästan vet det. Har hållt koll på det sedan jag var liten och fick reda på att det var så (om det nu stämmer) och varje år har jag prickat in rätt. Ibland leker jag nog vädergud... Haha :). Men förra vintern hade jag rätt, sa att det skulle bli en riktig varga-vinter, både jag och mamma förespråkade detta, och alla andra sa att det minsann inte alls skulle bli det och i januari trodde alla andra att vi hade fel. Men sen såg ju alla vad som hände.. Metervis med snö, kyliga dagar och underbara landskap.. :) Jaja, åter till verkligheten och sommaren!

Jag har funderat fram och tillbaka angående våra fönsterramar och vilken färg de ska ha. Jag vill ju helst ha vita, tycker det passar in TROTS vita väggar (sen får andra säga vad de vill!) men R vill ju ha svarta isåfall och eftersom jag bestämde vitt i hela rummet måste han ju få lov att bestämma något. Så leta runt på lite bilder på nätet, det är inte många som lagt ut bilder på vita rum med svarta fönster, men hittade en bild och det var riktigt snyggt. Så nu är jag helt inne på det spåret, ska köpa svart färg och måla det fula träet svart! Fulare än nu kan det knappast bli om man frågar mig, och jag tror det kommer passa bra med lite brytning. Ska även måla vårt träskåp svart som hänger på väggen, så det matchar in lite bättre. Hm, tycker jag inte om trä tro? Jo det vet jag att jag gör, men inte mörka träslag mer än på golv. Vad tror ni om mina svarta fönsterramar? Fasen att min kamera är sönder så jag inte kan ta kort och lägga upp.. Måste fixa detta nu snarast. Bloggen blir tråkig annars...

Nu ringer mamma från spanien så måste avsluta....

Jag är frälst...

Förväntansfulla går vi sakta, lite nervösa in i den lugna miljön. Vi möts direkt av leende personal och vänliga människor. Allt går fort, vi hittar vårt rum som är perfekt mysigt, två stora, vita badrockar på sängen och vi byter om till badkläder direkt. På med badrocken och precis utanför vårt rum ligger SPA-avdelningen. Ni vet, det där man längtat efter och tror man nästan ska bli besviken på på grund av sina höga förväntningar. De höga förväntningarna överträffas. Rejält. Det är stora fönster från golv till tak, utsikten är inget mindre än en stor fjord med salt härligt vatten. Det finns uteterasser med solstolar och en liten bar. Rakt fram är en stor pool med fågelkvitter i bakgrunden. Den är normaltempererad. På sidorna är små-pooler, som är lite varmare och strax över 30+ och heter olika och ser olika ut. Vi blir som små barn på julafton, vill testa alla på en gång, testar djävulsgrytan som är 42+ och härligt svart och röd med röda lampor i taket. Vi går vidare till Himmels poolen som har massa vackra färger, vitt och vatten som droppar bland ljusdioderna i taket. Sedan har vi den poolen man knappt vill stoppa ner tårna i (men som vi ändå doppade oss i och friskade upp oss rejält!), nämligen Is-poolen. Den är precis som den låter, det sticker på kroppen när du känner med tårna. Men det friskar upp hela kroppen, man känner sig piggare. och precis bredvid ligger en av tre bastur, med panoramautsikt över havet. Nu går vi vidare mot min favorit, men först Blom-poolen. Där inne är det lagom mörkt, en stor lampa i golvet under vattnet, och härlig blomdoft. Vi njöt en stund här inne tills jag hörde att ljuden var getingar och flugor som surrade, precis som det ska göra i en trädgård. Det är ju inte mina favoritljud direkt så här inne spenderade vi nog minst tid. Men poolen bredvid var min favorit, helt klart. Där bosatte vi oss mest tror jag. Skogs-poolen. Det var så härligt grönt, vackra gröna lampor, en doft som inte går att beskriva i ord (de hade dofter för att göra upplevelsen komplett) och härligt ljud från knakande grenar och mossiga stigar. Snacka om att lunget infann sig direkt.

Efter flera timmar i SPA-avdelningen bestämde vi oss för att duscha, göra oss iordning och spela lite mini-golf innan middagen. Mini-golfen behöver vi inte prata om, jag förlorade stort och R vann överlägset. men vi hade kul ändå och det var skönt med lite frisk luft innan maten. Väl vid hovmästaren frågade han oss om vi ville ha vår 3-rätters supé eller sitta ute och äta grillbuffé på terassen där ett live-band skulle spela lite skön musik. Självklart valde vi grillbuffé och vi åt tills vi inte ens ville se åt mat längre. Det var så underbart gott! Med havet precis utanför, skön musik, glada, lugna människor, allt var i harmoni med varandra. Vi blev så trötta att vi gick till rummet och det tog faktiskt inte lång tid innan vi somnade.

Halv nio imorse ringde klockan och vi gick upp och packade. Gick bort och åt av den goda frukostbuffén (som givetvis innehöll allt du kan tänka dig) för att sedan checka ut, ställa väskorna i bagage-rummet och sedan in på SPA-avdelningen och njuta ett par timmar innan vår behandling skulle äga rum. Riktigt förväntansfulla gick vi ner till behandlingsavdelningen där det var ännu fridfullare, och vi möts av en snäll tjej som gjort iordning fotbad åt oss som vi får sitta i tills hon är klar med förberedelserna för vår behandling. Jag började med floating, som är lika spännande som det låter. Man blir invirad i en madrass ungefär, och nersänkt i vatten så man ligger helt avslappnad och flyter i vattnet. Sedan sätts lampor på där man är nersänkt som ger en ljusterapi. Röda färger som ska göra en piggare och blå-gröna färger som ska lugna. Kroppen tar åt sig av de färger den behöver, och snacka om avkoppling på en helt sjuk nivå! Samtidigt låg R och fick massage med varma lavastenar och efter 30 minuter byttes vi åt. Massagen var också utöver det vanliga. Stenarna var riktigt varma, men dem var så lena så det var helt underbart. Dessa 30 minuter gick fortare än jag någonsin kunde tro, kändes som 5 minuter max. Men efteråt var vi båda i en helt ny värld, vi mådde så bra, och vi insåg att detta var absolut inte sista gången vi tog en SPA-weekend. Nu kommer jag må bra länge på det här, det känner jag på mig. Lugnet finns hos mig, jag har stressat ur hela kroppen och snart drar träningen igång. Jag är som en ny människa, likaså R. Detta ska vi försöka göra iallafall en gång i halvåret. Hit vill jag deffinitivt åka på vintern med ett vackert snö-landskap utanför. Jag är SPA-frälst!


Stolarna var underbara. Här satt vi mycket och kopplade av, läste lite och tittade ut...


Öppna eldar mellan restaurang-delarna. Helt fantastisk myskänsla!


Den stora centrala poolen i SPA-avdelningen. Längst fram är det en öppen eld (inglasad) som gör känslan perfekt.


Jag ska måla hela världen lilla mamma

Jaha, så var det måndag och ny vecka igen då. Bara att rycka upp sig inför en hel del arbete! Jobbar sex dagar denna veckan, är endast ledig på torsdag och då lyckades min morbror pricka in sitt 40-års kalas, det var ju tur så jag kunde vara med. Hade ju varit segt om han valde en dag jag jobbar kväll eller så! Veckan kommer säkert gå fort ändå, jag hoppas på det för sen är jag ledig ett par veckor och nästa vecka ska jag åka upp till Skövde med Pernilla och hälsa på hos Ellen. Har saknat tjejerna jättemycket nu under sommaren. Så nu ska vi mysa massor :-)

Jag var duktig igår, jag målade så det stod härliga till! Har varit jobbigt att sova inatt då sängen är framdragen och står nästan i mitten av rummet, men spelar ingen roll, snart är jag klar :-) Fick målat halva rummet igår, där sängen ska stå är nu helt klart så imorgon eftermiddag ska jag försöka sätta upp hyllan och så så att det kan bli klart där. Känns riktigt skönt! Dock har jag ju en del nya idéer om hur jag vill göra, så får väl se om jag kan åka iväg en sväng på torsdag och handla lite på ikea. Mamma har ju semester denna vecka så kanske lyckas få med mig henne? :-)

Som sagt, jobb nästan varje dag nu denna vecka, och så även idag. Börjar 12 så gick upp hyffsat tidigt för att jag skulle ha en del tid på mig innan jag måste åka iväg. Tänkte åka upp till mamma en sväng innan jobbet, behöver ha klippt mina toppar som är väldigt slitna. Usch, vet att jag inte kommer ha lust alls att åka och jobba när jag är där uppe sen.. Men men, det är bara att se framåt och känna veckan passera! Och ja, ni hör inte mycket om träning nu, jag är för KASS just nu. Jag, R och Thomas sprang en kort runda i torsdags, det är väl det enda i princip. Men snart så drar friskis igång och då... Då jävlar! Då kanske jag köper ett kort på Life också, ifall jag känner att friskis blir för lite vilket jag redan nu tror att det kommer bli med det schemat. Tyvärr. Men Life skulle nog passa mig mer än bra, det är så dyrt bara! Jaja, nu ska jag göra lite nytta, ha en super dag!


Nej om man skulle...

Ta på sig lite målar-utstyrsel och försöka få målat lite? Har varit jätteslapp nu ett tag, och känner att jag inte får ligga i soffan hela dagen, då blir jag irriterad på mig själv ikväll. Har dock varit iväg och storhandlat redan, vi var så duktiga och kom iväg redan vid elva, så skönt att ha det gjort! Så nu kanske man ska ta tag i lite målning så jag kan börja få upp saker på väggarna igen snart.. Det är lite segt när man jobbar så mycket och inte hinner göra klart allt på en gång. Men snart så... Nu är det bara att jag vill fixa så mycket nytt också såklart, vill ha nya gardiner, lite nya hyllor och allt vad det är... Men det fixar sig nog :-)

Söndag och söndagsväder

Godmorgon! Idag har vi riktigt söndagsväder, dvs. regnigt och ruskigt. Jag vaknade halv nio idag, förstår inte varför jag vaknar så tidigt varje dag när jag vill sova lite längre, men det är ändå skönt för känner mig utvilad och då kan jag ta det lugnt utan att känna att hela dagen försvinner. Kikade på snabba Cash igårkväll, den var väl helt okej, dock var boken tusen gånger bättre (men det är väl alltid så). Innan dess åt vi världens godaste pizza, jag och R lekte bagare och gjorde två stora, fina, pizzor med extra allt på ungefär! Haha. Köttfärs, salami, skinka, fetaost, lök, vitlök... U name it! Mätt är bara förnamnet på vad vi blev. Men gott var det. Och det finns lite till lunch idag också, mumma! Vi frågade oss själva varför vi aldrig gjort detta tidigare, men det var absolut inte sista gången vi bakade egen pizza. Oh no! :-)

Så vad händer idag då? Kanske blir det lite svamp och bärplock med Emma. Vi får se. Sedan kommer mamma och dem hem också efter en helg i Mjölby och jag vill få mina toppar klippta så kanske åker dit i eftermiddag. Vi måste storhandla också.. Usch, det humöret är jag inte på idag. Men men, det är väl bara att komma på lite maträtter och sedan åka iväg.. Får försöka komma iväg hyffsat tidigt idag så det blir gjort. Jaja, mitt inlägg är världens tråkigaste just nu, så nu avslutar jag och läser runt på mina bloggar jag följer istället... :-)

Mys massor idag! Det ska jag göra :-)

Please, let me win... (?!)

Då var det dags att delta i en tävling igen då, och testa sin lycka denna gång. Nu är det ett helt fantastiskt pris, en systemkamera värd 3500 :-
För att delta i tävlingen kikar du in hos Stella Wedin :-)


Tänk vilka grymma bilder man kan ta med en sådan? Och min digitalkamera som gått sönder för ett tag sedan..

RSS 2.0